Inlägg

Inlägg som lucifer579 har skrivit i forumet
Av lucifer579

Det kan inte ha att göra med att du har mer inputlag i den äldre skärmen vilket gör att det "känns mjukare"?

Av lucifer579

Jag tror inte på kvotering av detta slaget.
Jag tror hellre på att strukturellt bygga bort "den manliga jargongen" i samhället och uppmuntra tjejer till att istället bli intresserade av teknik & IT. Vi ska börja i tidigare ålder och inte ge DISKRIMINERANDE ekonomiska incitament. En utbildning ska väljas av intresse och inget annat. Alla som är intresserade trivs bättre med uppgiften och kommer göra ett bättre jobb. Sen finns det förvisso enstaka fall av idioter som alltid kommer vara idioter trots att det finns intresse.

Vidare tror jag att vi ligger i ett generationsskifte. Det var inte många år sedan civilingenjör var ett yrke med bara män. Idag finns det betydligt fler kvinnliga ingenjörer. Tjejerna är de som i dagsläget påvisar bäst resultat i grundskolan och detta kommer ge en hävstångseffekt när killarna inte kommer in på utbildningarna för att de har för dåliga betyg jämfört med tjejerna.

Av lucifer579
Skrivet av hoski:

Det är ju engelska precis överallt, och har varit så under lång tid i Sverige. Det är fan en bedrift av sällan skådad rang att inte ha tagit det till sig.

Finns gott om språk-appar som ska vara bra, kan inte namnet på nån så här på rak arm, dock. Kanske är nåt att testa.

Det kommer inte så enkelt för alla och det finns många som har svårt med engelskan.
Jag lärde mig engelska snabbt redan i låg/mellanstadiet.
Jag har en kompis som fortfarande har enormt knackig engelska, även om den förbättrats på senaste tiden.

Det enklaste är nog att hitta en applicering till enkelskan i något man tycker om.
Det som blev "the breakthrough" för min kompis var att läsa bloggar och siter om diablo 3, som han spelade otroligt mycket.

"Den klassiska vägen" att lära sig språk är uppenbarligen inte något för dyslektiker som TS flickvän är.

Av lucifer579
Skrivet av Melinho2895:

Kära folk som smutskastar Islam. Ni glömmer en väldigt stor grej som ni bör veta. Islam är perfekt och frihetsfull. Samtliga Muslimer är INTE det. Det är väldigt fel att ni kritiserar en hel Religion, p.g.a att några galna fån som gör något dåligt och råkar vara "Muslim". Ni måste lära er att det är folket som gör fel och INTE Religionen. Ta lite tid och läs Koranen så ska ni verkligen se vad som är sant. För mycket Media och fejk terror organisationer upphittat av C.I.A gör att ni tycker som ni gör. Det är god tid att ni öppnar upp ogonen och inser vad Islam verkligen står för. Döm inte en bok utan att läsa den.
Peace

Jag tycker det är fullständigt berättigat att kritisera en religion. Med det sagt kritiserar jag ALL religion. Att däremot generalisera alla människor som utövar religionen, det är en helt annan femma. Jag är alltså ateist och tycker att såväl Hinduism, Islam och Kristendomen med flera har ett bäst före datum som är gått ut för länge sedan. Det hör helt enkelt inte hemma i ett civiliserat land - även om vi så klart har religionsfrihet som ska respekteras. Detta berättigar dock inte att låta staten finansiera byggnation av nya Kyrkor och Moskéer i min mening.

Nu spårar jag utanför ämnet tror jag.
Jag tycker också att ämnet i tråden är helt sjukt. Tycker synd om de stackare som blivit hjärntvättade och uppvuxna i en sådan kultur som gjort dem till monster.

Av lucifer579

Tittar du i prisklassen G3 och vill ha framtidssäkert skulle jag kolla på Honor 7!

Av lucifer579

Det finns ingen "nackdel" mig veteligen.
Det som signifierar att det är en NAS-disk är ju att den har längre hållbarhet och stort lagringsutrymme - något som knappast är dåligt att ha som hårddisk i sin dator.

Av lucifer579

Det man kan tänka på med FX-processorerna är att de gillar väldigt mycket vcore.
Jag kunde exempelvis sänka min vcore en hel del när jag körde standardklock utan några problem.
Nu har jag klockat upp min prolle och den snurrar på fint.

Trial and error är ju det som gäller, så det är bara fortsätta.
Tänk på tempen bara, FX klarar inte samma temp som Intel gör.

Av lucifer579
Skrivet av atnek:

Om du hade 'Drömvinsten' pengar på ditt konto hade du inte satt din fot på en arbetsplats igen. Alla dina exempel hade du klarat på egen hand, utan en arbetsgivare.

Alltså, ett arbete handlar om pengar! Ni som tror annat lurar er själva.

Jag har ett jobb som jag älskar, men jag skulle inte för en sekund fortsätta vid sagt scenario.

Det är väl delvis sant.
Det enda som håller jobbet uppe som väldigt roligt är ju den sociala biten egentligen, enligt mig.
Då hade man ju varit tvungen att hitta andra människor som lever på samma sätt så att man kan dra och hitta på saker.
För om du fortsätter i din "vanliga" krets så kommer de människorna jobba om dagarna - vad gör du då?

Men visst, jag kan inte neka ditt scenario. Människan är i grund och botten lat och vill inte jobba.
Det finns ju en anledning till att var och varannan kollega svarar "Ja, men kan ju inte klaga - det är ju fredag" när man frågar "Hur är läget?"

Av lucifer579

Det är detta som är den onda spiralen av arbetslöshet.
Prata med dina kompisar, be om hjälp. Jag har hjälpt flera kompisar att skriva CV och personliga brev och även letat jobb åt dem. Det man behöver är någon som pushar en. Låser du in dig i din egna arbetslösa vardag kommer du inte någon vart. Framförallt så kommer motivationen sträcka sig lägre och lägre medan du försaker mer saker än bara att jobba. Tillslut så sitter du där vid datorn med en depression istället - något som verkligen inte är ovanligt bland arbetslösa.

För en människa med utbildning och jobb i sitt CV finns det jobb att få, det gäller bara att söka och åter igen söka.

Av lucifer579

Jag förstår inte hur Traderas sätt att hantera situationen är annorlunda från vad t.ex elektronikföretagen använder sig av "RÄNTEFRITT! 12 Månader GRATIS avbetalning". Här står i det finstilta att det tillkommer uppläggningsavgifter och liknande. Som någon annan var inne på, självklart skriver du det positiva på din förstasida och meddelar om eventuella andra kostnader när du klickat dig längre in.

I TS fall så står det ju tydligt (möjligen finstilt) att 100 annonser och uppåt debiteras. Om TS hade valt att endast "prova på" med färre annonser hade det varit gratis. Jag ifrågasätter agerandet att TROTS texten 100+ så lägger man upp massvis med annonser och tror det ska vara gratis. De har ju helt enkelt denna gränsen för att folk inte ska kunna lägga upp skräp från höger och vänster som belastar deras servrar och omkostnader utan att de får ett skvatt för det. De vill helt enkelt att du omsorgsfullt ska lägga ut saker som du tror du kan sälja, vilket i längden vinner både Dig och De mer pengar.

Jag säger inte att Tradera är ärliga och raka och världens gullegrisar. Men det har hänt en hel del sedan 1995 och någon form av kritik tycker jag alla ska rikta mot erbjudanden som verkar "för bra". Tycker det någonstans säger sig självt att du inte ska få lägga upp en jädrans massa annonser gratis.

Det ENDA knepiga jag kan anse vara är återuppläggningen av annonserna. Detta ska vara tydligt att det räknas till summan 100 annonser. Det kan jag förstå att det kan vara vilseledande då det är lätt att tro det gäller 100 separata säljannonser.

Jag sätter mig i situationen själv:

Scenario 1: Jag har 100 saker jag skulle kunna tänka mig att sälja på tradera. Jag ser rutan "obs 100 annonser och uppåt kan komma att debiteras". Självklart gör jag vad som står i min makt för att kolla upp vad detta innebär.

Scenario 2: Jag har 34 saker jag skulle kunna tänka mig att sälja på tradera. Jag ser rutan "obs 100 annonser och uppåt kan komma att debiteras". Här är jag nog inte lika noggrann med att läsa det finstilta - Jag har ju bara 34 varor inte 100. Och det är också här det knepiga ligger, enligt mig. För hade alla mina varor varit osålda hade jag åkt på niten.

Slutligen: Att texterna i sig är otydliga håller jag inte med om. Tycker det står tydligt och klart vad som gäller. Det är Var informationen presenteras som är intressant. Är man osäker på vad en text betyder och innebär får man faktiskt se till att ta reda på det innan man accepterar den.

Av lucifer579

Dra igång en sweclockers inhouse istället! Fem Swec'are mot Fem Swec'are!

Av lucifer579

Har själv ett QH-90 och är kanon-nöjd med det faktiskt - för den prislappen det vill säga.

Av lucifer579

Personligen så sökte jag ett guld-cert agg och hittade ett med bra recensioner till ett riktigt bra pris - så jag slog till. Sen är det väl gött med 10 års garanti på ett nätagg - kommer ju räcka till flera datorer och har utrymme att uppgradera till (nästan) vilka komponenter jag vill utan att behöva köpa ett nytt. Det är ju inte som att nätagget drar mer ström på samma komponenter för att det är högre watt.

Av lucifer579
Skrivet av strejf:

Jag undrar om någon här har fått saker fixade med hjälp av en uppgradering till Windows 10? Kanske fick ni blåskärmar innan och inte nu längre? Bättre FPS i något visst spel? Kanske fungerar sovläget bättre och datorn vaknar inte upp av sig själv? Liknande historier skulle vara roligt att höra.

Och på tal om det, Microsoft har precis släppt en 325MB stor patch till Windows 10 som troligtvis löser många problem. Finns på Windows Update att hämta nu!

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081424

Jag har definitivt högre FPS i CS!

Av lucifer579
Skrivet av Squedo:

Har saknat denna funktion länge på Windows, men äntligen så!

Haha, shit vad bekvämt!
Jag har inte ens reflekterat över att jag gjort det hela tiden i windows 10.
Speciellt smidigt när man kör två webbläsare etc!

Älskar även att ha aktivitetsfältet anpassat efter vilken skärm!

Av lucifer579
Skrivet av ronnylov:

Varför vill ni inte ha drivrutiner till ljudet? Då hörs väl inget? Kanske har satt i ett ljudkort förstås för att få bättre ljud än det integrerade. Antar bästa lösningen i så fall är att inaktivera det integrerade ljudet i BIOS/UEFI. Själv vill jag gärna ha drivrutiner till all hårdvara som är inkopplad i datorn men vill jag inte använda inbyggda funktioner på moderkortet så inaktiverar jag dem i BIOS så är de liksom inte synliga för operativsystemet och därmed kommer drivrutiner inte att installeras. Fast gör det något om en drivrutin till hårdvara man inte använder skulle råka bli installerad?

Datorn jag har Windows 10 på har fått alla drivrutiner "out of the box" antingen direkt vid installationen eller från Windows update. Kan inte tänka mig det finns någon anledning att jaga andra drivrutiner på internet om de medföljande fungerar.

Fast det är ju skillnad på Realtek drivrutin och realtek mjukvaran som bara är massa lull-lull funktioner!

Av lucifer579

De flesta sitter ju på uppåtlinor som inte används och som inte påverkar användandet nämnvärt.
Jag seedar gärna ut skiten - jag köper ju aldrig film och laddar hem längre

Av lucifer579
Skrivet av bärplockaren:

Som jag nämnde i en annan tråd tycker jag att det är lite mycket " klick klick, där å där" innan man kommer fram till de man vill åt.
Ta tex den klassiska kontrollpanelen.

Hade gärna sett att man kunde välja mellan win 8.1 och 10 startmenyn.

Högerklicka på startknappen så har du kontrollpanelen direkt där!
Snabbaste sättet!

Av lucifer579

Någon annan än jag som noterat att W10 är mycket snabbare på att tabba-ned spel än 8.1 va? Det går lika snabbt för mig nu som om jag körde windowed fullscreen. Underbart för en annan som har flera skärmar och åker in och ur typ hela tiden.

Av lucifer579
Skrivet av Ant3:

Får fan inte min Nvidia drivrutin att funka...

Jag gjorde följande:

1. Display Driver Sweeper i safe mode
2. Installera sen som vanligt.

Funkar klockers!

Skrivet av KlyfftPotatis:

Jag har inte haft några överdrivna problem dock 1 sak irriterar jag mig på som jag inte tycks hitta lösning till. Förr hade jag ca 18 volym av 100 när jag satt med headset:et vid datorn. Skulle jag se på film från sängen så drog jag kanske upp det till 50-60. Nu sitter jag på 100 när jag lyssnar på music i headset:et och det är inte alls högt, så kan inte se på film från sängen längre..

Någon som vet varför volymen är sänkt på något sätt?

Låter som något med drivrutinen.
Jag har ingen skillnad alls på ljudet. Startade till och med upp windows med samma inställningar jag hade innan.