Inlägg

Inlägg som zie har skrivit i forumet
Av zie

Har spelat både 1an, 2an och 4an och gillar 4an mest. Känns mest mordent innan det blev dåligt med Underground -serien.

Av zie

Helt otroligt hur ingen har lyckats förklara den självklara frågan.

Vad är det för skillnad mellan den telefonkabel som går från telestationen tex 4000m och den kabel som trådskaparen har tänkt att dra 200m?

Sker det någon transformation av signalen mellan telestationen och huset?

Om inte så borde det inte vara några problem att lägga till futtiga 200m.

Av zie

Vill bara lägga in en liten notis om ev. priser i Sverige. Man kan nästan alltid ta dollarpriset och lägga på en nolla för att få det i svenska kronor.

Just nu ligger dollarn ganska lågt, men vi har fortfarande den svenska momsen på 25% och sedan en tullavgift på några procent. Jag har för mig att det är 5% för elektronik. Dessa procentsatser ska läggas på inköpspriset och frakten till Sverige.

(Dollarpris + Frakt) * 7 * 1.25 * 1.05 = Svenskt pris.

Marginalerna brukar även vara större i Sverige än USA, så det ska också läggas till..

Antar vi att frakten inte är en merkostnad har vi en konstant på 9.19 att multiplicera dollarpriset med.

Av zie

tänk på att installera den patch som finns annars går det inte att klara spelet på nyare datorer. Vill inte säga för mycket men det är en hiss som går för fort utan patchen. Var något irriterad när jag läste det första gången jag spelade Grim

Troligen det bästa spel jag spelat, helt underbart.

Av zie

Call of Juarez kändes otroligt segt och stelt för mig. Hade förväntat mig mer, måste säga att Outlaw känns trevligare om det är västern man letar efter.

Om storyn är viktigast så kanske ett äventyrsspel är att föredra Grim Fandango är en gammal favorit.

Av zie

Grim Fandango, skönare stämning och humor får man leta efter

Av zie

Underbart spel, rekomenderas. Inte jättedjupt RPG men mycket underhållande.

Av zie

Jag kollade igenom datorn lite och sånna mappar som "Mina Dokument" där spel brukar gilla att lägga saves och profiler. Jag var inte lite förvånad när jag tog egenskaper på NWN2-mappen och insåg att den tog 6GB... Detta är inte spelet utan bara en massa savegames från när jag körde igenom spelet två gånger...

80 saves = 5.8GB...

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.c0pp3rh34d
Närå! Sensorbars uppgift är ju att skicka ut ir-ljus mote wiimoten, då den är kopplad till wii:et fö att få ström
så det räcker med att lägga t.ex 2 värmeljus med 20 cm avstånd

Det var denna "meningen" som fick mig att bli något förbryllad. Jag läste på lite om hur den fungerade precis efter jag postade inlägget. Något onödigt kanske

Problemet som jag ser det är hur man ska använda kontrollen, programmen måste specialskrivas just för kontrollen. Det finns potensial, frågan är om det kommer hända något vettigt... Framtiden är iaf intressant.

Av zie

Vad menade du att sensorbaren gjorde? Laddade kontrollen genom att skicka ut IR-ljus? Jag vet inte och vill inte låta spydig utan undrar seriöst om det är det den gör, låter "omöjligt"...

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LsdBoy
Jag fattar inte varför alla ska hänga uppsig på watt när det gäller högtalare och förstärkare. :S Finns rörförstärkare på 8w som driver stora golvhögtalare på 200w+, men de kanske är dåliga? Ja, jag skulle ialla fall vilja ha en rörförstärkre på ca 8-12w till mina högtalare.

Charmen med rör är att dom distar på helt annat sätt än en transistorförstärkare driven av MOSFETs. Många gillar just disten som en rörförstärkare lämnar ifrån sig.

Det var även någon som sa att ljudet inte blir korrekt. Jag antar att du menar att du vill ha en förstärkning/frekvens-graf som är helt rak. Problemet är att ditt rum troligen ger en massa förstärkning, mycket jobbigt att få bort alla reflexer.

Slutligen, klass D eller T som Tripath kallar sina digitala slutsteg låter inte alls dåligt. Självklart är det subjektivt som allt annat men att säga att Klass D låter kasst överlag är att slå sig själv på foten. IcePower slutstegen som B&O använder är bra, Hypex-modulerna låter hur fint som helst, Även Tripath-chippen låter bra (41Hz.com tex). T-amp som drivs av Tripath om jag inte minns fel gillas av många även om den är lite klen för mig...

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av amd@3500
jag läser ellära och elektronik så jag tror jag vet bäst av er
när man transformerar ner en spänning ökar strömmen, och när man transformerar 230volt ner till 12v så kan man få upp till 190 ampere (om nätagget klarar av det) och drar en elektrisk apparat mer än 2300W så går proppen

Och jag läser till Civ. Inj i Elektroteknik, och har tidigare läst El på gymnasiet. Haha jag vinner tills någon professor/doktorand skriver ett inlägg...

Av zie

Känsligheten på en högtalare ligger i värsta fall runt 70dB och i bästa fall sneppet över 100dB. Känsligheten är speccad till volymen på 1 meters avstånd när man matar in 1W i högtalaren. Alltså ger en normal högtalare runt 85dB vid 1W vilket är ganska högt...

Av zie

10 Ohm är mer lättdrivet än 1000. Det handlar mycket om känsligheten också, som brukar vara skriven i dB/mW. En fördubbling av "volymen" kräver 10x så mycket effekt. En fördubbling brukar man säga är 10dB.

Av zie

Ingen anledning att lägga 5000 på RA, när du har köpt lurar för 1500... Det finns olika anledningar till varför man skulle köpa en separat hörlursförstärkare, men i ditt fall har du köpt lättdrivna 32Ohmslurar så volym borde inte vara ett problem. Testa med ljudkortets förstärkare "den vanliga gröna kontakten" och se vad du tycker, sen kan du låna hem förstärkare från hifi-butik och se om det blir någon förbättring. Tänk dock på att använda lineout om du ska använda separat förstärkare annars är det ingen mening...

Av zie

Hurvida det är den bästa förstärkaren upp till 10 000. Knappast. Att många tycker den är bra är just för att den går på batterier vilket gör att man slipper en massa nätstörningar och rippel från likriktningen. Dock är den prisvärd pga av att den är en klass T amp.

Mycket snyggt med lådorna, bättre kontakter gör en del för användarvänligheten och ljudet. En sak som du kanske borde tänka på är att byta ut själva volympotten. Jag antar att det är en vanlig logaritmisk dubbelpott? Isf finns det bättre att köpa på ELFA, ALPS gör dugliga ljudpottar. När du har lagt så mycket på själva chassit är det lite tråkigt att falla på mållinjen med orginalpotten som kostar en 5a

Av zie

Du behöver nog någon med ett par bra öron istället för bra högtalare. Jag är inte den personen men jag lyssnade en 5 gånger och det är detta jag tycker:

Hihatten som ligger i vänster öra är för hög. Vet inte ens om jag gillar ljudet eller bara tycker det sticker ut för mycket. Något katotiskt stycke rakt igenom men det kanske är det du vill ha? Gillar den slingan som kommer lite sporadiskt tex vid 0.49...

Sennheiser HD600 + Egenbyggd hörlursförstärkare. SAMT.
Heco Mythos 500 + Yamaha stärkare.

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
Som någon sa, Datateknik handlar om att förstå datorns funktioner ända ner i kretsarna, och bygga saker från ingenting. Det behövs ytterst få folk med denna spetskompetens i dagens samhälle.

Många som går ut KY får jobb nästan direkt, då utbildningen är väldigt specifikt utformad av dagens förfrågningar.

Om ett företag ska anställa en Nätverkstekniker. Vem tar dom hellst tror du?
- En kille som kan bygga ett nätverkskort, men vet inte vilka fiber-standarder det finns.
- Eller en kille som har internationellt certifikat i Cisco CCNA.

Men somsagt, åter igen.. De finns inget studentspex och overrall-lekar..

Jag vill inte gå in i erat krig om KY och Civ. Men det handlar inte så mycket om spetskompetens eller att man ska vara expert på ett område när man har tagit sin examen i Civ. Man lär sig grunderna på väldigt många saker och mycket viktigare, man lär sig att lära. Företag vill ofta ha folk som kan göra många olika saker när det gäller högre befattningar. Dom vet att om vi ger denna personen någorlunda med tid så kan han lösa ett problem som han inte har några förkunskaper om. Civ. I. är ofta problemlösare när det gäller högre teoretiska inriktningar.

Jag vill ha ett arbete där jag får testa lite olika saker, jag har möjlighet att börja göra något helt annat om marknaden är dålig inom ett speciellt område.

Av zie

Går andra året på Elektroteknik på Chalmers. För det första så har systemet ändrats, du kommer troligen inte läsa till civ. ing utan direkt ta en masters dvs 5år. Enligt det nya Bolonga (stava?) -systemet. Skillnaden är inte enorm utan är utformad så att utbildningen ska vara någorlunda lika på alla europas universitet i form av upplägg.

DATA är iaf på Chalmers en blandning av Elektro och IT. Dvs lite från båda världar.

Slutligen ska man nog säga att det inte är _så_ stor skillnad mellan E, D, IT. Vi läser en hel del olika kurser men de två första åren är det väldigt mycket matte, skillnaderna börjar märkas i slutet av utbildningen när det är mer valfritt.

På frågan hur smart man behöver vara... Det handlar inte så mycket om det. Sålänge man är motiverad kan man klara sig. Vårat år har väl haft en 50% bortfall från de som skrev in sig i början. Kuggstatistiken är varierad men det är inte ovanligt med 50-60%. Det finns omtentor...

Det som är roligt med de flesta tekniska högskolor och inte minst Chalmers är alla de fester och föreningar som finns att angagera sig i. Bara på Johanneberg ligger det 13-16 pubbar som drivs av varsitt program.

Vörda Quarl!
http://www.etek.chalmers.se/~oscarsso/Quarl-(svart_hatt).png

Av zie

Har själv en Ipod Nano och är relativt nöjd, hade jag köpt idag kanske det hade blivit en Microsoft Zune. Tåls att tittas på iaf.