Inlägg

Inlägg som zie har skrivit i forumet
Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vodkaman
Core2Duos kopabilitetsproblem har jag redan fått smaka på. Jag kan inte spela FEAR! Gick utmärkt att lira på mitt gamla Athlon dator, men inte fan funkar det nu... Sen vill jag varna lite för Conroes överhettning. Sitter o kodar om en video just nu, temperaturen är uppe i 65-67 grader med originalkylaren, alltså ett par grader över den rekomenderade specifikationen. Annars är jag nöjd med min E6600 och rekomenderar en sån.

Kunde spela FEAR helt utan problem, har inte heller haft några som helst problem med kyla trots att jag ligger och kör 2.4 @ 3.2. Har dock inte orginalkylaren.

EDIT: Kyla = värme, felskrivning

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Man ska nog inte glömma att ingen vet hur youtube tjänar pengar heller. Liksom, all den bandbredden dom måste förbruka och ingen reklam.

Dom tjänar inga pengar, dom går skitmycket back. Det är bara en fråga tills dom försvinner genom att någon köper upp dom och blir tvingade att ta bort allt copyrightmaterial eller att dom själva blir stämda för samma sak. Det sista är dock inte så troligt då dom inte har några pengar att betala ut.

Av zie

Det är något tråkigt att man inte ens kan skapa ett konto. Den står bara och tuggar vid "Connecting EA Master Server".. 1.2Gig i onödan

Av zie

Mina TwinX 667 CL5 kan köras i 700MHz CL4 vid 1.9V

Av zie

Det självklara valet är C2D.

Prestandan är mycket högre och den drar mindre effekt samt är dubbelkärning vilket är precis vad du vill ha i multitasking.

Av zie

Tuniq Tower 120 är den bästa kylaren på marknaden just nu om du kan få tag på den.

Av zie

Kör det kortet och en överklockad E6600 @ 3.2 på FSP400W. Finns ingen anledning att köpa större agg.

EDIT har 512Mb varianten av 1900XT, men det borde bara vara till din fördel.

Av zie

Tror det kommer bli svårt i början för Microsoft, Apple har ett redigt försprång. Samtidigt ska det sägas att Apples Ipod inte är särskillt bra, EQn är värdelös och det finns ingen radio. Något som kunde ha fixats för evigheter sen om dom bara hade viljat.

Att kunna föra över saker trådlåst är ju guld värt, speciellt om det är gjort på ett bra sätt. Den som lever får se, men dom är på rätt spår.

Av zie

P5B Deluxe
Corsair 667MHz
E6600 @ 3GHz, Gjord vecka 23

Tuniq Tower 120 som körs på lägsta hastigheten.
Vcore 1.2V, Tempen ligger mellan 35-48 enligt Core Temp. Alla andra spänningar är standard. Har inte testat att köra den snabbare då jag inte har något direkt behov.

Av zie

Det finns troligen massor av program som du kan läsa utan att ha läst mycket matte i gymnasiet. Det beror självklart på vad du vill göra.

Läser själv på Chalmers och visst är det mycket matte, men det är inte omöjligt. Det ska dock sägas att den matten man läser på gymnasienivå är många gånger enklare än det som du kommer att läsa senare på tex en civ. utbildning. Fast bli inte nedstämd för det, allt är svårt när man lär sig det första gången. Samma sak med gymnasiematten.

Av zie

X1900XT utan att tveka.

Av zie

Hoppas du inte ska använda stockkylarn nu när du köpt en CPU för 7000-8000

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Tack, zie, för ett mycket bra inlägg!

Det är fler som inte riktigt förstår problemet. Allra svårbegipligast är Microsofts presumtiva "skuld".

MBY:Jag förstår din frustration, skumläste lite snabbt och sedan när jag såg dina jätteutlägg så insåg att jag behövde lästa tråden igen. Härligt att du lägger ner tid och skriver rediga mastodontinlägg som får de grekiska eposen att se ut som småpotatis.

Jag vill dock lägga till en sak kring det nya prefix+i-systemet (ki Mi Gi Ti osv). Standarden har enligt mig endasts skapats för "allt ska vara korrekt överallt"-mentaliteten ska kunna bevaras.

Att ändra alla beteckningar på mjukvarusidan till Gi och Mi kommer bara att förvilla folk ytterligare. Vi lever i en värld där väldigt mycket redan är krångligt nog som det är. Att ändra på något som har varit en standard i datornvärlden i över 30år kommer inte hjälpa någon.

Visst det var ett misstag att kalla 1024bytes för en kbyte för alla dessa år sedan. Men historia är historia och det var nog inte någon som på den tiden förutsatte att dom ens skulle börja använda vidare prefix så som Mega och Giga i datorsammanhang.

Ni som har läst tråden har blivit informerade av MBY om hur det ligger till och varför. Ni behöver inte längre vara upprörda över datorhistorian och denna lilla blunder. Ni kan dock vara lite vresiga på hårddisktillverkarna, men är det verkligen mödan lönt?

Av zie

Jag skulle gissa att Tagan agget är bättre. Men inte dubbelt så bra. Kör själv ett FSP 400W och för det lilla priset är den väldigt bra.

Av zie

Mycket har sagts utan att någon direkt har tagit upp vad problemet ligger i, är det ens värt att diskutera?

Problemet som jag ser det är att folk känner sig lurade när dom beställer sin 300GB disk och räknar hur många 700MB filmer dom kan få in på den. Sen när dom kopplar in den så går det inte ihop och folk blir arga. Dom visste inte hur det funkade (kanske fortfarande inte vet det) men tycker att någon har tagit deras utrymme. Troligen är dessa personer arga på tillverkaren av hårddisken.

Hårddisktillverkarna använder vetenskapliga prefix medans resten av datorvärlden använder 1024-systemet. Om det är någon som borde rätta sig så är det hårddisktillverkarna inte mjukvarutillverkarna. Köper du t ex 1GB minne så får du 1024MB osv. Det är hårddisktillverkarna som har gått emot strömmen.

I slutändan, spelar det ens någon roll? Du har köpt en sak och fått exakt vad du betalat för. Eftersom alla hårddisktillverkare använder samma standard så är det inget speciellt företag som har lurat dig genom att fuska med beteckningarna. Vilken 300GB disk du än hade köpt så hade du fått samma antal GB på mjukvarusidan.

Det finns viktigare saker att lägga ner energi på.

Av zie

Varför skulle han behöva 6400 minne? Totalt onödligt om han inte ska klocka. Speciellt om han vill lägga ner mindre pengar.

Av zie

Det finns otroligt många anledningar till att man inte har vanliga djur i Spel.

• Folk spelar spel som underhållning, för att komma bort från vardagen. Majoriteten gillar inte att skjuta lejon och tigrar. I Väst görs det spel där vi är huvudpersonen, hjälten som räddar världen. Folk gillar det scenariot och det tas bort om man ska skjuta en massa djur.

• Spel är mer och mer som film/konst. Man skapar underhållning. Man skapar en flykt från verkligheten. Det är lättare att hitta på överaskningar till spelaren när man själv kan bestämma historian och alla monster/karaktärer i spelet utan att ha några gränser.

• Djur attackerar inte människor vanligtvis. Det finns väldigt få djur som samtidigt är intressanta nog och samtidigt skulle attackera en människa. Hur löjligt är det inte med råttorna i Oblivion?

• Man kan inte göra något vettigt i form av attackmönster med djur och samtidigt efterleva verkligheten. De flesta kattrovdjur attackerar på samma sätt, samma sak med alla hundar.

• Djur är dåliga motståndare mot vilken människa som helst med vapen. Alla de riktigt stora djuren t ex Elefanter är gräs/frukt -ätare.

• Det är svårare att få en lägre åldersrating om spelet efterliknar verkligheten.

Av zie

Inte just för att Europa får vänta. Men Sony har varit så sorgligt efter i sådan lång tid att jag har svårt att se att dom tar igen allt dom har tappat. Sony - Done and Done.

Av zie

Sätt alla PATA diskar som Cable Select (CS) då känner moderkortet av automatiskt vem som blir master eller slave beroende på vart på kabeln disken sitter. Längst ut är master och mitten är slave. Tänk på att sätta PATA-kabeln åt rätt håll, jag har varit med om att det finns en del som man kan vända på.

Av zie

Tips: Fsp 400w

Vill bara tipsa om att FSP / Forton Source agget på 400W för runt 500kr klarar väldigt mycket.

Det låter inte speciellt mycket med sin 120mm fläkt.

Klarar att driva E6600 2.4 @ 3.4GHz, 2048 RAM, X1900XT, 2 HDDs + DVD-brännare.