Inlägg

Inlägg som lucifer579 har skrivit i forumet
Av lucifer579
Skrivet av Blofeld:

Saturn > Dixon

Skickades från m.sweclockers.com

Inte på den Nordiska marknaden.

Av lucifer579

Föga förvånande.
Ska bli intressant att se vad Power kommer kunna erbjuda.
Jag är en av de som snurrade rätt mycket i dem lokala Expertbutikerna.

Ska bli intressant att se Powers instegsstrategi på Svenska marknaden- mediamarkt har ju uppenbarligen misslyckats ganska hårt med låg prissättning och höga kostnader.

Skrivet av anon230307:

Härligt! Hoppas Elgiganten lägger ner också snart.

Kommer inte hända.
Elgiganten är enorma. Inte minst sedan de förvärvärvade Phone House.
Dessutom inte bra ur konkurrenssynpunkt för Svenska konsumenter.

Av lucifer579

Utan att veta omfånget av avtalet du ingått med leverantören skulle jag säga: de har brutit avtalet i maj i år och du har rätt att få ev. pengar tillbaka. Force majeure är ju vanligen omfattande omständligheter och används mig veteligen rätt sällan.

Problemet är väl att du troligen är inlåst eftersom du har i en mindre by ofta har alternativen:

1. Häv köpet. Bli utan fiber.
2. Vänta snällt på att fiberinstallatören tar sig tid.

Av lucifer579

Vet inte huruvida det nämnts i tråden innan.
Men Architects - All our gods have abandoned us klassar jag som 2016 års bästa album.
Jävligt snygga riff, bra lyrik, och sångaren är riktigt jävla vass.

Funkar väl mest om man gillar "metalcore" kanske. Men jag gillart!

Av lucifer579

Mina tips:

Studera kilopriser i mataffären. Storhandla och köp mycket när det är billigt och använd frysen. När man har en dålig månad ekonomiskt sett kan man leva på bara godsakerna som legat i frysen i en månad utan att du tänkt på det. Fläskfilé, köttfärs, lax, torsk - dessa fyra finns ALLTID i min frys och jag köper bara när det är bra pris. Småhandla inte vid behov, lägg en plan.

Skaffa studentabonnemang till din telefon och ditt bredband. Har snackar vi 5-10 öl på studentpuben insparat i månaden på en gång!

Bo i kollektiv i egen, större lägenhet snarare än korridor. Om inte billigare, lika billigt, som studentkorridoren och du kan dela bostad med de 2-4 personer DU vill hänga med.

Matlådor!! Cannot stress this enough.

Sen har vi ju klassiker som knacka på hos kompisen "tjena, vad gör du? känner jag doften av köttbullar?"

Eller: "Fan, jag glömde gå till systemet - har du några bäss hemma?"

Till mer avancerade trick som: "Tjena kexet, ska vi hem till dig och dricka vin? Jag tror din korridorskyl har haft förfest"

Nu är jag inte student längre. Dessvärre.

Av lucifer579
Skrivet av Tumnus:

Annars finns e-kort.

Detta.
Gjorde jag när jag hade visa electron.
Det skapar ett temporärt mastercard/visa som du kan betala med.

Av lucifer579
Skrivet av eribo01:

Om det har förekommit saldofel i flera år så kan man börja undra varför netonet inte ser över systemet. Eller är det bara jag?

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, tror inte det är systemen som är problemet med en sådan saldodiff. Utan snarare brist i rutin.
Men det bör väl så klart också ses över i så fall.

Av lucifer579
Skrivet av eribo01:

Något som kanske hör till är att jag är 15 år, så pengarna är menade att gå till sånna här saker. Men med det sagt vill jag ändå ha pengar på sparkontot för oförutsädda avgifter (mobilens hörlursjack håller på att pajja, hörlurarna gick sönder m.fl)

Skickades från m.sweclockers.com

Förklarar saken
Men för att vara topic: Tror tyvärr inte du kommer få någon hjälp om inte kundtjänst är snälla.
Men jag skulle inte hjälpt till i denna situationen om jag svarade i luren.
Redan i orderbekräftelsen du fått står det ju att varor saknas och att du antingen får vänta eller avboka är då rimligt.

Av lucifer579
Skrivet av eribo01:

Självklart förstår jag att det kan bli fel, men jag har inte råd att köpa för ett högre pris då jag bara har 500 kr in varje månad som ska täcka alltifrån nöjen till presenter m.m. Därför är mitt "ända" hopp att netonet ska göra vad rätt för sig (se på det hur ni vill, det är min åsikt )

Skickades från m.sweclockers.com

Förlåt mig, men ska du verkligen köpa en kamera då? Baserat på din ekonomiska situation menar jag.
Du gör så klart vad du vill med dina pengar, men jag skulle avråda alternativt spara ett tag till.

Av lucifer579
Skrivet av Klubba:

Dags att visa att lagen gäller alla och stänga ner skit-telia för gott, de har gång på gång visat sig strunta fullständigt i lagar och regler då de anser sig som före detta statligt bolag stå över sånt. Men lär ju inte hända i kommunismens land sverige

Ja, så brukar det ju inte direkt låta om Bahnhof när de struntar i lagar och regler och är allmänt trotsiga.
Jag tycker tjänsten är fair and square.

Av lucifer579
Skrivet av PlogarN97:

Ptjae det är ju helt omöjligt att veta.

Jag tycker iaf att mellandagsrean är den sämsta rean vad gäller elektronik. Under januari är ju folk riktigt fattiga och butikerna på riktigt säljer ut de sakerna de inte vill ha kvar.

Själv köpte jag min Surface Pro 2 i5 8GB 256GB för 4990 kronor på siba för snart 2 år sen (januarirean 2015). Meen tror inte vi lär se SP4 riktigt så lågt. SP4 är ju fortfarande den senaste modellen.

Jag tror en stor anledning till detta på senare år helt enkelt är black friday.
Helt plötsligt har elektronikhandeln 2 står helger att fokusera sin försäljning till.
Säljer de bra på black friday så lugnar de sig kanske till mellandagarna - eller vice versa.
Det vi måste förstå är att elektronik är en otroligt prispressad bransch om vi jämför med kläder och andra varor.

Av lucifer579
Skrivet av FiftyFifty:

Brukar det komma mobil abonnemang på mellandagsrean?

Nja, inte direkt rea på abonnemangen i sig.
Utan snarare rabatt på hårdvaran kopplade till abonnemangen.
Exempelvis kör ju tele2 Honor 8 jäkligt billigt med abb.
Eller om du vill ha iPhone så finns det på NoN och SIBA.

Så ett tips är ju att gå till din lokala elektronikaffär som har schysst kontanterbjudande på en telefon.
Fråga rakt ut, vad kostar den med abb?

Av lucifer579
Skrivet av eribo01:

Jo, man tycker det. Men min skola har bestämt sig för att lägga ner en jäkla massa pengar å tid på de som har diagnoser (absolut inget fel med det, det är bara bra att de som behöver extra stöd får det, misstolka mig rätt) men de gör det så mycket att alla elever som inte har diagnoser/bryr sig blir de som får lida. Att inte få kasta ut någon tycker jag är ren bullshit, men tyvvär är det inte jag som bestämmer.
Ska bli så jävla skönt att slippa alla tappade människor, de ser ut att vara 15 men beter sog som om de vore 10.
Bara ett halvår kvar nu tills gymnasiet!

Skickades från m.sweclockers.com

Sen är det jävligt sällan man lägger extra resurser på barn och ungdomar som är understimulerade i skolan, som det är för lätt för.
Dessa personer tenderar också att störa undervisningen, jag var en av dessa. Sen vettifan, tycker det är så mycket diagnoser nu för tiden... det blir nästan lite confirmation bias att barn och föräldrar börjar leta tecken på diagnoser istället för att ifrågasätta sig själva. Jag förminskar givetvis ingen som har en diagnos dock.

"På min tid" slängdes också elever ut från klassrummen och där var den normala påföljden ett samtal hem och en rejäl utskällning (eller seriöst samtal) av mor & far och vid upprepade tillfällen blev det samtal med rektorn - där ville man inte hamna. Sen hade vi ju de s.k. "problembarnen" som bara stökade, föräldrar som inte riktigt brydde sig och samtal räckte inte. De fick åka till en separat enhet 1 mil bort från ordinarie skola och jobba med specialpedagog aka. barnvakt.

Av lucifer579

Jag känner igen fenomentet.

Första året i gymnasiet hade vi undervisning med de ointresserade och oambitiösa eleverna eftersom vi alla skulle läsa samma kurser första året, det var först andra och tredje vi delades in i klasser för vår inriktning. De lata eleverna spelade CS och vi andra försökte jobba med lektionen tills vi insåg att CS är ju faktiskt rätt kul och hängde med (ni vet, grupptryck, de andra har kul men inte jag, äsch jag klarar det ändå).

Jag klarade mina kurser och det gjorde även mina andra kompisar som skulle läsa natur. När andra året började fick alla en chock över att det var mycket att göra och nu var vi tvugna att jobba lite för våra betyg och prov. Den stora skillnaden var ju att nu fanns inte samma störningsmoment, alla fokuserade på böckerna och utbildningen (trots att vi hade datorer), vi hjälpte varandra och läraren kändes mer motiverad. Kort sagt hade jag bättre betyg i de svårare kurserna än de enkla under första året.

Slutligen, diskussionen om papper och penna. Jag är glad att jag har tragglat papper och penna, speciellt i matten. Det händer ibland att jag springer förbi matematiska problem framför datorn och börjar anteckna. Till slut ger jag upp, börjar skriva på papper och löser det. Att kunna skriva ner min process och tankebana skriftligt (går för mig snabbare på papper än med dator) för att sedan fundera och resonera kring dem är egenskaper som hjälpt mig mycket i mitt arbetsliv. Jag låg även långt framför mina studiekamrater på universitetet vad gäller studieteknik, jag läste ekonomi om det är relevant.

Därmed finns det ju så klart självklara fördelar att använda hjälpmedel och verktyg på datorn. Men som någon annan har sagt, så tycker jag att dessa verktyg ofta kräver att du har förkunskaperna. En graf är bara bra om du kan tyda den. Att derivatan är 5 säger inte så mycket om du inte kan förklara vad det betyder och kan applicera det.

Det som jag tror saknas mycket i dagens utbildning är tillämpning av problemen du ställs inför. "lös x= a^2 + ab + c" säger inte så mycket. Vår mattelärare valde exempelvis att säga första lektionen när vi snackade derivator "idag ska vi lära oss att tjäna pengar". Började vi lyssna? Japp. Lärde han oss att tjäna pengar? Nja, kanske inte konkret. Men teorin, hur den kunde appliceras i olika scenarion för att hitta maxpunkter av en funktion. Denna lektionen tog jag med mig rakt in i mikroekonomin på universitetet och jag greppade ganska snabbt varför vi skulle titta på första och andra derivatan - medan andra satt och funderade på "just det, derivata... jag kommer ihåg att vi gjorde det, man flyttade den övre siffran till den nedre och gångrade, va? men hur hjälper det oss här?"

Oj, vilken j*vla roman.

Hörs!

Av lucifer579
Skrivet av saigon:

Nu är 6700k slut hos netonnet, men sibas lagerstatus är lite konstig, står slut i alla butiker, men inget alls om "internetlagret"..

SIBA och netonnet är väl samma saldo vad gäller webbförsäljning?

Av lucifer579
Skrivet av Sxephil:

Någon som hittar någon bra telefon runt 2k? Tänkte att Moto G4 Plus skulle leta säg under 2k någonstans men icke

Jodå, här: https://www.siba.se/black-friday/mobil/lenovo-moto-g-plus-4th...

Använd kod: blackfriday20 i kassan.

Av lucifer579
Skrivet av gojtan:

Är den 100+hz?

Går ju fan inte hitta info någonstans.
Men jag tror inte det.

Av lucifer579

iPhone 5S med Abonnemang Rubbet Liten:
1440:-

https://www.netonnet.se/sub/telefon/mobiltelefon/apple-iphone...

Av lucifer579
Skrivet av henkke:

Beställde en i7 6700k från Netonnet för 2990kr. Men såg efteråt att de har ett paket på i7 6700k + en z170 MOBO för 3990 kr.

Måste jag avbryta min första beställning och sedan göra en ny beställning på paketet, eller kan jag lägga på MOBO:n efteråt och betala paketpriset?

Inte utan att kontakta kundtjänst, mig veteligen.
Är ett separat artikelnummer för paketet kontra de enskilda produkterna.
Ditt bästa bet är att lägga ny order på paketet och avboka den på bara processorn skulle jag säga.

Av lucifer579

Produkt: Samsung Galaxy S7 Edge
Länk: https://www.siba.se/black-friday/samsung-galaxy-s7-edge-32gb-...
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3499390
Pris: 5992kr

(20% av 7490)