Inlägg

Inlägg som Trihxeem har skrivit i forumet
Av Trihxeem

Digital brevlåda är skit!

Skrivet av talonmas:

Inte om du har en digital brevlåda för myndighetspost. Vilket alla jag känner har

Aktiverade det och började få räkningar dit som pdf istället för som efaktura till banken. Vem fan vill ha det?!?
Stängde av skiten och kommer aldrig att aktivera det igen.

Av Trihxeem
Citat:

vi använder den tekniska lösning som domstolen ålägger oss att använda,

Ett fint sätt att säga:
Vi vet att det är hyfsat lätt att gå runt detta men om domstolen med sin gudomliga teknikinsikt berättar för oss vad vi ska göra så är det ju inte vår plats att påtala bristerna.

Lycka till.

Av Trihxeem

2/5 skrev de att de ämnar släppa en uppdaterad benchmark för dawntrail (med grafikuppdateringarna) runt 23/5 så det kan vara värt att avvakta tills dess. Låt folk köra benchmark på lite olika hårdvara och upplösningar så vet vi vad som krävs för stabil fps i 3440x1440.
(Brasklapp för SS hunts, när allt brakar ihop oavsett hårdvara )

Citat:

The replacement of the benchmark is currently scheduled for May 23, or later during that week, but we are not yet able to confirm a definite date.

A Follow-up Regarding the Dawntrail Official Benchmark

Av Trihxeem

Windows 10 fortsätter dra till sig nya gamla användare
^
There, I fixed it for you

Personligen verkar win 11 bara vara sämre än 10 så pass mycket att jag drar mig för att uppgradera spelburken.
Jag måste antagligen ha win 11 för att få ut max ur en ny CPU och det tar emot något oerhört.

Av Trihxeem
Skrivet av backfeed:

Mitt resultat: 1/10.

Bra, bra ... mitt eviga konsolhat skänker mig glädje, synd bara att jag råkade gissa 1 rätt, det får jag skämmas för.

Ja hade du bara slumpat så borde du ju ha fått några till, så bra jobbat XD

Av Trihxeem

hmm lärde mig lite

Av Trihxeem

Trist för kunderna men ändå över förväntan att netflix inte bara satte dem på en dyrare plan utan att kunderna behövde agera.

Av Trihxeem

personligen inget stort problem

Känns som girig speldesign om man tävlar mot varandra och det gör en skillnad.
Det enda jag spelar på release är FFXIV expansioner men då ger de också alla 2veckor att spela story utan att stressa innan det kommer raids där man får bättre gear.
Early access brukar vara 3-4dagar tidigare access till själva expansionen men alla har 2veckor på sig innan raiden.

Av Trihxeem
Skrivet av EndLessMind:

Jag har en sån (beosystem 2500, vilket är samma som den på bild fast med kassettspelare) som jag funderar på att sälja.
Intresserad?

haha nej jag har varken kassetter eller CDskivor längre så håll kvar vid den, lär ju inte bli mindre värd framöver

Av Trihxeem

De gör ju jäkligt snygga grejer men jag tror jag håller på den där CDspelaren (har inga CDskivor längre).

Det är väl ingen som köper BO för ljudet? Man köper det för designen och (i bästa fall) OK ljud.
Samma med bose. Jag hade bosehögtalare tidigare för jag vill inte se några högtalare och de var lätta att gömma undan - ljudet var tillräckligt bra för mina krav. Fanns säkert billigare som lät bättre men högtalare ser ut som skit och jag vill inte se dem

Denna väggmonterad var the shitz på 90talet

https://images.ctfassets.net/8cd2csgvqd3m/1dNbJVtjhqurhxoSnx18Nt...

Av Trihxeem
Skrivet av Mordin:

Du har faktiskt en väldigt bra poäng, en mobilanpassad hemsida funkar ju ofta

Ja det handlar väl primärt om att få access till kalender och kunna visa notifikationer. På ett tidigare projekt jag jobbade med så hade vi en native-wrapper runt en webapp, just för att kunna komma åt saker som kamera, gps, notifikationer etc. Det var dock snart 10 år sedan så mycket har säkert hänt (apple var ju inte helt förtjusta om att man bara wrappade en webapp vet jag).

Men oavsett: börja med en webapp, lägg så mycket av logiken så möjligt server-side så har ni igen det sedan om ni vill köra en mobilapp. Ni kommer att lära er otroligt mycket om domänen genom att skriva webappen (som ni ju ändå behöver) detta ni har till godo när ni ska skriva er mobilapp.

Lycka till

Av Trihxeem
Skrivet av Eismannen:

Man kan ju inte undgå att fundera över vad folk röker egentligen.

Säkert något kriminellt - förbjud tändare! (/s)

Av Trihxeem

Stäng ner då!

påstår Open AI att det är för svårt att rätta felen då AI-modellerna är för komplexa för att hantera rättelser.

Ja men då får ni helt enkelt stänga ner skiten.
”Det är för jobbigt att rätta så vi tänker inte följa lagstiftningen”.
Vad är det för idiotursäkt?!?
GTFO

Av Trihxeem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Lösenord är en komplex fråga. Jag råkade nyligen ut att behöva manuellt skriva in ett lösenord på ett ställe där det inte gick att copy och pasta lösenordet var typ j9ub*Lnid4R&*ZxFP&Q@jiZQCjoZRXF749hSU6nvE^#WPt7jisDkXUZ@$j4BifMi6VA3GmTTTgFgupekSjgJC@GuvJcy3eprf6F*wooVeycWh8hKpP*j65VCN$iZ*JU%Cgb6y9AwPY$zP3!$54Q73gJB%88Pjf8#X$#&P^$!#zB!9d*b

Jag insåg då att lösenordet inte var det bästa för manuell inskrivning..

Nå när det gäller smarta prylar så för konsumenter så har jag inte sett enkla lösenord, problemet har snarare varit att folk låter lösenordslappen sitta kvar så de vet om de skulle glömma det.

För att om obehöriga har fysisk access till dina smarta hem prylar så har du större problem än att någon stänger av din brödrost på morgonen

Av Trihxeem

Ryssland + spelreklam till ett arrangemang där man vet att minderåriga ingår.
Felet ligger uppenbarligen hos mig. Företagsledningen har lika stark etik som både skräpländerna ryssland och saudiarabien - varför förväntade jag mig något annorlunda?

Av Trihxeem
Skrivet av Mindfighter:

Ja, de har varit otroligt sena på AI-bollen och Siri suger fortfarande. Hoppas verkligen att de kommer tillbaka och gör något bra inom AI. De släppte just OpenELM som är modeller för on-device AI och M4 har AI som fokus så WWDC i år kan bli intressant att se vad de har för planer.

Nu tror jag inte detta kräver någon tyngre AI men rösttolkning är galet mycket snabbare i min applewatch än om jag kör siri direkt på telefonen.
Säg något så enkelt som "set a timer for 10 minuters", på klockan ser man att den har tolkat det till text i princip direkt, på telefonen tar det ett par sekunder sedan börjar den jobba (håller knappen intryckt så den vet när inputen är slut, samma mönster på klockan).

Av Trihxeem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Den har dock 2st problem, slö cpu och lite lagring på 64GB. Där lagringen går att åtgärda för 2000kr extra. (vatusan 50% extra)

Lagring - Absolut, det är bara snålt och girigt.
CPU - vad är det som man inte kan göra på den? Mobilspel till kidsen är väl det primära jag kan se att man behöver cpu/gpukraft till.
För en överväldigande majoritet har den tillräckligt med kraft för enklare surf mail och liknande som folk använder plattor till (tror hellre de flesta vanliga användare tar ”billig” än kraftfull men till dubbla priset).

OnT: Apple känner sig väl tvungna att göra något åt sin försäljning. Har inte varit speciellt spännande produkter senaste åren. BRA att de får jobba!

Av Trihxeem

Oj, det var länge sedan vi hade sådant strul som jag behöver hantera. Fördelen med en större organisation är att det finns folk som hanterar sådant och är bra på det.

Hur mycket tid lägger du på att lösa teknikstrul på jobbet? Svar: ingen

Det ska ganska mycket till för att teamen ska sitta och idla. Det mesta kan köras localt med mockar för andra system så utveckling går att göra så länge laptopen har ström.
Skulle det vara ett kortare problem (säg en timme eller så) så är jag helt OK med att teamet tar en längre fika och snackar lite skit
Jag skulle nog gå så långt som att köpa fika till dem och säga: sorry, we screwed up, fika is on the company.

Av Trihxeem
Skrivet av mihon:

Finns dyra och billiga telefoner i båda lagen, det som förvånar mig är faktiskt hur restriktiv en Iphone är om man jämför med Android.
När det gäller vad du kan göra med den, antingen så bryr sig folk helt enkelt inte eller så vet majoriteten inte att det är möjligt för de har bara använt Iphone.

Ser mig själv som hyfsat tech savvy men det viktigate med en mobil är att den gör mail, kalender och sms/whatsapp riktigt bra. Resterande möjligheter är i princip irrelevanta. De saker jag vill göra på mobil kan jag göra på en iphone.

Min högst personliga bild (ingen som helst belägg för detta ) är att folk som vill ha en öppen plattform vill det för att då kan de mecka på den för meckandes skull (inget ont i det, nördigt och trevligt) men för en brutalt stor del av befolkningen är det inget som lockar. Det är bara en mobiltelefon och så länge den har de apparna som gemene man använder så man köper en sådan.

Av Trihxeem
Skrivet av Printscreen:

Lite clickbaitigt av redaktionen att skriva rubriken så, men det förklaras ju i artikeln att iphone är populärast fortfarande.

Tror den här fördelningen stämmer hyfsat: https://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/united-stat...

Men hos riktigt unga ska det tydligen vara 90% iphone i usa.

Unga personer är ju flockdjur - är man annorlunda så blir tillvaron rätt tråkig.
Det är nog inte så att de aktivt kolla på alternativen och tänkt: Ahh iphone verkar vara det som passar mina behov bäst.
"har den blå chatbubblor?" <- enda relevanta frågan för många jänkare.