Inlägg

Inlägg som Felix har skrivit i forumet
Av Felix

Fint att de har skickat ut SMS där det sänkt hastighet är något som ingår i avtalet...

http://i.imgur.com/wlktec8.png

Av Felix
Skrivet av BJORLING:

En annan sak var att Telia minska min surfgräns till 0,5 GB från 2 GB när dom tog bort "Max 25" abonnemangen. Jag hade då ca 1 år kvar på det avtalet.

Det där låter jättesuspekt. Jag har ett gamgammalt abonnemang som kostar ~300 kr i månaden för 10 GB surf och det har jag kvar fortfarande trots att de inte säljer några sådana abonnemang längre.

Av Felix

Hur ser dina anrop ut då?

Av Felix
Skrivet av brorsan:

Jag tänker på annonser som dessa:

http://www.blocket.se/stockholm/Mac_Mini__Knappt_anvand__5448...
http://www.blocket.se/vasternorrland/Mac_Mini___tangentbord_5...
http://www.blocket.se/jonkoping/Mac_mini_4GB_ram__intel_core_...
http://www.blocket.se/stockholm/Apple_Mac_mini_Late_2012__16_...
http://www.blocket.se/skaraborg/Mac_mini_Core_i5_2_3GHz_4GB__...
osv...

Finns det verkligen folk som köper begagnat för dessa ockerpriser? Vem väljer inte att köpa en ny för så lite som en femhundring till en tusing mer? Kikade lite på en beggad mac mini i väntan på nästa version, men priserna får en ju att garva... Eller är detta kutym bland mac-frälsta, att man betalar hutlösa summor för begagnade grejor?

Jag vet. Det är ett skämt. Jag letade Mac Mini att ha som htpc ett tag för att jag kör med AFP share på min FreeNAS och då skulle jag slippa besväret med att ställa laptopen bredvid TVn hela tiden. Men jag gav snabbt upp när jag såg att folk sålde C2D för flera tusen... Helt hutlöst.

Priserna på Apples bärbara är väl något mer sansade, men även där är det bitvis som att man undrar om det är 1 april...

Om du hittar Mac Mini till sansade priser någonstans får du gärna hojta.

Av Felix

Innan någon kan hjälpa ordentligt: Ska du hitta en CPU som är kompatibel med ett specifikt moderkort eller tänker du köpa nytt moderkort också?

Av Felix

De har med all sannolikhet prototyper i sina labb mer ARM-processorer. Precis som att de säkerligen har iPads, iPhones och iPods i alla storlekar och formfaktorer och med många olika CPUer. De har utan tvekan också iMacs och MacBooks med pekskärmar och så vidare.

Men det här är ju sånt som finns i labben. Sånt som de testar om det över huvud taget funkar. Det lär dröja innan vi får se ARM-processorer i "riktiga" datorer tror jag. Möjligen att det blir aktuellt till OS 11, när nu det kommer och vad det innebär, kanske en merge av iOS och Mac OS? Meeeh.

Vi får vänta och se helt enkelt. Men jag tvivlar på att OS X är redo för ARM som det är nu. De jobbar nog fortfarande stenhårt med att få iOS 7/8 att funka som det ska och bli mindre instabilt.

Av Felix
Skrivet av cammen3:

Kolla upp det. Compal-modemet sitter jag på själv och det fungerar bra. Nu kör jag dock det bryggat då jag vill åt lite andra funktioner som inte finns i det. Har erfarenhet från Netgear CG3100 (den tidigare modellen) och det var väldigt dåligt, troligtvis är det samma sak med CG3700.

Lär väl visa sig när den kommer i nästa vecka antar jag...

Men det känns ändå inte som att jag vill satsa på modemet/routern ComHem skickar då jag måste dra sladd till NAS och lekdator och gärna även TVn då bredbandsuttaget kommer göra det möjligt. Sen när jag jag köper PS4 så vill jag nog gärna dra sladd till den med. Redan där har det ju gått fyra portar liksom...

Av Felix
Skrivet av cammen3:

Compal-routern jag antar att du pratar om som ComHem skickar med har faktiskt ganska bra trådlös prestanda. Den har ju stöd för AC-standarden på 1300Mbps. Sen att den är begränsad på andra sätt är en annan sak. Den är dock ljusår bättre än vad Bredbandsbolagets olika ZyXEL och Inteno-modem är.

Just nu kör jag med en AC68U och den fungerar alldeles utmärkt. Huruvida den är 600kr bättre än AC66U eller ej vågar jag inte svara på.

I mailet jag fick så stod det att jag skulle få en Netgear CG3700, men kikar man på hemsidan så står det att de skickar en Compal.

Av Felix

Routerfunderingar

Jag bytte precis ISP från Bredbandsbolaget till ComHem 250 Mbit/s.

Det fattiga modemet ComHem skickar med har hela två (!!!!) ethernet-portar och det är det sorgligaste jag har hört. Kan bara tänka mig hur fantastisk den trådlösa prestandan är... Så jag funderar inte helt oväntat på att köpa mig en ordentlig router. Är hyfsat trött på skräpet Bredbandsbolaget skickade med... Jag misstänker bland annat att den är en flaskhals när det gäller NASens prestanda.

Jag har en MacBook Pro 15" med 802.11ac och diverse telefoner, surfplattor och andra bärbara datorer med 802.11n, en NAS, en stationär lekdator, en Panasonic VT60 och det kommer sannolikt att införskaffas en PS4a när sommarn är över.

Som det är nu kikar jag på dessa som jag har hört och läst gott om.
Asus RT-AC68U, 2400:- på Inet
Netgear R7000, 2000:- på Inet
RT-AC66U, 1800:- på Inet

Jag kommer sannolikt att köra dd-wrt på routern jag väljer och alla tre är kompatibla så vitt jag kan se i den magiska listan.

Hur funkar det när jag har prylar som stödjer olika Wifi-standarder? Jag vill ju gärna få allt det trevliga ac innebär, men alla n-prylar måste ju också ha internet..
Ska jag kika på någon annan router?
Är 68U 600:- bättre än 66U och 400:- bättre än R7000?
Andra glada råd?

Av Felix
Skrivet av segafreaktwo:

Ok tack för svar! Ska invänta 65" när den går ner i pris

Ett tips är att använda citera-knappen.

Panasonic kommer sluta tillverka plasmor, om de inte redan har gjort det. Så priset kommer kanske inte sjunka ytterligare på dessa modeller. Kika då på 8500-serien istället som du fick tips om ovan.

Av Felix
Skrivet av segafreaktwo:

Hej på er!

Har en del trådar här inne! Är ute efter en tv!
Var på Elgiganten igår och de hade dessa 2 på väggen

Vet att dom stora butikerna mixtrar med inställningar och skit för att lura kund!

Är det så där bilden ser ut på en VT60?

http://www.youtube.com/watch?v=-wHUc0PG-X8

VT60 är en plasma, WT60 är en LCD.

Bildkvalitén är ju lite olika när det gäller plasma mot LCD. Plasmor ger generellt sett bättre bild och bättre svärta medan en LCD är snabbare och mer ljusstark. Så spelar du mycket spel på konsoll så kanske en LCD är att föredra. VT60 är dock snabb för att vara plasma, 48 ms, jämfört med LCDer som ligger mellan 20-40 ms. En bildruta i 60 Hz motsvarar 16.66 ms.

Plasmor drar även mer ström och går då givetvis varmare och så vidare.

Men VT60 är nog den TV du får bäst bildkvalitet med i prisklassen. Den lite billigare ST60 är nog mer prisvärd, men skillnaden i ett halvmörkt rum mellan VT60 och ST60 är märkbar när du kan titta och jämföra och ST60 är märkbart bättre än alla LCDer jag har tittat på, undantaget 4K-skärmar då.

Har du möjlighet så skulle jag rekommendera dig att gå till en butik med spetskunskap på TV-apparater och fråga, men kikade på prisjakt och det verkar som att Elgiganten är enda butiken som säljer VT60 i Västerås...

Jag själv köpte precis en P55VT60 förra veckan när den var nedsatt till 15k.

Av Felix

Intressant uppdatering och helt rimlig förklaring och beteende tycker jag.

Av Felix
Skrivet av ovelol:

Hej

Sammanställning av alla reviews på nya MBPr till dagsdatum:

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1659855

Äger själv en mbpr 13" haswell som jag är mycket nöjd med. 15" modellen är väl inte riktigt lika prisvärd med har man pengarna så varför inte och ska du köra bootcamp etc skippa dedikerad gpu (Iris pro presterar faktiskt väldigt bra http://www.notebookcheck.net/Intel-Iris-Pro-Graphics-5200.909...).

Perfekt! Tackar!
Njäh, personligen skulle jag aldrig köpa en laptop med Windows och framförallt inte köra Bootcamp på en macbook. Jag har gjort det några få gånger på grund av skolarbete och annat och det slutar alltid med frustration för att inget fungerar som det ska.

Skrivet av Asusboy:

Jag köpte den dyraste/bästa macbooken. Första mac datorn jag äger. Älskar den so far. När jag använde skärmen för första gången så blev jag mållös. Sån sjukt bra skärm. Datorn är otroligt snabb och otroligt tyst. Den låter inget alls. Bara om du t.ex. exporterar en video. Multitouch är så grymt också. Asså jag älskar datorn. Skulle ha bytt till mac tidigare. Har fortfarande en del att lära hehe.

15" med 750M då antar jag? Valde du den snabbare CPUn också?
Ibland har nämligen kylningen varit bra dimensionerad för de långsammare CPUerna men inte riktigt tillräcklig för att vara tyst med de snabbare.
Å andra sidan kan inget låta mer än den jag har nu...

Av Felix

rMBP - hösten 2013 - recensioner?!

Hej!

Jag "måste" ha en ny laptop eftersom min gamla trotjänare har hunnit bli knappt 5 år nu. Jag står och väger lite grann mellan 13" och 15" rMBP med Haswell.
Lite mer specifikt så är det:
High end 13" med snabbare processor och 16 GB ram: http://store.apple.com/se-edu/buy-mac/macbook-pro?product=ME8...
High end 15" förmodligen med snabbare processor: http://store.apple.com/se-edu/buy-mac/macbook-pro?product=ME2...

Som det är nu lutar det åt 15" eftersom den kommer ha lite längre livslängd rent prestandamässigt, sen är det ju alltid trevligt med diskret grafik. Det enda som talar för 13" är att 15" är 20% dyrare och knappt 500 gram tyngre. Å andra sidan väger 15" lika mycket som MacBooken jag har nu. Datorn ska användas som leksak och till datateknikstudier på KTH.

Jag har letat recensioner, men jag har inte lyckats hitta någon av high end versionen av 15" och knappt några i största allmänhet. Jag skulle vilja hitta en recension á la de som Anand brukar skriva på Anandtech. Ingående och bra med både lite benchmarks, även om de är mindre viktiga, men även lite ljudnivå och temperatur, lite mer tekniska än vad Apple-fölk brukar vilja ha alltså. Men de lanserades för bara knappa två veckor sedan så det kanske kommer?

Har ni några tankar och idéer? Eller är det någon som sitter på en och kan dela med sig av erfarenheter?

Av Felix
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag var helt inställd på att köpa TX-P50UT50y som nu har slutat tillverkas och inte går att få tag på i butik. Perfekt avvägning sett till pris, svärta/detaljrikedom i svärta samt låg inputlag och bra pris. Nu finns inga alternativ idag? Bara Sony som slog modellen på fingrarna när det kom till inputlag. Och sony är betydligt dyrare.

Vad gäller idag? Panasonic Viera TX-P50ST60Y är både dyrare och har högre inputlag vilket gör att jag inte är sugen på den. Vad hade ni valt i dagsläget?

Jag sitter mer eller mindre i samma sits som du men kikar på tv i en lite högre prisklass tror jag. Som det är nu lutar jag åt P55VT60, men den kostar ju i runda slängar 20'000 vilket är en hel del. Så jag tar gärna emot tips jag också!

Jag kan passa på att tipsa om den här CNET-artikeln. reviews.cnet.com/8301-33199_7-57589240-221/best-low-lag-hdtvs-for-serious-gamers/

Av Felix

För att förtydliga vad Tiaitchsi tipsar om... pseudokod kan vara jätteenkel!

För uppgiften "Skapa ett tidtagarur som skriver ut tiden i terminalfönstret varje sekund tills det har gått 90 sekunder, skriv då ut "hejdå!"" kan det se ut såhär:

Hela programmet
----------------------
Programstart
initiera en int för minuter till 0
initiera in int för sekunder till 0

loopa medan minuter <= 1 och sekunder <= 30
skriv ut sekunder och minuter med hjälpmetod (*)
öka tiden med hjälpmetod (**)
vänta en sekund
nytt varv

skriv ut "Hejdå!"
---------------------

(*) En liten hjälpmetod för att skriva ut i terminalfönstret
--------------------
Anrop
om sekunder < 10 och minuter < 10
printa 0 + minuter + : + 0 + sekunder
annars om sekunder < 10
printa minut + : + 0 + sekunder
annars om minuter < 10
printa 0 + minuter + : + sekunder
annars
printa minuter + : + sekunder
------------------

(**) En liten hjälpmetod för att öka tiden
-------------------
sekunder += 1
om sekunder == 60
sekunder = 0
minuter += 1
om minuter == 60
minuter = 0
-----------------

Av Felix

En annan grej jag funderar på är om man ska vänta ett par veckor eller ungefär så att de hittar och rättar till lite problem i tillverkningsprocessen...

Skrivet av kazaa121:

Vilka spel kan jag spela utan problem med iris pro grafikkortet? Vart går gränsen?

Jag är i USA och sales taxen här är ca 6 % i den delstaten jag är i. Det är inte den billigaste, men sparar ca 3500 kr på att köpa den här jämfört med att köpa den i Sverige.

Är det värt att köpa den dyrare 15" rMBP för att få grafikkortet? Jag spelar inte mycket, men vill kunna spela enklare spel utan problem såsom LoL, HoN och om det går CoD/BF4 (som är tyngre).

Alternativt om jag köper den vanliga 15" rMBP, tycker ni att jag ska uppgradera SSD till 525gb från vad standard är?

Iris pro motsvarar väl ungefär ett 650M om jag minns rätt, vilket är helt ok, för att inte säga bra för en integrerad krets. Men ett 750M är en hel del snabbare. För mig personligen är det inte 200 USD (prisskillnaden mellan samma spec på båda datorerna) snabbare, men jag spelar aldrig på laptopen.

Jag ska också köpa ny rMBP och jag kommer köpa så dyr som jag känner att jag har råd med, vilket är high end 13" med uppgraderad CPU och minne.

Av Felix
Skrivet av Asusboy:

Så irriterande att man inte kan få ett grafikkort med 13 tummaren :/ Skön prisskillnad på us store och swe store också... 2600$ i usa och 3340$ i sverige. Och det är med 10% studentrabatt.

Det kan du tacka momsen för. Sen är Sverige ett mycket dyrare land över lag. Men jag håller med!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Felix

Jag ska köpa en utmaxad 13" i alla fall! Fast inte med 1TB SSD, man är ju inte gjord av pengar...
Det är dags att pensionera min snart 5 år gamla MacBook

Skrivet av candyraver:

Det är ju därför dom har så bra batteritid - Apple underklockar sina CPUer (antar jag). Vilket är fine, för en bärbar ska ha bra batteritid!

Intel gillar Apple och Apple gillar Intel och jag har hört rykten som säger att Apple ber om binnade processorer som klarar av samma klockfrekvens till lägre spänning för att få extra batteritid. Det kan förstås bara vara påhitt för att spä på "myten" kring Apple, men å andra sidan känns det enligt mig inte helt omöjligt.

Skrivet av SebboDD:

Hoppas att 13" kommer i en version med Iris 5200!

Tyvärr verkar det som att den snabbaste i7:an man kan få tag på är i7 3558U: http://ark.intel.com/products/75992/Intel-Core-i7-4558U-Proce...
och tyvärr så har den bara Iris 5100.

Så det lär ju tyvärr inte komma snabbare grafik förrän Intel släpper nya CPUer...

Av Felix
Skrivet av zOlid:

Synd att man inte är hemma och får vänta snällt på färdiga vidden

Är mer taggad än någonsin på detta event faktiskt.
Ser enormt mycket fram emot nya rMBP som jag innerligen hoppas är med på eventet.

Samma! Fast jag är hemma och kan titta!