Inlägg

Inlägg som martin_opell har skrivit i forumet
Av martin_opell

Vad ger mest prestanda?

Hej

sitter nu här i ett dilemma tänkte byta ut lite delar i datorn för mer prestanda men har ingen aning vad jag ska byta ut riktigt än.

står mellan processor/moderkort grafikkort eller grafikkortet.

det jag har just nu är:

grafik: 4870 1gb har clockat upp det lite i orginal programmet.
Moderkort: gigabyte g31m-es2l
Cpu: inte core2 duo e5200 2,5ghz clockad till 3,0.

vad skulle ge mest prestanda om jag bytte ut just nu?
har kollat runt mycket på nya cpuer men har inte kommit fram till hur mycket det gör i spel för just mig om min cpu är super slö eller om den räcker just nu.

grafikkortet är ju ett billigt idag och inte sådär suer bra heller nu när det kommit flera mycket bra modeller. så sitter lite i ett dilemma.

vad skulle ni gjort till en början?

Mvh
Martin

Av martin_opell

Hej

det måste fungera läste en annan tråd på google där dom körde modern warfare 2 med ett 9600gt bara att det laggade för honom någon fruktansvärt stog inte vad han gjorde för att lösa detta. var en som körde spelet med 4670 utan lagg så det borde gå med det kortet om inte något annat är fel. provat andra drivrutiner än dem du har? hade problem med mitt 4870 när jag fick fel drivrutiner en gång. håller mig alltid till amd eller nvidias hemsida.

har själv haft ett xfx 9600gt och körde modernwarfare 1 utan problem med mitt kort. med orginaldrivrutiner som följer med.

Mvh
Martin

Av martin_opell

japp som ovanstående. kortet finns hos inet och dustinhome om du vill ha ett 4870. men 5770 är den nya modellen som är ungefär likvärdig prestanda. dock är 4870 bättre i alla spel men det skiljer inte speciellt mycket några fps bara. men dock drar det mindre ström och har dx11.

dock kan man ju vänta tills 5830 som är mer prestanda fast några 100lappar dyrare när det kommer.

Mvh
Martin

Av martin_opell

sådär nu fungerar det. fick byta drivrutiner igen körde benchmarks igår ochdet blev ingen skillnad. men idag blev det skillnad dock märkte jag att kortet klockar ner sig själv i windows med vilket är bra.

ligger iallafall på 30-35 fps med allt på veryhigh på crysis och 1400x900 tror jag de var och utan aa. så det fungerar super tycker jag

tack för hjälpen

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Har du kollat något benchmark program, typ 3dmark-vantage för att kolla om din burk är lika snabb med eller utan klock?

Sådär nu fungerar det igen satt uppe till nästan 3 inatt för att få allt och fungera hehe

fick bli reset av bios och sedan göra om allt ifrån början så fungerade det. nu drar den upp i 3ghz när dne jobbar och de är skillnad i spelen och benchmarks. men de var de inte innan.m:S men men det löste sig iallafall. tack för hjälpen.

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nioreh83
speedstep?

vad är de för något?

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Järnet
Kan du inte ställa upp den manuellt?

kan dra upp de manuellt men när jag trycker acceptera så händer de inget :S bara på minnena händer det saker. har även kollat i cpu-z och det står även där 600 istället för 750 :S

men drar jag upp minnena manuellt fungerar de super. men inte på gpun

Av martin_opell

klocka e5200

Hej

har lite problem med att klocka min e5200 efter att jag bytt till windows 7

förut hade jag windows xp då klockade jag processorn ifrån 2,5 till 3,0 ghz och har kört så i ett halvår ungefär funkar super.

idag bytte jag till windows 7 då helt plötsligt så är dne inte klockad mer. men i bios är den klockad och säger 3 ghz.

har kollat i cpu-z och där säger den 2,5ghz.

vad kan deta vara för fel?

Av martin_opell

problem med 4870 freqvenser.

Hej

har nu installerat windows 7 och fick då ladda ner nya drivrutiner till mitt kort.

laddade ner dem ifrån amds hemsida nya 9-12 drivrutinerna.

men nu är det så att gpun går bara i 600 när den igentligen skall gå i 750 :S minnena går som dom skall. försöker klocka kortet i atis egna programm i catalyst men får bara upp minnena går inte få upp gpun någonting. just nu ligger gpun lägre än vad den gör på 4850 vilket är konstigt tycker jag.

hur ska jag gå tillväga med detta?

vill ju gärna ha hela kortet

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord_Moridin
Du måste ha Directx 10 för att kunna välja very high.

Är bara Vista och 7 som stöder det.

aha tänkte att det skulle vara något sådant. blir till och installera windows 7 istället då har det liggandes men orkar inte installera det tack fär hjälpen

Av martin_opell

Grafik problem i crysis

Hej

det är så att jag har problem att ställa upp grafiken i crysis. det går verkligen inte att ställa någonting på veryhig för dom rutorna är gråa och går inte ens att välja. kör 1400x980 tror jag det är med allt på high och 4xaa och det fluter på utan problem ligger på över 40 fps enligt benchmarken i både cpu och gpu testet. men varfr kan man inte dra upp några saker till very high? :S

datorn är

gigabyte med g31 krets (vet att det är gammalt)
3gb ddr2 800mhz kingston
xfx 4870 1gb
e5200 som gå i 3,0ghz
windows xp 32bit

men har ingen aning varför det inte går att köra hägre :S

någon som vart med om detta?

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
Däremot finns "Hybrid SLi" som man kan använda för att blanda flera grafikkort.

Martin:
Skillnaden mellan HD4850 och HD4870 är proportionell mot HD4850CF och HD4870CF, dvs skillnaden är dubbelt så stor mot vad skillnaden mellan HD4850 och HD4870 är.

Btw så är det ganska dåligt att blanda grafikkort då ett HD4850 och ett HD4870 presterar precis som två HD4850.

det med att blanda så jag var dåligt och du har helt rätt blandade man 2st så var det ungefär samma prestanda som när man lägger ihop 2st av den sämmre utav dem. dock har jag inte dubbla portar så får bli ett x2 kort ändå hehe

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tommie_l
nej, du kan inte blanda generationer eller kort hejvilt i CF. det måste vara kort som är nästan likadana, och baserade på samma chip. tex 4850/4830 ska gå att blanda.

det finns en tabell på ATIs hemsida.

SLI däremot krävs identiska kort. (bortsett revision, kylare tex..)

men enligt ett test på sweclockers så hade dom 4850 och 4870 i cf. men dom borde vara ganska lika tycker jag förutom minnet? eller hur var det med det?

Av martin_opell

wanted var det senaste spelet jag köpte.

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semjonov
Alltså, du behöver givetvis inget crossfire moderkort för att köra kort med två gpu:er på. Så det fungerar bra med bara en port.

kanon. för det finns ju en del bra x2 kort till bra pris så man slipper byta moderkort just nu iaf. för vill gärna ha ut båda proccesorerna om man har x2 kort hehe

men tack för informationen

Av martin_opell

köra x2 kort?

Hej

jag har en liten fundering. måste man ha crossfire/sli stöd på moderkortet för att kunna köra tex 4870x2? eller något annat x2 kort?

för just nu har jag bara 1 pci-e 16x port och undrar om det skulle gå och köra x2 kort då och få ut fullt utav dem?

mvh
Martin

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
Börja med att köpa nätaggregat och ny processorkylare (en Arctic Cooling Freezer 7 duger gott) och överklocka processorn.

Processorn är ju som gjord för att överklockas (låg grund-FSB och hög multipel), kör själv min på 3,33GHz efter 5min jobb (behöver inte snabbare för tillfället och prioriterade tystnad). 3,6GHz på originalvolt är inget ovanligt och maxklock runt 3,8-4GHz övervoltad är inget ovanligt.

aha okej då får det bli dom pengarna på något annat kanske windows 7 uppgradering moderkoretet ska jag byta då det är en billiga variant så får bli något med crossfire. sedan nytt nätaggregat. tacka för hjälpen alla här inne.

Av martin_opell

aha okej då är jag helt med dig.

precis allt svar jag ville veta

tack för hjälpen

Av martin_opell

klocka E5200.

Hej

har gått i funderingar kring att byta processor mm men tänkte klocka upp den jag har lite först innan jag byter då det ska ske efter jul.

den ligger på 2,5 orginal och har nu klockan den till 2,8 som ett test och det gick ju fint. när man startar upp datorn står det 2,8 men när man kommer in i windows och kollar på egenskaper står det 2,50ghz och efter den står det 2,80ghz vad menas med detta?

har man bara 2,80 på ena delen av proccesorn eller går hela i 2,80? är bara van att klocka singel

Av martin_opell

Jo jag har nästan förstått detta såg ett noname 500 eller om det var 450 watts det gav mindre amp på 12v än mitt gammla chieftec 360 agg.