Inlägg

Inlägg som Felix har skrivit i forumet
Av Felix
Skrivet av Nike54:

Nya spel på ps4 brukar kosta 599 fysiskt och 699-749 i playstation store, dock är det inte helt ovanligt att spel hamnar på någon sorts rea i ps store efter 2-3 månader där de faktiskt är billigare än de fysiska spelen.

Ok, tack!

Har mest köpt spel fysiskt några år efter release till PS4 och då är det ju en hel del billigare... köper dessutom inte speciellt mycket spel... har nog bara kanske 5-6 stycken tror jag... Sen är det ju skönt att inte behöva byta skiva och ha sig antar jag...

Står lite och väger mellan vilken av versionerna jag ska köpa nämligen. Borde kunna behålla PS4an om vi känner att en DVD/Bluray-spelare är viktigt...

Av Felix

Vad brukar prisskillnaderna på spel vara om man jämför fysisk vs digitalt? Vid lansering antar jag att priserna är rätt lika, men efter några år så blir det ju några hundringar i prisskillnad eller?
Så man skulle ju behöva köpa typ 5-6 spel för att spara in prisskillnaden mellan digital-versionen och skiv-versionen?

Av Felix

46'000 före skatt
Nybliven systemarkitekt/produktägare/projektledare, tidigare mjukvaruutvecklare.
I oktober har jag jobbat 3 år, alla år på samma svenska storföretag.

Av Felix
Skrivet av hasenfrasen:

ds920+ är ju en nyare modell och ds1520+ identiskt så när som på lite "krimskrams". Synology DSM körs ju på alla så man känner igen sig både på väldigt gamla som nya modeller då interfacet är identiskt. Det jag värderar mest är "Active Backup for Business", helt suverän funktion.

Det andra riktiga alternativet är någon NAS från QNap, men personligen tycker jag att deras kvalitet på appar ligger lite efter samt att deras interface är plottrigt och inte så där värst intuitivt.

Vad jag kan se så lanserades ju DS1520+ för några dagar sedan bara 🤔 Du menade inte tvärt om?
Det relevanta grejerna som skiljer är vad jag kan se
DS1520+ DS920+
RAM 8 GB 4 GB
Fack 5 st 4 st
Pris 8900:- 7200:-

Och verkar vara lite svårt att hitta kompatibla RAM-stickor i svenska butiker efter en snabb titt.

Av Felix

Välja rätt i NAS-djungeln

Jag är så smått på jakt efter en NAS, tänker mig en Synology eller liknande, mycket på grund av formfaktorn, en FreeNAS går liksom inte att bygga lika kompakt på egen hand om man inte vill göra ett custom-jobb, vilket jag inte vill.

Tänker mig 4-6 diskar, gärna en SSD-cache för att få upp prestandan. Alla datorer på nätverket kör WiFi så 1Gb bör ju räcka för NASen känner jag rent spontant. Har kikat lite på DS920+ och DS1520+ bland annat: https://www.synology.com/sv-se/products/compare/DS1520+/DS920...

Utöver det är väl kravet att den ska vara Mac-kompatibel så att jag ska kunna köra TimeMachine på den. Sen skulle det inte skada om den även fungerade med Windows men det är inte lika viktigt.

Men problemet är att bara Synology har en sjuhelsikes massa modeller och dessutom verkar det inte som att prisjakt listar alla så det är svårt att få någon sorts överblick av vad de olika modellerna kostar i svenska butiker och sen tillkommer alla andra tillverkare förstås. Har ni några glada tillrop för att korta ner tiden för mitt letande lite?

Av Felix
Skrivet av Kent:

Velar lite mellan dessa och Momentum Wireless 3. Det som talar emot Sennheiser är att man tydligen måste modifiera huvudbandet så att inte kåporna glider ner, sämre komfort samt lite sämre brusreducering. NC:n ska dock ha blivit en del bättre med senaste firmware-uppdateringen.
Sony WH-1000XM3 4.5.2 vs Sennheiser Momentum 3 4.0.4.

Mja, mjo, jag tycker att han fegade lite Från Slack:

Jag har problem med att kåporna inte sitter kvar där jag vill ha dem på mina Sennheiser Momentum 2 i alla fall. Det är främst det och att bygeln är rätt så hård som gör att jag inte är så sugen på Momentum 3

Av Felix

Jonas is the real MVP som slänger in lurarna i frysen för att kolla om touchen slutar funka.

Blir nog ett köp då mina Sennheiser Momentum börjar gå sönder så smått, volymknappen funkar oftast inte och materialet runt skummet på hörlurskåporna börjar flagna av nu efter drygt 4 år av nästan dagligt användande.

Av Felix

Jag har ju gått och sneglat på 3an ett tag för att mina Momentum 2 börjar tröttna lite. Men nu ska jag nog slå till om det blir en bra deal på black friday eller liknande.

Skrivet av Synth:

Det märks att Sony är ett stort bolag med många underbolag - det här hade ju varit öppet mål att presentera stöd för PS5 och dess nya ljudmöjligheter (3D ljud etc). Istället släpper Sony kameror, hörlurar och spelkonsoler helt utan tankar på synergier.

Känns ju verkligen som en no-brainer att det skulle gå att koppla till PS4 och/eller PS5.. men men...

Skrivet av Ingetledigtnamn:

Nej, det blir inte knäpptyst. Mina XM3or gör ett ganska bra jobb med ljuden som tåget orsakar, men är inte lika bra på att dämpa de som medpassagerarna orsakar. Högfrekventa ljud, som skrikiga tonårstjejer, lyckas de inte dämpa särskilt bra.

Handlar väl om att brusredusering tenderar att fungera bäst på just brus och inte på andra typer av ljud.

Av Felix
Skrivet av Mattias10:

6/10 fattade inte sista frågan lol

Är det någon som vet om det är tick som motsvarar ny generation och tock optimering eller tvärt om? 😂

Av Felix
Skrivet av jnilssonn:

vänta nu. Så du kommer behöva betala cirka 22 000kr/mån för 58Kvm eller räknar jag fel?

Oj, nej, jag var otydlig kanske. 15'800 om räntan går upp till 5%. Nu betalar jag ca 9600.

Av Felix

Är ju intressant att veta hur och var folk bor för jämförelse.

Bostadsrätt 58 kvm, Lidingö utanför Stockholm.
Lån + amortering + brf-avgift ~15'800:- /mån (+6200:- /mån när räntan går från 1.5% till 5%)
Driftskostnad är nästan försumbar, någon hundring i el då det är en bostadsrätt.

Av Felix

Poberg är på väg så lådan går dit!

Av Felix

Jag vill gärna bli av med den snabbt, har precis flyttat så håller på att få ner allt som inte ska vara i lägenheten ner i källaren.

Så om någon kan komma och hämta den på Lidingö idag så får man gärna göra det.

Observera att jag förmodligen slängt sladden för att stoppa i ett vanligt nätagg, men pico-PSUn har inte haft några problem att driva 5 st WD red för mig.

Av Felix
Skrivet av Poberg:

@Felix:
Kanske kan vara nåt för mig att testa på den m filserver...
Tar den gärna för att testa Freenas

Om du har möjlighet att hämta den så får du den

Skrivet av Tobitheo:

Skulle vara väldigt intresserad av att lära mig och laborera med FreeNAS osv. Samt även min son som har under alla år haft en önskan om att bli spelutvecklare eller liknande så skulle vara riktigt roligt ha något sånt här att pilla med och använda för oss båda om du skulle kunna tänka dig skicka mot fraktkostnad

Har tyvärr inte något bra sätt att förpacka den för att skicka.

Av Felix

NAS-låda baserad på Fractal Define Node 304, pico PSU och passivt kyld AMD-CPU

Skänker bort min lilla NAS, perfekt för någon som vill testa på FreeNAS helt gratis.

Chassit är ett Fractal Define Node 304.
Hårdvara är någon liten AMD-CPU (fastlödd) med 4 eller 8 GB ram eller så, maximal mängd för moderkortet.
Drivs av en pico PSU med nätomvandlare som får plats inne i chassit.
SATA och ström till 5 lagringsenheter medföljer.
Inga lagringsenheter medföljer.

Man får rätt så hyfsad prestanda efter uppstart, men FreeNAS vill ju ha rätt saftigt med minne så överföringshastigheten sjunker dramatiskt när minnet fylls och då behöver man starta om. Går säkert att konfigurera så att det funkar bättre om man orkar sätta sig in mer än vad jag orkade.

Du behöver skaffa ett USB-minne eller dylikt att lägga FreeNAS på och en hårddisk eller två, annars så funkade allt senast jag hade den igång, men det var några år sedan.

Läs hela annonsen här

Av Felix

Tack för bra tips! Det var ju oändligt mycket bättre än Ikea och de andra butikerna jag hittat!

Skrivet av maLakai:

Kolla här: https://www.furniturefarm.se/sv/5-tv-baenkar för snygga svensktillverkare tv-bänkar. Gillar tygluckor så man slipper öppna om man ska byta kanal eller ändra volym på förstärkaren. Finns både vägghängda och på fötter och öppna baksidor för ventilation.

https://www.furniturefarm.se/474-large_default/tv-bank-dominator-m2.jpg
https://www.furniturefarm.se/761-large_default/dominator-xl.jpg

Det såg mycket lovande ut!

Skrivet av PellePlutt_86:

Hifi-klubben säljer Unnu, dansktillverkat av bra kvalitet, med tygluckor som tillval. Ganska dyra dock. Jag kör en sån ihop med en fläktlåda som står ovanpå förstärkaren för att ta in luft framifrån och blåsa ut varmluft bakom bänken för att inte samla varm luft i tv-bänken (https://www.acinfinity.com/component-cooling/component-fan-sy...). Är man ljudkänslig så kanske en annan lösning är att rekommendera, kan låta en del när den varvar upp.

Som det är nu så har jag sågat hål och satt två chassifläktar för insug och utblås som får ström av en liten nätomvandlare där man kunde ställa spänningen... Bra tips på en lite mindre ful lösning!

Av Felix

En rimlig TV-bänk

Hej!

Har nyss flyttat till ny lägenhet och jagar ny TV-bänk då den jag har är ~20 år och börjar sjunga på sista versen. Men fan vad svårt det är att hitta något som tickar alla boxar så att säga. Mina krav är främst att jag vill ha så att man kan stänga om förstärkaren, har en rätt rejäl Onkyo, och då behövs även god ventilation såklart, men även dörrar i glas för fjärrkontrollen.

Sen får bänken inte får vara för ful såklart...

TVn är en 55" plasma, så inte den lättaste pjäsen direkt.
I vilka butiker ska man leta?
Finns det TV-bänkar med fläktar i från början, eller får man finna sig i att man måste såga själv?

Av Felix

Vet inte om jag har någon inställning på mitt konto... men jag har fortfarande 1080p eller 1440p som upplösning när jag startar videos på YouTube..

Av Felix

En intressant fråga är dock hur många Windows-versioner vi behöver backa innan majoriteten av den koden inte återfinns i Windows 10... Jag tycker att man fortfarande ser spår efter XP i Windows 10 om man gräver lite i menyerna... Vilket ju är rimligt med tanke på hur otroligt komplexa moderna operativsystem är.

Av Felix
Skrivet av Ferrat:

Nja beror ju på höjden du är på, 2m ger typ 5km, huset ser ut att vara på en höjd så bör vara mer dock kanske inte 100km 😋

Skickades från m.sweclockers.com

800m över havet så är horizonten 100 km bort enligt någon onlinekalkylator
Fast eftersom båda ju kan stå "bortom" horizonten men ändå se toppen av varandra så kanske det räcker med halva avståndet eller nått... Låter som ett matteproblem, och jag har pluggat färdigt så jag slipper lösa flera matteproblem!