Inlägg

Inlägg som Mental har skrivit i forumet
Av Mental
Skrivet av KurtEgon:

Riktigt korkat att sätta så begränsande regler, man kan ju nästan tro att dom inte ville att ni skulle använda den. Fick ni ta i samband med rast då?

Vid rast, ja.
Anledningen till regeln var för att det missbrukas av några till att ta en timme ledigt utan att träna. Antingen sovmorgon eller dra en timme tidigare, gärna på fredag.

Av Mental

https://i.redd.it/umcy3t4yl6pa1.png

D4vsD3

Bild stulen från Reddit, gillar stämningen i D4 mycket mer mot D3

Av Mental
Skrivet av Bogey:

Smugglar vet jag inte direkt, men..

Innanför byxorna

Nu var det ju inte mjukvara vi pratade här, Microsoft

Av Mental

Försvarsmakten har 3h obligatorisk friskvård, där man även följer upp din träning, hjälper dig sätta och nå mål mm. Mycket bra!

Av Mental
Skrivet av KurtEgon:

Någon som kastat in en friskvårdstimme i veckan som löneökning? Blir ändå 2,5% "ökning" (39/40=97,5) och man kan göra annat på sin fritid istället för att stressträna innan jobbet som jag gör idag.

Om den används, vi hade regel om friskvårdstimme att den ej fick ligga i anslutning till passets början eller slut. Dvs man kan inte dra en timme tidigare på fredag för att träna. Utan man fick åka till jobbet, stämpla in, åka till gym, byta om, träna, ducha och åka tillbaka. Tyvärr hinner man inte träna så mycket då. Så det blev oftast att man struntade i den timmen och tränade efter jobbet som vanligt.

Av Mental

Jag hade hoppats på lite mer unika starter för de olika klasserna. Jag skulle önska variation i storyline beroende på vad jag spelar som, men det skulle nog bli för stort då antar jag.

Av Mental
Skrivet av RekiN:

Vad är det du FOMO:ar över? Att stå i massiva köer och få massa errors första dagarna?

Spelet släpps inte på riktigt först säsongen börjar och den börjar först efter två veckor om de håller preliminära schemat.

Man vill ju köra igenom spelet ordentligt för att njuta av story och miljöer innan Seasonstressen kommer

Av Mental
Skrivet av xinux:

Tala för dig själv. För många så är hela poängen med en så här stor release att köra den med vänner vid release.
Denna prisuppdelning innebär att många causal-gaming-kompisgrupper kommer splittras upp gällande progress.

Ehm? Är man polare inväntar man väl varandra?
Jag har inga problem med att ösa in lite extra för att starta tidigare, men om flera av de jag spelar med inte kommer göra det så låter jag bli och vi startar samtidigt.

Av Mental
Skrivet av Fulci:

Blir kul testa Druid/Necro nästa helg. När det är öppet för alla lär det bli svårt komma in på fredagen. Hoppas de är beredda utöka precis som helgens beta, där det fungerade bra efter lördag morgon.

Med tanke på hur många som betalat för att testa, kan jag bara tänka mig att det kommer vara ett enormt tryck när man kan testa gratis.

Av Mental

Jag ser inte D4 som ett rollspel. H&S och Loot Piñatas!

Av Mental
Skrivet av adfactory:

Va hemma en kväll, så har du sparat in till Diablo IV

Jag har råd med båda

Av Mental
Skrivet av Curik:

Om krogen är din definition av en kul kväll så förstår jag absolut din värdering.

Oja! Älskar krogen! Öl är ett av mina stora intressen, och jag hänger gärna en kväll på Pressklubben, zumen eller mikkeller!

Av Mental
Skrivet av Curik:

Ser kul ut, dock inte 700 kr kul. Uppskattar därtill inte alls att man blir intvingad i multiplayer.

Beror på hur man värdesätter sina pengar antar jag.
Bara tiden i betan är 700kr värt för min del.
Jag spenderar runt de pengarna om jag går ut på krogen en kväll, och det är då för 4-5h av underhållning och huvudvärk dagen efter. Jag har kanske 12h nöje i betan bara. Lätt värt 700 för min del.

Av Mental
Skrivet av KurtEgon:

Vad hade ni begärt i löneökning om man blir avdelningschef för en mindre grupp (4-5)? Byggingenjör, 6 års erfarenhet (mest på avdelningen), mindre stad, nuvarande lön 38k + bonus.

Går du från inget personalansvar till personalansvar? Eller är det "bara arbetsledning"?

Det beror på vad du förväntas göra som avdelningschef. Om du skall utveckla personalen och göra HR relaterade saker, eller om det handlar om att planera och fördela arbete.

Jag skulle säga minst 45 om du skall fördela arbete och 50-55 om du ska vara personalansvarig.

Av Mental

miss på hobfot

Av Mental
Skrivet av Implor:

Vad är ett rimligt chefstillägg?

15-20 personer i gruppen inom teknik. Utanför storstäderna.

Fullt ansvar för löner/konsulter/inköp och arbetsmiljö. Första nivån av chef i bolaget.

Inom teknik är ganska luddigt. Och förväntas du göra annat än att chefa?

Första chefsnivån på primärvårdsrehab förväntades fortsätta på 50% med sitt tidigare arbete (Dietist, arbetsterapeut eller sjukgymnast) och 50% personaladministration och handläggning. De gav ett tillägg på 5k, men det är ett antal år sedan, så det kan ha blivit bättre.
Kolla med facket kanske?

Av Mental
Av Mental
Skrivet av perost:

Att värma hem med servrar är inte direkt någon ny idé, ett av de mer kända som hade samma upplägg är t.ex. Nerdalize (som gick i konkurs 2019). De mer framgångsrika projekten brukar dock handla om att ta vara på spillvärme från stora serverhallar snarare än att placera servrar hemma hos folk.

Så frågan är vad som är annorlunda med detta försök, eller handlar det bara om "den här gången kommer det säkert fungera"?

Här slipper du kostnaden för serverhall antar jag? Men du kommer behöva en bilburen flotta tekniker för underhåll antar jag.

Av Mental
Skrivet av SwedZi:

Okej, fair enough. Jag kollade taxeringskalendern innan jag fick detta jobb så jag vet vad mina kollegor tjänar. Den som ligger närmast har 4-5k mer än mig, personen är ca 10 år äldre och har jobbat med detta i över 8 år. En annan tjänar några tusen mer än första killen och han är nära pension.

Borde jag ha krävt mer eller?

Är du nöjd med din nuvarande lön? Och hur står den sig i branschen? Och hur svårt är det att rekrytera någon som dig?

Sitter man på en kompetens det är brist på så har man ju ett jättebra förhandlingsläge.
Jag önskar man värdesatte lojalitet mer, men många arbetsgivare är inte beredd att betala för det.
Det man som chef ska komma ihåg dock, är att det är jättedyrt att rekrytera nytt.

Av Mental
Skrivet av SwedZi:

Förstår faktiskt inte vad du menar alls. Jag har hur många exempel som helst på personer som börjat arbeta och fått samma titel/arbetsuppgifter som en som jobbat med samma sak i 10+ år och dom själva har jobbat med liknande saker eller andra branscher.

Kan ta mig som exempel. Jag har fått jobb som Key account manager och har aldrig arbetet med det innan. Däremot har jag erfarenheter som passar bra för denna tjänst. Mina kollegor har arbetat som Key account manager i 8+ år och har betydligt högre lön än mig. Du tycker alltså här att jag bör ha likvärdig lön bara för att jag har samma titel?

Jag kanske tänker fel, men jag har nöjt mig med en lägre lön än mina kollegor för att dom arbetat i denna bransch och företag i massa år medans jag är ny i denna bransch och yrkesroll även om vi har samma titel. Hade jag kommit in på högre lön än dom i detta scenario tror jag inte dom hade blivit glada.

En vän till mig som jobbat ca 10 år på ett lager hos en stor aktör, fick i uppgift att träna upp en ny kollega. Kollegan har ingen direkt brancherfarenhet och behöver läras upp från grunden. Över lunch ett par dar in kommer de in på lön, och nya killen har gått in på 2000kr mer än min vän som lär upp honom.

Min vän går då till sin chef, och förklarar det skeva i att han skall lära upp en person som har högre lön än vad han själv har. Och att han självklart inte ser det som den nye killens fel eller problem, men att chefen har över helgen på sig att ordna ett lönepåslag om 5000 eller så lämnar han in sin avskedsansökan på måndag. Lönen justerades upp utan vidare bråk då det är svårt att få tag på vettigt lagerfolk idag. Så jag ser personligen höga ingångslöner som en fördel, för det kan tvinga upp löner för de som redan är anställda.

Jag fick min egen lön förbisprungen av ingångslöner efter 8 år hos samma arbetsgivare. Helt mitt eget fel för jag älskade både arbetsuppgifterna, kollegorna och att ha promenadavstånd till jobbet. Men till slut blir löneskillnaderna för stora och det var dags att byta jobb.