Inlägg

Inlägg som Hellowiener har skrivit i forumet
Av Hellowiener

7970

Av Hellowiener

Lite väl våldsam för en disney film. Eller var lejonkungen också så här?

Av Hellowiener
Skrivet av Karaff:

Vem tittar på TV4?

TV4 har miljontals tittare.

Av Hellowiener
Skrivet av CubaCola:

Håller med. Känns som det blivit slit o släng kultur nu.
Utveckling är bra men låt oss lära oss utnyttja det innan nästa kommer.
Dessutom känns det som att utvecklingakostnaderna inte hinner betala av sig utan nästa generation processorer lär bli ännu dyrare.

Skickades från m.sweclockers.com

Oklart vad du håller med mig om.

Av Hellowiener
Skrivet av EntropyQ3:

100->55 (minskning med 45%)
100/55=1,82 (ökning av transistortäthet med 82%)

Kass översättning, men det stämmer att transistortätheten ökar med ca 85%. Beror naturligtvis på vilka kretsar (logic/memory , high/low speed, osv). Sådana här tillkännagivanden är ju inte riktade till TSMCs kunder.

Skrivet av Jacob:

Det är det inte, hade otur när jag tänkte och konverterade x1,8 density scaling. Ändrade till 80%

Tack hörni, då förstår jag

Av Hellowiener

"Enligt TSMC ska 5-nanometerstekniken ge 45 procent högre transistortäthet, eller nära en fördubbling".

Kan nån förklara hur 45% är nära en fördubbling?

Av Hellowiener
Skrivet av Niivpzi:

1. iPhone trycker ut ett skitljud till ALLT
2. Har du en android måste du manuellt aktivera LDAC/AptXHD för Sony för att slippa boomy-bas och instängt mellan-register - vilket en iphone aldrig kommer ge dig en möjlighet att tweaka på.

Jag äger ett par Momentum In-ear (ej trådlös) själv nu, tvingades "byta upp" från mina gamla CX 5.0 vilket var aningen bättre all-round lurar, men Momentum går INTE använda i en iPhone pga. för mycket diskant och ingen bas.

Jag har aldrig använt en Iphone.
Man bör inte ha höga förväntningar på någon in-ear hörlur. I mitt inlägg syftade jag naturligtvis på over-ear.

Av Hellowiener
Skrivet av yrfhar:

@Hellowiener: Där har du fel Sony är perfekta för EuroDisco och Ramstain när man är ute och tränar. Dunka, dunka så det smäller om det! https://open.spotify.com/playlist/6eV9xhM67C31lMgPoc555j?si=2...

Ja det kanske lämpar sig bra till simpel musik där det räcker med att höra att det låter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hellowiener

Lite lustigt att gnälla på att del 4 i en spelserie inte verkar se tillräckligt nyskapande ut.

Av Hellowiener

Sonylurarna har kataatrofalt dåligt ljud. Ni som tycker om dem, lyssnar ni inte på musik eller vad?

Sennheiser Momentum har riktigt bra ljud.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hellowiener

3/8 Korrekta svar! Nöjd.

Av Hellowiener

Vad är en CAD-konstruktör? Konstruerar du CAD-program?

Av Hellowiener
Skrivet av phonogen:

Du svarade faktiskt inte på min fråga

Själv tycker jag inte spel behöver så många uppdateringar som PoE får för att det ska fungera. Som sagt Diablo2 lever fortfarande och som du själv säger så är det inte ens i närheten av vad poe får. Så det talar väl mer för att det fungerar riktigt bra som det gjordes förr. Men som sagt svara gärna på min fråga.

Vad var frågan? Ang. risk? Ja, en viss risk finns det alltid, men den är väldigt låg då jag inte bryr mig om att visa upp min e-penis i form av den glänsigaste rustningen etc. Jag anser att risken för att spelet inte kommer att hålla särskilt länge och förlora en enorm potential utan MTX som betydligt större.

Några kommentarer om ditt inlägg:
Ingen säger att ett spel behöver så många uppdateringar som PoE för att det ska fungera. Det finns väl en oändlig antal sätt att göra det på som "fungerar".

Om D2 är beviset på att spel inte behöver uppdateringar så är de 99.999% av spelen som bara dött ut beviset på motsatsen.

Så med det förklarat kan du nu lättare förstå att kontinuerliga uppdateringar helt enkelt kan vara önskvärda för någon?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hellowiener
Skrivet av Elakekocken:

Det är tramsigt att jämföra ett f2p med ett spel man betalar för. Redan där drar det åt vitt skilda håll.

Att då säga att PoE är den i särklass mest relevanta exemplet på hur mikrotransaktioner används som en jämförelse blir helt plötsligt så irrelevant det bara kan bli.

Du får gärna fortsätta att försvara betalningsmodellen i PoE och att den är det bästa som hänt sedan färdigskivat bröd i din värld - men herr wiener, det är inte det jag har pratat om. Läs nu noga. Det är mikrotransaktioner i spel man betalar för som jag är helt emot. Vilket ÄR vad denna tråden handlar om, då D4 är ett spel man kommer att BETALA för.
Jag är därmed INTE emot mikrotransaktioner i f2p-spel för sådana rör jag inte med tång per automatik, de spelen fastnar i skräppost-filtret direkt.

Så återigen, förtydligande; mikrotransaktioner i spel man köper, spel som inte är gratis. Det är min personliga åsikt att det inte hör hemma i spel.

Cosmetics är trams. Buy to win är trams. Mikrotransaktioner för annan typ av in-game content såsom häftiga mounts eller köp av in-game valuta, specialvaluta eller poäng är trams och ska i MIN absolut subjektiva mening inte finnas i spel man köper för riktiga pengar.

Dillar någon om att spelen är för billiga för att inte innehålla allt det där jag påstår är trams, så gör det inget för den delen om ett spel kostar 399, 499, 599, 699, 799 men det priset ska spegla värdet av spelet och innehållet. Är man så osäker som designer på vad spelare vill ha så, ja, då kan man ägna sig åt f2p-verksamhet. Perfekt. Men ett spel jag köper ska vara färdigt, möjligtvis uppdateringsbart/patchbart för att få väck buggar eller OP-utrustning. Inte mer än så.

Så du och jag tycker olika, det får vi för oss stå för och respektera.
Jag respekterar vad du tycker medan du verkar ha svårt för vad andra tycker, om de inte tycker som du. Det har vi alla läst och förstått, en dag kanske du gör det också.

Du får tycka vad du vill, faktumet kvarstår att MTX skapar ett incitament att hålla spelet aktivt uppdaterat så som i PoE. Därmed är jämförelsen med PoE fullt relevant.
Att du inte värderar att ett spel hålls aktivt uppdaterat som PoE är en annan femma, och det lär du inte vara ensam om. Det är anledningen till varför kombinationen av fullpris och MTX är så pass bra. Det skapar ett utrymme att ge båda lägren de dem vill ha.

Av Hellowiener
Skrivet av toboraton:

Vad har det med Diablo att göra?

Skulle du hellre vilja att det var f2p?

PoE och Diablo är samma genre. De är väldigt lika varandra. Jämförelserna mellan dem mynnar i princip alltid ut i att en stor fördel PoE har över D3 är att det konstant får nytt content.

Av Hellowiener
Skrivet av Landelusen:

Det låter mer som en åsikt än fakta i sådana fall - men oavsett tack, då vet jag!

Edit: Tack också för ordet "Hjärnkemi", det är fantastiskt.

Åsikten är att föredra ett spel som uppdateras aktivt över tid
Faktumet är att MTX skapar ett incitament för att göra just det.

Är vi överens?

Av Hellowiener
Skrivet av toboraton:

Jag kan mycket väl ha fel om efterfrågan till att D4 skulle vara live-service. Du får hemskt gärna bidra med en länk som bekräftar detta. Min utgångspunkt utgick från att folk var besvikna över att D3 krävde en konstant uppkoppling då dom aldrig behövde det innan. Det rådde många diskussioner om detta, inte minst Auction house när det släpptes och från mitt perspektiv verkade de flesta enade, inklusive mig själv, att det i minsta fall borde haft offline-läge. Har svårt att tro att folk helt plötsligt vill ha det dom kritiserade från början. Jag har inte ändrat min åsikt om den biten men det har säkert tillkommit flera yngre fans genom åren som tar live-service/MTX-modellen för givet, och därmed kanske ha lett till den efterfrågan du refererar till.

Källa: Alla PoE vs D3 reviews ever.

Jag har svårt att tro att du är emot League systemet i PoE.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hellowiener
Skrivet av Landelusen:

Jag undrade vart du personligen fick informationen ifrån, inte hur historiken i tråden ser ut.

Undrar också forfarande varför du valde att inte svara på min första frågeställning:
Varför skulle man vilja att MTX fanns om det innebär att de coolaste grejerna bara går att köpa, men inte hitta?

Informationen att MTX skapar incitament att hålla spelet aktivt vid liv över tid har jag resonerat mig fram till, det är inte hjärnkemi direkt.

Jag har sagt 100 gånger nu att jag vill ha MTX för att det skapar ett incitament att aktivt uppdatera spelet över tid, det är också anledningen till varför jag vill ha det även om det innebär att de som vill ha den största e-penisen får betala lite extra.

Av Hellowiener
Skrivet av phonogen:

@Hellowiener
Ser du inte någon som helst risk med att företaget kommer designa runt mtx än att förmedla ett bra spel? Med mtx kommer hela filosofin bli "hur maximerar vi inkomsten på mtx" och det kommer så klart avspegla sig på spelets innehåll. Jag tycker PoE är okej men det går inte ignorera faktum att det är detta dom designar spelet runt. Jag ser hellre att företaget tänker "Hur maximerar vi inkomsten igenom att sälja så många spel som möjligt och expansioner".

Problemet är att om företaget tänker "Hur maximerar vi inkomsten igenom att sälja så många spel som möjligt och expansioner" försvinner möjligheten för kontinuerliga uppdateringar i stil med just PoE. Det är just MTX som skapar det incitamentet.

Av Hellowiener
Skrivet av Landelusen:

Vart får du den informationen ifrån?
Jag ställde det som en fråga för att jag var nyfiken på ett svar, inte för att bli dumförklarad. Kanske är läge att tona ner retoriken lite.

Detta är sida 12. Om du är nyfiken så är det bara att läsa