Inlägg

Inlägg som Top_Jimmy har skrivit i forumet
Av Top_Jimmy

Hjälp med VGA-ut till Samsung plasma!???

Har köpt mig en Samsung PS-42S5HX Plasma-tv.

Grejen är att jag inte får nån signal när jag kopplar min VGA-kabel från VGA-utgången på mitt grafikkort (ASUS Geforce 4 Ti 4400) till VGA-ingången på tv:n. En kompis var här förut med sin bärbara Acer med ett S3-kort i och det funkade utmärkt att köra via VGA-ingången med den datorn. Så felet är i min dator och inte i tv:n. Men vad???

Jag har kollat så VGA-utgången på grafikkortet funkar då jag kopplat den till min gamla CRT-skärm och får bild. Jag har ändrat hit och dit i inställningarna i nVidias drivrutiner, men inget hjälper. Nån som har nåt förslag?

Börjar bli tämligen less på allt strul....

Ska även nämna att jag sökt igenom tidigare topics på forumet så gott jag kunnat, men ej hittat nån lösning.

Av Top_Jimmy

Hur aktivera AGP Fast Write i BIOS???

Tja!

När jag var inne på microsofts hemsida och kollade på HD-clip så gjorde jag ett testa på min dator och svaret blev att jag troligtvis skulle kunna spela upp HD-clippen på min dator om jag aktiverade AGP Fast Write. Jag har vart ute i bios och letat men inte hittat nåt som heter AGP Fast Write. Min biosversion tror jag är Award modular bios v6. 00PG. Hur och vart ska jag aktivera AGP Fast Write?

Av Top_Jimmy

HDTV-filmklipp till datorn???? Finns det?

OBS! Vet inte om jag är i rättt del av forumet och skriver, nån moderator får väl flytta tråden annars då.

Var nere på Euronics förut och där hade de kopplat en dator via DVI till en HDTV-plasma från LG. På datorn fanns det en demonstrationsfilm som var i HD-kvalité så att man kunde se skillnaden mellan exempelvis DVD-kvalité och HDTV-kvaliré, ja ni fattar vad jag menar....

Det jag nu undrar över är vart man kan hitta sånna här filmsnuttar med HDTV-kvalité???.... Borde ju finnas att ladda hem på internet. Vore ju kul att kunna använda HD:n i sin HDTV.

Av Top_Jimmy

drm????

Av Top_Jimmy

Skillnad på DVI och HDMI???

Undrar vad det är för skillnad på DVI och HDMI?

Ska just till att köpa en ny tv, en plasma 42".

Har kommit fram till 2 olika alternativ på modeller.

Alt 1: LG RZ-42PX12

Alt 2: Samsung 42S5HX

Båda är HD-klara och har en upplösning på 1024x768. Kruxet är att LG:n har en DVI och INGEN HDMI-ingång. Samsungen har både DVI och HDMI-ingång.

Så jag undrar vad skillnaden mellan dessa två portar är och hur skiljer sig bildkvalitèn mellan dem???

MVH / Christian.

Av Top_Jimmy

Hur lång garanti brukar det över lag vara på en plasma-tv eller liknande apparater som projektor, LCD-TV, mm...? Kollade på http://www.inwarehouse.se/hemma/productdetail.aspx?id=e791171... och den har ju trots ett pris på 30995:-, bara 1 års garanti! Detta känns ju lite halvslappt från tillverkarens sida. Hinner ju inte ens betala av tv:n förrän garantin tar slut..... Känns ju tämligen tröstlöst.

Och sen ska man ju då köpa till diverse försäkringar så kalaset blir ännu dyrare..... men det är en annan femma.

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rah
TV får man ju cellskräck av. Det finns 50" DLP bakprojjar för 20k, med tillräcklig upplösning för HD-TV. Kolla Samsungs utbud tex.

Har inte plats för nån bakprojektion... Inte heller för nån vanlig bildrörstv, så lösningen är bara att ha en tunn tv...

Hittade den här tv:n, kan det va nåt å ha????? http://www.megastyle.se/std_viewprod.php?id=32667

Av Top_Jimmy

Finns det 42" plasma-tv för runt 20000?

Nån som vet vart jag kan hitta en ny tv?

Har kollat runt på internet och i butiker som Euronics, Siba, Power, Elgiganten m.m, men inte hittat rätt tv till rätt pris, än.

Mina krav är: Rikligt med ingångar in i tv:n så som DVI-in, HDMI vore ju också trevligt. Upplösningen får INTE understiga 1024 x 768 eller i närheten, då jag även tänkt använda den som datormonitor.

Ett plus är ju om den är HD-klar.

Var kan jag hitta denna konfiguration till rätt pris, alltså runt 20000????? Nån som vet......

Av Top_Jimmy

Avstånd till telestation...?

Tja!

Kommer under denna veck (3) att få Bredbandsbolagets ADSL inkopplat. De kan leverera upp till 10 Mbit/s nerströms och upp till 1 Mbit/s uppströms. Enligt BBB så bor jag 1480 meter från telestationen. Ungefär hur stor bandbredd kommer jag då att få av 10/1-tjänsten??? Nån som vet?

Hejs.

Av Top_Jimmy

OKej....

Av Top_Jimmy

Prisvärda bluetooth-adaptrar???

Hej!

Har precis köpt en Sony Ericsson Z600 och vill gärna kunna föra över bilder från mobilen till datorn med en bluetooth-adapter som jag sätter i datorns USB-port. Nån som har tips på prisvärda sådana? Finns tydligen i alla olika prislägen, men hur är kvalitén på de billigare okända tillverkarna?

Tacksam för svar.

Av Top_Jimmy

Jo, jag håller med dig helt och hållet... För mig försvinner ju en del av meningen med internet när jag inte kan använda FTP. Den möjligheten fanns ju alltid när man hade ADSL, fast det gick ju långsammare än nu.

Av Top_Jimmy

Nej vi sitter båda bakom NAT. Vi har alltså interna ip-adresser båda två.

Finns det ingen lösning då?

Av Top_Jimmy

Varför skulle MSN funka om inte ICQ gör det?

Av Top_Jimmy

Skicka filer mellan mig och en kompis???

Hej!

Jag skulle väldigt gärna vilja dela med mig av en del filer som jag har till en kompis. Förut så har det gått bra via FTP (jag haft ADSL och han haft Sunet i GBG). Nu har vi båda flyttat och jag har Sunet i Örebro och han Sunet i Sundsvall och vi sitter tydligen båda två bakom nån typ av brandvägg/router/gateway, så FTP funkar ju inte... Det funkar heller inte att skicka filer via ICQ.

Vad finns det för alternativ som kan funka att använda för att skicka filer oss emellan...???

MVH / Christian.

Av Top_Jimmy

En fråga bara. Är det fel på B-One??? Jag bara undrar.. Jag funderar på att skaffa utrymme där själv...

Av Top_Jimmy

Nu har jag iallafall vart iväg och köpt en Nikon Coolpix 4100SK på Siba för 2990 kronor. Köpte till 128 MB minne för 299 kronor och en drulleförsäkring för 369 kronor. Totalsumman blev då 3658 kronor.

Av Top_Jimmy

Jo, det låter ju som en vettig grej att göra. Fast frågan är om jag orkar... Och hinner... Vill ju ha kameran nu!...

Av Top_Jimmy

Jo, ENGL har ett bra ryckte... Hon har alltså gått och köpt Richie Blackmoore´s signatur topp... Har aldrig testat nån ENGL-topp tyvärr... Men jag klarar mig ju med min 5150-topp och min tillhörande 5150-låda från Peavey. Vad kostade ENGL-toppen din syrra köpte? ENGL brukar ju va rätt dyra nya. Men hon kanske köpte begagnat?

Av Top_Jimmy

Okej... Jag får väl ta å strunta i den där webcam-funktionen då... Får nog åka å köpa Nikon-kameran i morrn ändå... Tack för alla svar och tips!