Inlägg

Inlägg som Robban031 har skrivit i forumet
Av Robban031
Skrivet av jamalya:

Hade exakt samma funderingar innan jag köpte TV'n. Det som övertalade mig var en röst inom mig som sa; du ska ha skärmen, får den inbränningar så får den. Den är fin. jag vill ha den. Jag köpte den.

Hjälper inte dig så mycket kanske, men inbränningar finns det en risk för, speciellt vid statiska bilder. Lägre ljusstyrka och alt-tabba lite ibland kan nog hjälpa.

Det viktigaste, som du glömde att inkludera är, Hur känns det nu? är det så bra som du misstänkte?! Överträffade det förväntningarna? något som stör dig?

Av Robban031

En liten fråga!

Är mitt i skärm-träsket och vill köpa premium för vardagligt bruk (några timmar på kvällen/fler på helgen) gör det mesta vid datorn, serier, film, spel och allmänt browsande. När jag tänker relativt rationellt så kommer 48cx ut på topp, dels då den kostar 5tkr mindre än LG's 38gn, och samsungs g9 har för mkt problem för min smak.

Det som skrämmer mig något är burn-ins, men vet att man kör med hide windowsbar och utan ikoner på en mörk bakgrund osv, men hur är det om man sitter längre i nått spel, typ WoW eller senare cyberpunk, dvs spel med en HUD som lämnas oförändrad? Är även detta något man bör oroa sig för? och isåfall hur mkt? vore tråkigt att förstöra panelen på en 15k "skärm" för att man inte vill spendera 20k på en 38" IPS, är man dumsnål eller är det rätt väg att gå? Kan tillägga att jag ämnar köpa den imorgon isåfall och har inte haft OLED innan.

Och skärmen kommer drivas av Auros 3080 som även de kommer imorgon.

Av Robban031
Skrivet av Heika_:

https://ibb.co/yBGnjDs

Ooh så nice. Beställde igår när dem ramla in på inet.
Hem o installera o lägga ut tidigare kortet på annons
Gillar gigabyte av nån anledning

Hur fick du ditt idag? lyckades också knipa likadant kort men får det på måndag Bor förövrigt i samma stad som deras lager (om dom inte flyttat det från gbg)

Av Robban031

yolo, beställde Aorus för 11k, vem fan vet när dom andra kommer och hellre det än att ge pengar till nån jävla scalper, och jag "sparar" ändå 6k mot 3090 som också var beställt.

Dumt beteende? absolut. Men mitt 980 raserar när som helst.

Av Robban031
Skrivet av Dr0st:

Fick mitt Asus 3090 TUF OC från inet igår...tuffar på så fint så

Beställde runt 18 tiden den 24e

fyfan, man borde betalat "OC" skatten, beställde vanliga TUF på inet typ 15.03 den 24e... surt sa räven

Av Robban031

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/ixhp2b/lg_cx_gamingpc_monitor_bug_megathread/

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/ix8vtg/lg_oled_gsync_and_subsampling_issue_megathread/

någon här som har 3080 + skärmen som kan bekräfta problemen? alternativt om någon hört nån fix?

övervägde tidigare skarpt att köra en 48cx till 3080'n när inet väl skickar det.

Av Robban031
Skrivet av fantomsmurfen:

Fick du det reklamerat? Hur gick det i så fall med det nya kortet? Nu snurrar ena fläkten på mitt kort alltid i 100% efter att jag spelat ett par minuter och stannar inte förrrän jag stänger av datorn. Den börjar till och med snurra fast jag inte ens spelar på datorn. Kanske bara en tidsfråga innan mina fläktar slutar fungera helt också.

Tjena! det är ingen lösning, men om du drar igång fläkten som inte snurrar med fingrarna, så stänger båda av sig så inom 20sek.

Tänkte lämna tillbaka det och skaffa ett nytt msi gtx 970, men ångrade mig när fläktarna ibland inte ens startade när man spelade, en gång så blev de så varmt att datorn stängde av sig. MYCKET buggar med fläktarna på mitt MSI 970 iaf. tydligen är fläktarna ihopkopplade på 970 och individuellt kopplade på 980. Men efter alla problem med mitt msi och deras semipassiva fläktar, så vågade jag inte skaffa ett msi 980, utan tog och satsade mina kronor på ett gigabyte gtx 980 g1 gaming. Det har 3 fläktar som snurrar på låga varv hela tiden och i princip aldrig ökar i varvtal = tyst och effektivt.

Kunde inte varit mer nöjd med datorn nu!

Lycka till!

Av Robban031

Jag gick från R4 till air 540 och köpte lite extra dammfilter, kunde inte vara mer nöjd. De absolut bästa chassi jag har byggt i, otroligt trevligt chassi, men en fläktkontroller samt extra dammfilter behöver man köpa vid sidan om, Men med facit i hand var det helt klart värt det.

Ville bara få de sagt, men lycka till i din jakt på nytt chassi, i know the struggle!

Av Robban031

Mitt MSI ligger oftast mellan 40 och 50grader i idle, men har många andra problem med detta kort! Men i idle är det svalt, haha!

Av Robban031
Skrivet av fantomsmurfen:

Det blir nog att reklamera. Hoppas att jag inte får samma problem med mitt kort nu också. Det har hänt mig två gånger att ena fläkten gått i 100% medan den andra stått still.

Det hände mig ofta i början, men har inte hänt på ett tag. Har detta problemet nu istället, minst lika kul!

Har iallafall skickat ett mail med bifogad film till inet nu så får vi se vad dem säger!

Av Robban031

Problem med fläktarna på MSI 970. (film finns)

Tjena!

Jag har tidigare haft problem med mitt gtx 970 att vram-fläkten inte startar och gpu fläkten snurrar på 100% (även om det står 0% i mjukvaran) Då är det bara att dra igång fläkt nr1 med fingrarna eller starta om datorn.

Men igår fick jag ett nytt problem, inga fläktar startade tydligen när jag spelade csgo, så hela datorn låste sig och skärmen blev svart. Fick starta om datorn och gick direkt in i hwmonitor, och såg då att kortet fortfarande var 73c. Då kollade jag in genom fönstret och såg fläktarna stå och hacka så öppnade upp chassit och tog fram mobilen för att filma det för få lättare att förklara mitt problem.

Systemet i övrigt:

Corsair carbide air 540 (3st 120mm be-quiet 2st 140mm be-quiet silentwings2 på fläktkontroll)
4770k
Noctua dh15
MSI z87-s02
MSI gtx 970 gaming
8gig ram @ 1600mz
2hdd
2ssd
Detta drivs av evga supernova g2 750w

Så, har ni några tankar på vad detta kan bero på? Kan jag fixa något själv eller måste jag lämna in skiten?

MVH, Robban

Av Robban031

Jag hade 2 ips skärmar, o behövde en gamingskärm.

Köpte en AOC 24" LED G-Sync g2460Pg Och måste säga att den är heeelt ok till både film och surf, Och till spel är den helt grym! Har knappt igång mina IPSskärmar längre, inte ens till film/serier.

Värt att nämna är att jag köpte en XL2420z innan, och den åkte tillbaka efter 1 dags användning.

Kan inte annat än att rekommendera AOCs skärm med G-sync dessutom, för några hundringar mer än vad en Benq kostar!

Hoppas det var lite hjälp iallafall!

Av Robban031
Skrivet av Netforce:

funderar på köpa samma skärm så berätta gärna hur skärmen är med respons, färger osv

Jag och 2 polare fick alla hem våra AOC g2460PG idag, alla är nöjda! Speciellt jag då jag innan denna vågade mig på en xl2420z som fick åka tillbaka kvickare än snabbt! Denna skärm va bara att koppla in och köra, inga problem alls. Inte behövt ändra någon inställning alls (än sålänge).

Kan bara efter dessa få timmar med skärmen säga att jag är mäkta imponerad. Grym gamingskärm som till ett "vettigt" pris även inkluderar G-sync!

(edit, sorry för dubbelpost)

Av Robban031
Skrivet av Tirerexx:

Tänkte bara höra med er som verkar kunna lite mer än mig om vilken skärm utav dessa som är mest prisvärd och bättre overall.

AOC 24" LED G-Sync g2460Pg https://www.komplett.se/aoc-24-led-g-sync-g2460pg/815653 (Den du nyss köpte)

BenQ 24" XL2420Z LED 144Hz http://www.inet.se/produkt/2205180/benq-24-xl2420z-led-144hz

Jag kan nyttja G-Sync med mitt gtx 970 som är på väg så frågan är vilken skärm är "bäst"?

AOC skärmen är typ helt ny och väldigt lite har skrivits om den. Men jag har beställt hem den, och förra helgen hade jag hemma en Benq XL2420z som fick åka tillbaka till affären redan på måndagen, anledningarna till det är sweclockers review som var väldigt spot-on. Väldigt buggig skärm och alldeles för jobbig att ha som "allt-i-allo" skärm.

Så jag hoppas på att g2460pg ska vara något snällare mot ögonen, och att gsync är värt dem extra kronorna!

Får se i veckan helt enkelt.

Av Robban031

Jag har testat lurar (även modeaccessoaren Beats) på alla Mediamarkt i Göteborg, bara att snacka lite med säljaren eller gå fram till lurarna och plugga in dem i mobilen, inga problem alls!

Dem bör ha kvar dem i sitt sortiment även nu, Lycka till!

Av Robban031

Skönt att få detta bekräftat, då jag köpte skärmen i lördags och lämnade tillbaka den i måndags, med samma erfarenhet som Laxpudding hade. Den var verkligen ingen kompis när man inte spelade. Men när man väl spelade så var den bra, i övrigt har jag inte så mycket gott att säga om min korta Benq-upplevelse, haha!

Synd att nästa steg är ytterligare 4000:- upp på skalan.

Av Robban031

Tjena folket, tänkte kolla här istället för att starta en ny tråd, köpte ett gtx 970 och en benq xl2420z i lördags, och skärmen tilltalar mig verkligen inte alls. Tänkte att jag skulle testa en benq för 3390:-, då 7490:- för en skärm känns saftigt, men nu känns det som att Swift är den "enda" lösningen!

Frågan är nu, kommer mitt grafikkort orka driva en Swift? Har inte direkt behovet av att spela ultra på allt. (har inte klockat grafikkortet eller min 4770k)

Av Robban031
Skrivet av Fade-swe:

Eller vänta på G versionen av Benq som ska stödja Gsync?

Den kommer inte förrens i november (enligt benq som jag varit i kontakt med)

Av Robban031

Sitter relativt nära skärmen när jag spelar FPS. Det lutar åt 970!

Av Robban031

970/980, Vilket passar min dator bäst?

Tjenare gott folk!

Sitter här med världens beslutsångest. Har så svårt att att avgöra vilket kort som passar mig och min dator bäst, vill att datorn ska vara "jämn" över alla komponenter, om ni hajar vad jag menar?

Sitter nu på följande setup;

CPU: 4770k (oklockad)
GPU: 7970 (oklockad)
mobo: z87-s02
minnen: 2x4gig @ 1600mz
samsung 256gig SSD och ett gäng vanliga HDD
PSU: bequiet 600w
ljud: Xonar DX

Detta huserar jag i ett FD R4, tanken är att även köpa en gamingskärm, men har inte heller bestämt mig där för vilken, haha! mina tankar går ungefär såhär;

MSI gtx 970 och benq xl2420z vilket blir betydligt billigare, men vill inte vara "dumsnål" om 980 och ROG swiften är befogat?

Med befogat menar jag, att de må va dyrt. men kommer resten av min dator ev. flaska det dyrare alternativet?

Har ni något vettigare förslag?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}