Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee
Skrivet av Bozzeta:

EA play var också det i början.
Kommer garanterat integreras vid något tillfälle...

Ja, det är inte omöjligt iaf.

Av teejee
Skrivet av megaman01:

Vi får väl se. Det officiella från Ubisoft är att det ”kommer till Gamepass, mer info längre fram”.

Nej, du har missuppfattat det hela. Det kommer inte till gamepass i dagsläget.

https://twitter.com/Ubisoft/status/1478784957325717506?s=20

"Hey! Ubisoft+ will be a separate subscription from Game Pass but keep an eye out for more news and launch dates!"

Av teejee
Skrivet av snajk:

Det där är en vanlig missuppfattning skulle jag säga. När man har gjort denna typen av beräkningar så utgår man från "20/20-syn" och förmågan att urskilja enskilda pixlar på ett visst avstånd. 20/20 (eller 6/6 i det metriska systemet, eller 1.0 hos optikern) är inte perfekt syn på något sätt utan bara vad man betraktar som normalt, många har rätt mycket bättre syn än så även om antalet minskar med åldern. Sen handlar det om mer än förmågan att urskilja enskilda pixlar. Det går att se att en linje är oskarp eller "hackig" även utan att man kan se de individuella pixlarna exempelvis.

Det är klart att det inte är en fix gräns som är identisk för alla, där håller jag med. Men i stort tycker jag att det stämmer, de flesta ser inte stor skllnad på 1080P och 4k på 3 meter med 55tums TV. Men går man närmare så gör man det allt tydligare. Håller du inte med om det?

Min poäng är alltså att många har ett förhållande mellan storlek på display och avstånd som gör att skllnaden för dom mellan 1080P och 4k är mkt liten.

Främsta syftet med 4k är ju att ha en bild som tar upp en mycket större del av synfältet än 1080P men ändå upplevs skarp.

Av teejee
Skrivet av Elektron:

Personligen har jag aldrig lyckats se skillnad på 4k och 1080p när det kommer till film på min 58" Tv. Men det kanske är skillnad när det kommer till spel?

Sedan är ju filmerna jag ser ifrån streaming så det tappar väl lite kvalité även där iofs.

Vad för avstånd har du till TV'n (öga till display)?

Du behöver sitta ca 1.5 från en 58 tums TV för att dra full nytta av 4K.

På t ex 3m avstånd är det ingen märkbar skillnad alls för de flesta.

Av teejee

Andra faktorer är nog viktigare, så omröstningen kommer nog inte ge någon tydlig slutsats.

Av teejee
Skrivet av Morrreee:

Ca 3m. 65"..

Tror inte det valet går att välja på CoD Vanguard multiplayer?

Men det finns väl ett 60fps läge och ett 120fps läge? https://www.reddit.com/r/PS5/comments/qt5v7n/call_of_duty_van...

3m avstånd till 65-tums TV är rätt långt ifrån att dra full nytta av 4k, då är det runt 1.7-2.0m som gäller. Så det gör ju att du inte ser så stor skillnad. En annan faktor är hur bra syn du har.

Och sen är det ju rätt bra uppskalning i TV/Xbox som minskar skillnaden.

4K är ju lite överreklamerat och obalanserat med en Xbox, 1440P med fokus på kvalitet och fps passar nog de flesta bättre egentligen. Och många spel lägger sig däromkring mha dynamisk renderingsupplösning.

Av teejee

Vilket avstånd sitter du på från Tv'n (öga till skärmyta). Jag skulle gissa att du sitter för långt från Tv'n för att kunna urskilja mer än 1080P.

Kör du performance eller quality mode i spelet?

Av teejee

Lite oklart vad du menar, det är nog inte en Bluetoothadapter i vanlig bemärkelse du menar. Kan du beskriva problemet du vill lösa och hur du har tänkt att lösa det?

Större chans att du får bra hjälp i så fall.

Av teejee
Skrivet av MatteN:

Eller som jag, bara för att jag hade en massa prylar som skräpade, inget är inköpt för det här ändamålet.
Och inget livsviktigt är lagrat på den heller.

Jo, det är ju en bra anledning också, men jag tror du tyckte det var kul också

Av teejee

Bygga egen NAS tycker jag bara du ska bara göra om det känns kul eller om du har mkt specifika behov som är svårt eller dyrt att köpa färdigt (verkar inte så)

Det enklaste för dig är ju en ny Synology med nya diskar.

Av teejee
Skrivet av McAn_:

Intressant att Webhallen tar på sig mer ordrar när det inte hänt någonting med min beställning från i fredags.

valde du hämtning i butik? Verkar som Webhallen hanterar dom ordrarna annorlunda ibland.

Av teejee
Skrivet av Xabba55:

finns att beställa på power.se nu

Finns fortfarande kvar, känns som det kommit in mkt Xbox SX på sistone lite överallt. Blir en bra julklapp till många

https://www.power.se/gaming/xbox/xbox-konsoler/xbox-series-x-...

Av teejee
Skrivet av megaman01:

Måste va nått saldofel. Webhallen, MS-shoppen och Mediamarkt hade ju ett par dagar för en vecka sen typ.. Komplett är ju inte det kändaste stället heller direkt där föräldrar hänger för att köpa en Series X. Gött till dom som fick ett iaf. Bästa julklappen till sig själv. 😄

Komplett har en meddela-funktion, så det var nog många som fick mail när de kom in i lager och beställde på en gång.

Av teejee
Skrivet av Annamamman:

Nu har jag beställt delar och projektet är påbörjat. Ska bli spännande att se vad det leder till. Tusen tack för alla bra svar. 🙂🙏

Är det Nilcklidstrom's paket ovan du har beställt? I så fall är det ju en bra bas som kommer funka länge, däremot så kommer han nog snart önska sig ett grafikkort, men det är lätt att installera efteråt.

Av teejee

Du testar täckningen på den tänkta positionen först utan att skruva fast den, tex skruva den på en lång trälist som du tejpar på en stol eller annan påhittig tillfällig lösning.

Av teejee

Nej, sannolikt behövs luftflödet och det är nog det som orsakar ljudet. Mkt svårt att dimensionera det rätt för en hemmapulare.

Om du bara skulle belasta det till t ex 1000W så skulle du kunna få den rejält tystare men då har du ju köpt fel nätaggregat.

Själv satte jag in en mkt långsammare och tystare fläkt i ett 300W nätaggregat som satt i en HTPC som maxade 80W med full last på CPU och GPU, dvs det fanns stor marginal att minska kylningen.

Av teejee
Skrivet av Mirkat:

alcatel lucent i-241g-q, är detta en router?
Tänkte köra meshnätverk på 2 ställen i huset sen med, kopplar man dessa direkt i nätverksuttagen då i så fall?
Okej låter bra, kikar på dessa

Meshlösningar inkluderar oftast router. Vad för meshlösning har du tänkt skaffa?

Du ska inte skaffa en separat router i så fall.

Alcatel... verkar vara en ren fiberomvandlare, dvs ingen router.

Av teejee
Skrivet av jaqob:

Jo, jag förstår att ni försvarar Microsoft och Xbox, men nog måste man kunna säga att det är lite konstigt att det inte finns ett enda nextgen-spel ett år efter release, även om MS gjort ett fantastiskt jobb med bakåtkompatibiliteten och med game pass?

Det ligger inte i MS intresse att ha next-gen spel tidigt. Tvärtom snarare, t ex ser de PC och Xbox-konsol som ett gemensamt ekosystem med funktioner som play anywhere, gemensamt game pass och inte minst samma utvecklings-API (nästan iaf). Och på PC så finns det inte något next-gen begrepp alls. Utan nya spel överger stegvis äldre PC's i valfri takt.

Så next-gen spel är något som kommer när tiden är mogen, i praktiken när det finns tillräckligt många next-gen konsoler på marknaden för att passa ett specifikt spels affärsplan.

Och med brist på nya konsoler så är det ju bättre att hålla kunderna nöjda med sina gamla konsoler så de fortsätter köpa spel och gamepass.

Av teejee
Skrivet av jaqob:

Håller faktiskt på med det just nu. Fantastiskt snyggt, bitvis antagligen det snyggaste spel jag sett. Och tekniskt extremt imponerande. Dock, jag brukar inte ha något emot lite långsammare spel, men frågan är om detta inte är i långsammaste laget. Såg att någon skrev i RDR2-tråden att det är lite som ett obetalt jobb, och det ligger något i det. Ska lägga lite mer tid och se om det öppnar upp sig. Beror nog till viss del på att jag inte riktigt har den tiden att lägga just nu som ett RDR2 kräver, det är inte riktigt ett spel man sätter sig och spelar 20 minuter då och då.

Jag är lite i minoritet här, men det bästa av den stilen jag spelat är Horizon Zero Dawn, men kanske mest beror på att jag tycker den settingen är väldigt mycket mer intressant än Witchers eller RDR's.

Jo, RDR2 är rätt långsamt. Så det passar inte alla. Själv tyckte jag det var fantastiskt. Men är du klar med chapter 1? Det är först i chapter 2 som det öppnar upp sig ordentligt.

Av teejee
Skrivet av jaqob:

Om man vill spela någon bra singel player open world (eller kanske snarare väldigt öppet, det får gärna vara en ganska linjär story) fps, vad ska man ge sig på? Ett plus om det finns på game pass, men inte tvunget. Inte spelat PC eller Xbox på ganska många år.

Crysis Remastered..? Det känns ganska likt första Far Cry som jag tyckte var riktigt kul.

Har du spelat RDR2? (Read Dead Redemption 2). Det och Witcher 3 brukar ju slåss om att vara bästa singelplayer spelet av den här typen.