Inlägg

Inlägg som Frallan har skrivit i forumet
Av Frallan

Enligt specarna hos [H]ardocp så skulle det inte vara någon skillnad på värmeutveckling, klippt och klistrat från [H]ardocp:

Manufactured: Fab 30 in Dresden, Germany
Process Technology: 90 nanometer technology
Packaging: Socket 939
Types of Memory: PC1600, PC2100, PC2700 and PC3200 DDR unbuffered memory
Cache Sizes: 512 (exclusive) L2 cache; 128KB L1 cache
Voltage & Heat Dissipation: 89W at 1.4V
Die Size: 84 mm2
Transistors: approximately 68.5 million
Frequency: 3000+ (1.8 GHz), 3200+ (2.0 GHz), 3500+ (2.2 GHz)
Price: 1K unit PIB pricing for 3000+ ($189), 3200+ ($227), 3500+ ($346)

Däremot lär de bli mycket billigare att tillverka från AMD om dom inte får problem med tillverkningsprocessen. Sen kan man alltid hoppas på att dom kommer att gå att klocka som bara den.

Av Frallan

Dom nya Seagatediskarna låter iofs mer än dom gamla (Barracuda IV, men även Barracuda V), men är ändå tysta. Många andra hårddisktillverkare har dock börjat närma sig Seagate och Samsung har minst lika tysta diskar. Tänk på att för att disken ska vara tyst så ska den inte monteras direkt i ett skramligt chassi (som mitt eget Lian-Li PC7).

WD diskar med FDB (Fluid Dynamic Bearing), som t.ex. WD2000JD, är mycket tystare än t.ex. dom gamla WD1200JB, 120 GB disken som var populär för ett par år sedan.

Angående tillförlitlighet har www.storagereview.com en databas om diskars tillförlitlighet.

Av Frallan

Sen så tolkar olika moderkort signalen från sensorn olika. Abits kort rapporterar för det mesta högt, medan t.ex. DFIs rapporterar lågt. Det kan skilja på över tio grader mellan olika moderkort. Det hela har t.ex. diskuterats på Abits amerikanska forum.

Av Frallan

Fixa en 4-pinskontakt och koppla fläkten till den, funkar fint.

Av Frallan

Tyrell: Har du några specar på agget? Ett bra 300 W agg bör räcka, men med ett klent 300 W agg så är du nog på gränsen.

Har du kollat hastigheten på PCI/AGP? Skulle gissa att dessa ligger för högt.

Av Frallan

Kommer ihåg Tts gamla Orb, den var grym vill jag minnas.

Men vill man klocka Prescott verkar det vara det här monstret som gäller: http://www.silentpcreview.com/article186-page1.html Är lite skeptisk till en fläns med "bara" 92 mm fläkt.

Av Frallan

Har ett ej VIVO msi-kort. Orginalkylningen fick vara kvar i ett par timmar innan jag bytte ut den mot en Arctic Cooling VGA Silencer som jag haft liggande. Arctic Cooling var både tystare och sänkte tempen med 10-15 grader. Anledningen till att MSI-korten kostar mer verkar vara att man får med en hög med kablar och ett drygt dussin med CD-skivor med program och spel som man antingen redan har eller inte är intresserad av.

Av Frallan

18*133 borde det vara, för jag antar att det är en 533 Mhz bus som är aktuell, är det 200 Mhz bus är det 12*200.

Min 2,4:a funkar fint i över 3,8 men moderkortet (IC-7 Max3) får problem när fsb:n är över 300 Mhz; agp-porten börjar strula.

Av Frallan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Total_Cu
Om jag får gissa så kommer inte många av de där lådorna märkas på den svenska marknaden, förutom Coolermaster.

Sen så är åtminstone hälften av dom den estetiska motsvarigheten till Hiroshimabomben, samtidigt som dom ger intryck av att ha samma kvalité som en slarvigt tillverkad Trabant.

Av Frallan

NCQ är först och främst lämpat för servrar, för normalt hemanvändande ger det inga prestandavinster, och SATA II känns rätt meningslöst eftersom överföringshastigheten inte begränsar prestandan idag.

16 MB buffer känns intressantare, men de tester på Maxline III med 16 mb buffer som finns hos Toms Hardware och Storagereview har inte imponerat nåt speciellt. En snabb disk, visst, men inte någon större skillnad mot Hitachis diskar.

Av Frallan

Inte lika bra som sweclockers tester, speciellt så saknar jag uppgifter om kylning, vibrationer, priser m.m. Dessutom hade lite fler bilder varit bra. Sen var det kanske inte den intressantaste samlingen låder heller.

Av Frallan

Trodde stålis hette Clark Kent i det civila och inte ]Freaky[MattiZ]....

Där ser man....

Av Frallan

Markus_d: Processortempraturen kanske är under 60 grader....

Third: Har du prövat att använda orginalflänsen och sett vad den ger för temp? Kan vara värt att pröva och se, är tempraturen den samma (eller nära) med den och du använder dom tre chassifläktar som följer med chassit kan du vara helt lugn. Sen vill jag tipsa om Zalman Reserator om du vrekligen behöver göra något åt tempraturen samtidigt som du håller datorn riktigt tyst. Garanterat tystare än någon cpu-fläkt, kyler både cpu och gpu plus att den flyttar ut värmen ur chassit så det inte behövs chassifläktar för att blåsa ut varm luft från cpu/gpu. Är kalasnöjd med min.

Av Frallan

Då kan det vara värt att investera i ett alu-chassi, har du råd med ett Lian-Li så är det värt att tänka över, då får du något som du inte bryter ryggen när du kånkar på.

Av Frallan

Nej det gör inte stor skillnad. Men det gör skillnad, du får ner tempraturen ett par grader utan att det kostar många kronor och utan att datorn låter mer. Så det kan vara värt det.

Av Frallan

Företag som trixar för att se till att maximera sin vinst på kunder och/eller anställdas bekostnad?

Måste vara första gången! De flesta företag som får chansen att välja mellan renhårighet och pengar väljer det senare. Annars blir aktieägarna sura. Är övertygad om att om AMD haft Intels postition hade de inte tvekat att göra samma sak.

Av Frallan

Tempratursensorer går inte att lite på. Olika moderkort rapporterar olika, Abits brukar t.ex. rapportera mycket högre (runt 10 grader) än t.ex. DFIs. Tempratursensorn är bra för att ge en fingervisning om vad som händer med processortempraturen om du t.ex. byter kylare eller sänker fläktens hastighet, men du ska inte jämföra din tempratur med andras. Sen så blir Prescottar varma....

Om datorn inte krashar är det inget problem.

Hur mycket prestanda du tappar på att klocka ned bör du förstå själv, klocka ned processorn till hälften och du har halva prestandan om det är processorn som är flaskhalsen och den avger i runda slängar hälften så mycket värme. Att sänka spänningen kan ge rejält mycket så det skulle jag undersöka först.

Fläkten som finns att köpa till Zalmanflänsen är relativt tyst, betydligt tystare än de flesta små fläktar som sitter på grafikkort i original.

Det du bör tänka på är om du har tillräcklig ventilation av chassit. Du kan enkelt mäta chassitempen med en enkel digital termometer. Ligger du mer än 10 grader över rumstempratur bör du i första hand koncentrera dig på att förbättra chassitempen.

Av Frallan

Om chassit inte är ivägen så köp ett stort. Även om jag inte hade några större problem att få in en Black Ice 2 radiator, pump och slangar i ett Chieftec Dragon supermidtower så hade jag mycket hellre velat ha ett bigtower, och ska man inte bära omkring på det så vad spelar det för roll om det är lite större?

Av Frallan

Är alla kablar i (både 20-pins och 4-pins i moderkortet)? Nätagget ok? Kört clear CMOS så att det inte är nån gammal inställning som ligger kvar?

Av Frallan

Vappon: 2 st 120 mm för kompressorn, 1 st 120 mm och 3 60 mm i chassit, 1 st 80 mm i nätagget, 1 slotcooler under grafikkortet, 2 st 40 mm på moderkortet och 1 st 80 mm på gaffet, totalt: 11 stycken.

Tysta burken: 1 st 120mm i nätagget, 1 st Reserator kyler cpu & gpu.