Inlägg

Inlägg som KeTonic har skrivit i forumet
Av KeTonic

Allt fungerar fin fint, förrutom ena fläkten som jag satt ihop fel och förstörde då ramen men det var ju inte pga diskningen.
Det var från ett Youtube klipp där de rengjorde en hel dator på det sättet, moderkort, cpu, psu, cd och insticks kort.

Av KeTonic

Ännu en uppgraderingslog.

Efter mycket om och men fick jag äntligen uppgradera min dator, kanske inte det mest givande galleriet som finns här på swec, men ett enkelt sätt att få visa upp den på.

För övrigt är jag inte nöjd med kabeldragningen på baksidan utan moderkorts plåten men sidan går på utan att bukta så det får duga.

Uppgraderings packet #1
Asus SABERTOOTH P67 REV B3
Samsung TFT 27" S27A550H LED
Intel Core i5 2500K 3,3GHz
Corsair 8GB (2x4096MB) 1600MHz VENGEANCE Blå
4st Scythe 120mm Gentle Typhoon, 1450rpm
Corsair Cooling Hydro H70 CPU-kylare
Fractal Design Define R3, Svart
Corsair AX 850W 80+ GOLD

Uppgraderings packet #2
2st Western Digital Caviar® Green™ 2TB
1st ASUS Radeon HD 6950 2GB GDDR5
1st Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB CL9
1st HIS Adapter Active DP to SL-DVI

Saker är från min gammla dator
X-Fi Platinum
Noctua NF-P12 1300 Silent Case Fan 120mm
sapphire 4870 1GB

1st Western Digital 300GB SATA II VelociRaptor (10000RPM / 16MB Cache)
1st 2TB Samsung Ecogreen F4EG
1st Western Digital Caviar Green 2TB
2st Samsung SpinPoint F1 640GB SATA2
1st HD750GB Samsung SP SATA-2 151701
1st Maxtor 6L200M0 : 200 Gb (7200/150-8Mb) SATA för Program/musik/spel (nästan som ryker vid upgradering)
Denna är nu utbytt!
1st Maxtor DiamondMax 21 SATA 250-GB för backup via eSata.

Ännu en uppgraderingslog.

Av KeTonic
Skrivet av TheAndrew:

Det här är 2011, här ska det stavas korrekt

Alltså även om nu detta galleri inte riktigt hör hemma här på swec, varför klagas det så mycket på hur folk skriver i varje tråd och galleri? Det är extremt oförskämt, vem vet han kanske inte bara är 12 år och inte lärt sig han kanske har problem med att stava?

Jag själv har stora problem med att stava och jag är en mästare på särskrivningar, jag vet om det och det gör ingen som helst nytta att någon helt anonym person bakom en skärm någonstans i sverige fäller en spydig kommentar om det.

OT:
Om du köper en dator på Elgiganten eller liknande posta inte det på swec, det hör inte hemma här.

Av KeTonic

Själv avskyr jag reklam över allt annat, men om de lägger in reklamen på något snyggt sätt kan man ju helt klart se detta som en extended demo av ett spel. Man köper spelet om man gillar det extremt mycket och vill slippa reklamen. Dock tror jag väldigt få kommer köpa singelplayer spel efter de spelat ut den.

Av KeTonic

Ja har testat även Virtual Rotuer och där får jag bara "Virtual router can not be started" nu för tiden. Har inte testa guiden ännu men ska ge mig på den just i denna sekund!

EDIT: Jag har nu testat guiden, och Connectify igen, men jag kan inte ansluta. Varken telefonen eller min laptop klarar av att få en anslutning till mitt trådlösa. Jag ska ha ett chip som stöds och det ska vara rätt version av drivrutiner.

Något förslag?

EDIT2: Som med allt annat i denna värld när det gäller windows, Reboot fixar biffen ^^

Av KeTonic

Ser riktigt fint ut, ska ge mig på det efter hockeyn!

Redan testat, fungerar crap. Testat med två olika WLAN chip och en gäng olika drivers men fungerar fortfarande extremt dåligt. Men tack för tipset

Av KeTonic

Mjukvaru Access Point för Windows 7

Jag är ute efter en mjukvara som gör om din dator mer eller mindre till en AP, jag har hittat en del då jag googlat men ingen har fungerat riktigt bra. Förrut använde jag Asus AP-Solo men det går inte längre då jag kör windows 7.

Skulle bli extremt tacksam för tips då jag inte har möjlighet att köpa en AP eller ett trådlöst kort som BSD stöder just nu.

Av KeTonic

Precis. Väldigt enkelt att få igång och prestandan är extremt mycket bättre, plus massa annat roligt.

Av KeTonic

Om du har så pass många servrar, varför i fridens namn kör du med en D-Link konsument router? Ta en gammal dator och slänng in PFsense eller m0n0wall så får du en vettig maskin. Räcker med 400mhz och 128mb för att hantera 40+ datorer, går säkert mer men jag har bara testat på 40 datorer på 100/100.

Av KeTonic

De kommandom du egentligen behöver veta om är
cd
Change directory / byta map, cd .. tar dig tillbaka ett steg
rm
tar bort enstaka filer, används med -r (rm -r) för att ta bort en hel mapp och alla filer och undermappar.
nano [filnamn]
öpnnar filen för att redigera, ctrl+o för att spara och ctrl+x för att stänga
mv
flyttar en fil eller en hel mapp med alla filer och mappar
mkdir
skapa mapp
ls
lista alla filer och mappar i nuvarande mapp
cp
kopierar fil, kan användas med -r (cp -r) för att kopiera en map med understruktur.

Det är väl basic, det finns mer information här om du vill läsa
https://help.ubuntu.com/7.04/basic-commands/C/

Av KeTonic

Tror du missuppfatta mig lite där, jag kommer ha 2 olika datorer, en NAS med alla hårddiskar och en vid TVn som Media dator / HTPC. Att sätta in en bluray läsare i en dator är ganska enkelt.

För min del är detta väldigt enkelt eftersom jag har datorer stående här hemma, men å andra sidan finns det billiga på blocket eller dyligt.
Så bara för att förtydliga mig själv hur jag kommer bygga:

800mhz dator med 512mb ram och freenas med alla hårddiskar i via ett random sata kontroller kort för fler SATA portar då jag har andra lösningar för säkerhetskopiering.

en random centrino 2ghz dator med ett billigt grafikkort vid TV som man kör Windows på för att göra det enkelt med alla media program.

Av KeTonic

Så svårt tycker jag det inte är, wget för att hämta plugins och sedan unzip i värsta fall. För jag antar att du kör craftbukkit.
Då är det dessutom sjukt enkelt att starta upp servern, finns ju en fil, minecraft.sh, som du bara kör ./minecraft.sh så är det bara att köra.
Sedan kör du det i en screen, med en egen user för enkelhets skull.

Inte svårare än windows och dessutom med ett så passt optimerat språk som java är så är det ju inte fel att vinna lite på ett bättre OS

Av KeTonic

Ska du bara köra minecraft kan du likagärna fortsätta använda ubuntu. Finns ingen vettig anledning att köra windows, ska du ändra något kan du använda SSH (med putty eller kitty klient på din dator). Det är helt enkelt stabilare, och mer effektivt eftersom du inte behöver köra något grafisktgränsitt.

Av KeTonic

Jag sitter faktiskt och bygger på system med ungefär samma behov som dig då jag skall flytta ihop med en klass kamrat, det jag har planerat är följande:
Random 800mhz dator med 512mb ram som kör freeNAS och ett gäng hårddiskar, vissa i raid och vissa enbart för lagring av saker som inte är så viktigt.

Annan random dator, centrino 2gz något som bara står, med 512MB ram, och XBMC (som jag förövrigt är ganska säker att boxee bygger på) , och ett passivt kylt grafikkort med stöd för att rendera film, koppla den med HDMI till TV och klart, styr med XBMC appen till Andriod via WIFI (finns ofc till iphone / ipad med)

Har tyvärr ingen iphone / ipad men i appen till andriod kan du lyssna på musiken som finns i ditt xbmc biblotek.

Gällande blyray går det väl lika bra att sätta en läsare i den istället för servern?
TVkort är jag osäker på hur XBMC hanterar då jag inte testat det ännu, men XBMC rullar lika fint på windows i värsta fall om drivisar inte finns till linux. Så då kan du rulla på med windows på den HTPC och då kanske även köra spotify (osäker på om spotify finns till linux och jag e för lat för att googla )

Av KeTonic

Först och främst, har du ingen gammal dator stående hemma? för den dator du valt där är SJUKT SJUKT SJUKT overkill, 4gb ram är löjligt mycket. Jag körde en freenas virutelt på 256mb ram, vilket aldrig gick över 0.5% använding. Mitt råd, ta en gammal dator, köp diskar för pengarna istället och installera sedan Freenas

Lider förövrigt med dig! Hoppas det löser sig!

EDIT:
i annat fall kan du ju titta på detta:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/365637/2011-04-12
Billigare, plus att du kan fylla på med 2 diskar till och du får en 1TB disk på köpet till och med. Hur den står sig i prestanda mot en freenas vet jag inte, men jag skulle nog sätta mina pengar på att en freenas med ett gigabit kort i vinner.

Skulle freenas vara av intresse finns det videos på youtube som förklarar allt man vill veta.

Av KeTonic

Ska inte köra någon form av raid då jag inte kommer spara något viktigt på den, spara mina viktiga filer på annat sätt.
Precis som hasenfrasen säger så ska det bara vara extra portar, ingen boot eller raid eller annat utan bara extra portar.

Jag ska, hör och häpna, köra systemet på en IDE disk för att spara de 2 sata portar som finns på moderkortet för mina lagrings diskar.
Eftersom den bara ska rulla ett OS, har inte bestämst mig om jag ska köra freenas eller något likande men det löser jag framöver.

Jag vet att det finns restriktioner för 3TB diskar men jag visste inte om sata 1 hade något problem med 2TB diskar.

Av KeTonic

SATA Raid kontrollerkort.

Jag håller på att bygga en NAS, dock behöver jag fler SATA portar i datorn. Jag vill inte slänga iväg allt för mycket pengar så jag titta på detta kort, det ända den ska göra är att streama matrial till en XBMC dator på nätverket. Men jag vart sedan osäker på om den kommer kunna hantera 4st 2TB diskar. Försökte googla lite, men jag har ärligt ingen aning vad jag ska googla på.

Av KeTonic

Jag vet jag vet, man ska inte mata trollen men kom igen, varför ska alla ifrågasätta vad folks val av projekt?
"varför x för x, behövs ju verkligen inte" osv.

Det är ett projektarbete, det gör det för att lära sig saker. Inte för att dom kan det och är bäst på det redan. Ta det för vad det är och sluta använda upp onödiga byte med dessa värdelösa kommentarer.

Hoppas ni lär er något och får nytta av det hela, dock måste jag få hålla med om att det var ett udda val att använda en desktop version.

Av KeTonic
Skrivet av Darklorden:

Har alltid kört IE sedan många år tillbaka och när betan av IE 9 kom hakade jag självklart på. Mycket buggar men jag uthärdade trots frysningar, grafiska anomalier osv. När RC1 kom så gav jag det en sista chans men jobbiga buggar såsom memleaks, frysningar där alt-tab inte funkade gjorde att jag gav upp. Chrome körde jag ett tag tills jag upptäckte att Google tagit vissa genvägar vad gäller skripthanteringen för att snabba upp browsern. Vissa specifika skripts fungerar helt enkelt inte med Chrome så tack och adjö till den!

Gick över till FF och även om den kändes ovan efter IE-tiden så njuter jag just nu av dess enkelhet samt alla plugins som underlättar mitt webskapande. Kommer inte att byta inom överskådlig tid, FF är här för att stanna hos mig.

Jag hoppas ju fär allt i världen inte att du påstår att IE renderar saker rätt, för det gör den verkligen inte. IE har ju alltid varit mardrömen för utvecklare eftersom de alltid fått fula sig runt standarden för MS alltid trott på "my way or the high way"

Av KeTonic
Skrivet av Calle2003:

Ni som kör Adblock Plus ni har väl avaktiverat det för SweClockers? Inte bara för att att det skadar SweClockers, reklamen på SweClockers är bra så man inte missar bra erbjudanden.

Jag kan ärligt erkänna att jag inte gjort det. Flash reklam är något jag verkligen inte står ut med och tyvärr var det extremt mycket av det sista jag kollade på swec (ca 6 månader sedan). Plus att sidan ser så sjukt mycket bättre ut utan all jäkla reklam.

Tillbaka till läsare så började jag med IE, körde Netscape ett tag då far hade den på jobbet och han ville promt ha den hemma med. Körde sedan med IE fram till 2004 då jag bytte till FF och har sedan dess varit fast i FF. Har även Chrome installerat men jag fastnar aldrig för den utan jag faller alltid tillbaka på FF, old habit maybe?

Sedan som många redan innan mig, Adblock plus och NoScript är ett måste idag för att få en trevlig upplevelse på nätet.