Inlägg

Inlägg som KeTonic har skrivit i forumet
Av KeTonic

Jo, vi kom fram till att 24mbit hade fel och att de ska sitta: Tom - Minnes sticka - Tom - Minnes sticka från CPUn räknat. Se även bilden jag länkade på förra sidan.

Av KeTonic
Skrivet av johannesjah:

1. minnerna fungerar utmärkt och är ljummna på 1800mhz, vad gör de om man sätter dem fel?

Du tappar bandbred till ditt RAM, du får ut dubbelt så mycket bandbred om du flyttar de rätt.

Av KeTonic

Återigen om du hade läst på lite och inte bara tittat på bilden, läst manualen online tex, så hade du sett att för att köra dual chanel skulle du kört en i den blå och en i den vita. Färger markerar alltså kanal 1 och kanal 2(Se bilden nedan), som jag faktiskt redan visste eftersom jag kört AMD rakt igenom fram tills för 1 månad sedan då jag bytte till intel.

http://data.fuskbugg.se/skalman02/4e29dd89353b5_minne.png

Av KeTonic
Skrivet av Henrikfotograf:

Det var så på dom förra moderkortena iaf.

Det är jag ganska säker på att det inte är, jag personligen har haft både ett gigabyte och ett ASUS AM2 moderkort och jag har satt ihop en dator åt en bekant med ett AsRock AM2+ kort och där har det varit precis på samma sätt. Tror du minns helt fel.

Skrivet av HiPot:

Så jävla ömtåliga är inte datorkomponenter^^!!

Det går att diskutera i all oändlighet, men varför chansa? Varför ta minsta risken att din helt nya dator får skador som antingen betyder att den slutar fungera efter ett tag eller aldrig starar?

Av KeTonic
Skrivet av Henrikfotograf:

Nu har inte amd och intel samma "system" på minnes platserna. Intel har som du säkert vet 1-2-1-2. Amd har 1-1-2-2. Så Ts har gjort rätt.

Där har du faktiskt fel, det står faktiskt så tidigt som på sida 16 i manualen för 990FXA-ud7.

Skrivet av Gigabyte:

For optimum
performance, when enabling Dual Channel mode with two memory modules, we recommend
that you install them in the DDR3_1 and DDR3_2 sockets

Från CPU sockeln så är det: DDR3_4, DDR3_2, DDR3_3, DDR3_1

Nu vet jag inte om det är bara mig det är fel på, men jag stör mig extremt på "data-bygge"
Lägger man upp ett galleri på swec och bygger själv borde man väl kunna att det heter dator xD

Av KeTonic
Skrivet av kundvagnen:

Blir det nån säsong 8 av house?

wikipedia säger:
On May 10, 2011, House was renewed by Fox for an eighth season, which will premiere October 3, 2011.

Av KeTonic
Skrivet av SuperBerra:

Jag förstår att du försöker förolämpa mig. Men jag kan helt ärligt inte förstå hur eftersom du skriver så fruktansvärt dåligt. Grammatiken och meningsuppbyggnaden är så åt helvete att man mår illa när man läser. Prata inte om talets gåva så som du skriver.

Jag har aldrig påstått att jag skriver något bra jag har alltid haft svårt för det, tack för att du pekar ut något jag redan vet om. Däremot har jag alltid varit duktig på att tala för min sak, så jag har all rätt att säga så.

För övrigt så hoppas jag det löst sig för Trådskaparen och att han inte lyssnar på personer som dig.

För om du vet någoting om hur ett callcenter fungerar så vet du att personen du talar med inte rår för det som händer, men får ta all skit för 14500kr i månaden 60-70 gånger per dag och där varje minut av din dag loggas.

http://contactcentret.blogspot.com/2006/03/kapitel-1-mats-ols...
Bra "bok" om någon känner för att läsa om hur det är att jobba på ett Callcenter.

Av KeTonic

Jag skulle säga CPU, men naturligtvis krävs det visst mycket RAM också

Av KeTonic

Själv skulle jag inte snåla och ta en I3 då 2500k med möjlighet till 4.3 ghz på luft skulle ge ordentligt med fart då det ska skyfflas mycket data som minecraft gör då det är mycket folk på servern, om inte annars är det väl dumt att snåla 500kr nu och märka att det är flaskhalsen framöver?

Av KeTonic
Skrivet av SuperBerra:

Ringer man och sansat pratar med dem så kommer man bara framstå mesig och dem kommer inte vara rädda att förlora dig som kund. Om man ringer dit och skäller lite och gör det klart att man inte tänker stå ut med skiten så kan man få rejält med kompensation. Ringer du och säger "Det hadde vart bra, snälla fix ect, ect" så kommer du inte få ett skvatt.

haha, jag hoppas verkligen jag slängt på luren när du ringt till din ISP någon gång. Det är folk som du som skapar dålig support för alla oss andra. Du kan faktiskt få fram ditt budskap och att du inte tänker stå ut med de problem du haft utan att skrika. Men du kanske har svårt att utrycka dig i annat än bild mr mediaprogrammet, plus talets gåva kanske inte finns för någon som är 18 möjligen fyllt eller fyller 19 i år.

Skrivet av Phat^Trance:

pratade med bbb och dom ville erbjuda mig 100kr rabatt om jag valde o binda upp abonnemagnet i ett år! jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Bytte över till bredband2 istället, har 100/100mbit nu för 88kr / mån

Det beror väl lite på, om du tänker på vad du betalar, vilket faktiskt verkar vara rätt lite, så ta [månadskostnad]/30*[antalet dagar som det varit felanmält] så får du ett ungefär på vad du har rätt till, normalt brukar du även få kompensation ovanpå den ersättningen. Du kan ju faktiskt inte be om mer ersättning än för den tiden ditt bredband inte fungerat och vad det "kostat dig i månadsavgift om du förstår vad jag menar.

Att du skulle behöva binda dig låter bara dumt, men det är du ska börja diskutera och ifrågasätta varför du ska binda dig då du faktiskt haft problem i x dagar och har rätt till ersättning för den tiden.

Av KeTonic

Det beror väl på, hade du pratat med mig och gapat så lägger jag på, beter du dig inte som folk kan du få sitta i den ev. kön och lugna ner dig istället för att få hjälp. Att skrika hjälper inget mer än om du kan prata för dig, kan du inte prata för dig så har du kanske inget annat val än att skrika och föra väsen.

Det finns relger och rutiner uppsatta för vad som skall ge ersättning och vilket som inte ska så i vilket fall så har agenten rutiner att följa och de blir inte annorlunda för att du skriker och lever djävulen.

Av KeTonic

Det Juggernawt säger är väl det sista jag skulle göra.
Att ringa och skälla hjälper aldrig bättre än att på ett moget argumentera med dem för din sak. Du kommer mest troligen oftast få en mer tillmötesgående kundserive agent om du beter dig som folk än en som enbart följer de rutiner som finns. Alltså möjlighet för det där lilla extra som kan ges men enbart om agenten anser att det är skäligt.

För precis som Juggernawt säger så har den vanliga agenten rätt att ge dig avdrag för tiden din tjänst ej fungerat, ett MBB tror jag dock inte de får skicka ut utan att någon "ansvarig på plats för dagen/timmen" sagt så.

Mitt råd, ring prata med dem och diskutera på en vettig nivå för din sak så ska du se att du får en ersättning du skall ha och troligen lite där till.

En liten sidenote bara, 08 nummer anses oftast som de mest gnälliga kunder som finns och kommentarer som "mitt bredband har varit borta i 15 min, ge mig 2 års avdrag" släppts ganska ofta. Lev inte upp till det utan var bara lugn, saklig och trevlig så löser det sig många gånger lättare.
Detta är inte enbart "sur jämten" som pratar för den delen heller

Av KeTonic

Du kan få avdrag från och med dag nummer ett om du kräver det och känner att det är något du verkligen vill. Men jag skulle vilja påstå att efter 2-4 arbetsdagar så kan man med gott samvete önska avdrag.

Av KeTonic

Nu hittar jag inte den rätta, var ju dum nog att inte lägga den som favorit, men här har du en annan dock äldre komponenter.
http://www.youtube.com/user/uxwbill#p/u/134/ahhSDEgkqQ8

Av KeTonic
Skrivet av Gipsyboy:

Lackburk !!! Vill du folk ska bli blind ? Spraya den där grishudsfärgade fläkten som skär sig så fruktansvärt. Gör det så blir det poäng, höga poäng utan att du gör det blir det poäng också men jag lovar att jag gett 1 til bättre byggen än ditt med grishudsfärgade fläktar inuti !

Jo den sticker ut ganska bra, men den ska bytas ut till en till GT den 25e och kände inte för att lägga ner tiden på att lackera den.

Av KeTonic
Skrivet av Ant3:

Själv så slipper jag köra mina komponenter i diskmaskinen då jag har bra filter i mitt chassi samt att jag rengör rätt ofta och håller de rent här hemma.

Nu tänker jag göra något så dumt som att bryta regel #1 när det gäller troll, mata dem aldrig.

Först och främst så saknar PC 201 filter vid fläkten i den högra sidan då den är tänkt att vara utblås och inluften i den övre kamaren ska komma från den bakre fläkten, vilket jag inte gillade då det kändes som att den enbart skulle dra in varm luft då. Den fläktplatsen, som förövrigt blåser rakt på ljudkortet, är inte 120x120mm utan mer 120x200mm och jag kände aldrig för att göra någon special lösning då jag inte kom på ett enkelt sätt att montera ett filter.

För det andra så gör även jag rent min dator ofta, varför tror du enbart det är fläktar och ett ljudkort som rengörs och inte de andra delarna, oavsett om det sker i diskmaskinen eller med tryckluft? Ljudkortet satt längst upp i chassit och jag tog aldrig ut det för att rengöra det då jag trodde jag kom åt med tryckluften och det är inte precis så det blir jätte varmt.

Sen att ge sig på hur ofta jag städar finner jag väldigt udda då om du hade minsta koll borde veta vilket magnet en dator är då det gäller damm.

Skrivet av Jockepocke:

Hur tycker du det moderkortet funkar? har tänkt o köpa de till min nya dator..

Bra bilder annars

Tack så mycket

Än så länge gillar jag det, har enbart haft kortet i 3 dagar som det är nu. Jag gillar att det har saker som tex Intel nic men jag ställer mig frågande till hur den är att rengöra med den där plast kåpan över hela moderkortet, även om det finns filter på alla insug så håller den sig aldrig helt ren.

Jag tycker också att MSI har lyckats bättre med sitt UEFI och att deras OC Genie är underbar för det som inte orkar jiddra då det gäller överklockning. Även de lilla jag sett på då vi skruva ihop en burk åt en bekant så tyckte jag även den manuella överklockingen var lättare där, det kändes mer logiskt och lättare att navigera.

Skrivet av Njure:

Estetiskt tilltalande bygge! Byggde ett liknande system härom månaden åt en kund, Sabertooth-moderkortet ser verkligen snyggt ut tillsammans med Corsair 850 AX som har liknande färg som Sabertooth. Vengeance gul hade dock passat bättre rent färgmässigt

Tack så mycket!

Jag visste inte änns att det fanns gula. Ärligt talat så hade jag valt ett annat moderkort (Asus P8P67 PRO) från början där de passa bättre in vad gäller färgerna. Inte för jag la så mycket vikt på just det utan var mer pris och kylning då luftflöder är mindre kring CPU då jag kör med en H70.

Av KeTonic
Skrivet av burken_swe@yahoo:

ok. klar jag respekterar dina åsikter. så du behöver inte skriva obs

hehe, finns för många som inte gör det på swec så ville bara minimera risken för troll i forumet ^^

Skrivet av Semplezz:

w88? diskade du seriöst den i diskmaskinen? haha

Jo, fungerar prima ska du se ^^
Rent och fint blev det också

Av KeTonic

Ja det är damm, kortet har suttit i ett Lian-Li PC-201 innan på PCI platsen längst upp i taket och jag har tydligen inte kommit åt med tryckluften då jag städat innan, kan även bero på att det suttit en fläkt precis vid kortet utan filter på.

För er som inte vet så är PC-201 ett BTX Inspirerat chassi, moderkortet sitter alltså upp och ner och man kommer åt komponenterna från höger sida.

Skrivet av burken_swe@yahoo:

så många hårdiskar men ingen ssd?

Nepp och jag har inga större planer på att skaffa en SSD heller, min velociraptor räcker för mig.
Jag är inte i behov utav en dator som starar på 10 ish sekunder, jag stänger aldrig av den, jag stör mig inte heller på hur långa laddningstider jag har i spel.

Plus med de problem som finns med Sandforce kretsarna idag så känndes det mer rätt att vänta på lägre priser och mindre barnsjukdommar.

OBS detta är personliga åsikter så snälla inget trollande nu OBS

Av KeTonic

Tack så mycket, inte riktigt nöjd med de är ju iallafall inte ivägen för luft flödet. Ska nog ta och göra om den lite till då jag får fram lite mer pengar, samt addera lite skumgummi på vänstersidan för att döda ännu lite mer ljud. Har en flickvän som inte gillar hur mycket den låter, och stänga av den är ju inte på tal.

Av KeTonic

Allt fungerar fin fint, förrutom ena fläkten som jag satt ihop fel och förstörde då ramen men det var ju inte pga diskningen.
Det var från ett Youtube klipp där de rengjorde en hel dator på det sättet, moderkort, cpu, psu, cd och insticks kort.