Inlägg

Inlägg som Felix har skrivit i forumet
Av Felix
Skrivet av Elghinnarisa:

Jag hör att du har jobbat på DHL, Posten och Schenker?

Nä men helt seriöst så är ingen av dom bättre än andra. Själv har jag jobbat på posten, dock bara som kammare så såg ej hur de behandlade paketen. Dock så har jag aldrig fått något som var trasigt via posten.

Syrrans kille jobbade i 2 år på DHL och ja... rugby så förstår du ungefär hur det fungerade.

Delade lägenhet med en polare som jobbade på Schenker. Där körde man Tetris utan nog med utrymme. Dvs. Klämmer in paket som uppenbarligen är förstora för att få plats med så mycket man kan.

Jag antar att posten gör liknande saker så kan inte direkt säga att någon är bättre än den andra.

Jag har tagit emot spjut, du vet sånna friidrottare kastar, som varit bananformade. Jag är visserligen inte så tung, typ 65 kg, men jag kan inte böja ett spjut med min kroppstyngd ens om jag balanserar det några decimeter in från den bakre spetsen och relativt nära den främre, jag har prövat med ett trasigt.

Sen har jag en exflickvän som jobbade på Posten. Och hon ville inte beställa saker som levererades med Posten för att hon vet hur de kör. De har för många stopp och för kort tid så de kör för fort och paketen rasar. Vissa är såklart värre än andra. Men man vill inte skicka ömtåliga saker med posten...

Av Felix

Jag har varit med om att posten har slarvat bort paket ja. De lyckades efter mycket om och men hitta paketet. Förmodligen för att det var 160*30*5 cm...

Posten överlag har jag inte mycket till övers för. Tycker att de har sönder det som skickas alldeles för ofta. Chaufförerna bryr sig inte för fem öre.

Av Felix
Skrivet av doom27:

Om jag förstår vad du menar.
The tests that you create will be listed under View S.M.A.R.T. Tests. After
creating your tests, check the configuration in Services → S.M.A.R.T., then click the slider to ON for
the S.M.A.R.T. service in Services → Control Services. The S.M.A.R.T. service will not start if you
have not created any volumes

http://web.freenas.org/images/resources/freenas9.2.1/freenas9...

Njäh, inte riktigt. Jag vill se utfallet av testet, om diskarna mår bra eller inte. Guiden beskriver bara hur man kör SMART-test och se vad man testar

Av Felix

SMART-testet är klart men jag har fått det här meddelandet:
Sep 24 19:00:00 freenas newsyslog[4902]: logfile turned over due to size>100K

Men jag lyckas inte hitta hitta någonstans hur smart-testet gick. Eller ska jag anta att allt gick bra om det inte skriks?

Av Felix

Jag gjorde så att jag knyckte PSUn ur lekdatorn, Fractal Design Newton 800W, och visst startade NASen upp direkt.

Nu har jag andra trista problem som att jag inte kommer åt den på nätverket.

Bytte ut samtliga SATA-ström kablar till helt nya och oanvända. Så får jag se om det går.

Av Felix

Det lär ju inte vara några problem att reklamera telefonen om den böjs när den har legat i framfickan. Det får ju antas vara normalt användande och jag tror inte att det är några som helst problem att få en ny telefon eller pengar tillbaka. Framförallt inte om man tar det direkt med Apple, de brukar samla in så mycket trasiga telefoner de kan tätt efter lansering och buda dem till Cupertino för att kunna undersöka dem och se hur de kan förbättra tillverkning och annat.

Men det är ju inte jättekul att sånt här händer.. och tänk om de hade kunnat göra telefonerna tillräckligt tjocka för att kameralinsen inte skulle sticka ut... då hade man dessutom kunnat få plats med mer batteri..

Av Felix

FreeNAS problem

Hej,

Min egenbyggda NAS startar inte längre, eller rättare sagt, den kraschade förmodligen någon gång mellan det att jag la mig och i morse.

Hårdvaran kör FreeNAS:
PicoPSU och AC-DC adapter.
2 GB ram
ASUS C60M1-I
5 WD Red
Fractal Design Node 304

LED för standby power lyser på moderkortet och nedan ser ni vad som händer när jag försöker starta.

Edit: Om inte youtube-spelaren vill vara med. http://youtu.be/Y1o8htSlK-U

Det verkar alltså som att det finns en kondensator någonstans som laddas upp när jag stoppar i AC-DC omvandlaren och sedan laddas ur när jag trycker på power-knappen men sedan händer inte så mycket mer... Jag misstänker att det är PSUn som är trasig eller tror ni att det är något annat?

Och lite smått offtopic, om det är någon annan hårdvara, säg moderkortet som behöver bytas, går det då att byta ut detta och behålla datan i ZFS-raiden då jag fortfarande har kvar databasfilen? Eller är datan förlorad?

Dold text

EDIT: Ändrar trådriktning lite!

Fick igång systemet efter mycket om och men. Det verkar som att en av ram-slotsen är paj, och då kan man anta att stickan som satt i den sloten är död också antar jag?
Jag får inte heller någon bildsignal ur DVI-kontakten.

Jag får det här felmeddelandet av FreeNAS, kör ett kort SMART-test för att kolla diskarna nu, men vad betyder det där?

Citat:

WARNING: The volume NAS (ZFS) status is ONLINE: One or more devices has experienced an unrecoverable error. An attempt was made to correct the error. Applications are unaffected.Determine if the device needs to be replaced, and clear the errors using 'zpool clear' or replace the device with 'zpool replace'.

Hittade lite dokumentation där det står att "Online" typ betyder att allt är ok? Men att jag kan ha korrupt data. Förmodligen säkerhetskopieringen som lär ha körts då, senaste säkerhetskopian blev klar i tisdags natt 03:06 enligt TimeMachine och det var precis där i krokarna NASen dog.

Körde zpool status -x

http://i.imgur.com/9ju5bxo.png

Hur ska man tolka det? Har alltså checksumme-fel på disk2, men det står också att den resilvered 56K med noll fel? Antar att det är bra...? Och att all data kunde återskapas?

Av Felix
Skrivet av Asusboy:

Min Lumia 920 laddar också om flikar och jag tycker att det är irriterande som fan. Vill ha riktig multitasking! Det är sant att det inte finns några garantier. Isf får jag kanske vänta på iPhone 7 istället och köra på iPhone 4s-5s i 2 år. Antar att 5s borde gå ner i pris nu. Annars så får jag leva med det. Flik problemet kanske inte kvarstår nu med iOS 8. Hoppas att någon testar ramminnet på olika sätt.

Jag upplever som sagt att Chrome laddar om flikar mycket mer sällan än Safari. Tycker även att Chrome kommer ihåg inloggningscookies längre...

Skrivet av ozo64:

Jag är inte helt säker på att det har med minnet att göra att det laddar om. Det kan vara så webläsarna är byggda.

Det är helt klart en fråga om hur webbläsarna är implementerade. Men det beror ju också på hur mycket bilder och annat det är på sidorna. Det enda som är säkert är att med dubbla mängden minne så skulle man ha råd med att allokera mer ram till webbläsaren.

Av Felix

Helt otroligt hur dålig upplevelsen är att försöka beställa telefon varje gång. Total jävla katastrof på Telia.
Jag satt ju och försökte beställa hämtning i butik men den delen av siten fungerade helt enkelt inte. Så jävla uselt.
Prel leveransdatum 3 oktober i alla fall, så bara en vecka senare...

Jag funderar dock på att försöka beställa en från Apple den 26e och ångra köpet från Telia och på så vis få telefonen lite tidigare. Tur att man får både lön och studiemedel den 25e...

Skrivet av Asusboy:

Jag är riktigt sugen på att införskaffa en iPhone 6 plus med 128GB, men jag är inte säker på om jag ska vänta ett år på s modellen istället. iPhone 6+ med 128GB är den första mobile som verkligen är allt jag vill ha förutom en sak som många har påpekat. Ram minnet. Jag hade tänkt ha mobilen iaf 4 år tills Apple slutar att underhålla mobilen med nya uppdateringar etc, men om 1GB ram verkligen är så dåligt som många säger kanske det är bäst att vänta? Får isf införskaffa en annan mobil som jag får har fram tills dess. Inte hittat några tester på ramminnet ännu. Problemet folk har nämnt tidigare är att appar crashar och att safari alltid måste ladda om appar.

Jag har kört iPhone 5 i två år, den har 1GB ram, och jag upplever inte att applikationer kraschar. Däremot så laddar Safari om flikar hela tiden som du säger, men det märker inte jag så mycket av, jag kör Chrome på alla datorer och i telefonen och den är aggressivare med minnesanvändningen. Har å andra sidan sällan fler än tre-fyra flikar igång samtidigt.

Men med 1GB ram så blir även jag lite tveksam hur kul det är att ha den i fyra år... å andra sidan finns det inga garantier att de tänker öka mängden ram till nästa år.

Av Felix
Skrivet av versions:

då blir den väl extern dock? känns lite jobbigt kanske. om man har en nas hemma så kan det ju funka bra med 128gb.

Jo, visserligen blir den ju extern. Men den har ju potential att vara lika snabb som en intern disk, så den enda nackdelen är just att den hänger utanför.

Å andra sidan är ju 8 GB ram rätt mycket det också...

Av Felix

Jag är inte lika tvärsäker som versions...

Thunderbolt fungerar faktiskt bra och en thunderbolt-ansluten SSD presterar riktigt bra. Då får du ordentligt med ram samtidigt som du får bra med lagring också.

Jag stod lite och vägde på samma sätt som du men valde både och för att jag tänkte att jag kunde ha datorn resten av mina studier och utslaget på 4 år blir det inte så mycket.

Av Felix

Det brukar finnas lite LEDs på moderkortet. Kika om någon/några av dem börjar lysa när du försöker starta datorn. Kika i moderkortets manual om vad lamporna betyder.

Om inte det hjälper skulle jag börja om. Plocka ur grafikkortet, men lämna CPUn i, dra ur alla sladdar och var extremt noga och läs i moderkorts-manualen var varenda sladd ska sitta.

Men gör det i morgon. Klockan är sent. Ta lite sömn och ta det som ett söndagsprojekt!

Av Felix

ComHem (Lidingö)
250/10 med garanti på 100-250/7-10

WiFi 802.11ac med en ASUS RT-AC68U

http://www.speedtest.net/result/3676133565.png

Om jag mäter mitt i natten landar jag upp emot 300 och mäter jag när alla kollar på Netflix blir det lite lägre såklart... Men aldrig under 150.

Av Felix

Det ska bli intressant att se vad som faktiskt lanseras i slutändan. Det verkar ju som att 5,5"-telefonen hänger rätt löst...

Av Felix
Skrivet av Cedrik:

Okej, du verkar tveksam! Haha ^^ Hade du köpt R4:an istället för H2:an då? Och jag planerar att slänga in ett kit isåfall, inte egen kylning då jag inte är så duktig på sånt här. Tack för svar, då vet jag att ett kit borde få plats.

Alltså. Det är ju jävligt svårt. Jag hade nog kanske satsat på R4 ändå nu när jag tittar lite närmare på det.
Är inte jätteförtjust i att hårddiskarna i H2 sitter så att kabeldragningen blir svår och att det är bökigt med långa grafikkort.

Av Felix
Skrivet av Cedrik:

Okej, skruvarna har jag hört ska vara problematiska. Vet du hur det är med vattenkylning? Något du reflekterat över? Hade du kunnat tänka dig att köpa det igen med tanke på vad du vet nu när du haft det ett tag (förutsatt att du håller dig inom samma prisnivå)? Tack för svaret, uppskattas!

Skickades från m.sweclockers.com

Det är nog inga problem att få plats med ett slutet kit på 120mm i bakkant eller toppen.

Såhär ser det ut med en D14 monterad.

http://www.sweclockers.com/image/gallery/2011/05/24/P1010024.jpg...

Tänker du egen vattenkylning så är det väl lite mer tveksamt. Jag skulle gissa att man inte får in mycket mer än en bak eller topp plus en i botten, om du inte har ett för djupt nätagg.

EDIT: Om jag skulle köpt igen för samma slant... Määäähh... Svårt... Kanske?!
Jag hade nog lagt mer pengar faktiskt. Men det är ju lätt att säga... Jag hade nog lagt mer pengar på nätagg också... Men då springer det ju iväg liksom...

Av Felix

Jag har ett H2 och det jag är missnöjd med är egentligen bara två saker:
Gummit i kabeldragningshålen som ramlar ur om man tittar på dem
Tumskruvarna håller dålig kvalitet på mitt chassi, framförallt för PCI-E-platserna, men även de på utsidan av chassit.

Annars gillar jag det. Kabeldragningen är helt ok. Hårddiskvaggorna är väl lite sådär, lite klena.

Har aldrig använt hotswap-platsen.
Har stoppat i en extra fläkt i botten som insug som blåser direkt på grafikkorten.
Har "moddat" chassit och gjort insuget i luckan lite större.

När jag bara hade D14 och 580 DCu var det knäpptyst även i full load. Nu har jag stoppat i ett Twinfrozr 580 och då blir ljudnivån högre, såklart, framförallt på grund av det nya kortet.

Antar att i princip alla chassin i 900-1000 kr klassen lider av ungefär liknande brister.

Av Felix
Skrivet av Perc:

Den där finns väl bara om man har en retina-mac. Jag har i varje fall ingen sån på någon av mina macar. Men det går säkert att köra nåt terminalkommando så man får fram den ändå.

Jag har faktiskt inte tänkt på den detaljen, jag behöver inte veta vad det står i alla dialogrutor för att kunna navigera i OS X så jag brukar mest klicka i blindo.

Du har nog rätt! Kollade på min flickväns dator och hon har bara så att man kan ändra upplösning och inte ändra skalningen. Å andra sidan är jag nästan helt hundra på att den ändrar beteende när man kopplar in en extern skärm... Men jag kan inte svära på det.

Samma här faktiskt, man lär sig ju rätt raskt var man ska klicka oavsett operativsystem. Sen om man akut behöver läsa så är min favorit ctrl+scroll för att enkelt zooma in på en del av skärmen. Då slipper man ful DPI-skalning och kan ändå läsa när man behöver.

Av Felix

Jag sitter i samma sits, men tänker vänta tills de släpper en ny modell. Förhoppningsvis blir den både lite billigare och strömsnålare.

Skrivet av Fönstrputtsaren:

Undvik Mac till TV. Du kan inte justera DPI som i Windows vilket gör att allt blir väldigt svårt att navigera från tv-soffan eftersom allt är så litet, om du inte sitter väldigt nära eller har en extremt stor tv. Windows fungerar bättre i en htpc.

För DPI-justeringen i Windows är ju toppen...!

I OS X finns den här finurliga panelen som skalar om bilden med automagi och det fungerar väldigt mycket bättre än på Windows.

http://i.imgur.com/pO9FRnj.png

Jag kör själv min MacBook Pro till TVn när jag vill se på serier och det funkar väldigt bra. Jag har visserligen en rätt stor TV så det funkar utmärkt för mig att köra på 1080p så länge jag inte ska surfa, men då går det ju att göra förstora innehållet i browsern.

Av Felix
Skrivet av iller:

Ärligt talat nu. Jag ser inte problemet med detta.

Mobiloperatörer tjänar i stort bara pengar på surfen nu eftersom som majoriteten av användare använder datatrafik istället för att SMS:a och ringa.

Det ter väl sig logiskt att om man överskrider sin gräns av surf som man betalar för så bör man ju ha logiken att man kanske behöver planera bättre eller köpa så man har mer surf per månad.

Kan mycket väl tänka mig att många sitter med en halv gig och sedan fortsätter kolla mail och annat när denna är använd.
Gör tillräckligt många så är det inte ekonomiskt försvarbart för ett företag som behöver tjäna pengar i det samhälle vi har.

Det handlar väl inte så mycket om att vi inte förstår varför de gör som de gör utan sättet de gör det på.

Jag, och säkert många andra, valde Telia just för att de sänkte hastigheten istället för att stänga av. För då kan man fortsätta ta emot chattmeddelanden och mail, något som knappast belastar Telias nät nämnvärt, men det är i princip omöjligt att surfa.