Inlägg

Inlägg som Trihxeem har skrivit i forumet
Av Trihxeem
Skrivet av Ryssfemma:

Tacka gamers som skriker efter ”One launcher to rule them all” men ser inte problemet med konsekvenserna av det.

Helt klart värt att betala mer för att slippa multipla launchers!

Av Trihxeem

Spontant låter det dyrt?
Vi är 35 lägenheter i vår BRF och vi betalar 136kr per lägenhet för 1000/1000 via bredband2 (ingår i avgiften).

Av Trihxeem
Skrivet av trickeh2k:

Vad kommer jag kunna göra med denna då? Siri har jag aldrig ens använt.

Edit: Lyckades hoppa över just det stycket. Lät ju inte jätterevolutionerande men får väl testa i höst.

Siri är ju skitbra! /s

Set a timer for 15 minutes!
Siri: 50 minutes, counting down

^
Det har tyvärr hänt mig en gång, det blev jäkligt tråkiga buffalowings!
Just timer är det enda jag använder siri till, är hyfsat smidigt men ser inget behov av mer.

Av Trihxeem
Skrivet av shabik:

Hej! Jag spelar inte väldigt intensiva spel men jag gillar att ha 2-3 skärmar med flera processer samtidigt. Framförallt vill jag ha en dator som jag kan ta med mig inuti en ryggsäck. På ett sätt har jag en ganska fin budget (20k+) men eftersom jag köpte en ny laptop för kanske 1.5 år sedan vore det enklare med något billigare. Jag har massa ram, ssd osv men antar att inget annat är värt att hålla kvar vid.

Så vi förstår lite bättre; vad är det du vill uppnå med att kunna ha med den nya datorn i en ryggsäck som du inte kan uppnå med laptopen?
Flera skärmar, kraftfullare CPU, etc.?

Av Trihxeem

Hur kunde de ens tro att detta var OK från början?
De känns helt bortkopplade från sina användare, borde skämmas!

Av Trihxeem

AI för att identifiera reklam i klippet och ta bort det?
Man kör en separat klient som drar ner de videos du vill se samt tar bort reklamen och sponsorsegment.
Så när du vill kolla är allt redo, ingen buffer och ingen reklam. Är så pass får som skulle göra det så YT skulle inte orka bry sig tror jag.
Personligen skulle jag vara mer intresserad av att få något sådant att fungera tekniskt än innehållet på YT.

Funkar inte det så är YT ändå inte speciellt värdefullt så det skulle inte vara en större förlust att läsa en god bok istället

Av Trihxeem
Skrivet av wilsontaylor:

För mig som vill studera till hösten för att hoppa in i branschen känns detta dystert. Finns det ingen rekryterare, chef eller liknande befattningshavare som kan ge sin version av problemet? Jag har hört detta tidigare av vänner i branschen. Vad är problemet egentligen, det är provocerande korkat.

Jag rekryterar till och ansvarar för 4 utvecklingsteam.
Inga problem att börja plugga och sedan komma ut och ta jobb.
Absolut enklaste är att få in en fot under studietiden! Många större företag har någon form av acceleration program där man tar in någon från utbildning och ger dem 6mån hårdträning för att de snabbt ska börja leverera inom företaget. Det är också ett bra alternativ och blir ju klart lättare om man har kontakt med företaget innan.

Efter det så bör du om du vill få upp lönen byta vart tredje år eller så. Naturligtvis får man väga det mot att trivas på sin arbetsplats. Som rekryterande chef så ser jag inget problem i att någon har jobbat på många olika platser, gärna i lite olika brancher så de har bred erfarenhet.
Räknar med ungefär 3år innan folk börjar röra på sig igen (gärna inom företaget klart, kanske en ny roll). Blir det längre är det klart roligt och vissa försöker man få att stanna för att man ser mycket potential men då måste man tydligt pusha dem vidare till nästa roll så de ser en morot i form av ansvar och lön.

Av Trihxeem

1/6 meh - hörde ingen skillnad på någon av spåren.
Lyssnade med ett par airpods pro.
Hifi överskattat för min del verkar det som.

Av Trihxeem

Bara till att bunkra då för de som gillar dem.

Av Trihxeem

64
Har varit uppe och nosat över 60 använt när jag kör massvis med virtuella maskiner så det känns befogat.
128 tror jag dock inte jag skulle ha nytta av så det blir 64 i nästa maskin också om inte priserna totalt krashar.

Edit: nu när jag tänker efter så kör jag ju jobbdatorn mer än min egen och den har 36gb unified.

Av Trihxeem
Skrivet av dakke:

se bara till att ni kollar era hifi inställningar i spotify appen för det är väl känt att spotify fuskar och varje gång appen uppdaterar så sätter den tillbaka kvaliten till normalläge, detta för att de vet att 95% inte hör någon skillnad och i samma tur sparar de miljarder i bandbreddskostnad utan någon risk att åka dit för brotten de begår för att det går alltid att skylla på massor av grejer men jag ser det som en självklarhet att de med flit ställer ner kvaliten för att de vet att de flesta inte kommer märka det och fortsätta betala för bättre kvalitet utan att faktiskt använda det.

Holy giant sentence Batman! 😂

Om du kallar det för brott så känns det som du har en väldigt fri definition av brott och sannolikt är vi alla brottslingar.

OnT: Kul för de som är frälsta i musik och kan höra skillnad på det men det känns som de har redan hittat bättre (och billigare?) alternativän spotify. Tolkar detta mest som PR för att göra aktieägarna glada ("titta, vi släpper nya grejer!").

Av Trihxeem
Skrivet av JDM:

Ingen kan se om ett trasigt grafikkort överklockats genom mjukvara så det är lugnt.

Jag tolkade inägget som: garantin från nvidia är inte det viktigaste om kortet har börjat brinna och man nu står och kollar brandkåren jobba.

Av Trihxeem
Skrivet av reverend benny:

Bra post.
Nyfiken följdfråga, hur hanterar du folk som just inte bidrar men sitter med på möten?
Själv försöker jag rikta frågor så att dom dras med men ofta blir det lite som att prata med en tonåring, man får ett Ja eller Nej.

Absolut bäst sätt är att dra in dem i diskussionerna. Fråga om deras uppfattning/erfarenhet.

Att påtala att någon är passiv i mötet ger sällan bra resultat utan isf tar jag upp det på våra 1:1s (om det är en person som rapporterar till mig), är det inte det så tar jag det med deras manager. Naturligtvis lägger jag fram det som att det är synd att vi missar deras input i diskussionerna och att jag önskar att de var mer delaktiga för bästa resultat.

Specifikt får man bara ett ja/nej svar så brukar jag be dem utveckla det svaret. Varför kommer du fram till den slutsatsen? Har du erfarenhet av det sedan tidigare, har du ytterligare information, etc.

Vi kör rätt hård no-laptop/no-phone policy på våra möten så det finns inte så mycket att göra förutom delta i diskussionerna.

Av Trihxeem

eftersom jag kallar till de flesta mötena...

...så får jag ju hoppas att de uppskattas
Strategi:

  • Bjud in så få som möjligt med bibehållet resultat

  • Klar agenda

  • Klar förväntan på mötet

  • Tydligt kommunicerat om det krävs förarbete av deltagarna (läs igenom saker, se till att de har uppdaterad information, etc.)

  • Styr mötet efter agendan - poppar något upp så ta ett separat möte eller i slutet på detta mötet om det finns tid och då är folk fria att gå.

Det brukar ge rätt bra möten men kräver insats av de som bjuds in. Folk som bara sitter tysta och/eller inte bidrar kan lika gärna lämna. Mina team har också fritt fram att neka möten de blir inbjudna till om deras tid kan användas bättre. Alla är optional om de inte är explicit nödvändiga.

För mig personligen: boka 15-30 min efter mötet för att hantera actionpoints som kommer upp så man slipper ta det på fredag eftermiddag

Guldregel: det är helt ok att neka möten om man känner att ens tid kan användas bättre! Jag nekar nog 75% av de mötena jag blir inbjuden till och om någon explicit vill att man joinar så taggar de en i inbjudan eller följer upp när man nekar.

Av Trihxeem
Skrivet av Allexz:

Helt sinnessjukt.
Som vilken äldre / oldschool gamer vet så är ett av de de största probleme med nyare generationers spel att spelaren behandlas som om den har IQn av en blomkruka. Tänk vad hemskt om dess spelare tilläts t.ex utforska själv och inte bombarderas av radars, minimaps, blinkande cursors, npcer som pekar i rätt riktning eller att man rent av förlorar kontroll och transporteras till nästa punkt spelet kräver att du ska vara för att inte kulisserna ska braka ihop.

Nu får man en AI som skall hjälpa med spel som redan är ett rep med en knut på som man kan följa med ögonbindel redan från början.

Håller helt med! Spelen görs för 10åringar utan tålamod.

Av Trihxeem

Är du sugen på FLER smarta hemmet-prylar?

Saknar alternativet: nej är inte ens intresserad av EN första.

Kul för de som vill mecka med tekniken men inget jag personligen ser något värde med.

Av Trihxeem
Skrivet av weawer:

ja absolut piratkopiering har varit ett problem ett bra tag. Kommer ihåg de gamla dvderna och banden med "you wouldnt download a car".
Drm krävs för att få folk att betala för grejer annars så kommer folk ladda ner/kopiera/filma så har det varit så länge man har kunnat.

Fast det var ju inte DRM som gjorde att folk började streama istället för att ladda ner.
Netflix och spotify fungerade så pass bra att det var smidigare än att piratkopiera.
När det nu blir mindre smidigt (otaliga olika streamingtjänster till sammanlagt betydligt högre kostnad) så är skillnaden mellan illegal och legal streaming/nerladdning mindre.

Det finns ju till och med situationer där det är smidigare att piratkopiera än att betala för sig så det är upp till folks moraliska kompass. De som piratkopierar/streamar märker ju inte av DRM.

Av Trihxeem
Skrivet av tintinj:

Vem sitter och tittar på tv/film på en liten 6-tumsskärm? haha
HDR är ju det som gör att Netflix är värt att ha för tv/film

Gissningsvis folk som pendlar t.ex.?
Slökolla en TVserie på bussen känns rimligt. Då är ju HDR inte speciellt prioriterat.

Av Trihxeem
Skrivet av giplet:

Jag blir alltid förundrad över denna negativa inställning till att dra kabel.

Spontant så är det för att det är jäkligt fult när man inte kan dölja kabeln.
I mitt fall: ska tvärsöver en bred, lång hall. Kabeln får antingen gå under golvet (orka dra upp parkett för det) eller längs taket och då syns kabeln (lägenhet, kan inte gå via vind). Det finns inga lister att gå längs som går hela vägen utan kabeln kommer att synas på ett par ställen isf.
Nej tack, blev mesh som funkar tillräckligt bra för att streama film i vardagsrummet.

Hade jag velat ha dold kabel istället? 100%!

Av Trihxeem

Hade lite tid över på lunchen
Detta är priset NU:
73763kr
kundvagnen hos inet

https://www.inet.se/kundvagn/bild/y3IpAcbArpOMdgJGtR9-JSqbsHE/50...