Inlägg

Inlägg som lucifer579 har skrivit i forumet
Av lucifer579

Siba har 20% på utvalda mobiltelefoner.

https://gyazo.com/d76ee2321adfdc89b8d70c856e80b9aa

Av lucifer579
Skrivet av Marko123:

Någon som hittat någon nice mobil samsung helst för bra pris? Helt s5 eller s6

S6 Flat 32gb på netonnet, 3990:-

Av lucifer579
Skrivet av Dunder:

Det har ju varit både chassi, processor och SSD...?

Ja, i7 för 2990 är väl inte att klaga på?

Av lucifer579
Av lucifer579
Av lucifer579
Av lucifer579
Skrivet av miscann:

Kan du snälla säga om Samsung gear s3 är med om du känner till nån som är på G?

Tvekar mycket starkt på att någon kommer köra S3 i Black Friday i och med att den inte är säljstartad i Sverige ännu.

Av lucifer579
Skrivet av secretlyunknown:

Nån får gärna tipsa om en smartwatch på black friday om de ser någon, kommer själv aktivt leta efter en

Jag vet med säkerhet att det kommer
Men jag låter mig hållas på den fronten ett tag till!

Av lucifer579
Skrivet av FBGKimpan:

Så jag testade allt.
Avinstallerade nvidia drivers.
Installerade om dem. (Då blev det värre).
Testade att stänga av nvidia kortet osv.

1. Jag tryckte aldrig på skärmen, men drog lätt med fingret över "the accident", kände aldrig någon spricka.
2. Blev frustrerad för jag insåg inte att det antagligen var BAKOM skärmen som ni sade.

Men så skrev någon att jag skulle testa med en stationär skärm. Så jag tog min och testade.

Bam. Bevisat.
Det ni sa stämde. Det var en spricka bakom skärmen.

Därför jag sa tryck lite lätt, då ser man vanligen att krystallerna sprider sig en aning.
Det är mig veteligen rätt ovanligt att själva glaset spricker på en laptop, oftast är det just LCDn som går sönder. Nu är jag inte hundra på att datorskärmar är uppbyggda på samma sätt som en telefonskärm förvisso... känns ju knappast som glas när man pillar på den iaf.
Om "endast" utsidan skulle gå sönder blir det ingen effekt alls mer än att sprickan syns ovanpå.

Ivf, är det en lite bättre laptop kan det ju vara värt att laga skärmen.
Men oftast om man köpt en dator för 5k för några år sedan och sedan spräckt skärmen är det lika bra att kasta och köpa ny.

Slutet gott, allting gott.

Av lucifer579

Inget om tillverkare?
Eller menar de på att det är Google själva som ska sälja och distribuera?
Eller kommer den inte finnas tillgänglig för butiksförsäljning i Norden?

Av lucifer579
Skrivet av SvenskGaming:

Tror du Inet tar emot datorn för felsökning i butik?

Varför skulle de inte göra det?
För att det är en dator från Komplett som du inte har Garanti på?

Affärsmän tackar inte nej till business.
Får de in din dator och har ett annat grafikkort redo för testning så tar det 2 minuter att konstatera om det är grafikkortet som är trasigt. Voila, rätt bra timlön!

Sen kan ju så klart felsökningen ta längre tid om det är andra faktorer som spelar in, men det är en risk man räknar med.

Av lucifer579

Det är definitivt en spricka i skärmen, inget snack om saken.
Fråga din kära svärmor vad som händer om hon trycker lite löst med tummen kring det skadade området uppe till vänster.

Av lucifer579

Angående blinkers. Var på väg från Jönköping till Borås i veckan. Längs 2+1 vägen till Ulricehamn slänger en bil igång varningsblinkers mitt i vägen på det enfiliga.

Jag trodde att stackaren hade motorfel eller liknande och gav ett fint avstånd. Hen skulle visst svänga vänster. Värt att nämna är att det finns en STOR lucka att sänka farten på innan sväng.

Sen kan jag förvisso förstå hens situation - folk kör som idioter på den sträckan. Har flera gånger fått markera med lätta inbromsningar åt folk att lämna utrymme bakom. Det är 80 på enfiligt och 140 på tvåfiligt som gäller, verkar det som.

MEN: Tillbaka till tråden. Ta för vana att aldrig svänga ut framför en bil på det sättet. Som andra har sagt - utgå från att folk inte kan köra bil. Jag själv blinkar i god tid och sänker hastigheten tydligt och lägger mig i närma ytterkanten för att tydligt visa "jag kommer svänga" Tyvärr kan man inte vänta sig att folk gör likadant. Göteborgssvängar är ju rätt vanligt förekommande. Speciellt av människor som kör XC60 och tror det är en lastbil.

Av lucifer579

Oavsett vilket så är min erfarenhet att laptops som spelas på generellt lider av problem med att föra bort värme (gaming laptops brukar vara bättre på detta). Därför skulle jag rekommendera att investera i en kylplatta.

Den första du länkade är jag övertygad om att den kommer bli varmare än den andra du länkade, exempelvis.

I övrigt ska det ju vara att titta på specarna. Utifrån dina behov du nämner ser jag inga större utmaningar med någon av de du länkat.

Jag vet inte om man kör hela OS på de 16GB SSD - men något i den stilen. Någon som är mer insatt kan nog förklara detta. Det är för att ladda operativsystemet snabbare, starta snabbare osv. Men du kommer ju uppenbarligen inte kunna installera något på den.

Av lucifer579
Skrivet av rvin82:

Verkar ju helt klart vara en trevlig lur, men för mig verkar den där "edge" menyn bara i vägen? Förstår inte riktigt varför man skulle välja att använda den istället för att använda resten av telefonen?

Kan jag exempelvis ha en youtube video igång och använda edgemenyn och då avslutar/pausar inte youtube videon? Ok då fattar jag... men annars whats the point? Kan tänka mig att edge menyn är sjukt irriterande om man tittar på bilder och flippar i mellan dom så råkar man komma lite nära kanten när man ska byta bild så vips har man menyn uppe... men vet inte som sagt

Batteri tiden är helt klart det som make/break denna release, om det är kass batteri tid finns deti nte en chans att jag betalar 8k. Det skrämmer mig hur mycket tid dom spenderar på att göra "gaming" på telefonen "a thing" när 99.9% av spelen som är riktigt successful i mobilbranchen är super enkla spel som candy crush som inte drar någon prestanda alls. Ingen kommer vilja spela call of duty på telefonen, och jag kan tänka mig att värmeutvecklingen/batteritiden ryker direkt om telefonen har "för mycket" prestanda.. lagom prestanda verkar vara bäst så telefonen klarar 2 dagar utan laddning enligt mig. Telefonen är en telefon / media center, lyssna på musik, kolla youtube, film, bilder, och simpla spel, skippa call of duty det fungerar bäst på andra dedikerade spelmaskiner imo.

Jag kan se nyttan med den.
Jag är bland annat en sån som gillar en "clean" startskärm. Använd sidoskärmen för de appar du använder mest. Kanske ha en feed för nyheter och liknande. Jag körde S6 Edge i ett halvår och lyckades aldrig någonsin av misstag använda "edge-skärmen". Du måste dra in från hela sidan av telefonen tydligt för att få fram den. Oftast när du swipar mellan bilder och dylikt gör du ju det från mitten av skärmen och utåt - inte från sidan och in.

Håller med om ditt sista stycke dock. Jag tycker inte mobilen är redo för att spelas på.

Sen är det ju faktum att telefonaset är för dyr. Jag förstår faktiskt inte folk som betalar dessa priser - jag skulle aldrig göra det.

Av lucifer579
Skrivet av leafbranch:

Jag vet mycket väl vad som skiljer på den modellen, det är fortfarande exakt samma utsida med människor mått. Om du vill kalla revisioner av en produkt helt olika produkter så för det stå för dig.
Det finns flera Iphone än 6S som har likadan utsida.... tänker inte förklara det uppenbara skillnaderna.

Samsung gör helt nya flaggskepp från scratch, det gör inte Apple.
Kan inte bli tydligare.

Fast det är ju en direkt lögn?
S6 och S7 följer ju exakt samma designspråk och jag skulle kalla det lika mycket revision som apples nya.
Apple gör nya flaggskepp från scratch varannat år ju.

Av lucifer579
Skrivet av RaZman:

Väldigt underhållande att läsa hur alla som kritiserade Apple för att släppa en telefon med samma design två år i rad nu är helt fokuserade på de interna uppdateringarna när Samsung gör detsamma.

Jag har aldrig kritiserat endera.
Men Samsung har ju följt samma designspråk på både S3, S4 och S5 (nästan S2 också, men inte riktigt) sedan tidigare.
Det var ju först med S6 som de faktiskt lyckades komma med en ny och för en gångs skull snygg/bra design. Samsung känns inte längre som en plastbit i handen. Med andra ord har ju Samsung i mångt och mycket varit ännu värre med designen än Apple - så jag undrar vilka Samsung-fan boys som verkligen har klagat på det?

Ska bli spännande att se hur S7an funkar!

Av lucifer579

Holy moly!
This is one beautiful piece of art!
I get a sense of a very clean "industrial machine" of some sort.
Very well done!

Av lucifer579
Skrivet av L'ombra:

Jag påstår mig inte kunna, men det där tycker jag inte låter rimligt. Twitch skickar ju ut lika kodat och klart. Borde väl inte vara någon skillnad för klienten? Är ju lätt att testa genom att kolla på VoDs.

Beror på vad du menar med VoDs. Men Video on Demand är väl definitionen av att ha en förbestämd fil.
Jag märker i alla fall skillnad på när jag kollar "previous casts" på twitch och när jag kollar live. Lika väl går det mer felfritt att kolla svtplay-dokumentärer än att kolla vinterstudion live på svt.

Kontentan: Det bör vara skillnad på "live" som skickas direkt från en twitch-användares hemdator än en förutbestämd ström som skickas från netflix servrar.

Sen hör det väl kanske till saken att netflix klient i sig är bättre än twitchs. Det vill säga, twitch klient belastar antagligen hårdvaran mer.

Men som sagt, jag är också ute på tunn is...

Av lucifer579
Skrivet av nordstromj:

@Helllodar:

Ajfan.. Men hur kan twitch kräva så mycket mer än netflix? Och på twitch spelar det ingen roll vilken kvalitet jag väljer, det är ändå samma.

Därför att en live-stream är annorlunda från en stream av ett "fast" befintligt material.
När netflix skickar ut sin stream är allt redan "kodat och klart" från en befintlig fil. På twitch däremot så skickas live-information till twitch servers som sedan kodar om det så att du ska få det in i din spelare.

Andra som kan sånt här bättre kan väl kanske förklara det, jag gjorde ett försök.