Inlägg

Inlägg som Poppler har skrivit i forumet
Av Poppler

Trine-spelen är bra, och man kan sitta och spela tillsammans. Inte allt för avancerat men ibland lite klurigt.
Lego-spelen är också bra och har rätt nivå om man som jag verkligen vill förhala allt vad Fortnite och liknande spel heter så länge som möjligt.

Av Poppler
Skrivet av anon159643:

Det finns några få saker med Switch som jag tycker hade gjort den till en killer.
Fullhd, senaste cpu&gpu och webbläsarstöd, pdf, word, excelvisare, hade det inte gått att emulera android? Kanske för slö, cpu&gpu för det.

Hårdvaran är Nvidias Tegra X1 ship, dvs android är inga bekymmer rent tekniskt. Tror dock inte att Nintendo vill göra en Android konsol..

Av Poppler
Skrivet av gamerfreak87:

blev en Logitech G402 hyperion fury och har den nu och blev väldigt nöjd och passar perfekt till fingrarna köpte även passande musmatta https://www.inet.se/produkt/v100689/logitech-g402-g640-bundli... är jätte nöjd

Kul att du är nöjd. Jag tog lite bilder som jag skulle visa men kom inte för mig att ladda upp dessa. Logitechs gaming software kan vara lite rörig. Funkar just nu bra till mitt 810 orion men musen har lite svårt att byta profil automatiskt.

Av Poppler

Ägde den första versionen av Death Adder och var nöjd med den, men den gick sönder efter 4 år. Håller med om att den kan vara lite jobbig för lillfingret. Jag är en sådan som släpar lillfingret mot musmattan och får då återkoppling till mina rörelser. Inget medvetet val utan bara blev så.

Idag sitter jag på Hyperion Fury och är väldigt nöjd. Gillar att det går snabbt att ändra DPI till förinställda nivåer. Använder det mer än "snipe"-knappen då det stör mig i siktandet att hålla inne den och har högre DPI i Windows än i vissa spel. Har ganska långa fingrar ska tilläggas.

Till detta har jag en cheap charlie "Arrogant Bastard" mouse bugee från Kjell & Co för trådlös känsla.

Av Poppler

Snart så kommer svenskarna vara blockade från Crowd funding-sidor. GJ HF!

Av Poppler

@hamthu:
Tycker nog att du definitivt ska titta på ett nätverkskort som stöder 802.11ac för bästa hastighet. Er router måste förstås ha stöd för detta, men annars kommer säkert er nästa router att ha det.

Själv köpte jag ett Gigabyte GC-WB867D-I, lägre hastighet än Asus-kortet ovanför men också lägre pris och inbyggd Bluetooth 4.2.

Av Poppler

Som du säkert känner till så har du dammfilter fram och undertill. För att så gott som möljigt hålla dammet på utsidan behöver du ha ett övertryck i lådan vilket du skapar genom att ha fler fläktar som blåser in än ut. I mitt Define R4 har jag två 140 mm i fronten och ett till i nederkant innanför nätaaggregatet. Det ska också nämnas att jag har ett Corsari H100 som blåser ut en hel del luft, därav tre tilluftsfläktar.

När vi är på ämnet så frågar jag er andra: Finns det plats att fästa en 140mm fläkt i botten på nya R5 med ett större nätagg (typ Supernova G2 750 och RM 750)? När jag bytte till större strömförsörjning gick det inte längre att skruva fast fläkten i hålen, men den får plats om den ligger löst. Kanske går det nu när man kan ta bort den nedre buren?

Av Poppler

Tack för input.

Anledningen till att jag hoppas på att få trådlöst att fungera väl är att farten i huset där datorn står ser ut att vara bra (mätt med telefon). Eftersom jag bara bor i villan temporärt så får vi se om det blir en större investering än den idag då jag hämtade upp ett trådlöst nätverkskort. Hoppas innerligt att mina gamla farhågor är obefogade. Får leva med att datorn får vara på eller sätta NAS i hallen tillsammans med router.

Av Poppler

Internet Connection Sharing medan datorn är i sleep?

Tack för att du är här och läser.

Försöker hitta en nätverkslösning i mitt tillfälliga andra boende i Tyskland då installatören av fiber tyckte att entréhallen var ett bra ställe för en router, något jag inte håller med om. Powerline-nätverk ger mig max 30% av hastigheten jag betalar för så tänker testa trådlöst till den stationära datorn. Bredvid denna tänker jag ha min NAS som idag endast har trådad anslutning och behöver vara igång 24/7. Frågan som dyker upp är om Internet Connection Sharing fungerar när datorn är avstängd eller i sleep?

Det trådlösa instickskortet som jag funderar på att köpa är ett Gigabyte GC-WB867D-I AC1200 med Bluetooth för att samtidigt få möjlighet till att spela musik på trådlös högtalare i rummet.

Av Poppler

Du kan använda den befintliga VPN-clienten och låta all trafik gå igenom den anslutningen. Samtidigt kan du använda Synologys inbyggda quickconnect-stöd (typ ett slags DDNS) för att nå FTP.

Av Poppler

@Vinolik:
Jämför du med vad det kostar att åka en attraktion (kr/min) i en nöjespark så var detta billigt och blir säkert en upplevelse få kommer glömma.

edit: förtydligande

Av Poppler

Fläktarna är avstängda sålänge kortet inte är varmare än 60 grader.

Av Poppler

Många nämner klockan 22:00 som sista tid och endast en säger klockan 20:00 som jag själv tycker är en lagom tid att börja tänka på sina grannar. Nog vill alla ha lugn och ro på kvällen? Ömsesidig respekt är ett mjukt och enkelt sätt att hålla både sig själv och andra nöjda.

Kommer grannen upp 16:30 och gormar skulle jag sagt åt honom att flytta till Norrland så jag slipper se aset. Ömsesidig disrespecKt.

Av Poppler
Skrivet av philipborg:

Jag är rätt säker att CTRL+F5 räcker. Vanlig F5 är bara en refresh men CTRL+F5 är en tömning utav cache och allting för helt ny data.

Tack! Hade samma look som personerna ovan men har senaste Chrome. CTRl+F5 gjorde susen.

Av Poppler

Jo, switch bakom switch skulle vara för att bygga en sorts nätverkscentral i städskrubben och på samma gång snygga till runt skrivbordet. Tanken på ett städat och lugnare intryck vid datorhörnan lockar.

2W låter fin fint teejee! Tack för att du gjorde den kollen endast för mig! Det får bli en GS108, spikat.

Angående att sätta modemet som just endast modem; ja det går men blir tvungen att ringa Glocalnets support för att låta dem göra dessa inställningar. Är inte vän av att låta andra sköta konfigurationer av mina saker men i det här fallet så må så vara. Det är ganska uppenbart att det inte kommer någon riktig fix för säkerhetshålet i dessa routrar.

Av Poppler

Tack för att ni tar er tid att svara.

Innan jag skrev inlägget så kikade jag på switchar på Prisjakt och såg där att GS108 drar 14W, det motsvarar en dryg hundring i drift per år. Visst, inte en jättesumma och såg inte att 105'an endast drar 3,7W (~30kr/år) vilket väl måste ses som mycket lite.

Tydligen kan man inte lita på alla siffrorna på Prisjakt... Tyckte att det var lite för stort spann på effektförbrukningen och tittade på Netgears hemsida. 4.9W ska det vara för 108'an (ändrade på Prisjakt nu).

GS105 ger räcker i dagsläget vid mediabänken men har isf inte en enda port över för fler prylar som kan hitta hem, till exempel nätverksansluten multifjärr och accespoint för att hjälpa en skymd Chromecast. Det får bli en GS108 tror jag.

En till fråga i förbifarten: Finns det något som talar emot att sätta en GS105 bakom en annan GS105? Det kanske var det du menade teejee?

Av Poppler
Skrivet av mrqaffe:

Du ska för det första inte köra med 2 routrar, ska du ha en egen ska "adsl modemet" verkligen bara vara ett modem och inte en gateway, eller så gör du om din router till en switch för annars får du adresseringsproblem i lanet.
Behöver du fler portar så ska du använda en eller flera switchar placerade på lämpliga ställen.

Modemet är ett Zyxel 2601 med det där säkerhetsproblemet som uppmärksammades för något år sedan. BBB och Glocalnets lösning var att stänga ute slutanvändaren från admin-gränssnittet. Därav kan jag inte endast använda modemet som gateway.

Av Poppler

Energi- och utrymmessparande nätverkslösning för villa med ADSL (brist på LAN-portar)

Ska försöka beskriva så gott jag kan hur vi har det idag och hur vi skulle vilja ha nätverkslösningen hemma. Allt fler saker är uppkopplade och portarna på den gamla trotjänaren DIR-655 är alla upptagna pga hemmabiointresse, hemautomationsintresse och gaming.

Har ADSL in i villan på blygsamma 12/1 från Glocalnet.

Glocalnet-modem går till WAN på DIR-655.
Anslutet till DIR-655 via LAN-port har vi eller önskar ha inkopplat samtidigt

  1. Synology NAS

  2. TellStick Net

  3. Raspberry Pi2

  4. Yale Doorman modul för fjärrstyrning av låset i ytterdörren

  5. Pioneer Receiver

  6. Dator

  7. Xtreamer P4K mediastreamer

  8. PS3

Därtill kommer lite trådlösa anslutningar som mobiler och en Airport Express (för musik på altanen).

I dagsläget blir det en del växlande av kablar vid hemmabion (DIR-655 har den blygsamma standarden fyra LAN-portar). Datorhörnan med nätverksutrustningen är i ett hörn av huset men tanken är att gömma nätverksgrejerna i städskrubben två meter bort och samtidigt dra nya kablar via väggar och vind runt i huset. Har av gammal vana önskat kunna styra alla IP via D-Linken men är inte låst till detta och har tre portar ledigt på ADSL-modemet.

Hur bör jag gå vidare? En switch i skrubben? Då blir det fyra saker som är igång dygnet runt och dessutom med sämre trådlös täckning i huset.

All input mottages tacksamt!

Av Poppler

Med tanke på att personen hänger upp och ner i slutet av åkturen så är det uppenbart att något inte är rätt med deras system. Är det något Riften inte behöver så är det hjälp med att få folk åksjuka.

Av Poppler

Räcker att titta på köp & sälj här bredvid. 7970 GHz för en tusenlapp och tokspöar ett 750 ti.