Inlägg

Inlägg som Llorona har skrivit i forumet
Av Llorona
Skrivet av Voff89:

Har du provat leka runt i nvidia kontrollpanelen?

Mm, men tycker inte det gör någon skillnad. Testat med performance power och "Multimonitor, single monitor, compability", men utan någon skillnad. Tänkte testa med att koppla ur den ena skärmen imorgon för att säkerhetsställa att det inte ställer till med problem.

Tror det framgick ganska tydligt från bilderna att GPUn har boostclocken, bara att grafikkortet inte används fullt ut.
Det märkliga är ju att detta inträffar först efter jag öppnat några program och att det inte spelar någon roll om de stängs av (tänkte det annars kunde varit t.ex. hårdvaruacceleration i webbläsare).

Kan det vara att jag använder Rivatuner's overlay för att mäta fps som strular, vad ska man använda istället?

Kan vara värt att tillägga att jag uppgraderade grafikkortsbioset till det senaste från asus sida utan någon förändring i betendet, bortsett från sämre överklockning (powertarget sänktes från 120% till 106%). Och det är inte heller överklockningen som orsakar detta, då jag testat med stock-värden.

Av Llorona

Jag hade planerat att ändå köpa mer ddr-minne och det har jag nu gjort.

Dock så blev det precis samma problem i the Witcher 3, så det måste vara något annat som spökar

Något mer tips?

Av Llorona
Skrivet av cyzed:

Tror att du kan ha för lite RAM minne, 8 GB tar snabbt slut när man börjar får många flikar + ska köra ett krävande spel. Så kolla minnes användningen när du bara startar spelet och sedan jämför du det med hur mycket minne som går åt när du har webbläsaren öppen. (kolla inte båda samtidigt då Windows cachar ner till virtuellt minne när man börjar komma upp mot max RAM så då kan du inte se hur mycket som skulle behövts utan cachning).

Tack för tipset. Jag tror inte det är problemet efter att ha dubbelkollat hur mycket som faktiskt är ledigt när jag spelar.
Webbläsaren tuggade ca 360mb->450 (har typ aldrig mer än tre flikar, och framförallt inte nu när jag stött på detta problem).

Dessutom uppstår ju samma fps drop i Leauge of Legends, vilket är betydligt lättare för datorn att driva.

Här är en screenshot över lite olika monitor verktyg. Var tvungnen att tabba ur witcher, så fps/belastningen förändrades lite, men generellt ligger jag vid mycket lägre snitt-belastning gentemot en nystartad datorn som ligger på 97-98% konstant.

Vid bilden har jag inte startat om datorn efter att ha öppnat webbläsaren. Kan skaffa en sådan bild efter jag kommer hem från jobbet.

http://i60.tinypic.com/nbpzr7.png

Vad är det som menas med Comitted och Cached? Ser ut som den som är Committed överstiger mängden ram jag har i datorn, men då jag fortfarande har tillgängligt ram tycker jag det ser konstigt ut.

Av Llorona

970 använder inte mer än ca 80% i Witcher

Hej!

Jag har en ganska nyinköpt dator. Däremot har jag ett oerhört konstigt fel som jag inte begriper mig på.

Jag har två skärmar, där jag brukar ha en webbläsare uppe i ena fönstret medan jag spelar.
Om jag startar spelet med en nystartad dator UTAN att starta webbläsaren får jag 100% belastning på min GPU.
Däremot om jag har haft igång min dator ett tag och surfat (även om jag stänger ner webbläsaren), så får jag ca 80-90% belastning på GPUn. Tycker det är extremt märkligt och jag kan inte förstå varför.

Jag har testat stänga av hårdvaruacceleration och med flera olika webbläsare, men det hjälper inte.
Spelen har jag testat köra med både fullscreen och borderless.
Alla mina temperaturer är bra.
Jag använder drivrutinen 350.12, eftersom jag liksom många andra får drivrutinskrashar med senare versioner.

Även kört memtest och stresstester för att säkerhetsställa min överklocking fungerar som det ska.

Kan vara värt att nämna att MSI afterburner rapporterar att min Boost frequens används. För att avläsa fps och gpu belastning använder jag Rivatuners OnScreen display. Men jag märker av att jag får fpsdrops och sämre flyt och behöver starta om datorn.

Fullständiga specs:
Cpu: i7 4790k, 4,5ghx - 1,24 vCore
Moderkort: Asus z97a-usb3.1 - bios 0501
Ram: Kingston 8gb 1886 fury @ 1.5v
Grafikkort: Asus strix 970 - +170 core clock +200 memclock +37 mV, fan speed auto, powerlimit 120%, templimit 91 (med prioritet i msi afterburner).
Nätdel: Corsair RM 750w
Ljudkort: Asus Xonar d1

Någon som vet hur jag kan lösa det här problemet?

Tacksam för all hjälp!

Av Llorona

Om du vill ha ljudlöst grafikkort vid låg belastning, köp ett semipassivt grafikkort (nästan bara 900 serien som erbjuder det nu). För att lösa problemet med att dina skärmar behöver dvi, finns det massor med adapters du kan använda, t.ex hdmi hona -> dvi hane.

Kolla så ditt chassi har bra luftflöde så du kan köra fläktarna långsammare. Gjorde själv missen att köpa h440 för ett ljudlöst bygge och får leva med temperaturer som är 10 grader högre än för andra chassin.

Dubbelkolla dessutom så du väljer ett moderkort med bra fläktstyrningsmöjligheter (eller införskaffa dig pwm fläktar).

Av Llorona

Ett alternativ som ingen nämnt är ju att vänja dig med en lågkalorikost som fungerar vid ingen/låg aktivitet. Ligger du på 300-500 per dag, så kommer du alltid att tappa vikt, då det alltid är ett tillräckligt litet intag (till skillnad från ~1000+ som kroppen snabbt vänjer sig vid och slutar ge effekt). För att få det bli hållbart kan du ha sådant intag ca 4-5 dagar i veckan, resterande dagar kan du ha som "belöningsdagar", där du äter mer.

Det blir naturligt mycket negativa känslor på belöningsdagarna, vilket är en god reaktion för då drar man ner på mängden och nöjer sig med mindre. När du kommer in i detta sättet blir det naturligt att du kommer vilja röra dig och förbränna energi på dina belöningsdagar för att undvika negativa känslor. Men för att det inte ska bli för jobbigt är det bra att se det som veckointag istället, så blir det lättare att hantera känslorna. Vet du i förväg om att du kommer äta med andra personer där du inte har någon kontroll, förbered dig för det genom att äta mindre en extra dag innan (kom ihåg att veckointaget är det viktiga).

För att motivera dig att hålla din kost är det bra om du har ett mål som är realistiskt möjligt och som går snabbt att nå (ca 1-2veckor). När du märker att du närmar dig ditt mål och märker att du klarar av det, sänker du det med ytterliga 1-2 kg och fortsätter processen.

Magsäcken kommer krympa och du kommer tappa behovet av att äta. Du upptäcker du inte behöver mat för att fungera tillräckligt väl i vardagen. Hungerkänslor kommer att uppstå, men efter ca en timma går det över (så gör någonting som håller dig ifrån kylskåpet). Att dricka mycket och kallt vatten är något som kan hjälpa till vid hungern. För att inte få svårt att somna kan det vara lämpligt att äta på kvällen.
Din kost spelar inte så stor roll, försök att äta det du tycker om.

Väldigt bra sätt som ger mer aptit för det man äter eftersom du måste vänta ett par dagar innan du får det.

Varningens ord är dock att humöret, koncentrationen kommer påverkas dramatiskt. Äter du med andra personer dagligen är det dessutom risk att du utvecklar kräkningar. Och ja, om du alltid flytter dina mål neråt kommer du bli underviktig, så se upp för det.

Av Llorona

Nu är köptet genomfört, så markerar annonsen som avslutad.

Tack för ert intresse!

Med vänliga hälsningar
Anton Sundberg

Av Llorona

Hej!

Jag har en köpare som jag ska träffa i helgen. Jag avvaktar med att ta bort annonsen till köpet är genomfört.

Vill tacka er alla för visat intresse!

Med vänliga hälsningar
Anton Sundberg

Av Llorona

Tack för alla bud!

Jag vill dock vänta iallafall ett par dagar till innan jag kontaktar vinnaren, så ni får ha lite tålamod.

Med vänliga hälsningar
Anton Sundberg

Av Llorona

i7 930, Gigabyte x58 UD3R

Hej!

Jag har precis uppgraderat min dator och behöver inte mina gamla delar.

CPU: i7 930 (socket 1366)- som varit överclockad till 3.8ghz (den gick överklocka mer, men prioriterade att få ner vcore och värmen). Köptes i slutet av 2010 från Inet.
Moderkort: Gigabyte x58 - UD3R rev2. köpt från komplett 2012 (byttes då mitt gamla gav upp).
Minne: 6gb ddr3 (2gb x 3) A-Data minnen köpt från Inet.

Alla delar fungerar fortfarande bra, även om de har några år på nacken.

Den som kan tänka sig hämta i Göteborg får förtur. Vid upphämtning kan jag skicka med en kylare (Antec Kuhler h20 620) utan kostnad, men den skickar jag inte över posten (då paketet blir svårt att paketera bra).

Köparen betalar ev frakt kostnad.

Budgivning sker via annonsens forumtråd och jag skriver/svarar på PM till de som är intresserade. Jag bestämmar vem jag vill sälja till och när annonsen avslutas.

Med vänliga hälsningar
Anton Sundberg

Läs hela annonsen här

Av Llorona

Om det bara är vissa tagenter som registreras dubbelt (och konsekvent) kan du lösa det med macro som autosuddar efter du trycket på de tagenterna. Det fungerar ju enbart för text m.m.

Bara en tanke om som antagligen inte fungerar i ditt fall, men som annars skulle tillåta dig vänta på kampagn osv.

Av Llorona

Har EVGA semipassiv drift också?

Blev förvånad att alla pratar så gott om EVGA, då det är så mycket billigare hos alla återförsäljare. Trodde det låga priset var för att de har lägre kvalite, plastkåpor och nedbandat osv.

Av Llorona

Jag sitter lite i samma sits som du. Det som talar för ett 970 är att det är en prestandaökning samtidigt som det blir semipassivt och öppnar för att ha en helt ljudlös dator i idle. Däremot eftersom det inte är en den största prestandaökningen så borde jag/du vänta till en bra kampagn på 970 eller amds nästa generation som ev. sänker prissättningen.

Av Llorona
Skrivet av kikko6:

Tack för era svar.
Har hittat två datorer jag ska kolla lite mer på.

http://www.inet.se/produkt/1972476/asus-g551jm-i7-8gb-256gb-ssd-gtx-860m-ips?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt

https://www.inet.se/produkt/v100422/asus-n551jm-inet-edition-med-taurus-musmatta

Bara lite fundersam på dessa två.
Frågan är om grafikkortet har HD-upplösning? Båda datorerna står det ju att de har HD via displayen. Men på många datorer jag hittat så står det antingen VGA eller 1280*nånting på upplösningen på grafikkortet.
Har någon koll på detta? Eller HUR man kan ha koll på det?

Grafikkort har inte så mycket med upplösningen att göra förutom att de ska kunna klara av att leverera en godkänd fps till bildskärmen.
Båda dessa har full-hd (1920x1080) samt hdmi/displayport som klarar av att skicka full-hd till externa enheter. VGA är en äldra anslutning som har lägre bandbredd än HDMI och Displayport.

Tycker personligen att båda datorerna ser bra ut, men de saknar AC nätverkskort.

Av Llorona

Jag blev besviken på att det inte fanns någon svårighetsgradsutveckling i spelet. Alla zoner ligger på ungefär samma level och det fanns ingen riktigt svår strid som upplevdes dynamisk (alla drakar i stort sett likadana). Det gjorde för min del att jag började med de svårare zonerna (vilket jag inte var medveten om) och sedan var spelet förstört. Under den sista bossen styrde jag inte någonting alls och kunde göra annat under tiden..

Spelade på Hard och ångrar mig verkligen att jag inte började med Nightmare.

Så för er som inte spelat ännu, se till att inte göra för mycket optional quests vid er första playthrough. Blir mycket roligare om ni gör det vid en andra spelomgång.

Av Llorona

Du borde lagt in en omröstning. Blir ju mer överskådligt då.

Personligen tycker jag att windows brandvägg är helt värdelös och släpper igenom för mycket trafik. Märkte detta när jag gjorde portscans på migsjälv.

Av Llorona
Skrivet av SysGhost:

Det finns två läger här:

  • De som gömmer terrorister, brottslingar och annat drägg, samt försvårar jakten på nämnda bara för att hålla sin egen integritet på en "bekväm nivå".

  • De som kan tumma på sin integritet, och vet vad de har för alternativ, och kan därmed samarbeta med SÄPO med flera andra för att sätta dit terrorister, brottslingar och annat drägg.

Bara för att jag föredrar den senare punkten, så skall jag anses korkad och dum i hela huvudet.
Jag varsågoda, ni får se det så, men jag är hellre på statens och regeringens sida än emot dem... i ovan nämnda syften. Jag vill ha ett säkert land att leva i.

Det är däremot inte sagt att jag inte vill ha integritetsskydd. Men om jag måste välja det ena eller det andra.

Ditt första förslag är väldigt vinklat. Det bör stå "De som försvårar för Nybörjar-terrorister/brottslingar" .

De organiserade kriminellalorganisationerna påverkas ju inte om man bedriver datalagring och att ha det som argument för att bedriva dataspaning är befängd.

Av Llorona

Jag blev väldigt nyfiken på Pale moon efter denna tråden. Har kört på Waterfox i ett tag och tycker överlag det fungerar ganska bra (dock endel problem med youtube som fastnade på 14s om man inte satte backend till false).

Det som jag direkt upptäckte var att Roomy Bookmarks toolbar inte stöds och att ta bort alla bokmärke texter är en kritisk del för mig (inte tillräckligt att ta bort texten när man skapar ett nytt bokmärke). Detta är nog den största anledningen till att jag hatar Chrome.

Har någon koll på alternativa sätt att göra det jag önskar, som stödjs i pale moon?

Av Llorona

Har ni något tips på något annat krypteringsprogram?

Av Llorona

Detta Moderkort ska jag ge till min mor EVA.

Kanske måste förtydliga att hjärtat är en kylfläns.

Med komponenter så är det meningen att namnet syns tydligare. Tänker det är ett kylblock på processorn som framhäver det till ett 'A'.

http://i.imgur.com/g1uI3UA.png