Inlägg

Inlägg som Felix har skrivit i forumet
Av Felix

Vet inte vad jag tycker om det här... det är rimligt att Apple ska kunna ta ut en avgift för att låta apputvecklare enkelt kunna ta betalt av de miljontals människor med betalmedel anslutna till sina konton.

Men visst sticker det lite i ögonen när Apple har en musiktjänst... en musiktjänst som de skulle kunna driva med förlust för att göra sitt ekosystem mer attraktivt. Så vad skulle hända om Apple fick för sig att ge bort Apple Music och gå med brakförlust? Vad skulle Spotify säga då? Att det är orättvist att Apple tjänar pengar på att sälja telefoner och därför inte borde få bundla Apple Music?

Aja. Vi får väl se vad som händer...

Skrivet av Starric:

Problemet är att Apple med detta "utnyttjar" sin sits som plattformsinnehavare för att ge fördelar till sin egna tjänst eftersom de slipper den här kostnaden. Även om de också tar betalt av spel osv så har de ingen egen direkt konkurrerande produkt i det segmentet. Jämför istället med hur Microsoft vart tvungna att informera om andra webbläsare än sin egna Explorer i Windows, det var i det närmaste en identisk konkurrenssituation som för Spotify mfl nu

Edit. Lite omformulering bara

Fast browserväljandet i Windows var ju ett riktigt elände och bland de dummaste påhitten någon byråkrat har kommit på någonsin...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Felix
Skrivet av Schluug:

Jag ser inte riktigt detta som ett problem. Hur ska tjyvarna eller vilka det nu är komma över mitt ansiktes 3D-data?

Det kan man göra med många vanliga 2D-foton.

Skrivet av Spiffman:

Är det inte rätt självklart att en identisk kopia av formen på ett huvud lurar ett system som mäter formen på ett huvud?? Jag har svårt att se vad de hade förväntat sig?

Njaeh, man kan faktiskt tvinga in någon form av "liveness", till exempel att man måste blinka eller röra på sig. Men då betalar man för säkerhet med bekvämlighet och slutresultatet brukar nästan alltid bli lägre säkerhet i slutändan för att användare verkligen gillar bekvämlighet.

Till exempel så har ju Apple lite olika nivåer av säkerhet, tex att man kan säga att FaceID ska kräva uppmärksamhet för att låsa upp. Man skulle kunna tänka sig en mjukvaruuppdatering där de kräver livstecken för att låsa upp om man vill vara säkrare

Av Felix

Intressant, men ändå inte oväntat i ärlighetens namn.

Också intressant att det räckte att göra en 3D-modell från flera vanliga foton för att göra masken

Av Felix

Du kommer uppdatera minst tre arp-tabeller, Host A, Router 1 och Router 2.

Host A arpar efter Router 1 (default gateway) eftersom Host B inte är direkt nåbar.
Router 1 arpar efter Router 2 eftersom Host B inte är direkt nåbar och Router 2 "har hand om" Host B enligt Router 1's routing-tabell.
Router 2 arpar efter Host B eftersom Host B ligger på samma subnät.

I IP-paketet så ändras aldrig source och dest IP nej. De måste vara samma, annars skulle alla hopp behöva "komma ihåg" vilka paket som skickades vart och vilka som ska ha svar etc

Av Felix

@Larsp777:
Jag har ett tungt soffbord, marmorskiva med stålram på totalt ca 50 kg, som jag fäster ratten i, pedalerna kilar jag fast under en längsgående skena vid golvet så att de ligger still. Det funkar för mig för att jag är sansad när jag spelar... men när mina kompisar har spelat så har det inte alltid funkat lika bra. De har dragit och slitit i ratten istället för att bara vrida och då ligger inte pedalerna kvar eftersom soffbordet inte står helt stabilt när pedalerna ligger delvis under det. Nån lyckades till och med med konststycket att dra loss ratten från bordet en gång också... Men det sagt, det funkar som sagt bra för mig för jag får inte panik när jag spelar.

En nackdel med att fästa den i soffbordet är såklart att soffbord tenderar att vara ganska låga. Så jag har börjat ta bort en sittdyna när jag spelar och ersätta den med två sittdynor för utemöbler och stoppa några kuddar bakom ryggen för att hamna lite längre ner och hitta rätt avstånd till ratten.

Av Felix

@Larsp777:
Ja, det är mycket bättre inlevelse att sitta 3 meter från 55" än en knapp meter från 27". Sedan har jag väldigt schyssta högtalare så ljudet blir mycket bättre vid TVn också.

Jag spelar inte supermycket, så jag vet inte om jag ska köpa Project Cars 2 än. Jag kommer definitivt inte förhandsboka något spel då jag tycker att det är djävulens påfund. Det jag väntar mest på är nästa riktiga Gran Turismo spel, det som kommer efter Gran Turismo Sport alltså.

Av Felix

@Larsp777:
Som jag skrev, spelar på PS4

Av Felix
Skrivet av Larsp777:

@oqvist:

Ok, tack!

Kör du på PS4?

Vilka andra spel racingspel kör du?

Jag har en T300 och spelar Project Cars på PS4 i väntan på Gran Turismo.

Project Cars får tumme upp av mig! Har spelat 30-60 timmar tror jag.
AIn är rimligt smart, men lite svajig i svårighetsgraden. Jag krossar motståndet i vissa klasser i 100% svårighetsgrad medan jag måste ha typ 60% i andra. Det beror på hur lättkörd bilarna är, Formula Gulf är extremt lättkörd tex medan de allra snabbaste såklart är rätt svårkörda.
Ibland är AIn helt orimligt bra när det slår om till regn, men de kan ha patchat det nu.
Karriärläget är väldigt bra i början, men efter ett tag är det lite irriterande att man inte kan se vilka inbjudningstävlingar man redan klarat så man måste hoppa runt i menyerna om man inte vill köra alla tävlingar varje säsong.

Det går att ställa in manuell växling med paddlar eller helt automatiskt. Du behöver inte bråka med någon koppling om du inte vill.

Av Felix

Som någon var inne på tidigare så tror jag nog inte någon förväntar sig att man ska kunna köra spel i 7680x2160 utan att det kommer säkert uppsamplas från 1920x1080.

I övrigt så reagerade jag på 200 graders synfält, det täcker ju faktiskt in i hela synfältet, så länge man tittar rakt fram... Undrar vad det horisontella synfältet är...

Skrivet av tvelander:

Och tror VR har problem still med SLI är inte helt säker.

Rent naivt så kan jag tycka att dessa typer av VR-headset borde lämpa sig alldeles ypperligt för att köra med två GPUer... Det borde ju vara så pass enkelt att man låter grafikkort vardera GPU rendera antingen vänster eller höger bild. Lite likt tidigare multi-GPU-lösningar där varannan bildruta renderades av varje kort.

Men antar att synkronisering mellan GPUerna kan ställa till med problem.

Av Felix
Skrivet av anon159643:

Alltså detta är ett generellt problem. De gör prispressade produkter dimensionerade för normalanvändaren och så finns det någon som kör konstant 100% full belastning på dem. Ska de då dimensionera produkten för de senare så blir de mycket dyrare.

Jag har länge varit för att de ska införa en mätning hur mycket en komponent har gått, där vi vanliga användare också kan se detta. Sedan kan de i garantin lägga till att den gäller för x antal körtimmar eller något.
Samma problem finns i allt, bara ta en nätdel som har gått i absoluta maxeffekten under hela dens garantitid.

Jag håller med! Batterier är ett bra exempel där det funkar ganska bra. Det brukar ju gå att se info om hur många laddcykler ett batteri har gått och om det har gått fler än ett visst antal cykler så gäller inte längre garantin även om man har tid kvar på garantin.

Skrivet av pandemon:

Som på diskar...
Håller helt med dig, det hade varit bra.

Fast hårddiskstillverkare har ju tyvärr ansträngt sig något evinnerligt för att göra smart-datan så värdelös och intetsägande som möjligt... Men det är väl svårare att göra fläkt och belastningsdata från ett grafikkort värdelös antar jag..

Skrivet av Darkslash89:

Dock på Svenska marknader är det väl lag att kunna reklamera en produkt. Så även om själva tillverkarna inte är villiga att reklamera måste väl Svenska företag godkänna reklamationen?

Reklamationsrätten gäller i hela EU. Men efter 6 månader ligger bevisbördan på kunden att felet var ursprungligt.

Av Felix
Skrivet av anon159643:

Om vi tar storspelen så har de säkert en extremt massa kodare, men om man kollar på de lite högre upp så har de nog extrema löner. Detta av flera anlednignar som det är svindyrt om de skulle lämna företaget under en produkts utveckling. Fast samtidigt är det rejäl status att göra vissa spel, kodar man GTA så kan det vara värt att hålla sig till detta spel än att ta ett annat jobb med betydligt högre lön.

Folket lägre ner är mer utbytbara, nu var TS mål kanske att komma längre ner. Om vi tar spel som GTA så har jag inte en susning om hur många utvecklare de har.

*edit*
Om företag som Dice vill anlita programmerare så är standardkostnaden på en medioker programmerare runt 1000kr/h idag.

Var får du dina siffror ifrån? Om du med "standardkostnad" räknar in arbetsgivaravgifter osv innebär 1000 kr/h en månadslön på ungefär 80'000, annars blir det 160'000 kr. För systemutvecklare ligger lönen mellan 30'000 och 60'000 kr i månaden.

Har oerhört svårt att se att en spelprogrammerare skulle tjäna mer pengar än så.

Dina 1000 kr/h kanske stämmer som timkostnad för ett företag att hyra in en mycket kvalificerad programmerare som konsult för ett kort projekt.

Av Felix

Tycker att det är dåligt av Microsoft att bundla brandvägg! Tänk på alla tredjepartsutvecklare som har gått i graven bara på grund av att Microsoft väljer att bundla en sämre produkt!!!! </sarkasm>

Innan XP så kom faktiskt inte Windows med en inbyggd brandvägg.

Jag tycker att det är bra att Windows skickar med anti-virus. Litar på Microsofts anti-virus mer än på tredjepart. Detta eftersom anti-virus mer eller mindre måste haka sig fast inne i kärnan, vilket då ökar attackytan. När det kommer till OS-kärnan så litar jag ändå mer på den som utvecklar den.

Av Felix
Skrivet av Layon:

Skall jag bara skapa en user variable och klistra in den texten/vägen i value?
TEMP och TMP ändrade jag browse directory på så att value står som c:\Temp
Den jag tog var den ovanför dom som jag ej minns namnet på.

Här har du en lista med miljövariabler för Windows Vista, 7 och 8.
http://vlaurie.com/windows-7-tips/environment-variables-windo...

Här har du en lista med miljövariabler för Windows 10
https://www.tenforums.com/tutorials/3234-environment-variable...

Du kan pröva och se vilka miljövariabler du har genom att skriva "echo %VARIABELNAMN%" i kommandotolken.

Om du vill lägga till fler mappar i en miljövariabel så gör du det genom att sätta ett semikolon i slutet och sedan klistra in sökvägen till mappen. Man bör aldrig ta bort eller byta ut innehållet i en miljövariabel om man inte vet vad man håller på med.

Av Felix

Jag googlade lite snabbt och hittade http://environmentvariables.org/Temp

Sen är det ju bra om du vet vilken miljövariabel du tog bort...

Det är för övrigt viktigt att TEMP och TMP är identiska

Av Felix
Skrivet av anon99339:

Absolut, men tänk på att konkurrenterna är Qualcomm, Samsung och ARM som knappast har brist på ingenjörer eller pengar överhuvudtaget.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, absolut, men både Qualcomm och Samsung skapar ju mer flexibla chip, med flexibel menar jag med avseende på användningsområde. De "måste" slänga på alla funktioner för att kunna sälja samma processor till många olika tillverkare. Mer komplexa chip blir större och drar därför också mer ström och blir varmare, varför de inte kan prestera riktigt lika bra. Apple har lyxen att kunna desgina ett extremt skräddarsytt chip som bara de använder, vilket ju måste vara anledningen till att de kan skapa såpass bra processorer med relativt få ingenjörer, jämfört med Qualcomm.

Av Felix
Skrivet av anon99339:

Yes. Däremot är det många Android-fanboys som vill få till det till att Apples processorer presterar bättre enbart pga mjukvaran, men faktum är att Apple ligger tyvärr före alla konkurrenter.

Resten är ju upptagna med att få in så många kärnor som möjligt, vilket är helt absurt. Riktigt tråkigt, eftersom jag och många andra föredrar andra telefoner än iPhone.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ju inte så konstigt att Apple har en av de absolut bästa SoC med tanke på att de har flera tusen ingenjörer som jobbar med utveckligen av deras A-chip. Sen är ju många Android-fanboys sånna som vill ha så många MHz och kärnor som möjligt och ser sällan mycket längre.

Av Felix

Med 6 månaders massproduktion av CPUer så kanske man till och med kan hoppas på att vi i Sverige får vara med i första lanseringsvågen den här gången, för visst var det en kort väntan för 7an?

Sen lär ju det även innebära att man måste sitta uppe till midnatt om man vill ha en telefon inom en månad ändå...

Av Felix
Skrivet av Zipparn:

Skriver Sweclockers sponsrade nyheter? Frågan är inte nödvändigtvis relaterad till denna nyhet.

Nej, men det rapporteras en del om pressmeddelanden. Jag tycker att det är ganska rimligt ändå. Kul att bli uppdaterad om nya produkter när det ändå är lite nyhetstorka som för tillfället.

Av Felix

Deviation betyder avvikelse så det bör vara standardavvikelsen...

Wagner:~ Felix$ ping 192.168.1.1
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=0 ttl=64 time=1.686 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=1.864 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=1.930 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=2.990 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=4 ttl=64 time=1.870 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=5 ttl=64 time=1.890 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=6 ttl=64 time=3.154 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=7 ttl=64 time=2.648 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=8 ttl=64 time=1.961 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=9 ttl=64 time=1.435 ms
^C
--- 192.168.1.1 ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 1.435/2.143/3.154/0.548 ms

Av Felix
Skrivet av Mirialia:

Varför ska staten bestämma hur operatörer och konsumenter använder datatrafiken?

För att konsumenter är dumma i huvudet och inte tänker längre än näsan räcker. Problemet med att nolltaxera vissa tjänster är att operatörerna då kan välja vilka som ska "vinna". Tänk dig att en operatör skulle nolltaxera Netflix, det skulle stärka deras marknadsposition något extremt och gör det nästan omöjligt för en ny aktör att slå sig in på marknaden. Det är en, riktad, positiv grej till en eller ett fåtal företag som blir kraftigt gynnade, där övriga blir indirekt missgynnade. Det är egentligen exakt samma problematik som att begränsa mängden bandbredd Netflix får konsumera. Skillnaden där är att det är en riktad negativ grej till en eller ett fåtal företag som blir kraftigt missgynnade, där övriga blir indirekt gynnade.

Poängen med nätneutralitet är att operatörer inte ska ha något att säga till om vilka tjänster som blir populära. Om de tycker att ett företag skickar för mycket data i en riktning får de lösa detta med andra peering-avtal för att lösa denna obalans av in och ut-gående data i nätverken. Dessa mekanismer finns redan för internetleverantörer på olika nivåer.