Inlägg

Inlägg som Frallan har skrivit i forumet
Av Frallan

Kör en Vappo Xe. Eftersom fläktar och kompressor kan styras via mjukvara låter den inte mer än man vill. Fläktarna är två stycken 120 mm och på låg effekt så låter dom inte mycket, och kompressorn är tystare än fläktarna. Jämfört med de flesta luftkylda överklockade datorer är vappon tystare och låter lite mer än min gamla vattenkylning, men inte mycket. De som låter mest är de andra sakerna, chassifläktar, nätagg, hårddiskar m.m.

Vapochill LS har däremot fått många klagomål för att den är högljudd, men jag har aldrig lyssnat på den själv.

Av Frallan

Kika på Anandtechs test och se ljuset! 6600GT verkar mindre bra på AA, men i övrigt krossar det alla gamla kort och ligger emellanåt lika med 6800 som kostar 50% mer (200$ mot 300$ är rekommenderade priser).

Av Frallan

Dessutom leder inte rent vatten elektricitet heller, det är föroreningarna i det. Man kan visserligen inte rent praktiskt få det att vara rent H2O, men ändå någorlunda rent. Med tillräckligt rent vatten ska man ha otur om man verkligen lyckas förstöra något. Har själv badad både grafikkort och moderkort, pga ren klantighet, utan minsta problem.

Av Frallan

Oops! Jag bara missrtänkte det, fick den känslan.

Av Frallan

Förlåt att jag frågar, men du som antagligen vet, vad har det för fördelar när det gäller eller liten hemmafilserver?

Av Frallan

Clew: Måste säga att jag inte märker av någon ökad seghet med användning. Vissa program kan sno åt sig mer minne med tiden, med det räcker med att starta om dem om man behöver, men det är tills tor del programmens fel och inte Windows. Har man å andra sidan ordentligt med minne behövs inte ens det.

Av Frallan

Abits IC-7-serie är grymma att klocka på, och Max3:an är det som har funkat bäst för mig, och finns att få för runt 1600:- har jag för mig (kika på Komplett.se och db). Mitt moderkort sätter stopp vid 300 MHz FSB (eller 1,2 GHz, beroende på hur du vill räkna), men du kommer iaf inte få upp din propp i 4,5 GHz, så det är inget problem.

Av Frallan

Det enklaste är hårddiskdämpningsprylarna som t.ex. Gtek säljer: http://www.gtek.se/index.php?mode=list&id=126%201%20109&sessi...

Det bästa är att hänga upp dem i gummiband, kika på www.silentpcreview.com för detta.

Själv har jag lagt mina på ljuddämpningsmattor. Det viktiga är att diskarna inte överför vibrationer till chassit. Får du bort dom vibrationerna har du fått bort större deln av ljudet från diskarna.

Av Frallan

Kör Win Xp på en av mina burkar och den är på 24/7 och har varit igång i stort sett konstant i över ett år utan minsta strul. Däremot har väl Linux bättre nätverksprestanda?

Av Frallan

Sonatan har 2 st 120 mm fläktar som båda sitter alldeles i närheten av moderkortet. Du kommer knappast få några problem med kylningen där.

Av Frallan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pinkevin
[B]Du menar DI-804, DI-804HV och DI-804V?
En sådan skillnad märker man nog rätt fort när man letar spec.
Jo det vet jag det också, får passa sig så att det blir rätt modell (dvs EU) och inte US.
Du vet inte någon uppenbar skillnad mellan båda dessa?

Har för mig att den europeiska DI-804:an (dvs ej HV eller V) inte stödjer UPnP t.ex., vilket den amerikanska versionen gör. Vet inte om det bara handlar om mjukvara, men jag misstänker att det beror på mer än så, annars hade det inte varit några problem att använda den amerikanska mjukvaran.

Av Frallan

De saker du nämner drar inte mycket, så jag tror knappast att det blir några problem... men du kommer förstås att behöva kunna öppna burken

Av Frallan

SupraTT: Grattis till ett kalassnyggt chassi! Om det inte var för vappon skulle det chassit vara ett som jag skulle överväga att skaffa. Plats och kvalité kan man inte få för mycket av.

Av Frallan

AGP har för tillfället ett större utbud av grafikkort, och moderkorten är inte riktigt lika dyra.

A64 har bättre prestanda, speciellt när det gäller spel. Jag har kört Intel i hela mitt liv (köpte ingen dator under Willamette-tiden, isf hade det blivit AMD då), men nu skulle jag inte tveka. AMD ger bättre prestanda (i de flesta applikationer) till ett bättre pris. Dessutom är de inte lika varma.

Av Frallan

Gameresource: Spänningen sjunker i verkligheten. Om den är konstant på fysiklektioner betyder det inte att det är fel på verkligheten.... Som alla vetenskaper använder sig fysiken av förenklingar för att det blir enklare att räkna då. Tränger du djupare in i både verkligheten och vetenskapen ser man dock att förenklingarna ofta är praktiska men att de inte alltid håller.

Av Frallan

Neopower är inte direkt tyst när fläkten snurrar fort. Beror väl lite på hur mycket ström du behöver, men det finns inte många burkar som behöver mer 28A på 12 volt, och Tagan agget är några hundralappar billigare.

Av Frallan

Stabiliteten hänger oftast ihop med strömstyrka, billiga 430W agg har sällan den strömstyrkan som behövs där den behövs (dvs på rätt spänning, idag 12 volt). Att tillverkarna sen specificerar agg på olika sätt är ett annat problem, det gäller även annat än agg. Det jag skrev ovan gäller självklart riktig strömstyrka, inte den strömstyrka som någon marknadsavdelning har drömmt ihop. Att t.ex. mäta peak och ange de som den strömstyrka agget klara av är t.ex. helt förkastligt, finns även andra sätt att mäta "fel", t.ex. när agget är kallt istället för den tempraturen det håller vid normalt användande.

När det gäller Taganaggen är de inte "billiga" agg, även om priset är rimligt, och har inte fått annat än positiva testresultat och alla som jag har hört med som äger ett är riktigt nöjda.

Av Frallan

...och spänningarna sjunker när agget får ge mer ström än det klarar av, t.ex. så började mitt gamla 480W Antec Truepower ge 11,5 volt på 12 voltslinan när det blev för hårt belastat (med datorn i siggen, vappon drar uppemot 10 A på 12volt), och sen startar burken om, spännningen blev för låg för att datorn skulle vara nöjd. Så ström är oerhört viktigt, det visar hur hårt du kan belasta ett agg innan spänningen sjunker/agget dör/slår av.

Av Frallan

Är knappast en expert på det här, men det som kan vara värt att veta är att det finns åtminstone tre stycken olika versioner av DI-804:an, och att 804:an som säljs i USA är inte samma som finns tillgänglig i Europa. Värt att tänka på när man letar specifikationer.

Av Frallan

Läs FAQen. Mitt tips är ett Tagan agg, du klarar dig säkert fint på ett 380 W, men med 480W så har du så att du klarar dig ett tag framåt.