Inlägg

Inlägg som Prisen har skrivit i forumet
Av Prisen
Skrivet av Pimpim666:

Om man är medlem i ett forum där man tittar på avklädda Radeon 5970 och läser skvaller om nya 6990 serien istället för hänga på Aftonbladet och läsa om när Brittney Spears visar mumindalen eller när kronprinsessan äter potatis så tillhör man nog den kategorin som sällan stänger av sin dator.

Har man en dator med 5970 som man låter stå på dygnet runt kan väl inte en tusenlapp för en SSD vara något större problem? Eller ska vi förutsätta att medlemmarna inte betalar sin egen elräkning heller?

Skrivet av Hamzta:

Och små fördröjningar, upplevelse.. Vilken upplevelse? Uppstart av Photoshop, är det en upplevelse?
Jag undrar, hur har ni klarat er innan SSD? När allt ni gör är att prisa SSD så fantastiskt.
Låter som om jorden skulle gå under ifall inte SSD fanns.

SWEC borde köra speltest och jämföra SSD med vanlig HDD, och då menar jag vanlig prestanda och inte read/write aktivitet.

Läs nedan.

En sak får ta max ~100 ms för att den ska kännas omedelbar. Och ja, det är empiriskt bevisat att folk märker av snabbare responstider. Google till exempel har publicerat undersökningar som visar att användarna förändrar sitt beteende när laddtiden på Googles sidor går ner/upp, och där är det skillnader som är långt mindre än en sekund.

Av Prisen
Skrivet av Hamzta:

Så man är datorfantast bara för att man finner SSD värt priset? Ok.
Och de enda som verkar skriva i denna tråd är ju såklart de som intalat sig själva att dom gjort ett bra köp, efter först negativa tankar om det.

Anser man att nån sekunds snabbare laddningstid i nåt, för 1500 kr, är värt pengarna... så har man antingen rejält med pengar eller så tänker man inte riktigt rätt.
Starta upp datorn engång om dagen 10 sek snabbare än tidigare, eller några program i månaden för 1500 kr är inte värt!
En uppstart av datorn beror väl också på hur mycket skit man har som ska startas upp i windows?

Varför finns det inga benchmarks ang detta för spel? Har endast hittat nåt litet ang PCMark och read/write.

Tror det är du som har abnormalt användande av din dator jämfört med den stora massan. Det är till exempel inte speciellt vanligt att man aldrig stänger av datorn eller att man låter bli att stänga ner program när man är klar. Vill du ha "bevis" för att även små fördröjningar kan vara väldigt negativa för upplevelsen så finns det massor av användbarhetsstudier som visar det.

Av Prisen

Tycker det verkar intressant åtminstone. Att man får upp 10 miljoner träffar på google och 1 miljon på cuil spelar egentligen ingen som helst roll (om man nu inte tänkt kolla igenom mer än 1 miljon sökresultat).

Av Prisen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av laserkatten
jag beställde mitt kort på eftermiddagen en fredag. 5 minuter efter att de öppnade på lördagen fick jag ett mail om att jag kunde hämta kortet.

Tack för svaret. Drog iväg ett mejl, så förhoppningsvis svarar dom imorgon.

Av Prisen

Beställde igår 17:05 från Webhallen när det fanns 1 Asus-kort kvar. Nu står min beställning fortfarande "Under behandling". Är orolig att någon annan hann före och att jag nu sitter och spiller min tid medan korten på andra ställen tar slut Hur snabba brukar Webhallen vara med att skicka iväg saker?

Av Prisen

Ny dator utan skärm för ~12-13k

http://img231.imageshack.us/img231/7112/compsetuplj3.jpg

Hur tycker ni det här paketet ser ut? Något som är over- eller underkill där jag borde byta till en billigare/dyrare/annan modell?

Sen är jag självklart intresserad av att få en hyfsat tyst dator, fast utan alltför avancerade modifikationer. Har också tänkt försöka klocka lite, verkar ganska lätt om man läser lite här på sweclockers Har redan tagit med en processorfläkt, men jag behöver väl mer saker som chassifläktar/skumgummidämpning/grafikkortsfläkt? Har ni tips vore jag jag väldigt tacksam.