Inlägg

Inlägg som cresoll har skrivit i forumet
Av cresoll

Det finns behov för många examensarbete (högskola/universitetet) i denna kategori t ex "Konsten att minska tiden för teknikstrul" Konstigt nog så görs det få sådana.

Av cresoll

Tradera är ett ställe. De har en som går ut den 25:e

Av cresoll

Det var ju, trots allt, en utmaning att starta Win 95 och sedan få det att utföra något vettigt utan att det braka ihop.

Av cresoll

Har man en gammal i7 med bra fart i och då man ingen valfrihet i uppgradering, så det är piss. Man får hoppas att Norton och dom andra antivirustillverkarna håller operativsystemet "i liv" efter Microsoft slutar med uppgraderingar. Linux vill jag inte köra eftersom jag har många program för Win 10 typ Office 2021 och Photoshop. Jag vill inte växla OS mellan jobb och privat. Tycker det verkar jobbigt.

Av cresoll

Varför byta tillbaka då det redan finns ett gratis och som fungerar bra. Som tidigare nämnts så finns Notepad++ och Microsoft lär aldrig "efterapa" det programmet. Det är helt enkelt för bra.

Av cresoll

Har Windows 10 på min stationära och Windows 11 på den bärbara. Mitt omdöme är Windows 11 = rörigt och dåligt anpassad för en dator med inbyggd musplatta. Ska för tusan inte vara tvungen att skaffa mig en extern datormus för ett bekvämt "flyt" / växlande mellan menyer.
Windows 10 = möjligheternas OS med klara och rena menyer. Nej, bättring Microsoft gällande UI om Windows 11 ska bli poppis.

Av cresoll

Det är "vardagsmat" med bluffare som skickar e-post. E-postkonto som särskilt är utsatta är de som används till att shoppa. Då är det bra med extra e-postkonton som endast används då man beställt något, särskilt beställningar från Asien. Då slipper man utsättas för strömmen av alla bedragares e-post på det vanliga kontot. Att vara misstänksam mot mail där avsändaren väntar på pengar eller kräver någon form av legitimering. Oftast så skickas idag meddelande om paketleverans med SMS eller så kan man läsa det på leverantörens app (typ PostNord, Airmee). Blev för 15 år sedan lurad på en hel del pengar, så jag råder er att låta e-post från skumma avsändare att förbli olästa.

Av cresoll

Håller du ofta på med sociala medier så "släng dig i väggen" gällande anonymitet. De, medieföretagen vill tjäna pengar på din närvaro på plattformen. Du väljer själv - synas och "höras" på nätet eller bara surfa och införskaffa ny information.

Av cresoll

Yepp, sociala medier och framför allt användandet av mobilen hackar rakt in i hjärnans belöningssystem och frisätter ämnet dopamin.
Inte särskilt bra då du en längre tid ska utsättas för det. Många ungdomar sysselsätter sig halva dan med mobilen. Inte konstigt att BUP har fullt upp.
Hade det bara funnit någon form uppförandekod på hur man får uttrycka sig på nätet, och att majoriteten av det som skrivs är sanning. -Vart är föräldrarna när de behövs som mest? Vid mobilen och gör inlägg på Facebook.

Av cresoll

Det är lika bra att ta bort Wordpad. Jag blir inte ledsen på en gammal ordbehandlare plockas bort. Det går lätt att finna relativt billiga lagliga licenser på mer kompetenta ordbehandlare. Det finns gratisprogrammet AbiWord som har ungefär samma funktioner som Wordpad.

Av cresoll

Tack för informationen. Jag ska kontakta sidoägaren. Jag får se om sidoägaren kan sitt Facebook-lösenord. Han har dålig reda på alla sina lösenord och de flesta är auto-sparade i mobilen eller datorn. Om jag har tur så kan jag använda Teamviewer och styra hans dator.

Av cresoll

Facebook - skaffa admin rättigheter till extern sida

Hej,
Jag fick en förfråga av någon om jag ville ladda upp 20 inlägg/året på deras Facebook-konto, och se så att det inte finns gammal inaktuell info bland inställningarna på kontot.
- Verkar inte vara så värst ansträngande!

...........
I alla fall...
Om jag nu ska kunna lägga till/ändra/ta bort innehåll på någon annans sida, så behöver jag admin-rättigheter. Jag har kontrollerat ett stort antal Youtube-sidor och andra länkar som berör detta ämne, men blir inte särskilt klokare hur jag gör det. Jag har letat igenom många menyer på min Facebook-sida men hittar inte lösningen på mitt problem.

Är det någon på detta forum som kan berätta för mig hur man skaffar admin-rättigheter till någon annans sida ?? Sidan som ska administreras är en mindre, icke kommersiell Facebook-sida där alla besökarna i dagsläget kan kommentera gjorda inlägg.

-Vore mycket tacksam om ni kunde lösa detta problem!

Ett annat problem är att jag väldigt sällan använder Facebook och då jag gör det är det enbart Marketplace som gäller. Jag är totalt värdelös på att utnyttja sociala medier fullt ut.

Av cresoll

Det har varierat. Tidigare var det Cresoll, Yahmbo5 och för närvarande Soundorff

Av cresoll

Använder trådlöst eftersom telemasten ligger 200 meter ifrån hemmet. Inget behov av dyra kabeldragningar till huset.
Efter 1 timmes förhandling med säljaren blev det 299 kr i månaden hos 3.se , 5G/4G med obegränsad surfmängd (bundet 24 månader). Bra deal, tycker jag. Snabb och stabil uppkoppling.

Av cresoll

Roligt med snabbare intern grafik. Jag skulle vilja se grafikkort som bättre utnyttjar processorns prestanda. Har man köpt en dator av senaste modell med en snabb CPU och massor av RAM men som inte utnyttjar det till fullo, så ska användaren kunna välja om man vill dela ut extra datorresurser till GPU-enheten.

Av cresoll

-Internet är inte farligt? Nej, inte om det används likadant innan sociala mediers inträde. Sociala medier är ett skit, både sett till sanningshalt och att snacka skit om varandra.

Av cresoll

Mellan 300 och 500 kr kan vara helt OK för uppdateringar i 3 år. Inga begränsningar med x86 eller x64. Har en pytteliten dator "Intel Computer Stick" med en m3 CPU och som jag gärna vill ha kvar till 2028. Den används ca 4 timmar i veckan. Då passar det fint med 3 år uppdateringar, även mot en liten avgift. Det är bättre med uppdateringar och få känslan att OS är "fräscht", än att köpa en ny dator. Något annat OS än Win 10 vill jag inte ha.

Av cresoll

Tips på bra skruvset till laptops behövs

Hej,
Köpte en begagnad dator för några veckor sedan. Datorn är väl testad och fungerar bra men den tidigare ägaren verkar inte ha haft någon större kunskap då man skruvar i chassit. Skruvarna fungerar men några saknas och andra verkar inte vara original.

Jag undrar därför. Finns det något bra skruvset som passar till majoriteten av laptops från de vanligaste tillverkare. Min laptop är en HP 470 g5 ifrån 2017 ??

Jag har letat och letat på marknaden men är mycket osäker på om skruvseten täcker mitt behov.

Av cresoll

Jag använder Edge. Den fungerar bra för mig. Om MS Edge hade silat bort onödig reklam på webbsidor, så hade säkert antalet användarna varit betydligt högre.

Av cresoll

PostNord !! Ett skitföretag för småföretagare.
Att få levererat varor har varit felfritt men att skicka är ett helvete. De har eftertaxerat mig flera ggr utan anledning. De påstår att paketen är för stora. Då måste de byta glasögon. Ska jag behöva fotografera paketen varje gång och samtidigt ha en linjal sidan om paketet för att bevisa att måtten uppfyller kraven. Nä, ett skitföretag. Visst, paketen kommer fram felfria till kunderna, men i framtiden blir det Schenker. De gnäller inte och fraktvillkoren är bättre än hos PostNord samt att pakethanteringen är lika bra.