Inlägg

Inlägg som Typhonos har skrivit i forumet
Av Typhonos

Hur mycket slitage bedömer du att de kommer utsättas för? Är tålighet viktigt så tycker jag man ska satsa på ett papper som är högglansigt (gloss) och minst 200 gram/m2.

Av Typhonos
Skrivet av som99:

Jag har en 8 år gammal överklockad Intel Core2 Duo E6300 som överlag prestarar bättre än den här i reella sammanhang, dock står den maskinen och enbart tuggar FreeBSD idag (alla som känner till den processorn vet att den går klocka något hutlöst).
Lite lustigt bara, dock vet jag inte riktigt vad den här processorn är tänkt till då jag ser bättre allternativ till de vanligaste användningsområdena?

Ja att den presterar så dåligt är helt enkelt en skam.

Hoppas ingen köper ett enda ex så amd lär sig att det får ekonomiska följder att släppa så här enormt dåliga produkter till överpriser.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Typhonos

Synd att de beslöt sig för att skita i FX baserad på Steamroller, hade varit intressant med 4 sådana moduler.

Av Typhonos
Skrivet av Nyhet:

Nästa Nexus-surfplatta tros komma från telefonmakaren HTC, som väntas bestycka enheten med ett chassi i metall och 64-bitarsversionen av Nvidia Tegra K1.

Läs artikeln

Begäret är enormt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Typhonos

Tror inte att Carrizo är snabb nog ens med ddr4 för att kunna utmana en processor i en högre prisklass och då är det bättre att priset hålls nere

Skickades från m.sweclockers.com

Av Typhonos

"Vi gör inte sämre presterande processorer, de är faktiskt bättre och mer framtidssäkra än våra konkurrenters. Vi ska visa det genom att själva hjälpa till i utveckling av programvara som tar fram den outnyttjade potentialen i alla våra produkter som visar hur bra de är."
-"Så var är denna mjukvara som ska göra era produkter så mycket mer eftertraktade?"
"Var visst inte så lätt som vi trodde men vi lovar att släppa den i framtiden, passa nu på att köpa våra framtidssäkra produkter"

AMD i ett nötskal.

Av Typhonos

Detta gäller nog mest nya Seagate diskar, har haft två på kort tid som dött eller är på god väg medan min Seagate IDE-disk på 200 Gb är mer än 10 år gammal nu, långsam är den såklart men pålitlig.

Av Typhonos
Skrivet av Zotamedu:

Vad har du för kylare om dina grafikkort låter mycket i idle? Bra tredjepartskylare är i princip helt tysta i idle.

Varför är det här ens en diskussion? De har satt en stor kylfläns i kylaren för att klara av att kyla vid högsta belastningen. Någon konstaterade då att den var stor nog att kyla passivt upp till en viss gräns. Varför ska fläkten snurra vid låg last av ren princip? Håller nätagget rimliga temperaturer så spelar det ju ingen roll eller?

De säljer ett nätagg för gigantiska summor och då ska komponentkvaliteten vida överstiga allt som tidigare gjorts i platinumserier men istället använder de semi-passiv kylning som ett säljargument, något som kan appliceras på nätagg med enbart genomsnittlig kvalitet som vi sett på flera modeller från Be Quiet mm. Ännu värre är att vissa som inte är insatta luras att tro att deras dator kommer bli tystare trots att ljudnivån kommer från andra källor och de lägger ut skyhöga summor i onödan.

Det är onödigt att ha semi/helpassiva nätagg i högkapacitetssortiment och ännu värre är att det resulterar i att man måste välja ett sämre nätagg om man inte behöver så mycket ström för nästan allt krut läggs på nätagg som är alldeles för kraftfulla för alla utom en handfull. Oetisk marknadsföring helt enkelt.

Av Typhonos
Skrivet av Zotamedu:

Vad baserar du det på? Effekten är beroende på belastning och vid slösurf drar till exempel grafikkort väldigt väldigt lite. Samma sak gäller CPU. Är man lite smart så låter man fläktarnas hastighet, och därmed även ljudvolym, vara beroende av kylbehovet. Normalt styr man fläkten på grafikkort och CPU med temperatur och låter chassifläktarna sitta på en extern manuell styrenhet. Under belastning kommer mycket riktigt en dator som drar över 1 kW låta väldigt mycket eftersom det krävs massa fläktar för att kyla så mycket värme men om samma dator drar under 450 W kan den även låta som en dator med betydligt klenare komponenter som drar max 450 W. I alla fall om man orkar lägga ner lite tid på att styra sin kylning smart vilket jag utgår från att folk som lägger nästan 4000 kr på ett nätagg och antagligen minst 20 000 kr på övriga komponenter gör.

Priser var för bulk och omräknat från dollar per ton. Lägg till kostnaderna för att tillverka användbara stycken och sedan moms och så vidare på det för att få slutpris för den som köper små mängder.

Hur mycket låter inte 3-4 grafikkort i idle? Defintiivt mer än en långsamt snurrande fläkt. Dessutom behöver man modeller som blåser ur luften från chassit och de är sällan särskilt tysta ens i idle, kanske som ett kort men inte 4. Även under idle brukar kontinuerligt fläktkylda nätagg vara tystare.
Mitt GTX670 överröstar definitivt mitt VX450 i idle och då är ändå inte VX450 ens passivt. Kommer man upp i 450W idle så kommer en långsam fläkt utgöra det minsta av ens problem vad det gäller ljudnivå.

Av Typhonos
Skrivet av Zotamedu:

Fast även en monsterdator drar troligtvis en bra bit under 450 W vid låg eller ingen belastning. Det är ju trevligt att slippa lyssna på fläktar om man bara sitter och slösurfar. Så kan grafikkort och processorkylning få leva rövare bäst det vill när man spelar med hörlurar.

Någon dator som verkligen drar nytta av 1500W kommer aldrig vara tyst i idle och definitivt inte tystare än en långsamt snurrande fläkt som de flesta andra klarar sig i princip ljudlösa med. Dåligt säljargument tillsammans med ytterst tveksamma watt-beräknare för att locka osäkra konsumenter.

Av Typhonos
Skrivet av LemonIllusion:

Ja för ingen vill ju ha tyst dator i idle. Idioter där på corsair asså.

Och när är en dator som drar åtminstone 1300W under load (eller liknande för att detta nätagg ska vara värt att införskaffa), tyst under idle? När man har den förbrukningen kommer ljudnivån från nätagget vara det minsta av bekymmer.

Av Typhonos

Tycker det är bortkastat med semipassiv styrning vid så hög effektivet och kapacitet om man inte vill spara på strömmen själva fläkten konsumerar. Ingen som är så mån om ljudnivån att han begränsar sitt komponentval efter den skulle köpa detta gigantiska nätagg.

Av Typhonos

Hade kört begagnat, det mesta under 1000 kr är ju rätt dåligt vad det gäller kvalitet, Corsair, Be quiet och alla tummar ju på det i den prisklassen men kollar man begagnat kan ju allt hända.

Av Typhonos

http://tieba.baidu.com/p/2795083406

Man får väl ta det med en nypa salt men det är ju som väntat inget revolutionerande, precis som AMD tidigare nämnt så väntar prestandavinsterna till Excavator.

Av Typhonos
Skrivet av HurMycket:

Ingen konkurrens mot Haswell-E då, eller förstår jag fel? Kommer dessa ens konkurrera mot "riktiga" Skylake, dvs efterträdaren till 4770K?

Nej sannolikt inte i det prissegmentet. AMD har lämnat highendsegmentet och konkurrerar bara med mainstream prestanda-processorer så som Core i3 på sin höjd.

Av Typhonos
Skrivet av jallajalla21:

Hallå alla sweklockare, mitt första inlägg här.
Jag köpte en CM Hyper 212 Evo till min i5 760 pga jag skulle klocka processorn.

Det jag undrar nu är om mina temperaturer är rimliga eller om jag ska testa att montera om kylaren.

Processorn är klockad till 3,8 GHz jämfört med 2,8 GHz (Standard).

Min processor ligger runt 45 grader i idle lite beroende på vad man gör. Och som max i load i prime95 så kom den upp till runt 73 grader.

Tacksam för svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker idletemp är för hög, den ska inte skilja sig så jättemycket från oklockat. Det är mest loadtemp som skjuter i höjden. Montera om kylaren skulle jag säga och applicera max ett riskorn med kylpasta, har du applicerat mer tvätta den med typ kaffefilter och isopropanol eller kemisk bensin varefter du applicerar korrekt mängd.
Dessutom tycker jag det kan vara lite svårt att få lika tryck på alla ställen varför man ska dra om växelvis lite i taget på skruvarna.

Av Typhonos

Går snabbare att ladda ned än att leta efter spelen på vinden och dessutom optimerade för win 7. Ett måste för alla RPG-lovers.

Av Typhonos

Vid hög belastning drar ett helt system med Fx8350 205W från väggen och det inkluderar HD7970 så ja det går utan problem även med viss överklockning. Så du behöver inget nytt nätagg, så mycket kapacitet förloras inte på 5 år eftersom VX450 är ett kvalitetsbygge.

http://www.sweclockers.com/recension/15973-amd-fx-8350-visher...

Här har du med överklockning och tänk på att det är från väggen:
http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-revie...

Du har marginal.

Av Typhonos

Egentillverkat, det enda sättet man kan få ett chassi tillräckligt bra och enligt egna spec....

Av Typhonos

Prestandaökningar hoppas vi på. Kanske nästa fx baseras på sockel fm2+, det skulle förklara det relativt låga tdp värdet om man sparar de värre modellerna till fx

Skickades från m.sweclockers.com