Inlägg

Inlägg som Frallan har skrivit i forumet
Av Frallan

TDX-blocket har givit en eller ett par grader bättre temp än RBX i testerna jag har sett.

Av Frallan

Dom flesta nya laptops är inte tysta alls. Små fläktar som snurrar snabbt tjuter på ett vansinnigt irriterande sätt och det är alltför vanligt bland dagens laptops, tom bland Centrinolaptops. Diskarna är iofs tysta, men dom kan man ha i en stationär också om man nu vill. Fast då blir den stationära seg som en laptop också.

Av Frallan

Eftersom det inte riktas mot "vanliga" konsumenter, utan mot företag, är 10 lax inte ens dyrt, speciellt inte om man jämför med serverchassin och liknande. Men företagsförsäljning och -produkter är en annan värld än gentemot privatpersoner. Sen lär det inte bli tystare om man gör det själv. Det enda som kommer att låta i det där chassit är hårddiskarna, men dom kommer man aldrig ifrån, man kan bara se till att dom inte har kontakt med chassit. Sen lär chassit pga av att det i stort sett är helt tillslutet, med undantag för fläkthålet bak för en 120 mm fläkt och, och med sina tjocka väggar isolera ljud mer än i stort sett alla andra chassin. Chassivibrationer kommer inte att finnas.

Som vanlig dödlig kan man bara försöka komma nära, och att bygga en burk som kan sova vid utan att bli irriterad är inte speciellt svårt om man bara vill.

Av Frallan

Till skillnad från GeForce 3:an så är humorn fortfarande bra....eller?

Av Frallan

Skaffa chassifläkt.

Sluta tro att få kommer samma temp som på en AMD-prolle, där processortempraturen inte mäts i processorn utan i socketen. Dessutom är tom processortemp från Intels prollar väldigt osäkert. Regeln bör vara att om datorn inte hänger sig så är processorn inte för varm.

Av Frallan

Det där med Maxtor och nForce 3 stämmer bra, de gillar inte varandra. Sitter med 3 st 200 Gb Maxtor och nForce 3...inte jättekul.

Av Frallan

När det gäller ljudnivå så spelar det en stor roll om man, som jag, sover ett par meter ifrån en dator som står och jobbar hela natten. Men sitter man vid en dator som är fullproppad med fläktar, som jag gör nu, spelar det kanske ingen större roll.

-=AgV=-: Hur många Hitachi säljs det i förhållande till dom andra diskarna då? Om 9 av 10 diskar som ni säljer är Hitachi så betyder det att Hitachi håller bättre än de andra diskarna.

Av Frallan

Gummiupphängning av hårddiskar kan inte överskattas. Gör ordentligt mycket för ljudnivån. Men sitter man med högljudda fläktar bör dessa åtgärdas först förstås.

Av Frallan

När det gäller processorkraft är det väl inte så mycket att ha, två gånger noll är fortfarande noll, och jag undrar om det kommer att gå att köra fläktlöst. Men visst är det lite tufft.

Av Frallan

Vet att den inte kostar flera miljoner, men det skulle kännas lite för mycket i plånboken om jag inte satt på några millar.

Till Panasonics projjar ska det gå att fixa lampor för ca 2000:- och för 2000h tycker jag att det är skäligt. En fim om dagen i över 5 år funkar bra för mig. Om man skaffar en CRT med en livslängd på 20000h skulle det innebära en film om dagen i ca 55 år, eller 3 filmer om dagen i nästan 20 år, vilket är bra mycket mer än vad jag känner att jag behöver.

Av Frallan

Jo, men sen var det det där med priset. CRT-projjar ligger i allmänhet på en ganska orimlig prisnivå, de enda projjarna som jag menar ligger vettigt i pris och som har någorlunda upplösning är LCD-projjarna. DLP är i allmänhet lite bättre för att visa lågupplösta saker (DVD-filmer), men jag skulle gärna vilja spela på projjen också och då blir det LCD. Som vanligt med LCD får man lite problem med svärta.

Barco-projjarna är lite typiskt CRT, grym upplösning, fantastisk bild (har inte sett, men hört om dom), men sen får man tänka på att det är vätskekylda monster som drar en hel del kräm (800W för Cine 9). Men hade man haft några millar på kontot hade det nog blivit en sådan, 1080p hade varit fel...

Av Frallan

En av problemen med bildrör, åtminstone än så länge, är att bildrörstv inte kan göras i större storlekar. 36" är den största vanligt tillgängliga storleken, och förrutom att de väger tunt 90 kg och är stora som as, så enligt min erfarenhet är det mer problem med tv-apparater i den storleken. Däremot har jag inte sett någonting som kan visa en DVD med samma kvalité som en riktigt bra bildrörstv.

Själv ser jag fram emot projjar med högre upplösning till vettigt pris.

Av Frallan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BasiqfuXX
Min datorskärm höll runt ett år sen kom den första döda pixeln...väntar nu bara på nästa och nästa och nästa...

Pixlar kan förstås dö efter ett tag, men för det mesta är eventuella döda pixlar redan döda när panelen lämnade fabriken.

Av Frallan

Pixlar dör sällan med tiden, de kan dock vara döda från början. Säljer en hel del LCD och plasma på jobbet och kan faktiskt inte komma ihåg en enda reklammation hittills. För övrigt har HDTV-kapabla plasma-TV har funnits i Sverige en tid, men ingeting som klarar av 1080p så vitt jag vet. Å andra sidan så är 1080p en högre upplösning än jag sett på någonting tidigare.

Av Frallan

En sak från Tt som lyser, vem blir förvånad. Det enda dom inte lyckats lysa upp än så länge är väl användaren, men det kommer nog snart det med. Därmed inte sagt att det alltid är fel med lite ljus, men det verkar inte finnas någon hejd.

Av Frallan

Trevligt test som vanligt.

Hade varit trevligt med bättre kylning, annars riktigt trevligt. Hoppas att Sweclockers kommer att testa fler chassin i den här storleken, eftersom det är alldeles för ovanligt med tester av stora chassin.

Av Frallan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
Japp, jag har heller inte bara testat musen. Totalt har jag låtit 5 mycket datorvana personer känna på musen och ge sina uppfattningar till mig vilket gjort att jag upptäckt saker som jag normalt inte skulle gjort (tex att musen gav fler headshots i Counter-Strike).

Det kanske är en idé att låta någon känd Svensk spelprofil medverka i nästa mustest?

Tycker jag låter som en bra idé.

Av Frallan

Jag antar att det är jämförelsen hos THG som du tänker på och där var det också subjektiva test dom grundade sina slutsatser på. Subjektiva tester är alltid...subjektiva, d.v.s. utgår från en persons upplevelse och går inte hur som helst att generalisera. Därför tyckte jag att det kan vara värt för dom intresserade att även se testet hos THG, där dom upplever musen lite annorlunda, och på ett sätt som jag personligen känner igen mig i. Återigen klippt och klistrat från Tom´s Hardware Guide:

Now for the tests, to see whether all this technology really makes a difference in real life. We compared the laser mouse with the MX 510, the most precise mouse available as of today. We tried both models on the latest FPS games - UT 2004, Doom 3 and FarCry. First off, I gave the mouse to several players to try with these games and the reaction was unanimous: the MX 1000 is better. It's not just a matter of precision in movement, but overall precision. This mouse reacts to your every movement. Your hand movements correspond very exactly to those of the character on the screen. The traditional test - making a half-turn followed by aiming through the scope in FarCry - confirms the impression. You gain in speed because targeting a point just after a rapid movement is astoundingly easy. We then tested the MX 1000 on retouching a picture in Photoshop, and the conclusion is the same. Zeroing in on a spot with millimeter precision is uncannily easy.

Sen håller jag definitivt med om att ett mustest måste vara subjektivt, men med tanke på att det inte är enkelt att generalisera en persons upplevelse bör man höra av så många som möjligt.

Av Frallan

Det som kan vara värt att nämna är att alla inte har samma subjektiva upplevelse av musen. Jag menar att den har bättre precision än MX700:an och Tom´s Hardware(http://www.tomshardware.com/consumer/20040924/index.html) menar att den har bättre precision än MX510:an:
Not only is the laser mouse more precise than the preceding generation, but its general handling is exceptional. Everybody who tried it wants one. And that's in comparison with the best LED optical mouse on the market, the MX 510.

Av Frallan

Måste säga att jag gillar den i FPS-spel, bättre än min "gamla" MX700 och mycket bättre än min IE 3.0, men det är väl tycke och smak antar jag. Jag gillar tunga stabila möss. Avtängningsfunktionen är inte något problem för mig, bara en liten lätt rörelse och musen är igång.

Jämfört med MX700:an gör ytan på MX1000 att jag producerar bra mycket mer handsvett än tidigare, vilket är en smula irriterande.

Det sämsta är dock att det inte går att ställa in några profiler i drivrutinerna, d.v.s. knapparna får samma funktion i spel som när man surfar o.s.v. vilket är rejält irriterande. Vill man ändra funktioner på knapparna får man alltså ställa in varenda knapp så fort man ska byta från spel till surfande.

Sen känns knapparna lite trögare än på MX700, speciellt mushjulet är lite segt att trycka ned.

Fördelarna med batteritider, att musen inte är lika svårplacerad i laddningsstationen och den ökade precisionen överväger dock.

Finns för övrigt för 595:- hos Inet.se