Inlägg

Inlägg som Felix har skrivit i forumet
Av Felix
Skrivet av anon5930:

Nackdelen med Xbox lösning är att det är ett proprietärt format. Nackdelen med Sonys lösning är att färdiga kit med lagring och kylning behöver komma ut snarast för att slippa den djungel med NVMe's (bara ett fåtal är kompatibla) och kylare (än värre) för att få en fungerande lösning.

Personlien tycker jag ändå Sonys lösning var bättre här. Bra att de inte hittade på ett eget Memory Stick NVME-proprietärt format iallafall.

Jag håller med, och jag tror att det kommer komma ut moduler som kommer vara uttryckligen gjorda för PS5. Själv har jag avvaktat med att köpa PS5 av främst två skäl, Gran Turismo 7 har inte kommit ut än och att det inte går att utöka lagringen än, vilket jag ser som ett måste för jag är trött på att behöva frigöra så otroligt mycket lagringsutrymme för att kunna installera mjukvaruuppdateringar, vilket ju får som konsekvens att upp emot 50-75 GB av lagringen måste reserveras för detta ändamål.

Jag räknar väl dock med att det blir lätt att hitta en kompatibel modul till mars nästa år...

Av Felix

Telefonoperatörerna brukar väl ha kampanjer där man kan få förra årets modell billigt eller väldigt billigt om man samtidigt tecknar nytt abonnemang iofs...?

Av Felix

Har en potatis till dator så tror inte den skulle palla det.

Däremot så är jag sugen på nästa gen PSVR till PS5... Har aldrig haft VR-headset men har provat det och tyckte att det var skoj

Av Felix

Systemarkitekt och projektledare, produktägare och utvecklare.
Inom lås och säkerhet

Av Felix
Skrivet av PlogarN97:

Förvånad att inte mac har ökat mer. Jag trodde det var många som var sugna på nya m1.

Mac har ju presterat ganska dåligt de senaste åren då de varit ett av Apple ganska eftersatt segment. Och nog för att M1 är bra, men den kan vara lite klen för någon som vill ha datorn till jobb och vissa grejer klarar den knappt av, typ Google street view.

Av Felix

Det är alltså drygt 7.2 miljarder USD i ren vinst per månad, eller dryga 241 miljoner USD (2 miljarder SEK) i ren vinst om dagen.
Helt sjukt faktiskt.

Av Felix
Skrivet av superegg:

Men det kommer väl bara funka på botten av plasten och inte överallt, känns som det blir massa extra jobb om man ska skriva ut något.

Vad är plasten lämpligt till vilka område, kan man ha i den bildelar som tex kugghjul?

Kort och gott, nej. Kika på det här: https://youtu.be/H33_5yJEZ08

ABS är tålig och kan användas till allt möjligt, men hårdnar bland annat i UV-strålning. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/ABS-plast

Av Felix
Skrivet av superegg:

Låter som dålig plast om den börja smälta av lite Aceton ånga.

Lösningsmedel gonna lösa upp I guess. Har inget med kvaliteten på plasten att göra utan beror på kemi.

Edit: Handlar inte heller om ”lite” ånga utan om helt mättad luft. Du häller aceton i botten av en behållare, eller dränker hushållspapper i aceton och lägger i behållaren, som du försluter och sen sätter du ditt föremål antingen i toppen eller i botten beroende på om aceton är tyngre eller lättare än luft så att din pryl hamnar där det är som mest ånga.

Av Felix
Skrivet av superegg:

Förstår, synd att det ska ta så lång tid bara, om det hade vart lika lätt att skriva ut ett papper.

Så om man vill ha den helt slät så kommer det ta ännu längre tid?

Som jag har förstått det kan du smälta vissa plaster med ångan av aceton för att få en slät finish

Av Felix
Skrivet av anon201296:

Förstår inte riktigt vad testet på löpbandet bevisar? De arbetar ju mot obefintligt luftdrag, det är ju något helt annat än verkligheten

Propellern drivs av att hjulen snurrar och agerar som en fläkt som skjuter luft bakåt. Precis på samma sätt kan ett flygplan som står på ett stort löpband lyfta för att planet färdas genom luften som medium, inte rullandes på marken som en bil till exempel.

Och apropå "De arbetar ju mot obefintligt luftdrag" - Det är precis det som händer när farkosten accelererat upp i vindhastigheten, poängen med experimentet är att det sedan går att överskrida vindhastigheten. Det här sker både på löpbandet när vindhastigheten är noll, och i verkligheten när vindhastigheten är lägre än noll.

Av Felix

Gran Turismo 7 är det enda spelet jag väntar på och bryr mig om. Kommer inte köpa ett PS5 förrän det har kommit.

Av Felix
Skrivet av Kyraal:

(Läser bara ljudböcker, så alla mina rekommendationer är baserade på detta.)

The Murderbot Diaries serien av Martha Wells. En humanoid säkerhetsrobot med social ångest som hackat komponenten som gör att han måste lyda människor? Ja tack! Böckerna fick mig att le mycket, vilket jag normalt inte gör när jag läser. De tre första böckerna är väldigt korta, vilket gör det lätt att komma in i världen. Kan inte rekommendera denna tillräckligt mycket!

Bobiverse-böckerna av Dennis E. Taylor. Kan vara lite väl mycket popkulturreferenser även för mig, men överlag en otroligt härligt underhållande historia.

Dresden Files serien av Jim Butcher. Mer än 15 böcker med urban fantasy om man vill har något att läsa genom sommaren.

The Original av Brandon Sanderson och Mary Robinette Kowal. Existentiell science fiction. Kort berättelse man kan rensa paletten/gomen med mellan böcker.

Jag ser att det redan nämnts, men Hyperion av Dan Simmons måste ju nämnas många gånger, om än bara för att det är ett stående skämt inom SF-communityn att den alltid måste nämnas när folk ber om tips. Helt OK bok.

Läser just nu Project Hail Mary (inte "Heil", @Felix 😅) av Anthony Weir och är 80% genom boken. Om inte slutet faller pladask på ansiktet kan jag starkt rekommendera den. Har precis lagom mycket popkulturreferenser utan att det blir jobbigt, och tycker aldrig någonsin boken blir tråkig. Det är alltid något intressant som händer!

Jag skyller på att jag var nyvaken! Eller något 😅

Av Felix

Project Hail Mary av Andy Weir, han som skrev The Martian och Artemis, ska vara riktigt bra.

För sci-fi gillar jag även Neal Stephenson, även om han inte kan skriva bra slut, Anathem och Seveneves är båda riktigt bra.

Cory Doctorow har en hel hög riktigt bra böcker

Haruki Murakami kan vara lite svår ibland, men tycker Kafka på stranden är bland de absolut bästa böckerna jag läst.

Edit: Stvafel

Av Felix

Jag måste säga att jag tycker att skärmen ser oerhört snygg ut!

Skrivet av THB:

En Mateview 38 (dvs 38") hade varit riktigt intressant.
28'an är på tok för liten.

Håller med. Jag har en gammal 27" från Dell och om jag inte hade kunnat ta hem mina två skärmar från jobbet så hade jag nog blivit väldigt sugen på att slå till på en 38" om jag ska fortsätta jobba hemifrån... Men å andra sidan skulle två st 28" i 3:2 kunna vara väldigt trevligt, för jobb då. För spel tror jag en 38" skulle vara trevligare.

Skrivet av Kilroy:

3:2 känns som ett riktigt trevligt bildförhållande, jag sitter ju kvar på en 1920x1200 vilket känns mycket trevligare än 1920x1080 att använda till det mesta.

Känner mig ofta lite begränsad när jag sitter vid en 16:9-skärm.

Jag har inget behov av 4K så 7000 kronor känns lite mycket.

Skrivet av medbor:

3:2 är väldigt nära 16:10, men med ännu lite mer på höjden.

Om vi snackar 1920 på bredden blir det 1280 på höjden.

Tror precis som du att detta är närmare optimalt.

Tror dock att A4-ration 1:sqrt(2) är det optimala, men svårt att få till i praktiken

Jag håller med. Jag känner mig nästan alltid begränsad på höjden snarare än bredden när jag jobbar... Egentligen så skulle jag nästan föredra två st 4:3

Av Felix
Skrivet av evil penguin:

https://www.youtube.com/watch?v=M6csYnCUDXM

Kan nog vara sevärt, har inte kikat själv ännu men han brukar vara insatt och vettig.

Tyckte att det var bra analys!

Av Felix

Ang Totos kommentarer och att han skulle vara besviken på Russel
"It takes two to tango"
"I can understand from each driver's perspective"
"I think both of them think they are not to blame and I will need to make the point that this is not a clear cut for me"
"It was a quite a move under DRS ... but I guess when a driver does not go for a gap he is no longer a driver"

Man får komma ihåg att han är tysk så många tolkar nog in en massa när han bara sakligt säger som han tycker, i kombination med skämtet om Renault Clio Cup som folk också drar stora växlar på... Jag är väldigt direkt och rak och skulle lätt kunna uttrycka mig på samma sätt.

Och att Toto inte skulle acceptera sådant beteende köper jag inte för en sekund, titta på Hamilton bara. Skillnaden är bara att Hamilton är inne på sin 14e säsong med 7 titlar och Russel är inne på sin 3e säsong med 0 poäng för Williams så Russel åtnjuter inte lika mycket respekt. Men Hamiltons erfarenhet hindrade inte honom från att understyra av Albon runt RBR förra året till exempel. Se även typ exakt samma incident Schumacher v Montoya som bland annat resulterade i en hysteriskt rolig presskonferens

Toto: https://www.youtube.com/watch?v=phFwm71k8ZY&t=2000s

Schumacher v Montoya: https://www.youtube.com/watch?v=SOuw96-JHGo

Av Felix

Jag är mest intresserad av att pröva racingspel i VR så då är det ju inget problem att det inte är trådlöst... Men å andra sidan skulle det ju vara intressant att pröva andra typer av VR-spel också

Av Felix

Försöker alltid välja sockerfritt så länge de smakar gott för att det innehåller mindre kalorier.

Mitt val har inte med sockerfobi eller rädsla för insulinpåslag att göra, till skillnad från en del andra i tråden, då det inte finns någon forskning som säger att kalorier från sockrad dricka är farligare än lika många kalorier från annan typ av mat. Det man däremot ser är att om man låter folk dricka sockrad dryck så tenderar de att konsumera fler kalorier, men det verkar gälla all form av drucken energi.

Av Felix

Tyckte det var okej när Lastpass tog $1 i månaden för att kunna ha använda på mobiltelefonen eller hur det nu var... Sen blev det ju gratis när de köptes av LogMeIn, och nu ska de tredubbla priset alltså. Är inte superimponerad faktiskt.

Av Felix
Skrivet av martinot:

Tips; testa ett modernt bra infotainmentsysten som tex. hos Tesla och Polestar. Då kommer du uppskatta att ha stor touchskärm med snabb och responsiv touch (inte seg som i många dåliga bilar), och med inbyggd Spotify-klient (TuneIn, och andra).

Helt suveränt överlägset bra!

Mycket enklare och mer snabbjobbat än en massa knappar och rattar (som i vår relativt nya Mercedes).

Jag håller med om att det verkar vara en jävla skillnad på infotainment och infotainment, men jag tror inget slår ett vred eller en knapp som du kan sträcka dig efter på muskelminne och justera utan att titta ur trafiksäkerhetssynpunkt, möjligen att bra/perfekt röststyrning skulle vara bättre. Jag gillar inte tanken på att behöva titta bort för att behöva justera något eller pricka rätt på en pekskärm. Det finns en anledning till att man kör med knappar och vred på ratten i racing och det är för att det är bättre att kunna göra justeringar på muskelminne och utan att släppa ratten med händerna (ja, det är ett väldigt extremt exempel).

Sen tror jag att en stor och bra touchskärm är bättre att styra om man är passagerare, det råder det inget tvivel för mig. Men som förare så är det viktigt att man inser sina begränsningar och inte håller på och fipplar för mycket med annat medans man kör.