Inlägg

Inlägg som zie har skrivit i forumet
Av zie

Det har inget med hur "bra" din förstärkare är. Det handlar om hur du har kopplat upp systemet. Olika källor kan ta sin jord från olika ställen och iom den något varierande potensialen kan strömmar uppkomma som ger brummet.

Av zie

Du kan inte få ett 8.2 System. Det du får är en kloning av samma signal. Som du vet så har du 4 satteliter + 1 sub. Om du har en riktig 5.1 eller 4.1 signal så har varje sattelit en speciell kanal, dvs ett speciellt del av ljudet som den ska spela. Det du kommer få är att två satteliter spelar samma sak igenom hela systemet. Dvs bägge subbarna spelar samma sak och varje sattelitpar kommer att spela samma sak.

Det du ska göra är att paralellkoppla (fullösning som funkar) signalen från datorn till varje "högtalarsystem". Genom en som du kallar det 1 till 2 delare.

Fotnot: Eftersom du bara har en kabel från ljudkortet, och jag antar att den inte är digital så har du ett emulerat 4.1 system. Du spelar en vanlig stereosignal i 5 olika högtalare.

Av zie

Troligen inte. Centurion 1 är 20cm och jag fick inte plats med den utan modifikation. Jag skulle säga att man behöver ett chassie som är runt 21cm min för att det ska funka. Självklart beror det på plåttjocklek och uppbyggnaden av moderkortshållaren osv.

SVAR: Kanske, det ligger på håret, du kan alltid modda lite som jag gjorde.

Av zie

Najs, inte dåligt alls. Jag tycker att du kan förenkla ljuden samtidigt som du höjer tempot lite.

Finns det någon idé med att göra en 192kbps mp3a av en chipp? Känns lite overkill, med såpass enkla ljud? borde väl nästan 56kbps räcka? Jag frågar, jag vet inte...

Av zie

Du säger väldigt lättvindigt att digitalt via koax är bättre än optiskt. Jag skulle vilja säga att bägge har sina fördelar.

Koax har fördelen att det inte behöver göras någon omvandling från elektriskt till optiskt. Dock så tar en koax emot elektriska störningar från kringliggande kablar / fält. Detta får du inte med optiskt. Jag gjorde lite tester med min Yamaha-DVD och jag hörde ingen skillnad till min DAC. Möjligt att omvandlaren i din DVD är annorlunda eller så kanske den optiska kabeln var skadad.

Audiophile gör bra kort som har koax ut.

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spaam
dom som kör vettiga webbläsare klarar att kolla på .svg filer ;D
fixa upp en sådan också

Om du säger hur jag exporterar ut den från photoshop med all vektorinformation så ska jag nog kunna fixa det. Hittar det inte någonstans. Är som sagt ny med vektorgrafik.

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bongo-apan
Varför sparar du en vektorbild i jpeg? Försvinner inte själva grejjen då? eller har jag missupfattat något.

Sålänge ingen ska använda den så är JPG enklast för webben, alla har inte program som kan öppna vektorgrafik och även då blir det onödigt jobbigt att behöva starta dessa.

Det var min tanke iaf.

Av zie

Vektorgrafik [BILD(er)]

Jag har precis börjat med vektorgrafik och pennverktyget i Photoshop och gjorde ett första försök med ett ansikte. Någorlunda nöjd även om jag vet att den inte är perfekt.

Jag vill gärna lära mig mer så det hade varit roligt att samtidigt som ni gärna får kommentera, visar lite vad ni själva har gjort. Skriv gärna vad för program och verktyg ni använder.

Gjord från ursprungsbild, med modifiering. Pennverktyget och vektormasker.

www.anderswiden.com/filer/testvektor.jpg

Av zie

Först och främst ska jag tillägga att jag tillhör den skeptiska skaran. Jag gjorde testet och jag kan inte säga att jag hörde någon skillnad med +2dB inställt på diskant och bas.

Jag tror mer att det handlar om att man måste vänja sig för ett nytt ljud. Saker låter inte som de gjorde förut med nya högtalare/elektronik. Dvs tycker man sig höra skillnader efter ett tag när örat har vant sig. Dvs det nya ljudet låter inte längre så konstigt utan mer naturligt eftersom man har vant sig.

Jag har en hyffsad anläggning med en Yamaha-reciever som jag använder som förstärkare och ett egenbyggt digitalt slutsteg som driver ett par Heco Mythos 500 och en Heco 500 Center.

http://bilder.minhembio.com/bild/index.php?pic_id=72320.jpg
Obs inte min bild.

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pritect
på mitt som ja köpte fårn datorbutiken.com va de två sata, ingen pci express, 6 4-pin molex, en floppy, en p4 å en 20+4 pins kontakt

Har samma, man brukar dock få med PCI-E med grafikkortet.

Av zie

Om något så borde den väl vibrera i 50Hz eftersom det är nätfrekvensen. Varför skulle den göra en 50 000Hz vibration? ,

Hur som helst 50Hz är väldigt lågt ner i basområdet och vi borde inte höra det om det inte är en väldigt kraftig vibration (människor hör inte bas och diskant lika bra som tex mellanregister, dvs prat) 50kHz är långt ovanför vad vi kan höra.

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av W|ckerMan
Tyvärr kan du inte få det du efterfrågar i den prisklass du rör dig! Högtalare består av olika kompromisser, vill du ha mycket bas kan du inte få bra ljud också. Inte till detta priset, jag hade köpt ett par Dynavoice Definition golvare och kompletterat med Prosons conquest bas för ca 2300. Tror det är det bästa du kan hitta för de pengarna, om du inte vill ge dig på begagnat marknaden.

Exakt. Tycker du att bra ljud är viktigare än mer ljud så tycker jag du ska glömma allt vad Proson, JWL, Eltax och CW heter. Men tycker du det andra är viktigare är det nog högtalarna för dig. Det är inget fel att gilla mer ljud...

Av zie

Troligen är det som med många datorhögtalare med 2 satteliter + en sub. Subben brukar ha själva förstärkaren i sig och den delar upp din stereosignal beroende på frekvens. Subben tar 20~200Hz och satteliterna resten. Du borde inte behöva köpa ett nytt kort.

Av zie

Fable är ett riktigt skönt spel. Inte speciellt mycket rollspel utan lite mer plattformsRPG, men det har en en skön story och underbar humor. Om det inte måste vara i "sann" rollspelskänsla ala BG1 så tycker jag att du iaf kan kolla upp det. Underhållande är det hur som helst.

Av zie

Nej det är inte olagligt i Sverige. Du kommer dock att bryta den EULA (heter det så?, jag syftar på all den text som du trycker "Godkännes" till) som du har gått med på i sammanband med att du installerade / installerar spelet. Du har alltså gjort ett kontraktsbrott som i sig kanske skulle kunna vara olagligt. Tror knappast detta är prövat i domstol, en svensk domstol skulle nog anse att texten är onödigt lång och att medelanvändaren inte kommer att läsa den. Exakt vad du går med på och vilka skyldigheter du har att följa dom borde stå i själva texten.

Av zie

Fattar inte att alla har gått på widescreen-grejen. Det är bara ett sätt för tillverkarna att sälja samma tum fast tillverka en mindre yta.

Av zie

Tänk på att den är väldigt hög, har en själv. Den passar inte i på "höjden" (bredden på chassit) på alla chassie. 20-21 är absolut minimum. Jag fick in min i mitt Centurion genom att modda sidan lite

Av zie

2. Tveksamt om du kommer att få upp processorn i 9*400. Det finns ingen anledning att köpa något högre än 6400. Skulle du mot förmodan få upp den i 400 stabilt så kan du alltid sänka timings lite.

3. Har varit mycket strul med 7900GT, kanske värt att titta på X1900XT 256.

Av zie

Det går ju alltid att modifiera så att den ena blir kortare. Det är ju själva elemeten som är dyra att sätta på en ny kabel lär inte spela någon roll. Det beror dock på hur händig du är.

Av zie

Jo det var en SWECare som startade Dino.