Inlägg

Inlägg som HULTAS har skrivit i forumet
Av HULTAS

Du har glömt bort att skriva ut något väldigt väsentligt för att folk ska kunna hjälpa dig

Av HULTAS

Värdering utav nuvarande stationär dator + skärm

Hej,

Några utav er har kanske sett min föregående tråd där jag bad om rekommendationer på en speldator + skärm och det mynnade ut i denna kundvagn hos inet (http://www.inet.se/kundvagn/visa/4152820/2013-11-18).

För att finansiera detta har jag tänkt att sälja iväg min nuvarande burk samt en utav mina skärmar. Innan jag lägger ut en annons tänkte jag dock bara kolla om jag är rätt ute vad gäller prissättningen med er som har lite bättre vetskap om marknadsläget.

Skärm: Till att börja med har jag en universalt omtyckt skärm vid namn Dell 2209WA som jag har tänkt att sälja för 1500kr, helst som en del av paketet men om det krisar så går det även bra att köpa separat.
Moderkort: MK Asus CROSSHAIR IV FORMULA 890FX, AM3
Processor: AMD Phenom2 X6 1090T BE 3.2GHz/3.6GHz, 9MB, 125W (uppklockad till 3.775 GHz med rimlig temperatur på 47* i full load)
Grafikkort: PowerColor Radeon HD6970 GDDR5 HDMI Dual-DisplayPort Dual-DVI 2GB (uppklockad GPU till 940MHz, samt 1.425GHz minneshastighet, också här rimliga temperaturer på 87* i full load)
RAM: A-Data 4GB (2x2048MB) DDR3 Extreme Vitesta 1600MHz, A-Data 4GB (2x4096MB) DDR3 PC10600 240-pin, 1333Mhz
PSU: Corsair HX850 850W
SSD: Samsung 840 Pro Series MZ-7PD256 256GB
HDD: Samsung SpinPoint F3 HD103SJ 32MB 1TB
Chassi: Fractal Design Define R2
Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25
Fläktar: 2 i taket, 2 längst fram och en längst bak. Scythe/Fractal Designs egna
CPU-kylare: Noctua NH-D14
Optisk enhet: DVD±RW Samsung 22X DL Svart, Bulk, SH-S223C/BEBE

Allting är nyinköpt år 2011 förutom SSD:n som jag köpte bara för ett par månader sedan.

Jag hade tänkt sälja rubbet för 9500kr inkl skärm alternativt 8500kr utan. Tankar kring den prissättningen?

MVH

Av HULTAS
Skrivet av Ratatosk:

Är prestandaförlusten märkbar vid vardagligt bruk och lätt spelande såsom t.ex. Dota 2?

Av HULTAS
Skrivet av thli72:

Jag föredrar att ha 3st fläktar i det chassit, köra två som insug matade med 5V o en utsug på 7V . . .kontrollern i chassit klarar 3st fläktar o ingen större kostnad.
Det går o klocka med Stock Intelkylaren men skulle inte rekommendera det.... den kommer INTE gå tyst, o lite för varmt.

Har både Evo o Pro men kan ärligt säga att jag inte märker nån skillnad. . .men bra med 5års garanti på "pro"

Men om jag inte har tänkt att överklocka så bör allting lira utan problem utan fläktar?

Och slutligen, tycker du att http://www.inet.se/kundvagn/visa/4152820/2013-11-18 är en prisvärd dator och något som du skulle rekommendera mig att köpa?

Av HULTAS
Skrivet av thli72:

840 pro är en bra SSD men EVO är nyare o bra den med . .

ett R9 280x drar absolut max 250W o resten av denna dator max 130W . . . så 500W räcker bra

Du kan inte klocka med mitt alt. men tycker moderkortet o CPU duger bra . . . .men klart att ditt dyrare alt har mer funktioner...men jag försökte nå 12k o pressa där jag kunde

Till och börja med vill jag bara tacka dig för ditt engagemang här på sidan. Jag ser att du är aktiv i fler trådar och hjälper till. Stort tack.

Om vi nu återgår till min föreslagna kundvagn (http://www.inet.se/kundvagn/visa/4152820/2013-11-18) så undrar jag vad du anser angående överklockning, finns det möjlighet att snäppa upp produkterna en aning? Duger kylningen som den är förutsatt att jag inte överklockar eller bör jag komplettera med en CPU-kylare och extra fläktar?

Är kluven angående om jag ska ta 840 PRO eller 840 EVO. Vad skulle du ha valt här utifrån vad som är mest prisvärt?

Om man tar och jämför min lite mer påkostade kundvagn med ditt prispressade dito, om man ska hänsyn till både prisvärdet, potential osv.

Jag vet att jag lämnar mycket i dina händer men jag har för mig att jag fått hjälp från dig förut och känner mig trygg. Känn dig hedrad

Av HULTAS
Skrivet av thli72:

Jag kom inte lägre än såhär tyvärr http://www.inet.se/kundvagn/visa/4150769/2013-11-17

Skärmen tar endel o jag vill inte gå lägre i grafikkort. . .o inget OS med

Oj, du hade prispressat på bättre än jag trodde.

Detta är väl vad jag egentligen skulle vilja ha: http://www.inet.se/kundvagn/visa/4152820/2013-11-18

Frågan är vad man ska tumma på om man vill komma ner i pris. Egentligen har jag ju råd att lägga ett par tusenlappar extra om det är värt det.

Vad jag funderar på är väl att byta ut 840 Pro till en vanlig.
Ta ett billigare moderbord som det du föreslog (kommer aldrig vilja köra CF/SLI ändå), frågan är dock om jag kommer att behöva kompatibilitet med de snabbare frekvenserna (1600+) i framtiden?
Byta ut nätagget till ett svagare, men jag är lite orolig för är att ett svagare nätagg inte klarar av grafikkortet?

Är prisdumpningen likvärdig prestandaförlusten? Jag kostar hellre på mig en ordentlig dator med potential att uppgraderas i framtiden än att köpa delar som rimligen håller en hög nivå i max 2-3 år till innan de behövs bytas ut.

Av HULTAS
Skrivet av thli72:

Jag kom inte lägre än såhär tyvärr http://www.inet.se/kundvagn/visa/4150769/2013-11-17

Skärmen tar endel o jag vill inte gå lägre i grafikkort. . .o inget OS med

Tack så mycket även om jag hellre är under än över 12 000kr. OS och sådant löser jag själv.

Av HULTAS

Spel och programmeringsdator samt skärm för 16 000kr

Hej,

Har tänkt att köpa en ny spel och programmeringsdator samt skärm till hemmet och har en budget på totalt 16 000kr.

Mina behov är att kunna spela dagens spel på en lagom nivå, jag tänker framförallt på spel som Batman: Arkham Origins, Battlefield 4, Dota 2 och liknande, samt kunna hobbyprogrammera i Python och liknande språk.

Jag vill gärna ha en stor och högupplöst fin skärm som lämpar sig bra för att kunna designa hemsidor men även spela spel. Skärmen som jag tänker köpa ny är min nya huvudskärm och så har jag tänkt att använda min Dell WA2209 (IPS) som sidoskärm.

Angående lagringsutrymme så tror jag en SSD på 250+ GB räcker bra tillsammans med en 1-2TB+ vanlig HDD.

Det var väl i stort sett det hela. Tillbehör som högtalare, mus, tangentbord och dylikt har jag redan. OS löser jag själv.

Tack på förhand!

MVH

Av HULTAS

Håller på att bygga ihop den just nu. Verkar som att jag bara fick med mig 2 x SATA-6 kablar men jag behöver väl 3 stycken eftersom jag ska ha en till DVD brännaren också? Bara att åka och köpa eller och måste det vara en SATA-6?

Av HULTAS

Ungerfär det här har jag kommit fram till:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3812754/2013-09-01

Har dock några ytterligare frågor.

1. Kan någon hjälpa mig att lägga till en internt CD/DVD-läsare som är kompatibelt med chassit?
2. De verkar inte ha processorn inne just nu. Hur lång väntetid tror ni att det är? Om den är lång, har någon möjligheten att tipsa om en annan processor till ungefär samma pris och prestande som fungerar tillsammans med de övriga produkterna?
3. Kommer nätagget räcka till och är kylningen duglig som den är? Vet att det inte finns något värsting-gfx eller processor men det vore ju tråkigt med överhettning.
4. Om alla övriga frågor löser sig bör väl denna dator hålla en stabil nivå i minst 5 år?

Återigen, det börjar bli tjatigt, men tack så hemskt mycket för all hjälp. Speciellt du thli72, jag ändrade färg från blå till svart på chassit

Av HULTAS
Skrivet av thli72:

Tror du inte att man borde ta 2x4GB-ram istället? Vill inte behöva uppgradera/byta ut datorn på 5 år.

Av HULTAS

Återigen, tack så mycket!

Ja, egentligen borde väl 120GB SSD-räcka men jag misstänker att hon inte kommer att använda lagringsutrymmet på det sätt som jag önskar och då är det bättre att ha lite att ta av vad gäller SSD-disken.

Är det så att alla nödvändiga kablar kommer med eller måste jag hålla på att köpa ström och exempelvis datakablar för SSD-disken?

Av HULTAS

Glömde nämna att en CD/DVD-läsare ska ingå i paketet. Det ska även en trådlös tangetbord och mus, verkar som att ni missat det i era annars uppskattade tips!

Av HULTAS

Farmor har ledsnat på sin Fujitsu Siemens

Hej,

Min farmor har ledsnat på sin långsamma Fujitsu Siemens som någon återförsäljare lurade på henne för ett par år sedan och skulle nu vilja ha både er och min hjälp för att göra hennes tillvaro framför datorn lite snabbare och trevligare. Kom gärna med tips på datorpaket eller enstaka delar som uppfyller nedanstående specifikation. Jag är inte helt grön på att bygga ihop datorn, men har inte hängt med på ett tag så jag vill vara säker på att de delar som köps fungerar tillsammans.

Behov
Vanligt surfande, betala räkningar via internetbank osv. Inga grafiktunga spel överhuvudtaget. En SSD på 250GB samt en vanlig hårddisk på 500GB skulle nog räcka och bli över vad gäller lagringsutrymme. CD/DVD-läsare behövs.

Budgeten
Runt 8 000, men det är väl tveksamt om man ens måste spendera så mycket för en snabb surfdator.

Inköpslista
En helt ny dator, alltså även med ett nytt chassi samt nytt trådlöst tangentbord och mus. Skärm finns redan. OS, virusprogram och liknande finns också sedan innan.

Tack på förhand!

Av HULTAS

Fler åsikter?

Av HULTAS

Detta är inget projekt som det finns något startkapital i. Vi investerar i tid och kod. Det finns framförallt två stycken anledningar till att programmeraren ska bli avlönad i procentandel. Det handlar om att jag inte har råd att betala för hans tjänster just nu utan att jag istället vill att han ska bli en del utav projektet och på så sätt bli sporrad över att göra sitt bästa. Dessutom kommer jag att behöva hans hjälp kontinuerligt under flera år framöver då nya versioner utav plattformen ska släppas osv. Det är en mycket god vän till mig som är "programmeraren".

Av HULTAS
Skrivet av Valiumballong:

Skapa företaget innan du går in i testfas, det ger dig inte bara trovärdighet utan skyddar även varumräket. Det kostar er en tusenlapp vilket det är det värt om du vill gå vidare med det här. Fundera lite på ägandeform mellan dig och dina kollegor och se till att ha det mesta bestämt och på papper innan eran tjänst blir utvärderad. Du måste givetvis inte skapa ett bolag först om du absolut inte vill, men det har sina fördelar.

Ok. Tack för tipset, ska undersöka saken. Vad tycker du om intäktsdelningen, låter den rimlig?

Av HULTAS
Skrivet av Valiumballong:

Är det här ett registrerat företag som du idag äger till 100% eller är det inte ett företag alls? Är det företaget du vill sälja eller licensera tjänsten?

Inget företag alls idag. Ska först utveckla konceptet och ge en potentiell kund möjligheten att testa det. Om båda parter är nöjda med tjänsten så tänker jag skapa ett företag samt licensiera tjänsten.

Av HULTAS

Dela upp intäktsandelarna

Hej,

Vi är 3 stycken olika personer som är delaktiga i ett projekt som består utav en plattform på internet som tillhandahåller en unik tjänst. Detta hoppas vi i framtiden hoppas ska kunna inbringa en del pengar. Jag vill gärna styra upp de ekonomiska förutsättningarna redan nu från början så att risken för konflikter blir så liten som möjligt i framtiden.

Våra roller..

  • Jag - Någon form utav projektledare. Fick grundidén utav "mannen med kontakterna" som också hjälpte mig att spåna lite på projektet i början. Hjälper till med att koda även om jag är i stort behov av "programmeraren" för att säkerställa att alla tilltänkte funktioner möjliggörs och blir skapade på ett profesionellt sätt. Jag har utvecklat idén ifrån grundidén till att bli något större än så och är även den som lagt ner överlägset mest tid på att både koda och komma fram vårt nuvarande koncept.

  • Mannen med kontakterna (MMK) - Personen som knäckte en väldigt vag grundidé. "Det borde finnas någon konkurrent till Program X som idag har monopol på marknaden". Sitter även på unika säljmöjligheter till kontakter inom branschen.

  • Programmeraren (PRO) - Verkställer de funktioner som inte jag har möjlighet att själv genomföra. Börjar ta över den mer grundläggande kodningen mer och mer. Kommer med ett par idéer för att göra det så smidigt som möjligt men har ingen kompetens inom projektets område egentligen.

Det är första gången jag är med om dela upp intäkterna och jag vet inte riktigt vad som låter rimligt. Därför tänkte jag nu kolla med er.

Jag har funderat lite och kommit fram att något liknande låter rimligt för mig:

Om vi lyckas göra ett sälj där MMK är personen som etablerad säljprocessen så tycker jag att han ska ha 25% av totalintäkterna som bonussumma.
Sedan tycker jag att det ska finnas en grundprincip efter det som lyder.. JAG 60%, PRO 30%, MMK 10%.

Så vid dessa två olika säljscenarion ser det ut såhär:

MMK kopplar samman med kund och vi säljer för 10 000.
MMK får först och främst 2 500 i bonus. Sedan delar vi på resten av intäkterna enligt överenskommelse. Jag får 4 500, PRO får 2250, och MMK får ytterligare 750kr.

Vi säljer, utan MMK:s hjälp, för 10 000
JAG får 6 000, PRO får 3 000, och MMK får 1 000.

Låter det rimligt eller bör jag sänka min andel? Jag tycker ändå att jag är personen som ligger bakom konceptet och som också jobbar kontinuerligt med att utveckla det att föra detta projekt framåt.

Av HULTAS

Skärmlösning

Hej,

Jag har införskaffat mig två skärmar utav märket 22" IPS Dell 2209WA. Nu sitter jag här och funderar på vilken TV jag ska köpa och använda vid sidan av i ungefär samma storlek. Då mitt yrke kräver att jag både kan ta del av TV-sändningar och livestreams på internet är det väsentligt att ha en sådan lösning med 3 skärmar på skrivbordet.

Finns det någon speciell TV ni kan rekommendera för detta ändamål? Behöver jag göra något speciellt förutom att dra en sladd från TV-uttaget? Är helt grön på det här med TV-apparater.

MVH