Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Rapidact har skrivit i forumet
Av Rapidact

Tur man vänta med att inköpa RTX 2080 Ti....

Av Rapidact
Skrivet av MinscS2:

Oj vilken nekro.

Enligt Sweclockers prestandaindex (som jag litar mer på den killen du länkade, har aldrig hört talas om honom) presterar RTX 2080 överlag ca 4-6% bättre än GTX 1080 Ti beroende på upplösning.

Så tekniskt sett har vi båda rätt, beroende på var man drar gränsen för var (i ditt fall) "snarlik prestanda" respektive (i mitt fall) "utpresterar" ligger.

RTX 2080 presterar (lite) bättre än GTX 1080 Ti, så jag har rätt.
RTX 2080 är bara 4-6% bättre än GTX 1080 Ti, vilket man kan hävda är snarlik prestanda så då har du rätt.

I vilket fall så erkänner jag att RTX 2080 inte presterar så bra som jag trodde det skulle göra. Antagligen därför Nvidia släppte RTX 2080 Ti i samma veva som RTX 2080; i tidigare generationer har dom väntat med att släppa Ti-kortet, men i denna generationen var prestandahoppet för litet.
Med det sagt så väntar jag fortfarande på DLSS och vad det kommer göra för kortets prestanda.

Det stora felet är prissättningen.

Av Rapidact
Skrivet av jazon:

Vad grundar du det då? Sett flera som lägger samma gissning. Antar det är folk som sitter på ett 1080ti som inte hoppas de blir så mkt bättre än de.

Skickades från m.sweclockers.com

https://www.youtube.com/watch?v=GBWV4XQPJ5Q

Av Rapidact
Skrivet av MinscS2:

Och min gissning är att du har fel.

GTX 980 presterar bättre än GTX 780 Ti.
GTX 1080 presterar bättre än GTX 980 Ti.

Om GTX 1180 inte utpresterar GTX 1080 Ti så kommer alla 1080 Ti-ägare att sitta kvar på sina kort och folk som jagar nya kort kommer köpa GTX 1080 Ti då det med största sannolikhet kommer vara billigare än GTX 1180.

Finns inte en chans att GTX 1180 inte utpresterar GTX 1080 Ti, så dumma är inte Nvidia. Dom vill att folk ska köpa nytt, och det gör folk inte om man släpper nya produkter som är identiska eller t.om. sämre än äldre produkter.

Edit: Typo.

https://www.youtube.com/watch?v=GBWV4XQPJ5Q

Jag hade rätt! GTX 2080 har i stort sett identisk prestanda!

Av Rapidact

Tänkte köpa ett RTX 2080 kort, men kanske borde avvakta och se vad Intel har att erbjuda?

Av Rapidact

Oled alla dagar i veckan! Glöm Samsung! Glöm IPS!

Av Rapidact

Jag tycker M.2 tekniken är ett hafsverk, siffrorna ser bra ut men prestandan växlar (trottling), för att undvika överhettning? Helt okey som systemdisk på en hemburk, om man vill boota upp snabbt. Verkar vara flaskhalsar här och där i en dator - vore kul om Sweclockers ägnade en artikel om att testa de olika tekniker som finns idag och försöka se framåt vad som är runt hörnet? Vad är max man kan kräma ut ur en burk?

Av Rapidact

Fantastiskt bra agg, jag har v1 och är supernöjd!

Tips! Nu monterade jag det upponer, vid belastning blåser den ut värmen ur lådan... slipper damm i filtren under lådan.

Av Rapidact

Priset tycks motsvara prestandaökningen jämfört med det som släpptes för ca 2 år sen, kanske att priset t o m är lite över vilket är ganska oseriöst.

Nvidia har en prismodell som motsvarar vad det skulle kostat 2016

Normalt brukar man tillgodoses produktutvecklingen - att korten läggs i samma produktsegment och ersätter tidigare generation av kort. Här verkar de vilja lansera det som något helt annat? RTX kan bli intressant om 1-2 år när tekniken implementerats på rätt sätt i bred front, att se sig själv som en spegelbild i glasfönster eller i vattenpölar när man kör fps förgyller inte så mycket som man vill tro.

Av Rapidact

Gillar designen, känns som workstation-design. För professionella yrkesdatorer!

Av Rapidact
Skrivet av Hairymale:

Hade gärna satsat på en oled, men är lite nojig över inbränningar

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har LG'n och har inte upplevt det. Den är fantastisk! Svärtan är den bästa... gränsnittet och fjärkontrollen utklassar samsungs motsvarighet.

Av Rapidact
Skrivet av Mithras:

Jag säger lägg på lite extra och få det bästa för pengarna:

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/OLED55B7V/lg-55-...

Ja, detta är tveklöst det bästa köpet! Fantastisk tv till ett fantastiskt pris! Dessutom med 5 års garanti...

Av Rapidact

Min gissning är att 1180 kommer motsvara ungefär en 1080Ti i prestanda.

Av Rapidact

En bluffindustri! Allt borde peka åt andra hållet...

Av Rapidact
Skrivet av anon78208:

Lite ironiskt ur en ren teknisk synvinkel att du klagar på basfrekvenserna. Ju högre frekvens desto fler bitar krävs för att kunna lagra och återge ljudet på ett korrekt sätt, så basfrekvenserna är det sista som påverkas när man komprimerar ljud.

🤦
En 50GiB Blu-Ray har ofta ljud lagrat i ett lossless-format, det vill säga det återges perfekt som om det vore okomprimerat. Dessa ljudspår brukar ta upp ungefär 1-2GiB, så de utgör bara ~2% av den totala datan. Tror du verkligen på dig själv då när du påstår att man kan få ner en film till 2GiB genom att "dumpa ljudet", som om man inte skulle behöva röra videospåret överhuvudtaget? Även om du tar bort ljudspåret helt så har du kanske 48-49GiB video kvar!

Jaja, de kanske har andra skäl att klippa de låga frekvenserna? Typ att tv-högtalare inte kan återge dem, därför rök de eller flyttades upp i mellanregistret? Eller att inte störa "grannar" på kvällen tänket?

Av Rapidact

Kanske är något för Sweclockers att uppmärksamma och utreda?

Det är mycket snack om UltraHD-kvalitet på bilden, HDR och 4K, men hur ligger det till med ljudet? Även om fler kanaler stöds, inkl den senaste Atmos standarden, men hur är det med komprimeringen? Hur är mycket sämre är kvaliteten jämfört med original-källan?

Av Rapidact

Ljudkvaliteten i streamingtjänsterna får mig att gråta!

Hej!
Är det någon som har koll på begränsningarna i ljudformatet för streamade filmer? Jag upplever enorm skillnad jämfört med motsvarigheten i t ex Blurays? Speciellt när det gäller sub-basens låga frekvenser. Jag förstår att ljudet i sig självt skulle ta ca 2-4 gb för en film i normala fall, men att de skippat en hel del i frekvensomfånget för att klämma ihop det?

Finns det specs för streamingformaten de olika streamingtjänsterna levererar?

Netflix, HBO, Viaplay?

Av Rapidact

@Laxpudding: Bra svar! Men är det i klass med LG's alternativ nu?

Av Rapidact
Skrivet av landahl:

Jag har sett en Oled tv stå bredvid en qled tv i butik och det var en stor skillnad. Oled hade mycket bättre bild.

Och skillnaden är än större i ett helt mörklagt rum, som t ex kvällen hemma. Svart är svart på LG/Sony/Philips som använder LG's OLED paneler.

Av Rapidact
Skrivet av K-D][Aramis:

Som jag förstått det avger LG's OLED-pixlar sitt eget ljus, medan det Samsung hittat på (förutom snarlika namnsättningar) är någon hybrid nu där det nu är blåa subpixlar som är ljuskällan i stället för deras gamla QleD-teknik där det var LED som stod som källan. Samsungs lösningar är säkert jättefina i ljustark miljö, och säkert får de grym responstid, men de suger i jämförelse med LG's paneler i mörka rum (typ det som verkligen räknas, när man ser på tv på kvällen i hemmet).