Inlägg

Inlägg som Llorona har skrivit i forumet
Av Llorona
Skrivet av loevet:

Det händer inte ofta, men ibland kostar vi på oss att skriva nyheter och artiklar i humorns tecken. Det passar inte alla, och därför gör vi inte det i överflöd, men ibland kan vi ändå tycka att det är ok att skriva med glimten i ögat också. I just den här nyheten hänger vi inte ut någon specifikt, men man kan så klart läsa humorn mellan raderna.

Jag och andra redaktörer blandar in personliga åsikter när vi känner att vi med personlig erfarenhet ger oss nog på fötterna för att flika in med kunskap i frågan. Vi är precis som alla andra inte felfria, och i de fall där jag spekulerar lyfter jag fram det i texten också. Skulle det leta sig in rena faktafel i en artikel vill vi väldigt gärna att medlemmar använder rättelsefunktionen för att påkalla felen så att de kan åtgärdas.

Tycker du gör intressanta artiklar och har inte tänkt på kvaliten som någon annan menade. Självklart ska man kunna lägga in personliga åsikter och erfarenheter, oftast är det rätt tydligt och blir mycket roligare att läsa. Ett förslag som kanske hade gjort att det inte sticker lika mycket av att läsa inlägg som detta, är att separera på "redaktionsroll" och "medlemm". Alltså att skapa en "rolig forumtråd" med samma information som i artikeln och sedan ev lyfta upp denna på startsidan som ni gör med vissa trådar. Skulle göra det mer acceptera och att ni kan göra fler inlägg som dessa, då de verkar uppskattade av både er själva och ganska många medlemmar.

Av Llorona

Håller med @SweLingonBerry @TheYardbird m.fl. om att en nedlåtande människosyn inte är uppskattad. Framförallt inte när de faktiskt försöka vara pragmatiska och ta reda information om en produkt. Reagerade tillräckligt starkt för att logga in.

Av Llorona

Med all ny information om att det inte kommit en enda 5800x, än mindre i jämförelsevis med 5900x, la jag en andra beställning hos NetOnNet för 5900x.
Hoppas på att få någon inom två veckor..

Av Llorona

Trodde blackweek börjar på fredag och höll på hela veckan efter, för de flesta butiker vill säga. Kanske blir några kläder elle heminredning, saker som inte är lika noggrant. Chassi tror jag inte kommer bli nedsatt för de jag är intresserad över

Av Llorona
Skrivet av Dumbullen:

Har du mer pengar än 5600x men inte tillräckligt för 5900x så kommer du tjäna betydligt mycket mer på att lägga de extra pengarna på en bättre gpu, bättre skärm osv.
Du får visst köpa 5800x men det är objektivt ett dumt ställe att lägga pengarna på

Jag är riktigt nöjd med mitt köp av 5800x. Argumentationen går väl ungefär så här:
- jag sittar sällan vid datorn, men då spel och ibland programmering.
- Steget i prestanda mellan 5600x och 5800x är mer motiverat än steget mellan 5800x och 5900x, då 5800x är tillräckligt bra och 5900x är för mycket.
- Pengar är inte direkt relevant, brukar istället bedöma om jag tycker en produkt är värd X kr. Därav har jag inte köpt grafikkort ännu.
- Kanske roligare att köpa för en annan hobby.
- Behöver sällan maximal prestanda
- Om jag sparar in på CPU kanske jag köper ett nytt kul chassi eller kanske ett 3070 istället för ev. 3060 eller liknande.
- Hellre bättre processor än GPU, k

Tack för recensionen!

Av Llorona

Är det någon som vet om de får in produkter löpande, eller om det är i stora batcher? Allt prat om december får det låta som det senare

Av Llorona
Skrivet av scara:

Jaså, varför inte? I princip allt går ju igenom. Allt som har med att knäcka medborgerliga fri- och rättigheter och fortskynda Europas Förenta Stater att göra.

Jo förvisso sant. Tyvärr känner jag inte till någon stor ID-kapning, stort hack eller liknande som påverkar allmänheten de senaste åren. Om det hade blivit en mediasurr kanske allmänheten och därmed politikerna förstår allvaret i hot mot integriten.

Tidigare lagar och förordningar har väl ändå varit mer inriktade på enbart mot terrorism och nationell säkerhet? Tänker på den som kom i april som gör det möjligt för polisen att installera trojaner e.dyl, ipred, fra och allt vad de nu heter, gemensamt har de tydligt krav på brottslighet eller omfattar bagateller som ipnummer.

Däremot denna, enbart av vad jag läste i artikeln, fick mig känna att hot mot integriten är alltför stor. Att det inte går skydda sig mot signalspaning mot omgivningen, att alla på samma nät eller runtom kan få del av DIN information, nej det är ju rätt extremt.

Av Llorona

Detta kan jag verkligen inte tänka mig går igenom. Däremot påståendet i artikeln att de stoppat mordförsök, sant eller inte, påverkar politikerna. Och i Sverige är politikerna redan under stor press att lösa gängproblematiken, detta skulle se bra ut på pappret.

Sedan äger väl kriminella sin egen nyckel bl.a pgp och kommer såklart alltid ligga före lagen.

Av Llorona

Tack för videon. Var riktigt stora skillnader! Kikade inte på alla bench, men verkade generellt vara bra med lägre frekvens till fördel av latens.

Måste kolla mer om detta, kanske värt att skicka tillbaka de 2x16 jag köpte.

Av Llorona

@Webhallen

CPU: 5800X 2st
Ordertid: 15:02
Förnamn: Karl-Anton
Vald butik: Postorder

Råkade få in två stycken i kundvagnen, men vill bara ha en. Skickade ett ärende till kundtjänst.

Av Llorona
Skrivet av AplAy:

Riktigt less på hemsidorna Inet och Webhallen att de knappt klarar av detta...

Fick iväg "beställningar" på Webhallen men inte Inet. Troligen för klen server.

Blev dessutom 2 på en processor vilket var inkorrekt. Hoppas att det förstås att bara en processor ska jag ha så inte hela ordern nekas för att hemsidan (Webhallen) är klenare än Raspberry Pi.

Jag lyckdades också få in 2st, eftersom kundvagnen visade 0 ett tag. Skrev till dem, så hoppas få behålla köplatsen (räknar med att de hann bli slultsålda).

Av Llorona

Håller själv på att förbereda mig, lär hamns ungefär som du

Glöm inte processorkylare.

Några saker jag snappat upp:
Ryzen trivdes bäst med två ramstickor istället för 4a, vet inte hur väl detta stämmer idag?

Sen om du vill spara pengar finns denna ssd för 1k mindre.
Läste en del reviews och valde att beställa en själv, då den verkar riktigt lovande och driftsäker.

https://www.amazon.se/dp/B08F76V39T/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_xmNN...

Av Llorona
Skrivet av Ziggy_:

@MrAero: SteelSeries Arctis 7 2019 Edition ca 1500kr, har kört på det i ett år nu o det gör sitt jobb väl.

Gjorde själv missen och köpte detta. Fungerar inte med telefon via blåtand, så det kan vara värt att tänka på.

Av Llorona

Är det någon som har erfarenhet av Lanshan 2? Funderar på ett som första tält. Verkar som ett av de mest prisvärda tälten som finns och väger drygt kilot + stavar

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=XqbZs790u_k

Av Llorona

Tycker det saknas en del i omröstningen, då dessa är två metoder för att bringa liv till "döda" spel.

Gör man det för fansen, varför inte släppa ett nytt riktigt genomarbetat DLC istället? Hade personligen älskat det för wc3, d2, Darksouls serien osv.

Av Llorona
Skrivet av daizoe:

Vad är mest prisvärt alternativ för ljud, som styrs av/på genom TV kontrollen? Har förstått att soundbars verkar vara sjukligt populärt nu för tiden.

Tänker mig endå att 2.0 aktiva högtalare bör prestera minst lika bra till ett bättre pris?

Men hur ska jag koppla ihop allt så att högtalarna "blir" TVs högtalare i alla lägen? Dvs tvtittning, chromecast, playstation etc.

Har du optisk ut så kommer det att vara ljudkällan för allt du kopplar in. Annars måste man ha ljudet via hdmi arc eller vad det heter.

Jag köpte en universalfjärrkontroll för att kunna styra flera enheter via samma fjärrkontroll, men känns inte som det bästa alternativet. Säkert någon annan som har bättre koll än jag.

Av Llorona
Skrivet av anon285333:

De från Triangle ser trevliga ut, har ju optisk-in också som du var ute efter. Gällande Soundbar så ja, det tycker jag är dumt. Förstår hur du tänker men det kommer inte ge dig något, den största skillnaden mellan kvalitét och skit är dynamik, dvs "bredd" på ljudet. Har du en bra 2.0/2.1 setup är en center inget du behöver enligt mig, även till film, men som alltid LYSSNA innan köp! Så tålamod är att föredra även om det kan vara svårt. Och ännu en gång, fokusera på en sak till att börja med, fokusera på Stereo först och se hur det låter, köper du rätt storlek förhållande till storlek på rummet behöver du som sagt varken center eller sub. Så enkel kedja som möjligt!

Absolut, tack för alls råd jag fått! Känns som jag börjat få bra koll nu. Får se hur besiktning av bilen går imorgon, om det går bra ska jag åka och lyssna /ev köpa i butiken! Håller tummarna nu

Skickades från m.sweclockers.com

Av Llorona
Skrivet av anon285333:

Precis.

Beror på om DAC:en har volymkontroll på ingången eller ej, på den jag nämde finns det och man kan ställa om det med en switch, Av om du vill styra från TV eller På om du vill styra från DAC:en. Den från Argon du länkade till gör säkert sitt jobb, men tro inte att den gör så mycket mer än att agera brygga. Dumt att inte lägga till det dubbla, och få något roligt istället! Angående "Smart Remote" får du utveckla.

Okej, då är jag helt med. Är nog bra att börja få koll på alternativen. Inser att design är ganska viktigt och min nuvarande tv-bänk är en begränsning för att få högre än 19.5 cm högtalare :S Relativt nyinflyttad så vill vara ganska genomtänkt med möblemanget och få till det jag trivs bäst med (och inte spontanköpa något). Lite tråkigt då jag vill köpa så snart som möjligt ^_^ Och dumt när jag är tillräckligt nöjd med min nuvarande bänk för att slippa ta tag i det bekymmret nu, men ändå något jag på sikt vill byta ut. Och tråkigt att låta den bestämma vilka högtalare jag köper..

Genelecs vita 8010 var ju inte riktigt fula, så kankse hade fungerat, men rätt så dyra.
Måste fundera om jag kan bestämma någon annan form av stativ/bänk/modda nuvarande, annars kan jag lika gärna köpa golvhögtalare.
Kan nog egentligen nöja mig med "bättre än nuvarande tv-ljud" tänket. Dvs köpa mindre högtalare, alt. en soundbar. Skulle troligen bli nöjd även om det inte är "mest / pengarna". t.ex. https://www.hembiobutiken.se/produkter/soundbars/soundbar/227... + en subwofer framöver, ser jag egentligen som ett rimligt alternativ, då jag mest spelar och ser på film, men det kanske är otroligt dumt tänkt?

T.ex. Triangle Elara LN-01A https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalare/aktiv/246830... ser ju riktigt fina ut, så skulle väga upp att köpa direkt, trots att jag saknar möbler just nu.

Av Llorona
Skrivet av anon285333:

Om jag spår om framtiden tror jag Förstärkare som vi känner kommer försvinna, till förmån för små Dac:ar som har samma funktionalitet i mindre format. Jag är så glad att jag fått bort alla bäkiga förstärkare/spelare/subwoffers! Högtalare med inbyggd förstärkare sparar man mycket på, yta också som sagt.

-gällande DAC, så är det stor skillnad. Jag köpte inte till DAC förren lite senare, högtalarna hålls inte i samma grepp och inte samma kontroll, vilket medför att det låter livlöst om jag bäst ska försöka beskriva. Helt annan dynamik och bas, du upplever mycket mer detaljer i ljudbilden. Sikta i alla fall på att köpa till senare, den är så funktionell som allt-i-ett med Hörlursförstärkare/Förförstärkare/USB-ljudkort. Att den dyker upp som en enhet i datorn, som externt ljudkort är fiffigt. Jämfört med inbyggda ljudkretsar på någon utav dagens Moderkort så är det Natt & Dag liksom.

Med högtalare så är ju KRK dem största och mest väletablerade. Där är ju såklart flera som Genelec, men en annan prisklass om du ska upp i samma storlek på element. Ett par KRK Rokit RP-5 G3 kanske, ligger på 1245:-/styck som billigast på Prisjakt. Vet inte var du bor, men här i Malmö finns dem och lyssna på i stan. Klipsch är ett fint val överlag, haft ett par golvare från dem en gång i tiden.

Får kika närmare på detta och se vilka som är lämpliga (storlek och design känns ändå ganska viktigt). Men om jag har förstått det rätt är aktiva högtalare oftast analoga och krävs en DAC /AV omvandlare för att använda min TV:s optiska utgång? Hur blir det med styrning av volymen osv, kommer det isånafall fortsätta fungera med "smart remote" eller måste man tänka om?
Känns som man borde kunna köpa en av de billigare för några hundralappar t.ex. https://www.hifiklubben.se/stereo/da-omvandlare/argon-minidac... eller de på kjell.

Av Llorona
Skrivet av anon285333:

Det blir aldrig så bra att försöka få det så Multifunktionellt som möjligt, med det gör du stor avkall på kvalitét. Håll kedjan så ren och enkel som möjligt. Tex att köpa en Receiver för 5.1 som du även ska lyssna på musik ifrån.

Med intentionen att det ska bli lättare för dig att välja så kan jag berätta min egna resa lite kort; Drog på med en komplett 5.1 uppställning från Monitor Audio, med Marantz som DVD/Receiver för 100papp ge och ta, och visst var det imponerande när man kolla film, men till Musik inte lika så. Gjorde sedan valet att gå över till 2.0 med grejerna i Signaturen, som låter ofantligt mycket bättre, för en bråkdel av kostnaden!

Skaffar du dig en Rörförsedd DAC/Förförstärkare likt en DAC Magic som du sen kopplar till ett par aktiva Studio Monitorer är av erfarenhet det mest prisvärda du kan göra. Förstärkaren håller Monitorerna i ett järngrepp, svårt och förklara måste upplevas! Och just den kombon ligger inom din budget, om lite över. Du kan senare köpa till en Receiver om så önskas, även om det såklart smutsar ner kedjan Har ett par KRK VXT8 hemma för provlyssning hihi, till mina grannars förtret

https://www.mav-audio.com/

http://www.krksys.com/

Tack för din input. Insåg dessutom att förstärkare är hiskeligt stora/fula, så det får mig att tveka mer om det verkligen är rätt väg (måste köpa nytt möblemang om det är för stort).

Men behöver man verkligen en DAC ifall man köper aktiva högtalare? Tar gärna emot tips på aktiva högtalare också!

Såg t.ex. Klipsch r-16pm på tyska Amazon för ca 300 euro. Inte riktigt rätt färgskala för mktt hrm, men kan nog komma över det.

Skickades från m.sweclockers.com