Inlägg

Inlägg som Trihxeem har skrivit i forumet
Av Trihxeem

Tack

Skrivet av 2012--BANG:

ni bannar min 141414 kompis som sörjer för att Stefan LIV har dött ni har verkligen inga känslor. Jag bryr mig inte om ni bannar mig nu för jag kommer ALDRIG besöka denna plats mer noll tolerans mot en som har sorg och en som dött.

Jag undrade vad den praktiska skillnaden var mellan PCI Express 2.0 och 3.0 och ditt inlägg besvarade alla mina frågor. Tack.

Om det här stämmer är det ju ganska kass av Gigabyte :/
Hoppas dock att det inte stämmer så att de som köpt moderkort i tron att de var 3.0 kompatibla inte får problem.
Tror inte något annat företag hade gjort något annolunda än MSI om de hade möjligheten att trycka dit en konkurrent.

Av Trihxeem

Thunderbolt ftw

Skrivet av Schnitz:

Jag hade hellre sett en bra, extern buss till allt istället för massa extravarianter. Det borde sedan länge funnits någon standard som funkar till skärmar, lagringsmedia, tangentbord och mus. Kanske det kunde nyttjas mellan moderkort och interna hårddiskar också. Skräpet USB 3.0 var nästan förlegat redan när det kom och är ett hån mot oss PC-entusiaster om man jämför med thunderbolt.

Det låter som du efterfrågar just thunderbolt. Tanken där är ju att man kapslar in andra protokoll och överför dem via thunderbolt vilket är en ganska snygg lösning. Nice också att den är bakåtkompatibel med minidisplayport.

Gällande displayport: Varför gjorde de kontakten så jäkla stor till att börja med? Apple reviderade ju den direkt när de började använda displayport till mini-displayport. Kanske inte gör så stor skillnad bak på en skärm eller TV men på bak på en dator gödslar man ju inte direkt med utrymme.

Av Trihxeem

spanx

Skrivet av TMO KOTOR:

Just att kunna konsumera media är lite knepigt på en Ipad då själva överföringen är bökig. Går man inte via Itunes brukar man få krångla med webbläsare och elände om man vill ha in sina filmer i tex AVPlayerHD. Hade varit mycket smidigare att ha ett lättillgängligt filsystem där man bara kunde slänga över de filmer man vill via Explorer/Finder eller vad man nu har så fort man kopplat in den till datorn.

Så egentligen är behovet av en filhanterare relaterat till iTunes. Hade den synken varit lättare så hade man inte behövt filhanteraren på enheten. Jag kan tänka mig att många har sina filmer och mp3or i en katalogstruktur som de vill föra över ifrån men jag är inte övertygad om att en filhanterare är det mest effektiva sättet att sedan spela upp media när man väl har det på enheten (två olika saker).
Personligen så hade det inte fungerat med en vanlig filhanterare för min del. Jag har ungefär 120Gb MP3 i iTunes som jag har konfigurerat så att den vid varje synk för över 20Gb av den musiken som det var längst sedan jag lyssnade på. På så sätt får jag alltid "ny" musik och jag behöver inte bry mig om vad som förs över.
Jag tror dock inte filhanterare är något som kommer. Apple vill inte att användare ska bry sig om hur saker lagras och det är ju lite "the Apple way or the highway" på gott och ont.

Om man bortser från kopplingen till att föra över media så saknar jag möjligheten att ställa in så att en del av lagringen på iphonen fungerar som ett usbminne. Det kunde man förr (då när saker var bättre ). Det är ju dock mer kopplat till möjligheten att lagra vad jag vill på den än att komma åt andra filer på enheten.

Av Trihxeem
Skrivet av sparriskrigaren:

Jag förstår inte hur man kan stå ut med att inte ha möjlighet till filhantering i iPad. För mig är det den mest grundläggande funktionen man kan ha i en dator/telefon/surfplatta, där man ändå förvarar en hel del filer.

iPad (och de flesta andra Apple produkter) fokuserar på media och innehåll och inte filstrukturen som dessa mediafiler ligger i. Personligen bryr jag mig inte var filerna ligger så länge jag lätt kan konsumera innehållet.
Jag är genuint intresserad av vad du skulle göra med filhantering i iOS speciellt med avssende på hur iOS i övrigt är uppbyggt eftersom du tycker det är så grundläggande?

Av Trihxeem

Nytänkande

Coolt att det har skippat touchpaden nedanför tangentbordet. Sitter man och jobbar länge på en laptop är det sjukt störigt. Ser mycket hellre razors lösning med den till höger om tangentbordet istället. Ja, jag inser att arbete inte är den primära uppgiften på denna datorn
Att sedan lägga en skärm i en touchpad känns lite keff, man kommer ju aldrig att se den.
Trevligt iaf att de testar något nytt, hoppas priset inte avskräcker för många köpare.

Av Trihxeem

Men hur kan de ha fått patent på den?

Antingen fanns möjligheten att swipe:a redan implementerat hos någon annan tidigare och då borde inte Apple få patentet eller så var Apple först och då är det helt ok att de får patentet.

Är lite delad inför mjukvarupatent, de får inte vara för generella men samtidigt så hade jag som företag inte lagt fem öre på utveckling om jag istället kunde vänta och sedan rippa någon annans lösning rakt av.

Edit: Man borde inte kunna få patent på en idé, swipe är jäkligt nära det i min värld :/

Av Trihxeem

Mindre jidder :)

Trevligt att de har insett att man inte behöver spamma användaren med information och bekräftelser hela tiden.

Märkte senast igår att win7 suger på den punkten: Har en ritplatta, en mus och ett tangentbord kopplat till skärmen. Satte i ett par nya diskar och när jag kopplade in skärmen igen så satte jag den i en annan usbport och då börjar f_nskapet att hitta "ny" hårdvara och installerar drivrutiner och sh_t. Totalt 6st meddelanden om att den gör en massa saker som jag inte bryr mig det minsta om. Det ska bara funka, stör mig förrän jag behöver agera, crap-win!

Just det här går ju att undvika (genom att koppla in skärmen i samma usbport som tidigare) men windows är jäkligt bra på att komma med onödig info och störa användaren men det låter ju som de jobbar på det

Av Trihxeem

Intressant

Orkade bara läsa de första tre sidorna av kommentarerna men jag kunde på de sidorna konstatera att det är väldigt få som erkänner att de är fanbois. Kom igen! Baserat på kommentarerna i forumet så är det betydligt fler som har en klar favorit. Hux flux hävdar väldigt många att det är funktionalitet vs pris som avgör, yadda yadda. Skitsnack - stå för vad ni tycker! Det är ju bara en åsikt

Jag försökte resonera lite kring mina inköp:
OSmässigt blir det OS X om jag får välja. Jag gillar inte windows som operativsystem. Därmed är valet ganska enkelt för bärbara datorer. Även om det skulle finnas en dubbelt så snabb HP för halva pengarna så hade jag köpt Apples för jag vill köra OS X.
Detta leder mig in på nästa "problem" - pengar. Jag har i nuläget inga som helst problem att lägga upp emot 20000 per månad på teknik om jag så önskar. Jag jobbar och tjänar bra och priset på en produkt har mycket liten inverkan på om jag köper den eller inte. Detta gör även valet av CPU enklare. Intel har bättre CPUer än AMD om priset inte är något problem så jag tänker inte nöja mig med en AMD.

När det kommer till grafikkort så kör jag en hel del program som är beroende av CUDA så där är valet enkelt.
Utöver detta har jag väldigt bra erfarenheter av intel och nvidia, mindre bra av ATIs drivrutiner (det var ati på den tiden ).
Moderkortsmässigt funkar allt förutom gigabyte. Har haft 2st gigabyte och båda har strulat så det är inget alternativ.
Gällande stationära datorer så är Apple inget alternativ för min del eftersom jag spelar på datorn -> Apple != spel vilket är synd för en mac pro är snygg!

Gällande att gnälla på andra för deras val så är jag tudelad. Jag bryr mig inte speciellt mycket av vad andra tycker är bäst för tillfället. Folk har rätt till att ha åsikter och det respekterar jag till fullo - jag bryr mig bara inte så mycket
Som macanvändare sedan 86 så finner jag det dock ganska roligt att Apple numera är världens högst värderade företag och att de har förmågan att förnya branscher.
Jag har hört att Apple är dödsdömt så många gånger att det känns lite som "I told you so" när det nu går bra för Apple.
Jag ser dock Apples primära styrka i att observera en bransch och sedan förändra den. iMac/macbook/mac pro har inte förändrats så mycket de senaste åren utan ipod/iphone/ipad är där apple utvecklar mest.
Dessutom är Apple groteskt irrelevant för folk som är intresserade av att överklocka hårdvara.

Jag tänker inte försöka vinna någon över till de företagen vars produkter jag gillar men jag står för att jag helst köper intel/nvidia och Apple när det går. Samtidigt har jag full förståelse för att folk t.ex. köper AMD för att de är underdog eller av andra anledningar och tycker att det är bra med alternativ för folk.

Det är dock lite underhållande att läsa så pass många inlägg (inte bara i den här tråden) där folk proklamerar: Apple - om du vill slösa bort dina pengar. Är folk verkligen så jäkla fattiga att ett par tusen kronor gör någon skillnad? Det känns som många av läsarna är studenter eller går i gymnasiet.

Återigen: endast mina åsikter. En majoritet av er tycker säkert annorlunda

Av Trihxeem

Trevligt att de kör 16:10!
Jag tycker personligen att 16:9 är för brett när man arbetar på datorn. Till spel funkar det men vid arbete så har man inte samma överblick känns det som.

Kör själv en 30" med 2560x1600 som jag tycker är ultimat för arbete men den kräver ju en del av grafikkortet när man spelar:/ (jag är fullt medveten om att det problemet kvalificerar till dagens I-landsproblem).

Av Trihxeem

Smart

Det är ju strålande av intel. Istället för att tillverka x antal olika processorer så har de en modell och sedan bestämmer man prestandan kunden får baserat på vad de är beredda att betala för. Om möjligheten inte fanns hade kunden fått betala lika mycket men hade inte haft någon möjlighet att i framtiden uppgradera om de så önskade.
Dessutom kommer intel att tjäna mer på det. Istället för att sälja processor x+1 till dell för y kronor mer än processor x så säljer de nu en uppgradering till kunden efter att denne har identifierat ett behov och därmed är beredd att betala. Kunden är sannolikt beredd att betala betydligt mer än y kronor för sin uppgradering.
Ser dessutom inte skillnaden i att produkten är låst i mjukvara än i hårdvara. Köparen får prestanda i förhållande till vad de betalar för.

Av Trihxeem

Mumma!

Nice med fredagspanelen igen, det skiljer verkligen er från andra siter!
En anledning till att Apples aktie ökar så mycket är ju att de inte gör några utdelningar utan bygger upp kapital i företaget.

Av Trihxeem

Säkert bra med IPS men jag är inte övertygad om att det finns ett behov av den typen av skärm i en ultraportabel? Klart trevligt om man får det med på köpet men hade folk betalt för skillnaden om det fanns två i övrigt identiska datorer?
Tänker såhär: med en bärbar sitter man otroligt ofta rakt framför den så betrakningsvinkeln är inget problem med nuvarande skärmar. Visst finns det undantag när man sitter flera vid en laptop men jag gör det ytterst sällan. Gällande färgåtergivning så tror jag ingen som värdesätter skillnaden i färgåtergivning mellan en TN och en IPS skulle nöja sig med en så pass liten skärm?
Kul att det finns för de som inte delar min uppfattning dock

Av Trihxeem

Trevligt initiativ

Hoppas det kommer mycket positivt ur detta.
Frågan är vad det innebär för AMD?

Av Trihxeem

Driva skärm

Jag ser det primära användningsområdet att driva skärmen. Förr i tiden (sent 80tal) så hade iaf macar en kontakt från datorns nätagg till skärmen så man endast hade en kontakt till väggen och man inte behövde bry sig om att stänga av skärmen.

Nu är väl inte USB det optimala om man vill bli av sladdar. Ska bli intressant när vi får de uppdaterade thunderboltskärmarna från Apple så man får usb,firewire, display och ethernet via en kontakt. Kunde de inte slänga in ström där också?

Av Trihxeem

Galaxy s + tablets

Well jag kan se att Apple har en viss poäng när de stämmer Samsung:

http://cdn.tipb.com/images/stories/2011/04/apple-v.-samsung-2-38...

Det är ju inte så att Samsung sticker under stolen med var de får sina designidéer från
Gällande stämningen i usa:

Citat:

“The lawsuit, filed on April 15 in the Northern District of California, alleged that Samsung’s smartphones, such as the ‘Galaxy S 4G,’ ‘Epic 4G,’ ‘Nexus S’ and its ‘Galaxy Tab’ touchscreen tablet, violated Apple’s intellectual property,” Sherr reports. “‘Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Apple’s technology, user interface and innovative style in these infringing products,’ the lawsuit said.”

For the record: patentlagstiftningen är keiko

Av Trihxeem

Bojkottar seagate

Har inte köpt en seagate disk sedan de raderade inlägg i sitt forum där folk hade problem med diskar som dog i stor skala.
Garantitiden är dock helt ok för min del. Som några har skrivit så har man inte mekaniska diskar speciellt länge. Jag brukar passa på och köpa nya när jag köper ny burk (ungefär vartannat år).

Av Trihxeem

Hårdvarupr0n!

Hehe det är ju helt galet men roligt att de tar sig tid att utveckla det. Inget jag skulle få för mig att köpa (misstänker att det blir varmt och låter som f_n) men extrema lösningar är alltid roligt att läsa om.

Av Trihxeem
Skrivet av KimTjik:

Jag förstår inte vad du menar. Ju fler standarder som är öppna desto bättre, eller hur? Att standarder blir fler är naturligt - även s k stängda standarder blir fler - eftersom vi ständigt får fler tekniker att hantera och fler konkurrerande alternativ.

Skrivet av skog1s:

Hur många det än blir i framtiden, så kan det inte bli för många!!...

Klart det kan bli för många "standarder"!
När det finns för många specifikationer för något så finns det ju ingen standard längre och som konsument har du ingen aning om ditt angry birds (jag antar att vanliga konsumenter spelar angry birds ) kommer att fungera på en dator/mobiltelefon av en viss modell. Dessutom blir utbudet extremt begränsat (fragmenterat) eftersom få tillverkare skulle lägga tid på att portera sin app till allt för många plattformar.

Av Trihxeem

Håller inte med

Skrivet av tellus82:

Jag menar inte något negativt på så vis men jag tror också att de flesta förstår vad jag menar, det finns redan nu en mängd olika format man kan köra när det kommer till lagring & interminne och det behöver inte leda till så massiv storleks ökning som många här verkar tro, att frångå alla standarder som finns luktar inget annat än mycket vill ha mer & desto mer special lösningar som används desto färre 3:e parts prylar blir det som följd som i slutändan leder till minskad konkurrans & högre priser. Många säger att apple är trend sättare & i detta fallet hoppas jag att så inte sker, som moderator på sweclockers kanske man bör vara något mer öppen för sina läsares åsikter än vad som blivit uppvisat i denna tråd.

Fortsätter denna uppenbara vinkling på sweclockers så kommer ni till sist att börja tappa läsare och det vore tråkigt för än så länge så har ni varit objektiva men nu börjar då iaf jag ifrågasätta detta i och med den moderering som pågår här, många kommentarer som tagits bort hade ingenting med vare sig flamening eller trollning att göra.

Eftersom Air handlar primärt om att datorn ska vara så tunn som möjligt så är det uppenbarligen ett alternativ att löda fast minnena direkt på moderkortet. Många andra tillverkare skulle antagligen inte göra det för att det är dyrare att köra en standardlösning och de konkurrerar endast med pris när det finns 13 per dussin av samma modell. Apple behöver uppenbarligen inte bry sig nämnvärt om prislappen när de konstruerar produkter (se senaste kvartalsrapporten). Baserat på att jag aldrig har uppdaterat RAM i en bärbar så tar jag hellre en dator som är säg 2mm tunnare än en där jag kan uppdatera RAM. Notera att det är en personlig uppfattning och ingen universell sanning

Jag håller inte med om att det enda syftet med att frångå en standard är att begränsa tredjepartstillverkning. Jag ser det som innovation om det tillför eller möjliggör något annat. I det här fallet en tunnare och lättare dator. Klart man inte ska frångå en standard bara för sakens skull.

Gällande modereringen så är det ju tyvärr nödvändigt i trådar som är Applerealterade eftersom diskussionen ofta spårar ur och jag tycker att swec sköter det bra. Gällande s.k. vinkling så ser jag inget större problem. Jag tycker inte att artikeln är någon applepropaganda utan endast intressant info om hur de har löst problemen med en så kompakt design. Kommer det liknande produkter från andra tillverkare så förväntar jag mig att swec publicerar något liknande om det är möjligt (hade varit riktigt, riktigt intressant, hint hint ).

Det finns ett väldigt enkelt sätt att låta swec veta vilka ämnen som inte faller er läsare i smaken; klicka inte på länkarna. Swec följer säkert upp sådan statistik och skriver så mycket de kan om det som intresserar folk mest. Ren propaganda ska de klart inte skriva men det tycker jag hellre inte att jag har sett här.

Om någon nu tagit illa upp eller inte håller med om mina åsikter så beakta att de endast är just det; åsikter.

Av Trihxeem

Snygg lösning

Tycker det är coolt att de gör en customlösning så att det blir så få komponenter.

Jag är lite kluven till avsaknaden av möjlighet till uppgradering av RAM. Jag intalar mig själv att det är något jag vill ha men jag har ALDRIG uppgraderat RAM i en bärbar Det blir alltid att man köper en ny dator istället. Sedan tror jag inte att kundgruppen för MBA skulle uppgradera RAM även om det gick. Jag tror helt enkelt att de inte bryr sig tillräckligt mycket för att överväga det.
Kostnaden för reparationer kommer dock att gå upp avsevärt om någon av de komponenterna går sönder

Något som hade varit intressant är ju att jämföra air med någon av de konkurrenter i just den här formfaktorn för att se hur de har löst problemen annorlunda.