Inlägg

Inlägg som M4ts har skrivit i forumet
Av M4ts
Skrivet av bengt-re:

Det är svårt trollande att gnälla över att OS i största allmänt inte fungerar för honom bara för att han inte vet hur man gör. Och vad tillför det diskutionen? Troll var ordet sa buff.

Inte vet vad jag gör? Jag trodde Ubuntu skulle fungera bra out of the box, det är ju det som är poängen med ubuntu, att det ska funka lätt och smidigt. Man ska inte behöva gå en kurs i skiten för att lära sig "hur man gör".

Och ja, gentoo skulle nog fungera bättre om man ändå vill lära sig "hur man gör". Debian, Fedora, openSuse osv skulle nog också fungera bättre utan att man behöver lära sig "hur man gör".

Av M4ts

Dom har väldigt bra reor på cdon nu, kolla här

http://cdon.se/hemelektronik/b%c3%a4rbara_datorer/0-4000/

Flera datorer med riktiga i5 för under 4000

Av M4ts

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig men jag har själv alltid fått olika småbuggar i diverse *buntu system, speciellt kubuntu och xubuntu. Jag skulle inte rekommendera dessa OS till någon.

Av M4ts

Proprietära flash funkar minst lika bra i linux 64-bit som i windows men gnash (libre version av flash) har fortfarande många problem.

Av M4ts

Fick precis hem mitt majestouch 2 tenkeyless med cherry mx blue, fantastisk känsla, rekommenderas varmt

Av M4ts
Skrivet av Sentenced:

Jag har för mig att jag läste på en sida (måhända foliehatt) att ICQ som nu ägs av ryssar (det är populärt där + öststaterna) inte kan neka att ryska säkerhetstjänsten läser samtalsloggar.

Det finns väll alltid risk att någon säkerhetskänns lyssnar in, om inte lokala system som FRA så globala spionssytem som echelon. Förövrigt gäller väll i stort sett samma sak med alla amerikanska företag i och med patriot act.

http://www.zdnet.com/blog/igeneration/google-admits-patriot-a...

Av M4ts
Skrivet av flancen:

men du måste väl ändå hålla med om att irak äventyret är dyrt, pengamässigt sett, vi diskuterar ju inte hur måna liv som gått till spillo i denna tråden...

sen om de inte ska höjja skatterna, hur ska det då gå till väga? skära ner i vad? utbildningssektorn är redan märkt för nerskärningar, likaså "defence" kanske ingår säkerhetstjänsterna här(bush startade ju en hel del nya)?

Det klart att krigen är dyra, ännu en anledning till att vi inte borde ha dom...

Man kan avsluta alla krig och dra hem soldater ifrån 99% av över 100 länder där usa har militärbaser. Man kan upphäva skit som Department of Homeland Security, Transportation Security Agency, stora delar av National Security Agency och Bureau of Alchohol, Tobacco and Firearms, man kan ta bort Central Intelligence Agency. Man kan sluta kriget mot droger som kostar miljarder dollar, man kan sänka skolbudgetar som har höjts genom åren utan att ha gett bättre resultat, man kan reformera resten av alla stora byråkratiska system för mer effektivitet. Man kan reformera skattesystemet så att dom största företagen som tex General Electric och Google betalar mer än 0% respektive 2.4% skatt.

Det finns hur mycket som helst onödiga skitsaker som man kan dra in på, men det kommer dom inte att göra...

Av M4ts
Skrivet av Zotamedu:

Nej och de lär inte bli gladare om USA orsakar ett inbördeskrig genom att först bomba tillbaks Irak till stenåldern och sedan lämna det. Hade de gjort rätt från början hade de kunnat vara därifrån nu och landet kunde varit i ordning och USA kunde haft en allierad. Irakierna välkomnade trupperna först för att de tog bort Saddam men sen klantade de sig. Egentligen var det ju sjukt korkat att gå in i Irak från första början men i USA måste man tydligen förklara krig för att bli omvald.

Dom har redan ett krig nu så det gör ingen större skillnad om det blir inbördeskrig sedan. De flesta skulle bara bli gladare av att USA inte lade sig i. Jag tror knappast att de flesta irakierna var särskilt glada över någon del av ockupationen förutom att Saddam försvann men till och med videorna på statyerna av Saddam som revs ner var iscensatta för media.

USA hade inte kunnat gjort rätt från början, mellanösterns politik är för irationell och man kan inte "installera demokrati". Det funkar inte och allt från början till slut med konflikten är helt efterblivet.

Av M4ts
Skrivet av Zotamedu:

Nej men eftersom det är stört omöjligt att skära ner på budgeten tydligen så måste de höja skatterna vilket också är omöjligt tydligen. Mer moment-22 åt folket?
Visst, det hade varit lätt att bara sticka men det hade inte varit smart. Hade Bush lämnat Irak hade det blivit totalt kaos och inbörderskrig, alla hade beskyllt USA för kaoset och istället för att föra ett krig mot terrorism hade det skapat mer.

Vilket struntprat, det där håller jag inte alls med om. Ditt alternativ är att vara där i 10 år till, och det är många gånger värre, speciellt i det ekonomiska tillstånd USA är i nu. De flesta i mellanöstern är inte glada över USAs ockupation visar massor av undersökningar.

Av M4ts
Skrivet av Zotamedu:

Obama startade inte skiten utan har försökt få slut på det vilket inte är helt trivialt. Speciellt inte när återuppbyggnaden sköttes så extremt dåligt i Irak. Hade det gjorts ordentligt hade de kunnat vara därifrån för länge sedan och låtit Irakierna sköta sig själva som alla vill att de ska. Men istället är de fast där på grund av inkompetent administration.

Sen är det ju tydligen inte lätt att fixa budgeten när halva USA klassar skattehöjningar som kommunism. Obama lyckas ju inte ens återinföra skatter som Bush tog bort.

Obama har röstat för och är för krig i Afghanistan, Irak och Libyen. Det har också bombats i ställen såsom Pakistan, Yemen och Somalia. Även fast de har "lämnat" Irak så är det 50000 amerikanska soldater där och varje gång dom minskar den siffran så ersätts bara militär med legosoldater istället. Det är också mer soldater i Afghanistan nu än det var under Bush, och dessutom så skulle USA vara utanför kriget nu ifall Bush utryckningplan hade följts. Obama är också för att ha militära baser i över hundra länder och all annan imperialism som Bush stod för. Neokonservatism och neoliberalism är nästan samma sak.

Dessutom behöver man inte höja skatter för att balansera budgeten...

Av M4ts
Skrivet av Badboy Rune:

Givetvis kommer skuldtaket att höjas. Om det inte skulle göra det kan vi få se en börskrasch värre än den som var 2008. USA skulle dra med sig hela världsekonomin in i en lång djup recession/depression.
Det som pågår nu är ett politiskt spel där republikanerna ser sin chans att pressa Obama och kritisera hans politik, bla hans sjukvårdsreform.
Det är dessutom ett presidentval snart där Obama kommer ställa upp.

Ett av problemen är att politiker ofta söker kortsiktiga lösningar för att kunna klamra sig kvar vid makten. Obama drog igång ett gigantiskt stimulanspaket för att få fart på jobben (givetvis med lånade pengar). FED kan knappt sänka räntan mer och kör med sina "Quantitative easing" program som innebär att man mer eller mindre trycker pengar och pumpar in i finanssystemet. Ändå ligger arbetslösheten kvar på nästan 10% i USA. Det här är inte hållbart i längden och man börjar få slut på alternativ.
Förmodligen behöver man genomföra både skattehöjningar och rejäla budgetnedskärningar. Jag tror att Demokraterna och Rep. måste komma överens tillsammans om någon form av långsiktig lösning som sträcker sig över många år framåt. Sen behöver man faktiskt genomföra nedskärningarna också...

Hittade en intressant video om skuldtaket.
"The Debt Ceiling Is Complete Bullshite!"
http://www.youtube.com/watch?v=zqTXgNM8Kcs

Sättet den amerikanska federala staten räknar arbetslöshet på är helt fel, bland annat så räknas dom som har bidrag som anställda även ifall dom är arbetslösa. Enligt vissa andra ekonomiker/politiker så är den reella arbetslösheten så hög som 22%

Skrivet av Zotamedu:

Inte så konstigt att landet har problem när de 2010 hade en militär som kostade $687,105,000,000. Alltså ungefär 5 biljoner kronor på ett år. De är uppe i nästan 5 % av BNP. Vi snackar alltså ett land som står för 42 % av världens militära utgifter. Det kostar att ha två krig igång och jag förstår inte att högern inte ser att de inte har råd att slås för sin frihet* i Afghanistan och Irak.

*Det är något jag har försökt förstå länge. Jag har hört många Amerikaner säga att soldaterna är i Irak och slås för deras, alltså amerikanernas frihet. Jag får det inte att gå ihop och det låter som första klassens hjärntvätt genom propaganda.

Båda partierna är för krig, obama är ju minst lika dålig på den fronten som bush var.

Av M4ts

Jävlar vad många kommunister här på SC...

En världstat i er form kan aldrig uppkomma, kolla på dagens stater och den enorma korruption som finns redan nu, om folk skulle få den enorma makten som era idéer medför så skulle det sluta katastrofalt

Av M4ts

Från wikipedia

Citat:

The Ultimate Doom, the retail store version of the game, adds a fourth episode, Thy Flesh Consumed, occurring after the three original episodes of Doom and before Doom II. This episode was developed by independent master level designers with id's approval, and was designed for expert Doom players seeking a major challenge. It is considerably more difficult than the original three episodes.

Jag rekomenderar också gzdoom, då kan du köra spelet i högre upplösning + mouselook.

Av M4ts

1.3 är bättre

Av M4ts

Kanske dags o köpa ny dator?

Av M4ts
Skrivet av hasenfrasen:

...och lösningen var vad?

Håll utkik efter "Your->Enemy" i eftermiddag.

Lägg till +widescreen i "target" på din genväg till exefilen.

Av M4ts

Kom tillbaka till Battlefield 2 /2142, oändligt mycket bättre.

Av M4ts

Om man klagar på tv-licensen med argumentet att man inte kollar på svt och man ej är nyliberal så har man ju inte riktigt tänkt ordentligt.

Av M4ts

tf2 utan tvekan

Av M4ts

Någon som vet ungefär vilket pris 6870 kommer att landa på?