Inlägg

Inlägg som slaktareOlsson har skrivit i forumet
Av slaktareOlsson

Kör du CL på en p35 får du verkligen inte ut allt av dem. PCI-E portarna är 1.2 tror jag, eller 1. Och båda blir 8x eller 4x.. Har en känsla av att de blir en ganska fet flaskis där..

Av slaktareOlsson

Har du tänkt att spela, även om de är lite, så är detta kort så mycket mera för pengarna..

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=504319

Av slaktareOlsson

Hmm, brukar använda min equalizer till annat :/

Av slaktareOlsson

jag tror du märker väldigt lite skillnad på en i5/i7, så länge du inte jobbar med video redigering eller 3d grafik. Den enda skillnad du märker är nog de 45 extra piggelinen du har råd med (:

Av slaktareOlsson

Ska erkänna att jag inte hängt med helt och hållet i uppgraderingen med de nya moderkorten som finns osv. Men men, här är i varje fall en variant som kasnke ger lite perspektiv på hur de skulle kunna se ut.

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=754666...

Av slaktareOlsson

Dator fryser vid användning av HDD (?)

Min dator har alltid haft lite intresanta saker för sig när man flyttar(!) den. Nu när jag flyttade den senast började den flippa loss mer än vanligt och de har inte löst sig.

Om jag kör uTorrent eller packar upp filer med WinRar så fryser en del program, alltså inte hela win utan bara tex Winrar, chrome, men de går fortfarande att navigera i explorer.

Stänger jag av uTorrent kan jag spela diverse krävande spel och använda datorn "som vanligt". Jag trodde ett tag att de bara var en bugg i uTorrent men insåg att jag, som sagt, inte heller kunde packa upp filer med WinRar.

Några idéer på lösningar alternativt olika tester jag kan göra? Ska köra memtest bara för att, men jag letar efter något vättigt HDD testprogram..

Kör Win7, annars datorn i sign.

Av slaktareOlsson

Har nu bytt till Win7.. Fortfarande samma problem.. Antar att de är ett virus och att de följde med de filer jag förde över. Bara bita ihop och hoppas de kommer med uppdatering snart då..

[EDIT]
Upptäckte just något.. Satt o kollade på film när minnet började rusa, 720p för att vara exakt.. minnet lå o spann på 5 Gb.. När jag stängde av uTorrent, efre VLC that is, så föll minnet till 950Mb direkt.. KONSTIGT om du frågar mig.. Några idér? Testat fler gånger btw, inte random händelse..

Av slaktareOlsson

Har nu misstänkt både chrome och VLC nu.. De konstiga är att den kan ligga o IDLA på ~2 GB och när Chrome startar sakta smyga sig uppåt 6 gb.. Och när de stängs ner dalar de till typ 2,5..

Så jag antog att de var Chrome som va tjuven.. Men icke.. Minnet pendlar ändå.

När detta togs satt jag och använde Photoshop och använde väl kasnke 100 Mb eller mindre.. Då såg de ut så här:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/Minne.jpg

Ska också tillägga att "Visa alla användares aktiviteter" eller va de heter, var i bockat..

Av slaktareOlsson

Hittade inga mystiska filer i aktivitetshanteraren..

Har inte själv ändrat något i inställningarna för swap filen. Det står fortfarande på "Låt datorn bestämma själv vad som är bäst". På hur mycket minne swapen får använda så står den på typ 6200-6300 Mb.. Inte ändrat någonting..

tack för svar!

Av slaktareOlsson

Mitt minne fylls utan anledning [Vista]

Min dator har börjat uppföra sig riktigt skumt. De började va jag förstår i morse, när jag startar datorn funkar allt som de alltid gjort. Startar Photoshop och börjar jobba. Inser efter typ 5 min att de börjat lagga en del i panoreringarna och den reagerar slött.

Kollar aktivitetshanteraren och den medelar att 5.90 gb är använt, av 6 Gb. Ingen aktivitet som använder mer än typ 100mb, och då var PS och annat nedstängt.

Misstänkte virus, så jag sökte igenom alla diskar och jag hade tydligen 5 stycken, som visserligen verkade harmlösa och som jag direkt tog bort. Dirket efter jag gjort detta började minnet rusa igen.

Sitter på Vista 64, datorn är den som står i min avatar.. Behöver hjälp med detta snabbt då jag behöver få jobb gjort. Sen blir de till att byta till Win 7.

Av slaktareOlsson

Blev ju nästan lite OT men men, jag kan rekomendera BenQ. Sitter på en 24" av modellen innan den som länkats. Sjukt nice skärm, betalade 2100-2200..
Har även en äldre Benq, typ 04 eller nåt sånt, och du har helt rätt. Riktigt kassa grejjer. Men dom har ryckt upp sig sista året nu.

Med tanke på grafikkort och grafikminne så tror jag inte din polare kommer märka skillnader med mer minne. De är nog snarare när man kommer upp i 2k upplösningar minnet verkligen spelar in.

Varför inte köpa ett 4890 eller ett nvida 260, samma peng? Länge sen jag satt o jagade tester så jag kasnke inte har koll. Men gör just de, kola tester!

Lycka till!

Av slaktareOlsson

Försöker analysera disken. När jag valt den och den ska göra sökningen så frågar den om den är skapad under vista (Y/N), men de går inte att tycka ngt av de. Händer inget..

[EDIT]

Var bara en fråga om att vänta, ngt som jag annars inte tål ^^

Av slaktareOlsson

Startade programet men kunde inte komma underfund med hur jag skulle reustaurera partitionstabellerna.. Lust att skriva vilka val som ska göras?

Av slaktareOlsson

Den syns alltså i "Diskhanteraren", men som "unallocated". Tvivlar på att kablar sitter löst, bara USB-kabel och ström källa som är inkopplade. Ska ta och googla upp de o testa, tack.

Av slaktareOlsson

Extern HD, läses som "Unallocated"

Har haft en "1 TB" (vilket tydligen betyder 940 GB på Packardbelliska) extern sen i julas och har väl ca 300 gb på den. Efter lite konstiga krashar av datorn hittade inte datorn hårddisken längre, eller den hittade den som "unallocated". Antar att den inte är trasig utan att den "bara" krashat o att man kan formatera den så blir allt vanligt. Men jag har massa grejjer på den som jag vill ha, såklart, nu undrar jag om de kan finnas ngn lösning på detta? Det är en Store & Save 3400 från Packard Bell. Tack

Av slaktareOlsson

Fan man blir ju sugen när man ser sån här porr! Undrar om 6gb minne kan ge probs?

Av slaktareOlsson

Det är inte en ny kabel du ska ha, du vill ju konvertera din digitala signal till en analog, eller snarare tre analoga. Vet inte om det ens finns eller hur dyrt de skulle va. Undrar om det inte skulle vara enklare för dej att sälja din suround du har nu och köpa ett med digital input..

Av slaktareOlsson
Av slaktareOlsson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bjorn190
Corsair 750 är inte så tyst..

test corsair 620 istället, eller ett dyrt Zalman Silent pipe. Du verkar ju vilja ha lite tystare dator.. Fast grafikkortet kommer ju låta rejält när du spelar.

Ska du inte ta en snabbare processor när du ändå köper datorn?

Har precis byt från ett Zalman ZM600-HP till ett Corsair TX650W, Zalman agget brann up o va allmänt svagt. Dessutom låter Corsair nästan mindre.

Av slaktareOlsson

ok, tackar!