Inlägg

Inlägg som b4l74z4r har skrivit i forumet
Av b4l74z4r
Skrivet av SimpanDirr:

Har endel bekanta som är så stolta över att vara utbildade. Tills dom inser att vara skuldsatta x antal 10 eller 100 000tals kronor och ändå tjäna mindre än en simpel knegare. Med 0kr i lån.

Nu känner jag ju inte dina bekanta, men det låter väldigt konstigt
Dom är alltså stolta enbart p.g.a. att dom kommer att tjäna pengar, men sen är dom inte stolta längre när dom inser att dom har skulder och inte tjänar så mycket som dom trodde. Är det korrekt uppfattat? Hur mycket skuld man kommer ha kan man ju uppskatta till viss del redan före man börjar en utbildning, och detsamma gäller lönebilden. Vilka utbildningar har dina bekanta när de är så pass dåligt förberedda?

I övrigt kan jag tycka att detta om studielån är ett så fruktansvärt uttjatat argument, det används ju främst för att avskräcka från att läsa vidare. Min erfarenhet (OBS! Inom naturvetenskap!!) är att det är väldigt få som får okvalificerade jobb och har studielån helt i onödan. Sedan är det väldigt många (bland mina bekanta i alla fall) som jobbat under studietiden och inte behövt låna fullt eller låna överhuvudtaget. Vidare är det ju ingen som tvingar en att läsa vidare! Den som vill får väga för och nackdelar, och där ingår både framtida yrkesliv och eventuellt studielån. I Sverige har vi i alla fall ekonomiskt mer jämlika förutsättningar (även om det sociala stödet kan variera) för vidareutbildning.

Min uppfattning är att många väljer utbildning med hjärtat (och förstås lite strategiskt, har man inte betyg/HP/motsvarande för ett program väljer man ett annat) medan en mindre andel väljer utbildning efter status. Bland de jag träffat under mina universitetsutbildningar så har jag inte fått bilden av att de med en längre/högre utbildning försöker ställa sig över någon annan, snarare tvärtom!Att trycka ned någon annan p.g.a. att denne inte har en längre utbildning är förkastligt, men det är lika förkastligt att anta att bara för att man har en viss utbildning/yrke så är man på ett visst sätt. Jag brukar försöka dölja mitt yrke och utbildning så mycket som möjligt då jag har märkt att en del blir provocerade av det.

Frågeställningen om att de som har en högre utbildning förstår mer om världen har redan avhandlats av andra. Givetvis har de en bättre förståelse för det ämne de har läst. Sedan har denne förhoppningsvis tillgodogjort sig mer generell bildning som kan medge en annan nivå av t.ex. kunskapssökande och reflektion. Detta kan potentiellt ge en mer nyanserad och genomtänkt åsikt. I hur stor utsträckning det förhåller sig på det sättet låter jag dock vara osagt! Det finns säkert akademiker som är tvärsäkra på sin sak utan att vara insatt i ämnet och som ser allt i svart och vitt. Intelligens är mig veterligen inte starkt korrelerat till antal år på universitet, möjligtvis kan man förefalla mer intellektuell..

Av b4l74z4r
Skrivet av jensrödin:

5970 har 2 GPU:er därav prestandan, enligt tester är de värre än alla kort ända upp till 790 iallfall.. Har ett annat bud nu också, 280x for några hundralappar, HDMI funkade inte men DVI och mini hdmi funkade

Mitt 5970 (som jag hade för ca 4 år sen) hade fruktansvärt mycket microstuttering, så om man ska spela så är det enligt mig inte något alternativ. För bitcoin mm kanske det fungerar..

Av b4l74z4r

Nordiska spelare sökes!

Hej!

Jag har tänkt sätta upp ett nordiskt lag för att ställa upp i 8v8 Nordic league (BNL)! Jag har inte tänkt mig ett tryhard lag som siktar på toppen, utan bara spela för skojs skull!
Det finns inga direkta krav på tidigare erfarenhet från e-sport eller så, men ett gott humör och ganska mogen ålder är meriterande I fråga om kommunikation så kan jag tänka mig att vi kan prata någon sorts nordiska (swe+nor+dk) alternativt bara svenska.

Om ni är intresserade så hör av er snarast!!

http://www.nordicleague.se/index.php
http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/BOOMBABY-b4l74zr/

Av b4l74z4r
Skrivet av KlyfftPotatis:

Hur är det med G2A egentligen? Alla streamers har ju sina 3% coder och skit men även hört att det finns chans att du får ditt steam bannat om du använder g2a kod eftersom det är '' billiga ryska kopior ''. Vågar man eller inte? så äckligt billigt där. 250kr vs 600 kr på steam liksom.

pratar självklart om steam nyckel fast köpes på g2a

Nu kan jag inte svara för G2A för jag vet inte hur det ligger till där, men jag har köpt ryska nycklar på andra sidor och mina samlade erfarenheter är följande:
Kolla så att det verkligen är en internationell eller europeisk nyckel. För flera av mina ryska nycklar har jag fått välja språk (även engelska) vid installation, och då kan man ju tro att det är en internationell nyckel trots att det inte är det.
Steam tillåter inte att man använder nycklar från andra regioner (gäller även gåvor på Steam, egen erfarenhet) och de kan välja att banna hela kontot (vid upprepade förseelser som jag förstått det), bara ta bort spelet eller kräva att man spelar från ett ryskt IP. Av den anledningen har jag extra konton för de ryska spel jag har.

Lyckligtvis har jag inte kunnat hitta någonstans att Origin och Uplay har samma policy som Steam. I absolut värsta fall behövs en VPN endast för att aktivera nyckeln till kontot i dom tjänsterna. Jag har för övrigt köpt många Steam spel via Amazon.com (som ibland har bra priser) och det har inte varit några problem någonsin, så länge ens kreditkortsuppgifter är i ordning.

Av b4l74z4r

Moderkortet kan ha ställt om till IDE fast du tidigare använt AHCI, kolla det!

Av b4l74z4r

Jag har haft exakt samma problem på MX500, MX518, G500 samt G400 Då har det varit USB-sladden!

Av b4l74z4r

Du har inte kvar någon garanti? Jag har för mig att den är 3 år

Av b4l74z4r

Kontrollera så att adressen du anger stämmer i allt förutom landet! Annars så kan EA-kontot spärras för bedrägeriförsök om du har otur (det står bara att köp inte medges).

Av b4l74z4r

Jag tycker att det är otroligt oprofessionellt av företaget att gå i polemik på ett öppet forum. Oavsett vem som har gjort fel, så är det i alla fall för mig en signal om att aldrig beblanda mig med det företaget.

Av b4l74z4r

Ni behöver inte få sniper ribbons i tornet, bara 5 kills från/i tornet..

Källa: Jag har själv provat!

Av b4l74z4r

"Högerklicka" -> "Egenskaper" -> "Genväg" -> "Byt ikon" -> "Leta efter ikoner i denna fil" ; "BF4.exe" i eran BF4 mapp

Av b4l74z4r

- Kolla så att du kopplat din skärm till grafikkortet och inte till moderkortet (då du inte skriver vilka BF4 inställningar du använder så kan felet ligga här)
- Ladda ned de senaste drivrutinerna för ditt grafikkort
- Ladda ned t.ex. HWMonitor och kolla vilka temperaturer du får efter att du spelet BF4 en stund
- Om du får öppna datorn; Kolla så att (Inet) kopplat in de strömkablar som behövs för ditt grafikkort (borde vara två stycken som går in i sidan på ditt grafikkort, i och för sig kanske kortet inte ens startar utan dom)

Av b4l74z4r
Skrivet av Blackbane78:

Märkte när jag lirade igår att ungefär 10 pers blev bannade för aimbot på kanske 2 timmar...
Fusket verkar ha exploderat det sista.

Detta är troligtvis p.g.a. att den servern använde GGC/PBBans stream. Det man kan välja då är att alla bans dom noterar på alla BF4 spelare i hela världen ska skrivas i chatten för att på så sätt avskräcka.

Av b4l74z4r

Mina tips är: Dölj chatten och spela med kompisar!
Om man är nog bra/dålig så kommer man alltid att väcka upprörda känslor hos någon. Det enda som är jobbigt med att ha chatten dold är att man inte hinner rösta nej vid eventuell votekick/voteban..
För övrigt försöker jag också byta över till det förlorande laget när det är uppenbart obalanserat, om det är möjligt (det finns ju så många konstiga autobalance script som slänger tillbaka mig på vinnande laget).

Angående "internetmoralen" så vet jag inte om det skett någon försämring. Om minnet inte sviker mig så kunde det vara lika dålig stämning i chatten i CS 1.3 som det nu är i BF4 Det handlar nog snarare om vilka typer man råkar stöta på inne i spelet, och den ständiga stats-hetsen hjälper ju inte heller.
Sen handlar det ju förstås om vilka spel man spelar, t.ex. kan jag inte påminna mig om att jag någonsin blivit förolämpad i Red Orchestra 1/2..

Av b4l74z4r

CS ligger låst på 60 p.g.a. att V-sync är på (jag antar att du redan har en CS config som tillåter över 60 fps)

Av b4l74z4r
Skrivet av trickysaer:

Det serju ut som av felmeddelandet att spelet använder din interna gpu istället för grafikkorten? Borde väl gå att ställa in i CC att tvinga spelet att använda dina amd-kort istället?

Detta tror jag också är orsaken till dina problem!
Du har troligtvis kopplat skärmkabeln till ditt moderkort istället för ditt grafikkort

Av b4l74z4r
Skrivet av VeryMadMeatball:

Sitter själv på en 100/100 fiber. 25kb/s! Origin strikes again! Helt fantastiskt..

Måste dock säga att spelet vart helt spelbart dom senaste veckorna Vissa små buggar, men det funkar

EDIT: 9kb/s! bara 19 timmar kvar!

Konstigt, jag laddade i 31 MB/s..

Av b4l74z4r
Skrivet av Banken92:

Någon som sitter på ett original BIOS till Sapphire Radeon HD 6950 (referenskortet)? Slarvade olyckligtvis bort mitt och vet inte vart jag hittar det längre.. Så är det någon som har sitt kvar så vore jag tacksam om ni ville skicka en kopia till mig!

EDIT:
Varför jag vill flasha tillbaka det är för att kolla om det är just detta som gör att min dator går in i blue screen vid belastning. Kan inte komma på vad det kan vara annars..

Kolla här:
http://www.techpowerup.com/vgabios/

Av b4l74z4r
Skrivet av MrGaz:

Hittar några processer jag inte har en aning om vad det är men inte stij.exe. Mitt virusprogram hittar inget annars

Starta datorn i felsäkert läge och skanna den med Malwarebytes Anti-Malware

http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

Av b4l74z4r