Inlägg

Inlägg som snackzz har skrivit i forumet
Av snackzz

Var in på games idag dom prövade slipa skivan utan resultat. Han visste inte om det var pågrund av för djupa repor eller om deras slipstenar var dåliga, köpte iaf ett nytt spel. Var nhl11 så priset har ju sjunkit betydligt sen när jag köpte det när dom släppte det så det vart inte så dyrt !

Av snackzz

Men det är inte repor jag har klantat till mig så jag fått utan en rund ring runt hela skivan, det är inte repor utan som "nött".

Mejlade game.se och dom kan slipa skivor, frågan är dock om dom kan slipa min skiva med ringen som inte är som repor utan som "nött".....

Av snackzz
Skrivet av Chrester:

Rör a-l-d-r-i-g en xbox360 som är i gång med en skiva i. Den roterar skivan så pass fort att minsta touch kan få skivan att wobbla och tja, resten är historia.

Ah ja det var väll det som hände då ! Jävla klantarsle man är -.- !!!!

Kan jag rädda skivan på nåt vis? Går det att lämna in och få den slipad??

Av snackzz

Vafan hände?

Jag hade precis startat upp mitt 360 som stog rakt upp, skulle då vända konsolen så den låg ner och den började leva ett jävla liv krassla som fasen, klickade av konsolen fort som satan startade sedan upp den igen och tog ut skivan och då har det blivit en rund jävla ring på skivan??? Och konsolen kan ej avläsa skivan har prövat putsa med putsduken men ringen sitter kvar..

Vad hände? Och går det att lämna in skivan för slipning eller nåt liknande ???

Av snackzz

Fel på förstärkare ?

Hej ! Jag har nu under två dagar lånat en förstärkare i märket denom eller denon kommer inte ihåg vad den hette den låg på 360w ? ; /. Problemet är att jag spelade med den utan problem till 1/3 på förstärkarens volym , sen så skulle en annan kompis låna den och då vart det problem. Högtalarna som drevs med den förstärkaren bara brusade och typ tickade... Så jag undrar vad som kan ha hänt med förstärkaren ? Vi har prövat att spela den förstärkaren med olika högtalare och baslådor..

Tack på förhand !

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkages
Ah det var system one på brl och inte yamaha packetet som man såg först på sidan.

System one har jag ingen aning om, aldrig hört dom och aldrig hört någon prata om dom.

okok Tror jag prövar mig på dom iaf : )

edit->Ja nu är dom på väg hem till mig ! Återigen tack för all hjälp !

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkages
Fördelen med dynavoice är att dom verkar lätt drivna dvs att du inte behöver många watt för att spela högt.
Det ända som jag ser som ett problem är att man egentligen behöver en stark förstärkare (som prosonen som dubblar sin effekt vid 4 ohm) för att dom ska "blomma ut" Men det gäller nog billebro högtalarna också.
(Viktigt att på peka är att jag går nu på infon som är skriven på hemsidan och gör ett antagande utifrån min erfarenhet)

Power som du skriver är nog egentligen samma på både dynavoice och billebro förutom att billebro säkert har mer i basen, men det medför också andra problem, tex att den durar och brummar en massa, fast nu gissar jag bara den här modellen kanske inte gör det.

Man kan bli förvånad hur mycket bas som man kan få ut av ett 6.5" element som i dynavoice.
Men att Billebro flyttar mer luft med sina 10" är det ingen fråga om.

Dvs spelar nog bägge lika långt ned i basen. Fast billebro har mer attack i basen. Och är det det som du är ute efter så go for billebro.
Bara för att det är pa grejer betyder inte att det är dåligt. Men mellan just dessa tycker jag att dynavoice ser seriösare ut men du blir nog nöjd oavsett tror jag.

Ps ursäkta att det är lite hackigt skrivet.

Tack för svar ! Jag har nu mer eller mindre bestämt mig, och det blir inte nån av dessa högtalare Det blir med största sannolihet högtalarna från brl ( http://brl.se/ ->815VH210) dom hade ju dessutom 2x 10basar såg jag nu. Dom verkar dessutom vara mer seriös än billebo. Säg gärna om ni tror jag gör bort mig nu

Sen vill jag säga tack till er alla som svarat i tråden. Det är alltid snabba,trevliga och vettiga svar man får här ! " Jag är en nolla, och ni är mina idoler " Tusentack !

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkages
Dynavoice skriver att dom har en känslighet på 92db vilket är rätt högt. Tittar man på siffrorna så kommer du kunna spela rätt högt med dom och det är väl roligt

Billebro var så fula att jag inte skulle önska till min värsta fiende Men smaken är som baken. Disco burkar brukar väl vara rätt lättdrivna och ha lite pump i basen.

Surround packetet låter nog tråkigast av dom där men vill du ha surround så kör på det.

Bästa vore om du kan åka någonstans och lyssna lite på olika högtalare, även om dom inte har just dina modeller hemma så kanske du kan skapa dig en uppfattning om skillnaderna mellan högtalarna du länkat till.

Förövrigt tycker jag att den här Prosonen, RV-4200 verkar rätt intressant, dom skriver att den nästan dubblar effekten vid 4ohm, om det stämmer så är den väldigt stark och kan vara intressant till dynavoice högtalarna.
http://www.fynda.se/index.php?prodid=3111

Jag har dock inte hört på någon av dessa alternativ men på pappret tycker jag att proson rv-4200 med dynavoie högtalarna ser ut som ett trevligt alternativ och det ända som skulle kunna saknas är en baslåda för lite attack i ljudet :)men det går alltid att köpa efteråt.

Edit: titta på priserna och egentligen tycker jag att man ska lägga ner mer pengar på högtalarna än förstärkaren, men jag tycker fortfarande att det ser ut som en bra kombo i teorin.

Tack för ett välformulerat svar !

Är sugen på billebro högtalarna eftersom dom verkar ha mest power men samtidigt så verkar billebro bara vara skit så..
Jag tycker också Dynavoice Magic F-6 EX verkar vettiga. Så det får väll stå mellan dom och dom från brl nu då. Skiter i billebro då förmodligen !!! Förstärkaren kommer jag köpa på annat håll

Av snackzz

Börjar med att säga tack för alla svar ! Säger så här, det blir inget köp av beg högtalare just nu dom ni länkat är för långt bort för att åka och kolla på och att köpa osett är riskabelt.

Och jag har iallafall lärt mig att det inte handlar om w antalet då ! Men om man ska spela högt är det högtalarna från billebo som är bäst ? Fan vilken jävla sits jag sitter i nu....

Kollat lite mer nu också. Säger så här det står mellan dom här ni får mer än gärna säga vilken ni skulle köpt. För jag kommer att handla högtalare nu för kring 1400. Kommer inte att spara "veckopengen" som nån tyckte jag skulle göra.

http://www.fynda.se/index.php?prodid=3330
http://brl.se/ -> 815VH210
http://www.billebro.se/myshop/myshop_start.php?APPID=2&PRID=1...

Vilka spelar bäst ? Kommer ha dom till varierat spelande. Datorhögtalare kommer dom användas som.

Av snackzz

Okej men om vi säger så här då, vilka är dom bästa högtalarna ? är det dom från billebro eller dom från brl ?

gibbon-> Yes jag vet. Därför jag skrev "bara". jag har alltid trott att w antalet har stor betydelse. 100 w låter lite när ni säger att dom med 400w kommer att spela dåligt ????? För brl högtalarna ser i mina ögon mycket sämre ut än dom från billebro men det beror ju på okunskap antagligen. Nu tycker ju ni att jag inte ska köpa från billbro eftersom han verkar vara ett joke. Men vilka är dom bästa högtalarna om vi bortser att det är billebro som säljer dom ena.

Sen att köpa beg är ju som det är det med.. Kan bli bra och det kan bli skit också...

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ph33r
Nej dom kostar precis som ent3 sa, 1498kr +129kr frakt, sök efter 815VH210 på brl.se

Och ja billebro är troligtvis helt värdelösa.

Kollade väldigt fel jag ! Rekomenderar ni dom mer då alltså? Kanske köper ett par såna istället då isf....

Såg nu också att det "bara" var 100w i dom ? Alltså jag är helt lost på det här med w antal också så ? Men bör inte dom högtalarna jag postade från billebro spela bättre än dom ??

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ant3
Jag rekommenderar dessa.

http://brl.se/images/large/815VH210prissankt.jpg

Dom öser på rätt så bra och kostar 1500 för paret.

750:- styck med andra ord.

Kolla på BRL.se så hittar du dom.

Grannen/mamma kommer garanterat klaga.

Hittade dom,men dom går på 1800 + frakt då antar jag ? Kollade på sidan och det priset du sa stämmer ej ;p Liiite för mycket för mig just nu :/ Det är knapert att leva på studiebidraget !

Men alltså, högtalarna jag länkade till billebro är det bara skit då eller? : o Ska kika lite på blocket då efter ev beg högtalare. Problemet är ju också då att jag måste ta på frakt om jag köper från nån som inte bor i närheten av mig, och att skicka högtalare på ett par kg är inte billigt...

Och tusen tack för alla svar ! Dom uppskattas verkligen !

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av beh
Högtalare "är inte" på watt. De klarar av att ta emot en viss effekt, that's it. Dina högtalare klarar av 400 W Maxeffekt, som jag tolkar som musik effekt eller någon slags RMS. Det betyder att den absolut maximala effekten en förstärkare skal putta in i de är 400 W. Dock kommer det att låta skit oavsett vilken förstärkare som får "äran" att fodra dina Billebro med 400 W. Detta är för att dina högtalare sannolikt kommer att skapa så mycket distorsion att in signalen inte låter som den skal.

Det behöver vara någon form för balans mellan hur mycket du lägger på högtalare och hur mycket du lägger på förstärkaren. I dyrare hifi brukar man säga att 50% av totalpriset på högtalarna och 50% på Förstärkare / signalkälla (DAC eller CD Spelare). Om det skulle gälla här skulle du inte ens ha råd med den minsta NADen. Vad skal du ha anläggningen till egentligen? Spela högt och förfärligt på fester där deltagarna är så fulla att de inte bryr sig eller skal du lyssna på ljud / musik i de?

Beskriv för oss vad du vill uppnå i stället, det finns en del kompromisser som är lättare att göra än andra. När jag var liten kunde man handla 15" basar på Ljudia för under 500 kr. Men de lät så klart inte bra ens som man byggde den bästa tänkbara lådan till de efter den data som butiken kunde uppbringa.

Ett par hyfsade 2-vägs stativ högtalare och en förstärkare i 40-60 W storlek låter dig uppleva budgethifi. Billebro / Ljudia / BRL och vad nu alla heter säljer sådant som kan flytta mycket luft, men det kan en fläkt med.

okej ! Tackar ! Det jag ska ha ljudet till är bara som vanliga datorhögtalare : )
Och vill inte bygga några högtalare själv så ; / Finns det nåt bättre alt i 700kr klassen då ? Per högtalare för jag tänker inte lägga ut mer i dagsläget + som är fraktfri annars om man ska betala frakt på högtalarna så lär bara det gå på 700 också...

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kalle@anka
ok, högtalarna får väll anses vara dugliga för priset, men bra är dom verkligen inte, mellan register existerar knapt, rena pa/disco dunkare

om du ska köppa den förstärkaren kolla lite info om den innan, och så att det inte bara står 200w baktill, har sett många som tror att förstärkaren är på 200w när det det står det på en plåt/tejp bit på den

Är inte ute efter något värstingljud Okok ! Går alltid att komplettera senare om intresset och pengarna finns ju !

Okok ! Men iallafall så om den ligger på 200w så bör den fixa att driva dom där högtalarna ? Tror jag kommer köpa från billebro iallafall fast än jag läst om honom på nätet. Litar inte riktigt på recensionerna sen är jag kanske lite blind på priset till högtalarna också.. Det är kanske dumt menmen... :/

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sinned89
Kör på NAD begagnat ca 80-100W eller Harman Kardon, har själv en på 120*2 på 8 Ohm som är jäkligt stark och välljudande.
Skulle dock passa mig för högtalar för 699:- i nypris, tänk vilka skit element det måste vara i dem. En bra 10 tumare kostar minst 450:- och att då få en hel högtalare med basportar, Mellanhorn, Diskanthorn och skydd, Låda för 699:-.... It's too good to be true!

En kompis hade en 200w förstärkare liggandes som jag fick köpa om jag vela, duger den till för att driva det ljudet isf? Vet inget märke eller så....
Jasså? ; / Hmm läst lite om billebro och det är ju inget bra det står om honom. Men jaja bra priser hade han iaf kanske blir o chansa endå. Sen vet man ju aldrig heller hur mycket som är sant som står om han, sen några som köpt grejer av han som funkat bra också. Menmen.. ?!?

kalleanka-> Ute efter ett rimligt ljud för pengarna.

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurgl
googla på billebro så får du se vad folk tycker om de, jag skulle inte handla där iaf.

Har gjort det nu.

Men åter tillfrågan om förstärkaren !!!!!!!!!!!!!!

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sleten
Inte för att vara negativ och allmänt jobbig men har du sett något test med dom? för vad jag hört så ska billebro vara ren sk#t och dom där högtalarna ska kunna jämföras med ett köp av högtalare på lidl.. Men det är bara vad jag hört.. rätta mig gärna..

Inte ett hört ett skit om billebro ! Men dom där högtalarna tyckte jag låg på ett bra pris. Länka gärna nåt test om du sett nåt sånt

Åter till frågan om förstärker, vad klarar man sig på?

Av snackzz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Infinity_90
Beror ju på helt och hållet.
Watt går att mäta på så jäkla många olika sätt.
Börja med att ta reda på om det är peak eller RMS och vilken ohm som högtalarna är 400 w.
En 2x80w @ 8 Ohm stereo stärkare av bra märke(NAD,H/K,Pioneer Refrence Series... osv) klarar att driva det mesta.

Jadu jag har ingen koll på vad det är för nåt, kikade på om det stog nåt om dom men hittade inget ?

Det är iaf 2 såna här jag har i tankarna att köpa. http://www.billebro.se/myshop/myshop_start.php?APPID=2&PRID=1...

Tack så mycket för svar !

Av snackzz

Hur många w på förstärkaren ?

Blir nog att inhandla 2st 400w högtalare med 10´s basar. Men vad för förstärkare bör man ha till såna ? klarar man sig med en förstärkare på 200w ?

Jag är helt lost på sånt här så idiotförklara inte mig ! Tack på förhand !

Av snackzz

Går det att fixa tre ingångar till en bärbar då??