Inlägg

Inlägg som Dibbqwaz har skrivit i forumet
Av Dibbqwaz

Drakan: Order of the Flame

Bland de enda spelen jag faktiskt lagt ut en del tid på, förutom Bf2 men det är inte speciellt retro

Av Dibbqwaz
Skrivet av Hardware guy:

Techpowerup har bilder på deras brunna kort.
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_590/26.ht...
Alldeles för få faser för att kunna leverera den ström spänningsökningen resulterar i.

Intressant, kan bara konstatera att kortet ligger ovanligt nära gränsen för vad elektroniken tål.
Frågan är om det kan ha negativa långvariga effekter då elektroniska komponenter åldras och slits till viss del de också.

Av Dibbqwaz
Skrivet av emilakered:

Ledsen att göra er besvikna, men det är ingen lödning som har släppt. Det är helt enkelt lite avflagnad kylpasta från någon komponent som fastnade där, och som vi inte såg förrens bilderna var färdigtagna.

Att bedöma utav hur det såg ut på filmen så misstänker jag att det var en ledningsbana på själva kretskortet som for, mycket möjligt någon av dem som ligger ihop pressade mellan de olika lagren.
Sen om det dessutom tog någon komponent med sig låter jag förbli osagt men ser det inte som helt otroligt.

Av Dibbqwaz
Skrivet av Ase:

e lite mystiskt att Amd korten får så höga poäng i 3dmark 11 men åker på spö i det mesta annat ,har reagerat på detta innan detta kort med när det gäller Amd korten ,kanske dags för Futuremark & komma med en uppdatering precis som dom gjorde med Nvidia korten förut,men ska bli kul på Torsdag & se

Mystiken tätnar...

Av Dibbqwaz
Skrivet av Jckssn:

Varför skulle det inte göra killen till en legend inom sin bransch?
Jag väntar fortfarande på exempel på personer som gjort något liknande med ett fallfärdigt företag.
Sen så citerar du cloudstone, jag har aldrig jämfört Steve Jobs med sokrates och grabbarna, men jag tycker det inte är fel att kalla honom en legend av något slag exakt på samma sätt som jag skulle säga att Wayne Gretzky är en legend inom ishockey - även om han "inte fört mänskligheten framåt".

Som jag sa så definierar vi alla saker och ting på olika sätt, det jag framför är min syn på det hela och inte din.
Så som jag ser på saken värderar jag oftast inte idrottsprestationer och personer med förmågan att vända fallfärdiga företag som legender.

Skrivet av Kazen:

Rätt ska väl ändå vara rätt.
De är "Legender" eller "Legendariska personer"

Legend är mytomspunnen historia.

Fast görs väl ändå ingen skillnad på det.

Då vårt språk ständigt utvecklas så förändras innebörden av vissa ord vilket i sig är helt naturligt.

När folk slutar göra skillnad, som du i ovanstående inlägg visar så har också språket utvecklats i det hållet och ordet Legend har fått sig en ny alternativ innebörd.

Av Dibbqwaz
Skrivet av flashen:

Definitionen av en legend behöver väll inte vara "att föra mänskligheten framåt"? Kan väll lika gärna vara att få människor att må bra och göra sina egna val, i detta fallet teknik

Givetvis är det helt och hållet individuellt hur man definierar en legend.
Folk tycker och tänker olika.

I mitt fall är en legend någon som har hjälpt till att föra mänskligheten framåt.

Av Dibbqwaz
Skrivet av Jckssn:

Inte?
Visa mig gärna exempel på andra företag där en framgångsrik frontfigur gått in när företaget är extremt nära konkurs och vända det till världens näst högst värderade företag.

Tycker det är rätt komiskt att se alla dels, apple-hatare men sen fanboys i den här tråden.
Visserligen skulle många kalla mig fanboy, men jag har visst perspektiv på det hela.

Det som hänt med företaget Apple när Steve Jobs kom tillbaka är helt jäkla otroligt.
Apple, var utdömt enligt alla när Steve tog över årorna och sedan dess har ett gäng produkter kommit ut. Jag säger inte att dom var först, jag säger inte att dom uppfann hjulet. Men faktum kvarstår fortfarande, produkterna har slagit och dom har slagit stort och även om det är svårt att acceptera det, så har dom även förändrat branscherna dom lanserats i.

iPod, Ja det fanns mp3-spelare förut. Men här gjorde man en produkt som helt ändrade marknaden, den som säger emot har helt enkelt jävligt dålig insikt.

iPhone, Ja, det fanns naturligtvis smartphones före iPhone, men det spelar ingen roll. Det är den telefon som nådde ut till den stora massan först.
Det är bara se vilka som köpte smartphones innan iPhone och vilken kundkrets som köper den efter iPhone's intåg.
Visst fan hade det kommit ut bra smartphones utan iPhonen, men det är tack vare den telefonen's succé som andra företag valde att satsa mer på deras egna smartphones.
Man såg vilken succé apple gjorde och vilka marknadsandelar som öppnade sig, klart dom andra vill vara med och dela på kakan.

iPad, Nej, inte heller iPad var den första tableten på marknaden, men även här som med iPhone så märktes det att det fanns en betydligt större marknad än vad man tidigare trott och naturligtvis kommer det in fler aktörer som vill slåss om den marknaden.

Det går inte att sticka under stolen med att Steve Jobs och hans TEAM av duktiga människor förändrat många av dom områden dom gett sig in på. Det är inte utan anledning att när det kommit nya exempelvis smartphones så är det inte "Den bästa smartphonen" utan en "iPhone-dödare", det är inte en grym tablet utan bättre än iPad, det ska hela tiden jämföras med deras produkter och det är för att dom är marknadsledande.

Jag personligen är jävligt imponerad över hur Steve Jobs lyckas vända ett sånt skadat bolag till ett av världens största, det är en person som verkligen brinner för sitt arbete!
Han är en legend i min bok, för även om tekniken alltid kommer utvecklas till det bättre, skulle vi inte ha haft samma snabba utveckling på exempelvis smartphone-marknaden om det inte vore för deras arbete.

Bara hoppas att ryktena om hans hälsa inte är så dåliga som det sägs, ingen människa förtjänar att dö så tidigt och inte heller gå igenom det han gjort senaste åren.

Ja? Det du skriver bekräftar ju endast det jag sa i föregående inlägg.

Att Jobs är duktig på att marknadsföra och styra sitt företag i rätt riktning gör honom fortfarande inte till en legend.

Ett citat ur ett vettigt inlägg tidigare i tråden:

Skrivet av Cloudstone:

att kalla Steve Jobs för legend är fan ett slag i ansiktet mot alla riktiga legender såsom Sokrates, Einstein, Newton, Adam Smith, Kepler, Curie. Människor som faktiskt bidragit med att föra mänskligheten framåt.

Av Dibbqwaz
Skrivet av malte:

Det gör han fortfarande inte mer legendarisk än de andra framgångsrika frontfigurer som figurerar i framgångsrika företag värden över.

Steve Jobs är en extremt skicklig marknadsförare och knappast en legend.

Av Dibbqwaz
Skrivet av Åsa-Nisse:

Sen kan man ju undra vem, i sina sinnes fulla bruk skulle göra ett prestandard test mellan en 2-kärnig cpu och en 4-kärnig (liksom, vad är poängen i det hela) eller ett enmotorigt flygplan mot ett 2 motorigt för den delen.;) Är ju inte som att utgången kommer som en överaskning eller så (av uppenbara orsaker)

Men det är ju tydligen en annan historia.

Du menar alltså att i den värd du lever i så presterar varje existerande flygplansmotor exakt lika mycket och prestandan på ett flygplan endast avgörs av mängden motorer det erhåller?

Om så är fallet känns det som du tappat ett antal miljarder faktorer som faktiskt inverkar på prestandan utav en färdig produkt.

Av Dibbqwaz
Skrivet av Maskukert:

Jag verkar bara kunna hitta Apples Mini Displayport > HDMI och de verkar inte vara så extremt bra.

"Protokollet kan förutom bild också överföra ljud, även om det tyvärr verkar som att inte det går att få något ljud ur Apples DisplayPort. Den kanske viktigaste fördelen är dock att hdmi har stöd för hdcp. Hdcp står för High-bandwidth Digital Content Protection och fungerar som ett slags kopieringsskydd, vilket gör att du med vissa kopieringsskyddade filmer inte kan spela upp dem i hög upplösning på din tv om du kör via dvi, utan behöver då en hdmi-adapter. "

Källa: http://www.idg.se/2.1085/1.220967/hdmi-adapter-till-mini-disp...

Ska springa iväg till Claes Ohlsson nu och se ifall de har en som inte är Apple! Återkommer med svar ifall det fungerade.

Edit: Claes Ohlsson hade inga såna adaptrar, var kan jag hitta en som inte är från apple?

Har inga egna erfarenheter av mini Displayport -> HDMI men det finns ett antal under denna kategorin på prisjakt.

Sen så förstår jag det som att det är Apple som valt att inte stödja ljud ut via mini displayport på majoriteten av deras datorer och att det inte handlar om någon form av begränsning i adaptern.

Av Dibbqwaz
Skrivet av Maskukert:

Nej, ingen utav skärmarna har adaptrar, vanliga DVI kablar.. Grafikkortet är ett Saphire Ati Radeon HD 6870.

Vad är det för adapter jag behöver till TVn för att få den "aktiv"?

En Mini Displayport -> HDMI adapter borde lösa ditt problem

Av Dibbqwaz
Skrivet av MrMadMax:

...dom som klagar på ATI's drivrutiner lever nog på 90-talet än vilket känns lite sorgligt.

Är benägen att hålla med där, sist jag själv stött på drivrutins problem med ett ATi kort var med ett 9600pro och lite senare med ett X1950GT som på linux inte fungerade alls när det var färskt(fungerar prima med nuvarande linux drivare).

Sen angående microstutter så är det inget jag själv upplevt med HD4870 i CF så det är inget jag skulle gå och oroa mig för.

Det kan kännas som ett svårt val i slutändan men själv skulle jag välja ungefär såhär:
Ska jag folda?
Ja: GTX 580
Nej: 2x HD6870

Av Dibbqwaz
Skrivet av Rapparn25:

Kan överclockning av cpu orsaka artifakter? När jag överclockade min Phenom II 940 från 3.0 ghz till 3.4 ghz började jag få artifakter främst i spel. I benchmarks och prime95 uppstod inga fel och temperaturen på Cpu:n låg på 42-43 grader i load. I samband med att jag började överclocka hade jag köpt ny cpu-fläkt och grafikkort. Efter att ha fått artifakter några gånger, började jag få bluescreen vid start av windows.

Jag satte då cpun på stock och började felsöka grafikkortet. Grafikkortet funkar utan drivrutiner, men får bluescreen så fort jag installerat dem. Jag trodde hela tiden att det var grafikkortet som var fel på, tills nu då jag började få artifakter med mitt gamla grafikkort när jag överclockade cpu:n.

Vet någon var felet kan ligga? Kan det vara moderkortet, ram-minnen eller nätagget det är fel på? Kan den överclockade cpu:n haft sönder det nya grafikkortet?

Specs:
Nätagg: NorthQ 850w
Ram: Kingston HyperX 4st 1gb ddr2
Moderkort: Asus M4N78 AM2+

Nu vet jag inte riktigt så mycket om Phenom II klockning och ditt moderkort, men har du kollat så att du inte råkat klocka upp pci-e bussen också?
Det tenderar att ställa till problem ganska fort och om så är fallet rekommenderar jag dig att låsa den på original klock.

Av Dibbqwaz

Amd kände sig nog tvungna att finslipa lite i sista minuten

Av Dibbqwaz
Skrivet av anton_mjor:

Ja, men när man spelar så är det ju det man vill göra.
Hitta på annat att göra kan man göra när min inte spelar

Det är svårt, BFBC2 är väll det enda som kan engagera mig en smula.

Av Dibbqwaz
Skrivet av Ratatosk:

Börjar tröttna på allt spekulerande, skall bli skönt när fakta äntligen kommer fram, förhoppningsvis blir det på Onsdag.

Haha, ja spekulationsvågorna har ju rullat ganska tätt på senare tid.

Av Dibbqwaz
Skrivet av MaLo:

Uj vad snyggt! Dags att byta plattform för mig.

Säger detsamma.

Av Dibbqwaz
Skrivet av anton_mjor:

Man blir aldrig för gammal för tv-spel, jag gillar också att spela lite gamla spel
Jag skulle snarare säga att du hade missat något i din barndom om du INTE spelat tv-spel.

Skulle inte säga att jag missat något, men då spelar jag ju ändå någon gång per månad.
För mig är största problemet min förmåga att hitta på andra saker jag vill göra så fort jag börjar spela.

Av Dibbqwaz

19 år, hade gärna varit 20 men inte mycket mer.

Av Dibbqwaz

S3 Trio64
3D Prophet 4500
Voodoo 2
nVidia TNT 2
nVidia Geforce 2 MX400
nVidia Geforce 3 ti500
nVidia Geforce 4 MX420
nVidia Geforce 4 ti4200
nVidia Geforce 4 ti4600
nVidia Geforce 8800 GTX
Ati Rage pro deluxe
Ati Radeon 8500 LE
Ati Radeon 9600 pro
Ati Radeon 9800 pro
Ati Radeon x1300
Ati Radeon x1550
Ati Radeon x1600 XT
Ati Radeon x1950 GT
Ati Radeon HD2900 XT
Ati Radeon HD4870