Inlägg

Inlägg som Typhonos har skrivit i forumet
Av Typhonos

Kan det vara så att du behöver ta tag i studiedisciplin och studieteknik först? Du har ju flera år kvar och tror det kommer bli kämpigt om du inte tar tag i att få goda vanor i början.
Vet att det finns massor av material angående detta online.

Känner du att ekonomi inte är något för dig så är det klart du kan byta men du bör ha rimliga förväntningar för du kan ju stöta på kurser inom datavetenskap som inte heller är jättelätta om du inte har bra studievana. Tror mer på studievana än ren talang i slutänden

Av Typhonos

Kan vara bra att känna till att 64 bitars WidewineCDM inte fungerar med Disney+ och Netflix och att man behöver göra lite småpill för att få dessa streaming tjänster att fungera.

Citat:

The 64-bit version of Chromium, installed by default, has no version of the WidevineCDM library and therefore, it is not possible to play streaming media such as Netflix or Disney+.

Av Typhonos

Sparar det på samling av damm också? Snyggt oavsett

Av Typhonos

Nu läser jag förvisso inte civilingenjör men högskoleingenjör som min andra högskoleutbildning. Jag är inne på mitt sista år så har prövat 2 år med studier och barn i förskoleåldern.

Jämfört med när jag läste på filfak för 10 år sedan har jag betydligt bättre motivation nu och bättre betyg. De flesta momenten är ändå förlagda till dagtid (då blir det likvärdigt med att jobba dagtid) men det förekommer perioder med sena labbar och då är det betydligt lättare att vara två föräldrar, i synnerhet för barnens skull om de är små.

Vill man verkligen utbilda sig så går det även om man har småbarn. Planering och tydlig kommunikation kring studierna är A och O, då hinner man vara med barnen om det är vad man prioriterar som högst.

Av Typhonos

Har tre datorer med Linux mint, har haft vanliga Ubuntu med. Dualbootar en med win 10 då atmel studio funkar dåligt med linux

Av Typhonos

Jag läser högskoleingenjör i datateknik på Liu så visst det är inte KTH men jag tror ändå det finns en del likheter så jag tänkte uttala mig om matten.

Jag är precis som du 30+ och oroade mig för matten innan. Jag har kursare som knappt fick något poäng på diagnostiska provet och duggorna men de har klarat sig fint. Jag tror nästan alla kan klara matten, bara man lägger tillräckligt med tid.

Kan inte uttala mig om möjligheten att få jobb än men om du är beredd att kämpa med utbildningen så har du god chans att klara den.

Av Typhonos

Jag använder Linux för att Liu mer eller mindre kräver det i alla programmeringskurser under tekfak men det finns fördelar med Windows också så jag tycker man kan dubbelbota om man redan har en Windows 10 licens. Då får man det bästa av två världar.

Som linuxdist föredrar jag Linux mint men det dröjer ganska länge innan nya versioner av t.ex. program eller bibliotek blir tillgängliga till pakethanterarna. Eftersom nästan alla distar är gratis bör man testa lite olika innan man bestämmer sig

Av Typhonos

Vad kan man vänta sig för batteritid med en ryzenprocessor?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Typhonos

Jag hade ett Netgear A6210 tidigare och det var väldigt instabilt med samma problem som du beskriver vilket jag läst beror på ett skitchip från realtek. Bytte till ett pci-express trådlöst nätverkskort med Intels chipset, 9260, och mina problem försvann direkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Typhonos

Ungefär hur mycket skrivningar har en genomsnittlig systemdisk? Vid måttlig användning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Typhonos

Det enda som är sant i Intels påståenden är ju stabilitet i drivrutiner men det är ju för att många tillverkare inte prioriterar dessa

Skickades från m.sweclockers.com

Av Typhonos

Ogillar 40 mm fläktar så mycket, kommer ihåg när dessa monster satt på nordbryggans kylfläns och lät massor. Vore vettigare med 4 heatpipes och lite avstånd mellan kylflänsarna som hos Scythe Ninja mini

Skickades från m.sweclockers.com

Av Typhonos

Någon som haft problem med den nya kabelmodem/routern? Mina enheter då främst smartphones tappar nätverket väldigt frekvent, de har reserverad ip. Bandsteering är aktiverat så det funderar jag på att stänga av.

Av Typhonos

Tack båda för svar, blir nog den på cdon

Av Typhonos

Väggfäste som tillåter 90° rotation av bildskärm

Finns det något väggfäste som tillåter rotation så att jag kan ställa skärmarna på högkant vid behov? Skulle verkligen vilja ha med yta på höjden men har inte samma behov av bredd så vida jag inte vill använda skärmen för filmvisning och då är det ju lätt att ställa om.

Av Typhonos

Hp här med. Var snart 5 år sedan, gifta sedan 2016 och fick barn samma år. Ironiskt nog träffade jag också mina två senaste ex där och det slutade ju inte lika bra. Tycker inte man ska ge efter för motgångar, sänker man kraven till lite mer realistiska sådana så tror jag 99% kan hitta någon.

Av Typhonos

Har två intel burkar, i5 2500k och 3470 med 8 GB ram vardera. Hade tidigare AMD men då jag vill ha bättre strömförbrukning/prestanda så kommer det nog fortsätta bli i samma spår.

Av Typhonos

Tråkiga spel, varken defenders of the Crown, usagi yojimbo eller bards tale

Skickades från m.sweclockers.com

Av Typhonos

*Borttaget då jag fick min invite att funka*

Av Typhonos

Uppskatta värdet på komponenter

Phenom II 940 kyld av scythe ninja 2
Gigabyte 790x ud4
6 Gb ddr2 800 mhz, troligen corsair
Radeon HD3450
Moddat p182 utan fläktgaller

Vad tror ni? 500-1000 kanske?
Troligen inget för blocket då chassit är modifierat ej reversibelt