Inlägg

Inlägg som Rashnu har skrivit i forumet
Av Rashnu
Skrivet av MickeMM:

Tack för era svar. Jag tar gärna fler tips med komponenter. Exsi låter som en smart lösning. Själv kör jag Windows 7 på min dator med Wmware workstation och det fungerar bra, men ur server synpunkt verkar ju exsi vara smidigare?

Servern behöver inte vara helt ljudlös, men gärna så tyst som möjligt. Jag ser hellre att den är smidig med både kyla och allt än att få en dator utan fläktar där jag sedan får problem med att burken blir för varm pga överbelastning.

Var hittar man galleriet? Det lät intressant.
God fortsättning på er..

Vad är det med alternativet jag gav som du inte gillar? Det är förvisso lite över din budget, är det allt? Annars vet inte folk vad de ska rekommendera för saker

Om du följt diskussionen hittills så ser du att lösningen jag gav fungerar, om du vill känna dig lugnare så köp Streacom-lådan som mats42 rekommenderade

Av Rashnu
Skrivet av mrqaffe:

Nja nu är det inte riktigt så enkelt det här med virtuell htpc i servern, det finns förvisso hdmi över cat omvandlare, men det som krävs är ju hdmi över ip och det är inte samma sak, endera får du begränsa videobandbredden till 1Gbps genom kompression eller så får du ordna 10Gbps nätverk eller så får du dra en egen kabel som inte använder ip.
Du bör även kolla vad omvandlarna kostar, det är svårt att lösa det billigare än vad en dedikerad htpc kostar, du kan nog utan problem köpa en NUC billigare än videoomvandlarna för går man på billiga importerade enheter så lär det ändå hamna kring $1000 för "hdmi over ip" omvandlarna.
Här har du Svenska priser, utan moms, så kom ihåg att lägga på 25 %
http://www.direktronik.se/prod/prod.asp?ProdId=123

Ja, de var verkligen svindyra. Men vad är skillnaden mot t.ex. dessa för $18? De borde väl fungera utmärkt?

Av Rashnu

Jag blev så trött på alla som inte förstod det briljanta i denna lösning att jag var tvungen att gå från surfplattan i sängen till datorn för att sammanfatta denna uppsats innan jag kommer av mig. Nåde er för att ni fick mig till detta, men ha gärna överseende med eventuella cirkelresonemang samt stavnings- och syftningsfel. Det är trots allt sent

Till att börja med skulle jag vilja säga att alla som inte vet vad virtualisering är, inte är intresserade av det, eller har/tänkt skaffa en virtualiseringsserver, Ni behöver inte följa denna tråd, den är inte för er! Ni har inte intresset! Ni kan förvisso skaffa er detta. Så om ni är öppensinnade, för all del, stanna kvar. Men sluta hoppa på TS med argument som inte håller bara för att ni inte förstår tekniken!

Till er andra, vad är det som inte är bra med denna lösning? Att ni inte får köpa en extra burk att visa upp för polarna vid tv:n? Poängen med passthrough av grafikkort såvitt jag förstått det är att hela kortet är dedikerat till just den virtuella maskinen. Så vad skulle vi tappa? Inte ett dugg!

Lösningen går alltså ut på att ha en central server, som du kanske har NAS, diverse andra OS för labbande om det är din grej, router osv osv på. Den kan du ju få i princip så tyst du vill, allt beror på valet av komponenter. Poängen med den servern är alltså att vara igång dygnet runt, 24/7, så argumentet att stänga av den försvinner helt, och även argumentet att ens HTPC bara drar 10W. Det är väl trevligt, men vad kostade det inte att köpa in de prylarna som drar så lite? Som du ändå utnyttjar minimalt av prestandan? Istället för att köpa ett grafikkort för runt en femhundring, och lite HDMI-kablar samt konverters till och från Cat6(enligt TS lösning). Eventuell kabeldragning beroende på hur det ser ut hemma hos er, och då försvinner kanske också denna lösning som ett möjligt/intressant alternativ.

Jag har dock förståelse för att folk som inte bor så stort inte vill ha igång en server när man ska sova, så då är nog denna lösning inte heller för er.

Så, för att reiterera; Vill jag ha en HTPC till mitt vardagsrum, om vi förutsätter att nätverk är draget i hela huset/lägenheten så köper jag:

  • Ett grafikkort, som jag dedikerar(!!) till en vm med valfri medialösning

  • Två konverters (HDMI-Cat6 vid servern och vice versa vid bildvisaren)

Och sen var det klart. Jag kan inte tänka mig att det skulle gå på mer än runt tusenlappen. Det som tillkommer är väl vad som ska styra HTPC:n. Där bör det ju duga med vad som helst som pratar trådlöst, typ en surfplatta. IR går bort antar jag, men kanske går att få via USB?

Brasklapp: Jag har ingen aning om hur pass det påverkar kvalitén på ljud och bild att konvertera det fram- och tillbaka mellan HDMI-Cat6. Om det inte påverkar negativt så ser jag inte någon anledning alls till att folk som bygger hemmabiorum inte skulle vilja ha sådan lösning? Personligen hade jag velat ha all teknik i ett speciellt rum med rackskåp och styra det trådlöst via valfri platta (Högtalarna hade jag även dolt bakom projektorduken. Det finns sådana typer som ljudet går igenom duken, men det är ett ämne för ett annat forum).

Så kan någon förklara för mig vad ni har emot denna lösning, om ni ingår i ovan nämnda målgrupp? Nej, denna lösning kanske inte passar för gamers som jagar responstider i valfri FPS, det har jag ingen aning om, men det var väl aldrig någon som påstod detta heller?

Problemet jag ser med denna lösning, om man inte kör trådlöst, är redan ställd i citatet nedan och den skulle jag gärna få svar på.

Skrivet av Sweede:

Intressant.
Dock funderar jag på sladdragningen. Jag måste dra HDMI för bild/ljud och USB för kontroll (tangentbord/fjärrkontroll)
Måste jag dra 2 separata kablar genom huset då eller går det optimera på något sätt utan och tappa kvalite?

Kan TS svara på detta?

Av Rashnu
Skrivet av mats42:

Därför att jag till skillnad från dig tydligen klarar att både läsa och förstå vad ansra skriver samt tänka ett steg längre.
Att sprda falsk information är dumt men det gör jag inte.
Tråkigt nog verkar du fortfarande inte vara kapapabel till att läsa vad jag skriver så då får vi göra det ännu enklare för dig.

CPUn drar 45.
Moderkortet drar ca 15
Minnen drar 10-15w
sen ska vi driva några SSD också.

Lägger du ihop det så hamnar vi på just ca 80 så det är fortfarande den siffran vi behöver från nätagget

Tittar du på min signatur så ser du att jag har byggt flera flälktlösa burkar. hur många har du?

Trevligt personpåhopp i början där.

Om du själv var läskunnig så kanske du skulle se att chassit är rekommenderat för en CPU på 35W, det gäller alltså inte alla komponenter. Och varför surrar du om att vi behöver minst 80W från nätagget, har någon sagt något annat? Akasa-chassit kom fortfarande med en 120W precis som den picoPSU du pratade om, så min lösning är fortfarande billigare (om inte bättre) eftersom, som Schrimp påpekade (och bevisligen fungerar för personen som gjorde galleriet), det är stresstestat och 45W CPU inte är några problem.

Av Rashnu
Skrivet av mats42:

Cpu:n har 45W tdp så lastar man får man nog räkna med uppåt 80 men det är ingen större fara det heller.

Sen är det bara en fråga hur mycket tystnaden får kosta.

Ska man göra den tyst så ska den vara helt fläktlös. Streacom FC10 lådan ihop med ett 120W externt nättagg ex picopsu så är det löst.
Ihop med SSD så går den tyst

Förstår inte alls poängen med detta inlägg då, precis som backspace påpekat, du har fel angående TDP. Dessutom var chassit jag länkade till bundlat med ett nätagg, fläktlöst, samt ca 1000 kr billigare (exkl. PicoPSU till Streacom-lådan)...

Skrivet av MickeMM:

Var hittar man galleriet? Det lät intressant.
God fortsättning på er..

Det gör man här

Av Rashnu

Akasa Euler 120W
Intel DQ77KB
Intel Xeon E3-1265Lv2 2,5GHz
Kingston SO-DIMM 8GB DDR3L
Kingston 120GB mSATA SSD

Dessa komponenter har jag själv tänkt slå till på för en lite mindre ESXi server som jag tänkt bygga för pfSense, ftp och torrents i första hand. Eventuellt fler vm's om jag kommer på något kul att ha på den i väntan på min riktiga, lite köttigare ESXi server :).

Det finns även ett galleri här på SweClockers med just denna uppsättning om du vill kika på hur det ser ut.

Den är extremt strömsnål (tror snubben som gjorde galleriet pratade om 35W), helt fläktlös, och borde ha tillräcklig prestanda för dina behov. Chassit har även en 2,5"-plats för lagring.

Av Rashnu

Operativsystem: Windows 7,8,8.1, XP(om det fortfarande skulle behövas), Linux Mint
Editor: Visual Studio 2008-2013 (vad projektet använder), SSMS, LINQPad(är jag verkligen ensam i denna tråd om det?), Netbeans, Eclipse, Sublime Text
Wysiwyg: ...
Wireframe: Nej, men ska definitivt kika på Balsamiq tack vare denna tråd
Bildeditor: Inte min roll, men skulle det behövas så är det Photoshop som gäller
Övrigt: Hyper-V eller Virtualbox är ett måste i väntan på min ESXI-server för att köra olika miljöer och inte smutsa ner boot-miljön med W8.1 och VS2013. Git, SVN, TFS, IIS
Omfattning: Heltid som systemutvecklare

Av Rashnu
Skrivet av antrax88:

Dom 2 är mina esxi maskiner som jag använder för att köra runt 40 virtuela maskiner.

Men vad gör du på dom?

Av Rashnu
Skrivet av altair4:

...Linux uppgång...

Tror du på den om Rödluvan och vargen också eller?

Av Rashnu

Förvånad att ingen nämnt detta tidigare: Sweclockers tidigare artikel om Asus nya routrar för 802.11ac

Enligt den artikeln så är detta mellanmodellen. Jag väntar nog på den fetaste, 1,3Gbps bara på ac-frekvensen, den bör också hålla längst. Tänker framförallt på när 4k-filmer blir tillgängliga i "molnet"

Av Rashnu

Fråga om 19"-rack och chassin

Jag snor tråden lite, för en fråga som jag tror TS inte fick svar på tidigare. Det verkar sjukt svårt att hitta svar på nätet om detta, eller så söker jag helt fel.

Om man köper ett 800x800 19"-rackskåp, spelar det någon roll hur stort chassit är? Till exempel XCase RM 424 som det länkats till tidigare, är ju 660 djup och 432 bred. Hur gör man för att få in det? Använder man insatser eller vad? Eller är ett 600x800 bättre isf? Vilka krav måste chassin uppfylla för att kunna skruvas fast i ett rackskåp? För man lär ju köpa till fler servrar framöver...

Av Rashnu
Skrivet av JAZIP:

På riktigt? Har väntat på min i flera månader! Har till och med betalt.

Skrivet av anden12:

:OO
Jag betalade 26:e juni (anmälde mitt intresse 21 april) och jag väntar ännu på leverans.

Skrivet av Xburk:

Är väl något liknande för mig, betalade någon två veckor senare. Beräknad leverans skulle vara i början på oktober om jag inte minns helt fel.

Men beställde ni alla från Farnell? Jag beställde först från RS Components, den väntar jag fortfarande på, den är dessutom försenad. Första från Farnell kom efter ca 5 veckor o den andra tog 2-3 veckor... Kan vara idé att maila Farnell om något hänt med era ordrar annars.

Av Rashnu
Skrivet av SebbesApa:

Tyvärr så kissar Allwinner på XBMC's utveklare, så framtiden för XBMC på A10 ser väldigt mörk ut.

Kan du utveckla lite?

Av Rashnu
Skrivet av Svensktiger:

Du verkar ha rätt bra koll, skulle RE4 funka bra till en filserver med zfs på ca 24 diskar? Eller vad för disk rekommenderar du då?

Av Rashnu

Det var det jag gissade, tack för att du bekräftade

Av Rashnu

Varför är de "tänkta för NAS-enheter med 1-5 platser" och inte enheter med fler platser? Varför lägger man in en begränsning, och ffa varför en sån liten begränsning??

Av Rashnu

Jag har testat utan RAM, med ett enda (olika stickor) i alla minnesplatser, samt med ett annat grafikkkort, och slutligen även med det inbyggda, allt utan resultat, var ingen skillnad alls.

Har beställt nytt moderkort från dustin, som borde komma idag med lite tur, får utnyttja garantin från Asus på det gamla, och använda det i den kommande htpc:n istället :)...Hoppas bara att det inte är processorn eller nätagget, för det har jag inget annat att testa med.

Av Rashnu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Med hårddiskar, dvd etc helt bortkopplade, får du då upp meddelande om att boot-media saknas? Dvs är möjligt att reparera boot på disken. Om inte - är det post i BIOS som inte exekveras och du lär förmodligen reklamera moderkortet.

Det händer absolut ingenting mer än att fläktarna startar trots att jag startar utan både RAM och annat. Misstänkte att det var moderkortet, så det blir till att beställa ett nytt.

Tack för snabbt svar!

Av Rashnu

Datorn startar, men bootar inte

Hej,

Ni får ursäkta den långa trådstarten, men jag har gjort en del undersökningar själv, och vill redovisa dessa så att ni får en så bra start som möjligt, om ni väljer att hjälpa mig, vilket jag hoppas!

Jag är medveten om att det finns en hel del trådar på nätet om detta ämne, jag har själv kollat in ett tiotal ikväll, men behöver nog en egen tråd för att verkligen få en lösning på mina problem.

Mitt problem är alltså att när jag trycker på power-knappen på datorn så sätter fläktarna igång, och hårddiskarna börjar spinna, men datorn bootar aldrig upp, skärmarna registrerar inte alls att de är inkopplade till något.

I vanliga fall, så startar datorn upp som vanligt, POST-pipet för processorn låter, och biosskärmen dyker upp, samt en blå lysdiod börjar lysa runt powerknappen på datorn. Nu händer dock ingenting.

Till saken hör att ibland vid omstarter (tex. av Windows Update) och vid rena kallstarter så har datorn frusit fast vid BIOS-skärmen, vilket jag tror kan ha något att göra med det nuvarande problemet? Vid dessa tillfällen har jag varit tvungen att hålla in powerknappen tills datorn stängt av sig.

Jag har provat att koppla ur alla hårddiskar, alla RAM-minnen utom ett(provat flera av de en åt gången i alla slots), samt tagit bort grafikkkortet utan lycka. Jag provade även att starta datorn utan ett enda RAM-minne, för jag läste att det borde pipa då, men inte ett ljud. Provade även att starta med grafikkkortet i PCI-E X16-sloten, men utan ikopplad kabel, och då tjöt det i den millisekund systemet var igång.

Jag har även provat att rensa CMOS (är det samma som att resetta BIOS?), genom att flytta jumpern från pin1 och 2 till pin 2 och 3, väntat en halv minut, sen flyttat tillbaka till pin 1 och 2. Jag har även tagit ut batteriet på moderkortet i några minuter, innan jag provade att starta datorn igen. Även detta utan resultat!

Det känns helt hopplöst just nu, ingenting hjälper, och jag undar nu vad ni tror kan vara fel? Enligt vissa forum på nätet så är det antingen PSU:n som är trasig (vilket det inte verkar som eftersom allt går igång, förutom bootningen då, jag har även provat att byta uttag på nätuttaget, för att se om det blivit nåt fel i ett av uttagen, jag har modulärt nätuttag), eller så är det moderkortet. Om ni tror att det är moderkortet, skulle det i såna fall räcka med att byta batteri, eller måste jag byta hela kortet, och isåfall installera om windows och hela det underbart roliga projektet? Vad tror ni?

Mitt system ser ut såhär:
Chassi (ifall det nu skulle spela någon roll): Antec P182B
Moderkort: Asus M3A78 Pro
Processor: AMD 9950 (4-kärnig 2,6Ghz)
Grafikkort: Asus GeForce 9800GT
RAM-minnen: Corsair Dominator CL5 800Mhz (4x2GB)
Operativ: Windows 7 Ultimate x64
Nätaggregat: Zalman ZM850-HP 850W
Hårddiskar: 4x500GB Seagate Barracuda 7200rpm, 1x1,5TB Samsung Spinpoint F3

Allting är inköpt November 2008, så det verkar orimligt att batteriet på moderkortet skulle vara slut redan, eller att nätaggregatet gått sönder, det borde inte ens vara hårt belastat. Allting fungerade bra så sent som för 24 timmar sen, men imorse var det omöjligt att starta datorn.

Hoppas verkligen på er hjälp här, har absolut ingen aning om vad jag ska göra!

Tack på förhand!