Inlägg

Inlägg som Rashnu har skrivit i forumet
Av Rashnu
Skrivet av ronz:

Inte så jättespännande men såhär ser mitt ut.. för att göra ett mellanrum använder jag HeaderTiles.

http://i.imgur.com/QeZO2Im.jpg

Varför vill du ha ett mellanrum? För att typ kategorisera in apparna?

..Och varför har du suddat ut saldot, det var väl fegt? Få se 0:an nu

Av Rashnu
Skrivet av Mr. Poster:

Det kan vara sjukt svårt att hitta inspiration men efter några timmars hårt grävande hittade jag det här: https://www.google.com/search?q=windows+phone+8+home+screens&...

Perfekt, tack! Att jag inte tänkte på det, då stänger vi ner Sweclockers tycker jag, vad har de som inte Google kan hitta åt oss??

Men det var kul skrivet dock Var mer sugen på att se vad svenskar har fått fram och en eventuell diskussion kanske kring ämnet. Du vet, sånt som ett forum är till för...

Av Rashnu
Skrivet av anon180898:

Visa hemskärmar på Windows phones? Man kan väl inte modda dem ett skit typ? Eller har jag fel. Man kan väl bara ändra färg och flytta runt på enorma fyrkanter väl.. Jag har bara sett lite random bilder på w8 telefoner på nätet samt fibblat med en pre windows 8 lumia telefon så jag har ingen super-erfarenhet och kan således vara ute och cykla.

Nä man kan inte få såna där fina skuggade widgets som i Android, men man kan ju flytta runt sina färggranna fyrkanter i olika storlek för o bli mer effektiv Och det var lite det jag letade efter exempel på, har nämligen noll inspiration själv.

Av Rashnu

Windows Phone 8 - förslag på appar att utveckla

Som rubriken lyder, jag är nämligen lite idéfattig till vad jag ska göra för något, känns som det mesta är gjort. Håller på med en Sonos-app just nu, eftersom de verkar vägra ta fram en själva, och de som finns duger inte

Så ni som har WP, vad saknar ni för appar?

Av Rashnu

Windows Phone 8 - visa era hemskärmar!

Startar denna dedikerade tråd för hemskärmar eftersom jag behöver lite inspiration. Jag har länge funderat på att slänga min iPhone 4 i soptunnan och byta till jobbluren, men behöver lite inspiration till hur man effektivt arrangerar sin hemskärm

Så, var inte blyg, reveal yourself!

Av Rashnu

Det digitala hemmet - delsystem Media - Avoton, ZFSonLinux och Plex Media Server. Dedikerad eller virtuell PMS? Eller på NASen?

Tjena!

Tänkte höra från fok med erfarenhet av ovan nämnda frågeställning vad som rekommenderas i hårdvaruväg. Var osäker på vilket forum det här skulle in i, men kände att här hänger nog mest ZFS-kunnigt folk. Man kan hoppas på att Sweclockers implementerar ett tag-system à la Stackoverflow till version 6.0!

Bakgrund:
Jag har i dagsläget inget av hårdvaran så jag kan inte testa någon lösning, annars hade jag inte behövt ställa frågan här :). Men planen är att sätta upp det digitala hemmet med central hantering av allt vad gäller elektronik och teknik (lampor, media, matinköp, allt) Men jag behöver alltså undersöka hur jag ska lägga upp inköpen till hemmet och detta är en liten del i det.

I framtiden ska jag införskaffa detta;

  • NAS (i denna. Porr! Eller så blir det en sådan här om jag kör med rack istället. Nördbegäret är stort, tålamodet(ekonomin) not so much... Jag har funderat på att köra NAS på nya Atom Avoton. Det kortet har även multipla NICs så man kan utnyttja Link Aggregation. Bifråga: Är det värt att skaffa en ZIL (på en SLC SSD) och en MLC SSD för L2ARC? NASen kommer ha ca 8x4tb i en raidz2 zpool och antingen 32 eller 64GB RAM.

  • Virtualiseringsserver med ESXi eller Hyper-V (GPU passthrough-lattjande eller eventuell nytta för jobbet)

  • pfSense - dedikerad maskin. Mest för att det är kul att nörda och för att jag inte tror att routrar är tillräckligt bra på att skicka igenom trafik på bästa sätt.

  • Plex Media Server?

  • HTPC(s) - Tänker använda de Raspberry Pi jag har, och om de suger (pga t.ex. lagg i menyer) blir det några enkla NUC och några mer avancerade hembyggen med möjlighet till spel. Troligen en blandning av allt. Tanken är dock att dessa ska vara så "tunna" som möjligt eftersom media servern sköter allt.

Krav:
Mina krav är att Plex servern ska kunna serva åtminstone 2 enheter, i framtiden fler, med samtidig uppspelning av 1080p-rullar. Dessa snittar på ~15GB och är .mkv-filer med i de allra flesta fall DTS-ljud.

Frågeställning:
Hur krävande är det för CPU att leverera flera strömmar av video i PMS? Såvitt jag förstått det behövs inte transcoding på os som stödjer ljud- och bildformaten (eller nåt åt det hållet), så det skulle i princip bara förekomma när man kollar på en surfplatta (eller telefon, men tjena). Och ja, jag menar iPad, ifall det nu skulle stödjas i Android

Enligt Plex så bör vad som helst > Core 2 Duo 2.4Ghz göra att jag är hemma. Och i samband med att ZFS inte ska vara så CPU-intensivt eftersom det mesta ligger i RAM-minnet så kanske det fungerar att köra båda tjänsterna på samma burk utan att göra avkall på vardera funktion? Jag får damp så fort saker går långsamt eller laggar, så om de ska köras på samma burk måste det vara helt lugnt, men jag gillar egentligen inte detta alternativ.

Annars har jag funderingar på att köra PMS i en virtuell maskin, tankar på det? Något man bör tänka på redan vid komponentval? Detta alternativ håller jag som lämpligast och det kommer i vilket fall testas innan jag kör in PMS på NASen eller köper en dedikerad burk.

Hoppas ni tar er tid att läsa igenom denna aningen långrandiga trådstart

Av Rashnu

Men sluta svara människan, han kan ju inte ens bemöda sig med att svara på era frågor trots alla era ansträngningar. Tråden borde raderas, vilket slöseri med tid!

Av Rashnu

Jag är ett stort fan av dagens sätt att distribuera all form av mjukvara. Släpp det så fort som möjligt, med en drös av både stora och små buggar. Patcha sen ihjäl användarna. Windows 8, Rome - Total war, vad-som-helst...

Jag ska nog försöka få jobb på polisens nya Pust-system. "Nej, du kan inte ange att brottet är uppklarat, det kommer i feature pack 1".

Man blir förbannad, men samtidigt får vi skylla oss själva som köper skiten. Antar att det är fler som vill ha okej mjukvara snabbt än grym mjukvara senare.

Sen har ju Windows tyvärr slagit rekord i antal saker som borde varit med från första början när Windows 8 släpptes. Just detta har jag stört mig på flera gånger, eftersom snap-funktionen inte är tillräckligt flexibel med avseende på storlek på appen.

Bara att hoppas att de knyter ihop säcken fint i slutändan, de har ändå något bra på väg med samma operativ på telefon, pc, platta (och skulle kunna gå vidare till precis vad som helst, tv etc.). Jag tror starkt på att en app store och ett operativ på alla enheter blir mumma för både användare och utvecklare.

Av Rashnu

Oj, jag får återkomma när jag sitter vid datorn, en surfplatta duger inte för att skriva en uppsats på, skriver det här för att komma ihåg att hitta tillbaka.

Det jag tycker är att ni direkt ska fimpa denna tråd och lägga upp ett konto på www.uservoice.com, sen implementerar ni en liknande funktion till 6.0 så slipper man byta sida för det, alltså att man kan rösta på nya features.

Av Rashnu

Jag läste på nån amerikansk sajt för nåt år sen sådär att Python är bra att lära sig, för det visar arbetsgivaren att du brinner för programmering, eftersom man inte lär sig Python för att jobba med utan bara lattja med på fritiden

Av Rashnu

List<Rektangel> (eller var istället, beroende på version av .NET) rektanglar = new List<Rektangel>();

rektanglar.Add(nyRektangel);

Av Rashnu

Rätt sugen på ett sånt chassi till min NAS. 45 diskar är lagom.

Av Rashnu
Skrivet av WardonE:

Haha jävlar vad sura ni blev. Det är ett skämt, man skriver så med sarkastiska meningar... "RIP in peace AMD". Så känn er inte så himla smarta nu när ni rättade honom för tredje gången

Det känns ju lite onödigt att ta våra tillrättavisningar som surhet, det är ju förvånansvärt många som inte fattar vad förkortningar står för och då kan man lika gärna låta bli att skriva de. Jag nöjer mig med denna beskrivning av frasen

Citat:

RIP in peace is a term commonly used among people with limited knowledge of the English language or in order to appear funny and/or unintelligent in the eyes of others.

Vidare verkar ingen av oss ha uppfattat att "man" skriver så med sarkastiska meningar, men det kanske är coolt nuförtiden i grundskolan... Återigen, ingen surhet, bara reflektioner.

Av Rashnu
Skrivet av NewViking:

R.I.P in peace PC

Man måste bara få fråga vad R.I.P står för enligt dig?

Det är ju värre än alla som skriver "pga av" och inte fattar vad pga står för.

Var bara tvungen att gnälla av mig på detta, tack för ordet!

Av Rashnu
Skrivet av SolidReactor:

Priset är inte det enda värdet du ska gå efter. Finns andra värdefulla aspekter att se efter.
Dessutom kan man med enkla och billiga medel ordna en virtualiserad HTPC.

Särar på vad som är data (installation, programvara, profil) och hårdvara.
Virtualiserar man kan man "flytta" sin htpc (eller vad för profil man har) mellan olika enheter. I sin följd innebär hårdvara enbart är och innehåller hårdvara, all mjukvaran finns lagrad på servern. Hur många enheter man än har i hemmet behöver man enbart göra backup på servern. Man behöver således enbart administrera servern samt skulle Klentenheten behöva bytas ut p.g.a. skada eller vill ha flera i antal är det bara att koppla in en ny enhet i nätverket och inget mer.

Precis, säg att man ska ha en htpc till flera enheter, då har du hela setupen och configen klar; köp ett billigt grafikkort med hdmi och en adapter, t.ex. hdmi-cat6 som jag länkat till tidigare så är du golden! Det blir ju lätt dyrt om man ska köpa en htpc för ett par tusen till alla tv-apparater, och jag vill åtminstone ha tillgång till hela mediabiblioteket på alla apparater. Gillar inte att känna mig straffad för att man sätter sig i ett annat rum och kollar Ungefär som familjer som har en riktig bil och en mini typ VW Polo OBS! Detta var inte ett svar till dig utan ett bifall! OBS!

Skrivet av durutti:

Jag menar alltså inte att lösningen med virtualiserad htpc är dålig, den är bara inte lika bra som att skita i det.

Skrivet av ronnylov:

...Annars tycker jag inte att det är en dålig idé att köra sin htpc virtualisert om man ändå har en virtualiseringsserver hemma inom räckvidd till sin TV. Fast varför inte köra htpc-programvaran direkt på servern "bare metal" istället för att virtualisera den i så fall?

Själv undviker jag virtualisering om det går. Man får bättre prestanda och bättre utnyttjande av hårdvaran om man kör alla tjänster i ett och samma operativsystem "bare metal" istället för att köra flera olika virtualiserade operativsystem parallellt samtidigt. Fördelen att virtualisera kan i och för sig vara att man kan isolera "maskinerna" från varandra, t.ex. boota om en virtuell maskin utan att påverka de andra. Å andra sidan kan man oftast lika gärna starta om tjänsten i fråga istället. Kör Arch Linux på alla mina maskiner numera så har liksom inget behov av att köra olika operativsystem.

Fast jag vet inte om det går att installera XBMC på en ESXI Host, tror knappt det. Och virtualisering är väl bra om man använder flera operativ till olika saker men inte vill ha flera fysiska datorer?

Skrivet av Hulle:

Jag tycker fortfarande att det verkar väldigt onödigt att hålla på så här. Eventuella fördelar över en Androidenhet för en femhundring som kör XBMC och strömmar media från playkanaler/youtube/egen NAS är obefintliga.

Även med den lösningen har du i princip inga problem med backup osv... en enkel Nandroid-backup från Recovery så är hela "HTPC:n" återställningsbar.

Virtuell HTPC låter coolt, men det är en nördig hobby, inget fullgott alternativ som skulle ge några fördelar.

Klart det är en nördig hobby, vet du var du skriver någonstans? Men personligen så tycker jag att dagens Androidstickor tar för stor plats, de blockerar väl alltid en port (eller två?) bredvid? Finns det stickor som är lika små som ett usbminne så börjar vi snacka

Skrivet av tsint:

...Och är det något jag är allergisk mot så är det synliga kablar och tangentbord/mus i vardagsrummet. Behöver man tangentbord eller mus för att hantera sin HTPC så har man redan där misslyckats - det är iaf min åsikt, men gillar man sitt tangentbord/mus så ska man givitvis ha det!

Fast du kan ju köra en platta som fjärr? Och dessutom få ett tangentbord inbyggt då. Det är ju rätt osmidigt att t.ex. söka på en film med netflix tycker du inte?

Skrivet av tsint:

Well, jag ser inte något behov av att köra en egen "server" hemma framöver. Behöver man LAMP så är det både enklare och billigare att köra det i molnet, det finns många vettiga alternativ idag. Vad gäller storage så anser jag att det är bättre att skaffa dedikerad hårdvara för det, detta tills det blir mer praktiskt och ekonomiskt att flytta all sin data till molnet. Visst kan man köra freenas eller liknande, men det är ändå standardfunktionalitet som en färdig NAS tillhandahåller till ett rimligt pris.

Fast ska du ha mycket utrymme så blir en NAS fort ganska dyr, då kan man ju ha en server hemma istället som man dessutom kan utnyttja till annat, eftersom den förmodligen inte går för fullt? Och dessutom få bättre prestanda...

Och ska man börja köra allt i molnet så blir det ju ett par kronor varje månad. Lagring av flera terabyte (har 17TB själv) kostar ju skjortan i t.ex. Amazons moln och kommer nog göra det ett bra tag framöver.

Och säg att man har lite utvecklingsmaskiner eller för att testa nätverk om man jobbar med sånt, såklart det är skönare att ha allt på samma ställe. Styra ljus och sånt hemma vill man väl inte heller ha på sin arbetsdator eller på en helt egen burk. Nu är det ju knappast majoriteten som detta gäller för, men jag tror det kommer bli så att man har en box hemma till slut som kan hantera i princip allt. Åtminstone i nybyggda hus och lägenheter, det blir ju krångligt med kabeldragning i äldre fastigheter. Det blir ju en engångskostnad istället för att ha massa prylar som dras varje månad, det tycker iaf jag är rätt skönt att slippa

Skrivet av tsint:

Precis, om några TV-generationer så är vi där. Och då finns inte längre något behov för varken dedikerad HTPC eller virtualiserad för den delen.

Det är så jag egentligen vill göra, men det är svårt att separera frontend och backend när jag bara har TV-uttag i vardagsrummet - och dra långa kablar är inget alternativ för mig. Hursom, för egen del så har mitt vanliga TV-tittande minskat drastiskt de senaste åren. Jag tror att broadcast'ad TV kommer minska väldigt mycket framöver, detta till förmån för s.k play-tjänster och streamad media - så jag tror inte att jag kommer ha något större behov av att köra en DVB-backend.

Jag tror iaf om 5 år så kommer den är diskussionen se töntig ut, HTPC kommer inte längre finnas som begrepp. Funkionaliten har antingen flyttat in i våra TV-apparater eller i små optimerade boxar för ändamålet. Att jag har 2 HTPC idag med olika konf för Intel/ATI/Nvidia är enbart för att jag tycket det är KUL att jobba med, annars hade jag valt en annan lösning - dock ingen virtualiserad.

Jag kan bara hoppas att du har rätt, vad hände egentligen med snacket om Apple TV eller inbyggd Android så man faktiskt kan göra något med apparaterna, Samsungs Smart TV är ju olidigt slött!

Av Rashnu
Skrivet av Curik:

Jag har läst i princip hela tråden, ja. Vilket bra sätt att undvika svar! Det faktum att du påstår att du inte får prestandaförlust med virtualisering säger väl en del om hur mycket du kan i ämnet, och hur mycket av det trams du skriver som kommer från att du själv råkar använda den diskuterade konfigurationen och känner ett behov att försvara det. Det är lugnt!

Men du sa det bra själv tycker jag; "Det roliga" är inte vad de flesta av oss är ute efter, vi är ute efter något praktiskt som går att använda i hemmet av alla. Så fortsätt lek med din Raspberry Pi du så kan vi andra "tråkiga" använda oss av något annat som inte går 5 fps i menyerna överklockat.

Personpåhopp är bra att ta till när intelligensen tryter. En fantastisk diskussionsförmåga verkar du åtminstone besitta; att bli överbevisad och kalla det för trams, storstilat! Speciellt utan att säga på vilken nivå man själv ligger på inom ämnet. Använder jag den diskuterade konfigurationen eller Raspberry Pi? Hur ska du ha det?

Bara för att du inte har vett att förstå hur det funkar gör det knappast opraktiskt för alla i hemmet att använda. Det är fortfarande samma mediasystem, ingenting skiljer för slutanvändaren. Förutom att man slipper ha fler saker som drar ström. Du kan säkert fortsätta använda din älskade fjärrkontroll utan problem. Såklart det blir en (kanske obetydlig) prestandaförlust, men du lär fortfarande utan problem kunna spela upp 1080P laggfritt så det är väl upp till var och en vad man föredrar. Och tänk vad skönt för övriga i familjen att slippa sätta på skiten framme vid tv:n utan istället bara byta bildkälla så var mediasystemet uppe.

Poängen var som sagt att slippa köpa en burk till, men du hör nog till den promillen som tycker det är häftigt att ha så mycket grejer som möjligt med knappar i tvbänken. Det är lugnt! Använd din HTPC där processorn säkert får jobba ända upp till 20% ibland, det är ju häftigt!

Av Rashnu
Skrivet av tjossanmannen:

Aka ligga med frugan?...:-D haha. Jag kan inte se på vilket sett det skulle bli sämre. Om man kör extenders, eller kablar med kvalité

Du plockade upp den subtila, bra gjort Syftade dock mer specifikt på missionären, alltså ligga , men close enough!

[QUOTE=Curik;14231458]Vilken dum fråga. Varför berättar du inte vad det är för fördelar med virtualisering jämfört med en fysisk HTPC istället? Jag kan inte komma på några, men eftersom du förespråkar det kanske det vore bra om du nämnde det.

Nackdelar som jag ser det:

  1. Datorn måste alltid vara på

  2. Datorn måste vara nära TVn och du måste koppla in en sladd mellan dem

  3. Något sämre prestanda, trots hårdvaruacceleration

  4. VMWare kostar väldigt mycket pengar

  5. Inte lika lätt att använda sig av IR till fjärren

  6. Om man startar om datorn startas även HTPCn om

Men som sagt, eftersom det är du som förespråkar eländet så borde du motivera det. Vad är poängen? Du grinar över att folk inte håller med - men fråga inte då. För det är så att för dem flesta som bor ihop med någon, så är det inte en lösning. För mig handlar det mest om att fysiskt placera burken på ett bra sätt, då det inte känns särskilt estetiskt att ha datorn precis bredvid TVn.[/QUOTE]

Du kan omöjligt ha läst igenom tråden innan du skrev detta...

  1. En virtualiseringsserver är alltid på

  2. Nej, läs tråden

  3. Nej, läs tråden

  4. VMWare ESXi, som vi pratar om här, är gratis

  5. Poäng, vill man använda IR får man kanske problem. Om man inte vill investera i t.ex. iRule till iPad eller liknande, som iof har många andra fördelar som att slippa en drös fjärrkontroller t.ex.

  6. Se punkt 1. Behöver man av någon anledning starta om hosten så visst, då stängs även HTPC:n av.

Se nedan för svar på resten.

Skrivet av Allexz:

Detta skulle ju endast fungera för väldigt speciella tillämpningar där man har en server med processortid över.

De flesta som kör en htpc har mest troligt 1 gaming/jobbmaskin i ett rum och 1 htpc i ett annat rum/övervåning eller liknande.

Då måste man alltså offra sin gamingrigg/jobbmaskin och köra en hypervisor på den 24/7 för att köra 2 os separat och sedan måste man dra 20m hdmikablar, 20m mus/tangentbord och switcha dessa, det är bara totalt absurt.

Inte för att tala om faktumet att de flesta redan har övergått till iPad/AppleTV alternativt laptop.

Frågan du borde ställa är :

"Varför kör inte ni som har processortid över på er server, som är tillräckligt tyst, samtidigt som den är placerad tillräckligt nära vardagsrummet för att dra kablar, er htpc virtuellt?"

Då får du mest troligt svaret : "Nej, jag köpte en HTPC istället för att det är ungefär 5000 gånger mer logiskt :)"

Du har nog inte heller läst tråden, då det är en virtualiseringsserver som TS menade. Han hade säkert tjänat på att lägga den här tråden i server-forumet där folk med mer erfarenhet av detta håller till. Här verkar inte många förstå poängen eller det roliga, för det är förmodligen mest nörden i en som tilltalas av denna lösning

Mer logiskt blir det väl bara om man vill slösa ett par tusenlappar på en dator extra som HTPC. AppleTV är inte ens ett alternativ så varför ta upp det. Alla nöjer sig inte med att köra AirPlay, vissa vill ha shyssta system med bra gränssnitt som XBMC, Plex och liknande. Om man jailbreakar ATV, förutom senaste versionen där det inte går, så kanske man kan jämföra, inte annars.

Så poängen, om jag får tycka till, är att nörda loss och testa vad som går, samt att slippa köpa in en dator till att ha framme vid tv:n. Snackar vi estetik så vill man väl gärna ha bort de flesta prylar där framme som blinkar och har sig. Men vissa går ju igång på att se/visa upp sina inköp.

Speciellt jag som har nätverk draget hemma redan och en drös tv-apparater kommer testa denna lösning innan jag testar med mina Raspberry Pi's.

Av Rashnu
Skrivet av mrqaffe:

Jag tror det är dumt att skarva kabeln men det kanske fungerar, men som sagt jag har oerhört svårt att se någon vitts med en virtualiserad htpc, för det lär bli både sämre och dyrare, men jo det går nog att göra det tekniskt bara för att leka.

Dyrare borde det inte bli, med min föreslagna lösning hamnar vi på 500 för grafikkort plus $18 med färdigdraget nätverk och nätverkskablar tillgängliga. Sämre är mycket möjligt, frågan är om det ändå blir godkänt för 1080P

Jag ska åtminstone testa så fort min virtualiseringsserver införskaffas, måste ligga på frugan (pun intended) helt enkelt!

Av Rashnu
Skrivet av mrqaffe:

Det där är en kabelövergång och inte något som använder nätverk, de kräver alltså en direkt kabelförbindelse mellan ändarna och går inte att använda i ett nätverk.

Nu förstår jag inte hur du menar. Om jag har en sändare i servern, stoppar in två kablar mellan sändaren och en patchpanel som går till ett uttag i mitt vardagsrum, där jag stoppar in två kablar som går till mottagaren som sitter i tv:n, varför skulle inte det funka? Det var väl inget krav att det skulle fungera via nätverk eller IP, utan om det gick att köra via dragen Cat-kablage?

Nätverket har du ju redan inkopplat till servern som du väljer att skicka ut en bild genom sagda lösning till din virtuella HTPC.

Av Rashnu
Skrivet av BasseBaba:

Där har du ditt svar. Det är inte alla som har möjlighet att dra en HDMI direkt från servern till TV:n?

Det är väl snarare kunskap om HDMI-extenders som saknas.
Men sure, langa en länk till en HDMI-CAT extender som du vet fungerar i 1080p med ljudöverföring & graffekort för liknande peng som man sätter ihop en HTPC-burk så blir det ju helt klart intressant.

Sedan finns det säker dom som kör vid flera tvapparater. Jag kör en disk&fanless-lösning som jag netbootar och den skalar upp flera enheter utan några som helst problem eller ansträngning.
Säg att du har 3 apparater i huset, ska du då köpa 3 graffekort med passthrough och 3 externders?

Jag länkade till en HDMI-CAT extender ovan.

Jag tolkar det som att man har 3 olika grafikkort och extenders ja. Och 3 olika vm's.

Kan du berätta mer om din lösning? Den låter intressant. Kör alla klienter mot samma mediasystem? Så om den startar om påverkar det samtliga?

Skrivet av tsint:

Skillnaden är att den du länkar troligen inte kör IP, du måste alltså dedikera hela kabeln till HDMI. Lösningen mrqaffe länkade kör via IP, du behöver alltså inte en dedikerad kabel utan du delar den med vanlig IP-trafik.

Ja, det låter rimligt, så är det nog. Har man inte två uttag så suger det ju lite då.