Inlägg

Inlägg som Llorona har skrivit i forumet
Av Llorona

Nvidia shield för att börja in-home streama till TV och börja spela med handkontroll från soffan. Fick nog av dator pga jobbet och konsolornas prestanda, grafik, ljudnivå gjorde mig alltid ledsen.

Annars ssd/bredband, som många andra.

Av Llorona

Har fått en köpare här i Göteborg och väntar på upphämtningen. Skriver här ifall köparen ändrar sig.

Av Llorona

Asus 970 strix 4gb

Hej!

Dags att sälja mitt 970. Har fungerat utmärkt under hela min användning. Semipassiv kylning.

Föredrar upphämtning i Göteborg, annars betalar köparen frakten.

Läs hela annonsen här

Av Llorona

Jag skulle ha kikat på främst garantiperioden och formfaktorn, så du kan ta med det i framtiden. Mitt gamla psu var precis att det kom in i nya chassit, men då blev det riktigt mycket svårare att gömma kablar och jag drar mig för att öppna upp chassit.

Av Llorona
Skrivet av Jacob:

Annars kostar väl expansionen typ ingenting numera?
Vi syns ikväll! På populär begären ser det ut som om vi får göra en happening kring Resurrected när det landar.
Hasse the Impaler!
En riktigt stor mattallrik skuren frukt och två liter Coca Cola Zero. Sen är man återfuktad och redo att släpa fötterna efter sig resten av dagen!
Dåligt.

Hela 80 kr fortfarande, galet. Nej, men ska allt nöja mig med att kika lite smått på stream och peppa på remaken

Av Llorona

Kul att de släppte ett mindre. Ska bli spännande att se på recensionen! Köpte ett Corsair Icue 220t istället som matchade storleken (och designen) jag önskade mig.

Av Llorona

Avundsjuk!

Kommer fortfarande ihåg min CD-Key till DII, men har dessvärre glömt av expansionen. Måste se till att åka till föräldrarna och plocka hem boxarna

Av Llorona

Skönt att se att endel köer har arbetats av och att de finns i lager!

Av Llorona

I mobilen skulle de här ändringarna inte märkas väl? Där jag som webbutvecklare hade haft designfokuset.

Av Llorona
Skrivet av Thomas:

@Llorona 5000-serien har inte stöd för att ändra vcore manuellt (inte med offset heller) om man inte har fast klockning, dvs utan någon slags boost.
Curve optimizer låter dig göra det på ett sätt som bevarar boost.

Trodde VDDCR CPU V var vcore. Men det förklarar endel, antar jag måste lära mig ryzen master. Riktigt hemskt gränssnitt. Men ser även i hwInfo att det finns "Effective Clock" och någon annan som visas upp i alla andra program. Auto som gäller med andra ord.

Ni har ju samma moderkort som jag, vet ni varför det finns två ställen med PBO? Ett längst ner i advanced, samt ett i fliken vänster om det. Och vart hittar du curve optimizer?

mina sensorer

Av Llorona

Tack för allt intresse, önskar er andra lycka till!

Av Llorona

Har också upptäckt detta. En lustig sak jag märkt är att jag får sämre cinebenchmark score när jag sätter manuell vcore, är detta verkligen rätt? Skiljer 2000 poäng i r23, men blir även 25grader lägre. Ca 75W, istället för 140w trodde jag att den skulle kunna boosta mer.

Ser även ut att min manuella vcore håller en stabil boost på 4.75-4.775 all-core. Satte jag mycket högre volt och manuell överklock på 4.7 krashade allt direkt. Fattar inget än så länge, ska kika på curve optimiser!

Av Llorona

Kontaktat vinnaren via pm. Om det inte blir återbud avslutar jag annonsen.

Av Llorona

Hittade en kartong som är ca 3cm längre och högre än moderkortskartongen, borde vara säkert. Får även plats med kylaren där. och lite bubblor.

Kl 20:00 idag lottar jag bland alla som budat 1500 eller mer + frakt/upphämtning. Säljer för det priset + frakt också.

Av Llorona

Jag har inte bestämt än hur jag väljer köpare än, måste fundera över dagen. Återkommer seanst imorgon.

Av Llorona

Kul att så många är intresserade. Ingen vits att lägga högre bud än 1700. Men om ni orkar kan ni väl skriva vad ni tänkt använda den till i ett PM? Det som jag inte säljer kommer jag skrota.

Skicka utan kylare borde vara okej. Ska kika vad jag har för kartonger och skumplast liggandes. Om jag hittar rätt mått så borde det kosta 122 kr för ett medium paket (110 cm 3kg) via postnord.

La till lite bilder på övriga delar, verkar få mitt nya chassi nu om någon dag.

Av Llorona

I7 4790K, Z97, 16 Gb Ram

Hej!

Är en av alla som uppgraderat sin dator och vore kul om någon annan kan få glädje av mina gamla delar.

I7 4790k som jag har haft körandes i 4.6 GHz, har för mig den gick överklocka lite mer.
Asus z97-A usb 3.1
4 x 4Gb HyperX 1866 MHz hx318c10fwk2/8

Thermalright True kylare, skulle vara riktigt bra på låga varvtal.

Kan skicka med en gammal ssd jag har över, ett gammalt pci ljudkort och kanske ett chassi (proshop har sagt mitt borde kunna skickas snart), ifall det skulle vara av intresse.

Uppdatering: Proshop har registrerat mitt nya chassi i postnord, så det kan jag ge bort. La upp bilder. Moddifierade frontpanelen för att få ner RPM/ljudnivå, lite skavanker och syns det är första hemmasnickeriet.

Föredrar upphämtning i Göteborg, framförallt om jag ska packa med kylaren.

Läs hela annonsen här

Av Llorona

Woho 15:02 5800x från Webhallen bekräftad i PostNord! Hoppas på leverans imorgon (express) eller på fredag

Av Llorona

Jag kommer testa båda när jag väl får min nya cpu nu i veckan. Ska försöka hitta på lite scenarion och mäta skillnaden mellan mina m2 diskar. Lär mest bli bootning och programmeringsexempel

Av Llorona
Skrivet av Mieriola:

Det är ju inte vid uppstart och programstart som man gör största hastighetsvinsten när man byter till NVME utan när det skall flyttas mängder av data inom samma disk, tex när du flyttar stora/flera filer mellan mappar eller packar upp zip-filer.

Jag håller med om att en ominstallation kanske inte är värt det men kloning är ett nästintill fullgott alternativ för en bråkdel av tiden.

Har också klurat på detta hela ämnet som TS. Skönt att höra det inte spelar så stor roll. Får bli OS på m2 pci3 istället för den stora pcie4 jag skaffade för nya bygget, mest för struktur.

Men trodde att om man installerar program på en "långsam disk", som läser/skriver filer på en "snabb", då hanteras väl ingenting på den långsamma disken trots programmet ligger där? Det borde väl bli en ström av data som hanteras i ram-minnet och processorn, efter läsningen av datan?