Inlägg

Inlägg som KeTonic har skrivit i forumet
Av KeTonic

NAS information

Jag har lite funderingar på att bygga ihop en NAS hemma för att kunna flytta ut lite diskar ur min dator då jag hade tänkt banta ner vikt och storleken på chassi.

Under dagen har jag googlat, läst om bla. FreeNAS, Clarkconnect och WHS.
Samt små smidiga NAS enheter. Problemet är dock att ingen egentligen täcker alla dom krav jag har, förutom WHS men är inte så sugen på windows på min NAS.

Dom krav jag egentligen ställer på "min" NAS är att den ska ha plats för 4 diskar eller mer, den ska ha GB ethernet, klara minst 4 TB data (4st TB diskar), inbyggd torrent klient. FreeNAS verkar grymt intresant då den bygger på m0n0wall och jag använder idags läget m0n0wall som router och är jätte nöjd med den.

Att bygga en NAS med en dator är väl det jag egentligen är ute efter då jag då kan styra både över mjuk och hårdvara på ett bättre sätt. Speciellt gällande hur många diskar jag kan använda mig av, vilket RAID kort, NIC och chassi. Jag är öppen för förslag och skulle behöva lite tips och ideer.

Av KeTonic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lady
2 snabba frågor.
Behöver du någon extern ström eller klarar routern att leverera till parabolen.
Hur stor räckvid har du ?

Har du gjort någon test på hur långt du kan sända och ta emot ?

Den går till ett NIC om du inte läste det, ett 54 Mbit NetGear kort. Så ingen extra ström där inte.
men vad han sagt till mig så kommer han åt nätet med wookpannan men inte utan. Räcker för mig för att man ska veta att det ger bättre styrka.

Av KeTonic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av linglof
Seriöst, helt otroligt att ni ger denna hög med skräp 10p. En samling plocke pin i mina ögon. Garanterat 1a i mina ögon. Dvs. riktigt skit fult.

Meningen är inte att det varken ska vara snyggt eller vackert. Det är bara ett försök att underhålla, och eftersom så många tycker det är komiskt så måste du vara den tråkigaste person på sc.

Av KeTonic

Windows XP klarar 3.5gb ram.
Jag vet detta då jag har det, kan om ni inte tror mig fixa en print om det ska vara så....

Kör detta paket och det funkar prima
https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=4096QX28...

Av KeTonic

Ok Vore tacksam om du kan ge mig lite personliga åsikter på chassit då du stoppat in prylarna, lutar ganska starkt åt det där chassit men det är lite pengar så man vill vara säker innan man köper det Blir kul att se vad du kommer komma fram till

Av KeTonic

Skulle nog rekomendera CM Stacker i så fall, den kan du få in fler HDDs i med deras modul system, även att det sitter någon form av dam filer och att du får en 120mm fläkt framför varje 4st hdd.

Av KeTonic

Förderlar/nackdelar Lian-li PC-201

Finns det någon som äger ett Lian-Li PC-201 som kan berätta lite om chassi?

Hur är kvaliten?
Hur är luft flödet på HDD racken?
Är det mycket vibrationer från HDD?

Berätta så mycket ni kan Har du bilder posta gärna

Av KeTonic

Inköp av nytt chassi

Jag står i start groparna för att köpa ett nytt chassi, jag har sök, googlat, läst och säkert lagt ner ett par dagar totalt på att försöka hitta det rätta chassit för mig. jag har hållit mig till Thermaltake förrut och varit nöjd med deras chassin. Nu har jag växt ur MIDI tower chassin så nu har jag gått på big tower, köpte ett APLUS Case Twin Engine, och jag kan ju säga att jag aldrig mer kommer köpa något från APLUS.

Nu tänker jag gå på kvalité och jag tänker inte vara snål. Det finns inget övre tak för vad chassit får kosta dock tror jag inte det finns någon större risk att ett chassi ska gå över 4000kr, om vi inte snackar med inbyggd kompressor kylning vill säga.

Med det jag har fastnat för just nu är ett Lian-Li PC-201. Det är rymligt, bra möjligheter för kylning, många 3,5 platser och sedan är det grymt snyggt, det jag dock funderar över är om det är ett bra chassi om man ska uppdatera till vatten kylning.

Så det jag egentligen skulle behöva ha hjälp med är att hitta ett chassi med många platser antingen 3,5 eller 5,25, bra med kylnings möjligheter, bra kvalité och snygg design samt gärna fack indelat för att hålla värmen från olika komponenter för sig själv.

Dom krav jag ställer är att chassit ska ha plats för i alla fall 9st 3,5 platser gärna fler, som t.ex. PC-201 som har 12st 3,5 platser, gärna med en stilren design, vikten eller priset spelar ingen större roll.

Eventuellt att det finns många 5,25 platser så man kan sätta upp hårddiskarna i Nexus DiskTwin eller eventuellt vatten kylnings block då vatten kylning är nästa projekt.

Det som kanske är att tänka på är att jag tänker stoppa in ljud dämpning i chassit då jag väl fått det.
Jag kommer alltså försöka tysta ner mitt bygge så mycket som det går.

Det som ska in i lådan är följande:
*Asus M2N32-SLI Deluxe
*AMD Athlon 64 X2 6000
*Zalman CNPS9700 NT Ultra Quiet
*2st Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5 Kit w/two matched CM2X1024A-6400 Dimm's
*Sedan 6st SATA diskar (eventuellt 3st till)
*Samsung SH-S182D

Nexus DiskTwin
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=311510

Lian Li PC-201, svart
http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=2544&session=dc1fd8...

Watercool Silentstar HD-Dual
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=301626