Inlägg

Inlägg som Hellowiener har skrivit i forumet
Av Hellowiener
Skrivet av Landelusen:

Blizzard behöver inte ytterligare pengar utöver intäkter för orginalspel + expansioner givet den volym de omsätter, så MTX är inte något som gagnar spelaren på något sätt?

Ytterligare ett exempel på någon som inte förstår.
Du har helt fel. MTX skapar incitament till kontinuerliga uppdateringar som inte kommer till skott annars. Jämför D3 och PoE.
Det gagnar spelaren väldigt mycket.

Av Hellowiener
Skrivet av Bacontree:

Tycker att du mest sitter och försöker idiotförklara alla som inte håller med dig. Jag tror de flesta här inne förstår vad det är du försöker få fram, bara det att de inte håller med. Härskarteknik brukar sällan leda till givande diskussioner.

Nej, när folk upprepat säger att MTX leder till ett ofärdigt spel så förstår de bevisligen inte vad MTX kan bidra med. När de sedan säger att den största konkurrenten är "irrelevant" att jämföra med och dra slutsatser från så blir det ännu tydligare att de inte förstår.

Ett antal personer har sagt att de bara inte är intresserade av kontinuerliga uppdateringar på den nivån som MTX kan ge och det har jag full förståelse och respekt för, och det är just att båda grupperna finns som gör kombinationen av MTX och fullpris så bra.

Av Hellowiener
Skrivet av Hugashaka:

Du är varmt välkommen åter till debatten när du har lärt dig lite hyfs.

Skickades från m.sweclockers.com

Du är välkommen åter till debatten när du lärt dig föra logiska resonemang.
Hyfs i all ära, men att faktiska applicera logiskt och kritiskt tänkande till sina argument är viktigare.

Av Hellowiener
Skrivet av Cloudstone:

Jag spelade PoE för drygt ett år sen, men fastnade aldrig riktigt för det, spelade iofs väldigt lite. Med tanke på din passion för det så kanske jag ger det ett nytt försök.

Inte så mycket passion för PoE som grov irritation av att folk ska gnälla över att ett stort spelföretag faktiskt gör vad folk har bett om under en lång tid.

Av Hellowiener
Skrivet av Cloudstone:

Och vi skulle inte vara "faktiskt intresserade av genren"?
Kommer sluta besvara dig framöver. Orkar inte.

Edit: Sorry, jag kommer besvara dig om du svarar. Blir lätt lite triggered bara. Jag har liksom spelat ARPG-spel sen 90-talet. Började med Diablo 1. Jag tycker visst det om genren och vill såklart att D4 blir så bra det kan bli.

Och ända har du noll koll på PoE och den nya vägen det spelet visat för ARPG genren?

Av Hellowiener
Skrivet av Hugashaka:

Nu börjar det närma sig personangrepp här. Oavsett, du kan argumentera tills himlen faller ner, det kommer fortfarande inte övertyga mig om att grisen som du försöker sälja faktiskt är en häst.

Skickades från m.sweclockers.com

Nej jag börjar inse att vissa är för inbitna i sina egna fantasier för att gå att övertygas.
Tur nog är verkligheten på min sida, så jag bryr mig inte så mycket om dina villfarelser

Av Hellowiener
Skrivet av Cloudstone:

PoE är free to play.
Diablo 4 kommer kosta pengar.

Dvs, annan finansieringsmodell.

Skrivet av Hugashaka:

Skillnaden ligger i ”Sälja ett fullprisspel med fullprisexpansioner med MTX” gentemot ”sälja MTX för att finansiera kontinuerliga uppdateringar”.
Dvs en helt annan finansieringsmodell.
Skickades från m.sweclockers.com

Trams. Ni säger ord men de betyder ingenting.

Säljer PoE sälja MTX för att finansiera kontinuerliga uppdateringar? Ja.
Kommer D4 sälja MTX för att finansiera kontinuerliga uppdateringar? Ja.

Att säga att PoE inte är relevant när det är den främsta konkurrenten är bara löjligt. Ni vet inte vad ni pratar om. Jag fattar att ni är ideologiskt emot MTX, men i det här fallet är det en väldigt bra sak för oss som faktiskt är intresserade av genren.

Av Hellowiener
Skrivet av Hugashaka:

Samtidigt är PoE ganska irrelevant i sammanhanget, då det bygger på en helt annorlunda finansieringsmodell.

Hur är "sälja MTX för att finansiera kontinuerliga uppdateringar" en helt annan finansieringsmodell än "sälja MTX för att finansiera kontinuerliga uppdateringar"?

Av Hellowiener
Skrivet av Elakekocken:

Första inlägget jag svarade dig på skrev jag att PoE kan vara ett undantag. Sen måste du väl förstå att jag pratar om DLC i största allmänhet då det är mer regel än undantag i spel och i många många fall mikrotransaktioner.

Så sluta med tramset att försvara PoE för det är inte det jag pratar om.

Jag pratar om DLC och mikrotransaktioner i stort, med då undantag t.ex. PoE. Det finns titlar där jag tycker det är okej men hela begreppen med DLC, mikrotransaktioner, expansioner är så förbannat urholkat.

Jag pratar om MTX till Diablo 4, dvs vad tråden handlar om, och då är PoE det i särklass mest relevanta exemplet.
Så om det är något som är tramsigt så är det att låtsas som att PoE inte existerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hellowiener
Skrivet av Olle P:

Ett ofärdigt spel! Om det vinner på att få tre expansioner redan första året kan det inte varit särskilt bra till att börja med.

Återigen, att PoE får expansioner som avlöser varandra betyder inte att spelet var ofärdigt. Det är bara ni som helt och hållet missar poängen.

Av Hellowiener
Skrivet av Elakekocken:

Man ska aktivt sträva efter att släppa ett helt spel. DLC är planerat från utvecklarna från början, varför inte låta det ingå när du köper det från start?

Varför kunna köpa snygg utrustning när halva grejen med spel är att kunna förtjäna dem?

Typ som Gran Turismo Sport, varför köpa en Bugatti Chiron när du kan köra ett 24-timmars race?

Varför ska det mjölkas? Det urholkar spelgenren som helhet tycker jag. Extremt långa spel förstår jag varför man släpper uppföljare som DLC men spel med 10 timmars gameplay? Det är ren ocker.

Läs på om leagues in PoE. Att de gör nya expansioner som ersätter varandra var tredje månad betyder inte att spelet släpptes "ofärdigt". med flit.

Av Hellowiener
Skrivet av Elakekocken:

Nej det syftar jag inte på PoE må vara ett undantag från regeln i så fall.

Men allvarligt, seriöst. Är inte alla ”gamers” som blonda små barbie-dockor när man sväljer allt utvecklare släpper med hull och hår?
DLC är en form av urvattnande, ett helt spel kan kosta flera tusen kronor. Dom styckar upp ett spel förutbestämt i flera delar för att dom är giriga.

Det jag menade i mitt inlägg innan var att förr var det värt att lägga 499:- på ett spel för man fick speltid, karaktärer, utrustning inkluderad i priset. Kan nämna hur många bra spel där allt inkluderades från start och inte var uppdelat/uppstyckad i DLC, spelen var också färdiga att spela direkt ur kartong;
Zelda (alla typ) super mario world, final fantasy 1-10, tales of-serien, heroes of might and magic, alltså de flesta spelen under Playstation första generation och Nintendo 64, även till PC. Det som var fördel PC var att spelen kunde patchas upp för att ha färre buggar än konsol.

Så D4 ska aktivt sträva efter att leverera betydligt mindre än PoE? Hmmm

Av Hellowiener
Skrivet av toboraton:

Knappast oväntat. Synd för människor som har svårt att behärska sina impulser. Jag har personligen inga problem att undvika mikrotransaktioner men det är inte roligt att sån skit ska nästla sig in spel där man bara vill komma undan från verklighetens påfrestningar.

Jag skiter fullständigt i vilka ursäkter utvecklare/utgivare kommer med för att rättfärdiga den här affärsmodellen. Det är inte synd om dom. Sure, dedikerade servrar kostar att underhålla men alla spel måste inte vara live service. Ingen bad om att Diablo 4 eller Diablo 3 skulle vara konstant online, definitivt inte jag i alla fall. Sättet denna modellen manipulerar människor till att spendera mer pengar kommer alltid att vara ett problem och går inte att komma runt.

Väldigt många bad om att D4 ska vara konstant online.
Det stör mig att folk som inte är det minsta insatta i genren eller ARPG communityn kommer och gnäller över något som egentligen är exakt vad vi har bett om.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hellowiener
Skrivet av Elakekocken:

Jag minns tiden då man fick ett helt spel för 499:-

Det man kallar DLC idag var redan inbakat och inkluderat och man fick lång och kvalitativ speltid.

Nej, köper jag ett spel förväntar jag mig ett helt spel, inte 12% av ett.

Skickades från m.sweclockers.com

Vilket spel är det du syftar på som motsvarar det PoE har levererat över tid?

Av Hellowiener
Skrivet av Hugashaka:

The Sims?

Inte ens The Sims gjorde det.

Av Hellowiener
Skrivet av Elektron:

Det varierar nog mellan användare hur många i antalet och hur ofta man har behov av expansioner.
Personligen vill jag helst ha ett spel som är relativt färdigt vid release därefter räcker det oftast med en större expansion. Jag har inte behov av att spela ett spel 2-3000 timmar för att uppskatta det.

Absolut, det är en smaksak så jag är glad att Blizzard lyssnar på den faktiska ARPG commnityn i det här och inte variationsspelare.

Av Hellowiener
Skrivet av Bacontree:

Känner mig väldigt kluven kring mikrotransaktioner i spel som kostar fullpris. Föredrar den gamla goda tiden, där man köpte spelet till ett fast pris och eventuellt några expansioner efteråt. Jag har inga problem att betala för mina spel, men betalar jag 600 kronor så vill jag även ha hela spelet, inte att saker som tidigare skulle har varit gratis ska säljas vid sidan av. Hade hellre sett att de höjer grundpriset lite grann än att ta denna väg (om de behöver få in mera pengar för spelets utvecklings skull och inte i syfte att bara tjäna mer pengar på sina kunder).

Vilket spel på den gamla goda tiden släppte tre expansioner per år?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hellowiener
Skrivet av Olle P:

Jag ser ingen motsättning mellan noll uppdateringar (utöver rena buggfixar) och långvarig spelbarhet.
De två, väldigt begränsade, demoversionerna av CMBB spelades hundratals timmar av flera spelare innan fullversionen släpptes.
Kerbal Space Program har också spelats lång tid av många, från betaversion. Sålts till fullpris och senare fått två separata expansioner som sålts separat.

Utökningar av spelet som köps som separata DLC ger möjlighet för dem som vill utöka att göra så, medan andra samtidigt kan hålla kvar vid det gamla och nöja sig med detta.

Att du inte ser sambandet mellan kontinuerliga uppdateringar och långvarig spelbarhet betyder bara att du inte har öppnat ögonen.
Det finns några tomtar som har spelat Grim Dawn i 3000 timmar också, men det betyder inte att det är designat för att spela lika länge som Path of Exile.

Låt mig gissa, du har ca 0 intresse för ARPG genren?

Av Hellowiener
Skrivet av Söderbäck:

Jag tror inte det är någon som påstår att diablo 2 och och path of exile har samma uppdateringshistorik.
Jag har bara svarat på frågan som ställdes kring uppdateringarna efter LoD.

Alltså det finns inget förakt från min sida för hur Path of Exile fungerar. Jag har inget emot deras upplägg. Dont get me wrong here

Skrivet av muSashi:

Har alltid funkat förr, Blizzard brukar lösa det med expansioner, om dom behöver mer pengar.

Skickades från m.sweclockers.com

Hehehe

Av Hellowiener
Skrivet av muSashi:

Har alltid funkat förr, Blizzard brukar lösa det med expansioner, om dom behöver mer pengar.

Skickades från m.sweclockers.com

Nope, verkligheten är precis tvärt om.