Inlägg

Inlägg som zie har skrivit i forumet
Av zie

Jag får bara svartvitt bild på med TV-out
Det finns några små saker att tillägga på denna punkten.

Många använder en SCART --> S-Video / Komposit omvandlare och får bara svartvitt. Det är för att SCART-standarden inte stödjer inkoppling av S-video på det sättet. Så har du inte en relativt ny tv som trots detta kan snappa upp S-video-signalen så får du svartvitt.

S-video är bättre än komposit just för att färgen sänds separat mot ljusstyrkan (två olika ledare) det som händer är att TVn tror att ljusstyrkan är en kompositsignal och visar den.

Lösningar

Testa alltså att köra en kompositkabel från datorn till din Scartomvandlare på tvn så borde det funka.

Har du Nvidiakort så kan du även använda TV-tool för att "Force Composite" genom S-video kabeln.

Man kan även fuska ihop en kompositsignal genom att sammankoppla pin 15 och 20 på scartsidan för att få färg.

Bilden visar pin 15 och 20.

| - - x - - - - - | / x - - - - - - - - |

Av zie

Trevligt att dom har gjort om den men som många andra måste jag nog säga att den känns lite rörig/förvillande vid första ögonkastet.

Ta bort några av alla dessa banners som ni har däruppe, kanske göra en stor som roterar istället.

Skär ner antalet färger eller lägg dom på speciella ställen. Just nu finns de färger som ni har valt lite överallt.

En färg borde representera något tex "rubrik" eller liknanade.

Av zie

Jag gissar att det är drivrutinerna. DirectPad funkar bara till Win 9x.

Av zie

Snacka med komplett...

Av zie

radimax, du verkar inte riktigt ha så bra koll på klockningen... 2.5V kommer garanterat att döda din processor direkt. Även 1.5V som jag hoppas du menar är inte att rekomendera utan "bra" kylning.

Alla 775-kort med C2D stödjer DDR2 800MHz.

Har du kollat så det inte är processorn som inte går högre, tex genom att sänka multipeln?

Dom flesta kort verkar inte ha några problem med att dra upp i 320Mhz iaf så jag gissar att det är processorn eller så har du inte rätt inställningar.

Av zie

ES samlingsnamn på alla som har gjorts innan den lancerades. Processorer som inte ska ut till allmänheteten utan ska bara användas till intrerna/partnes tester.

B0 - ES
B1 - ES (Vanligaste, var den som skickades ut till olika sidor för reviews och det var också den som blev såld mest. B1 klockar högst än så länge eftersom Intel valde dom bästa chippen att skicka ut.
B2 - Retail, Dom du kan hitta ute idag.

C1 är en teknik, ingen stepping.

Av zie

OT: Är det någon som är medlem på XS? Jag har försökt bli medlem två gånger nu och varje gång så får jag inget aktiveringsmail och kan på så sätt inte använda kontot. Jag har försökt att maila FUGGER men han mailadress funkar inte (får tillbaks maildeamon skit) PM verkar inte funka om man inte har aktiverat sitt konto.

Vore tacksam om någon som är medlem eller har en mail till någon admin skickar ett PM eller ett mail till anderswid(at)gmail.com

Av zie

P5B deluxe från Komplett. 2000.

Av zie

533MHz

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snulle
Grattis till det nya systemet!

Efter att ha läst att det varit mycket problem med Abit AB9 Pro kortet har jag funderat på Asus P5B Deluxe istället och det låter som om det funkar bra för dig. Jag skall oockå ha E6600:an (har faktiskt redan fått den från Komplett(!) men saknar moderkort & minnen...) och om jag klockar blir det också till max 3GHz. Skulle gärna vilja veta vilka minnen du kör med och vilken processorkylning?

Corsair 677 CL5 minnen. Mina klarar 667 i CL4, 1.9V. Från Komplett.
CPU-kylaren är en Tuniq Tower 120 som kör "50%" på fläkten. Kan vara lite svår att få tag på och den är väldigt stor, så en Big Typhoon är ett enklare köp.

EDIT: CPUn bootar direkt och allt funkar med den skeppade BIOSen dock så klagar den på uCode (fixar sig med nyaste biosen från hemsidan).

Kanske ska tilläggas att jag har tagit bort Wifin från kortet då jag inte kommer att använda det och det kan störa klockningen.

Av zie

Sitter och skriver på mitt nya system nu. Köpte ett P5B Deluxe Wifi som moderkort eftersom det fanns på lager. Mycket nöjd med köpet. Drog upp E6600an i 3GHz med standardspänningen rakt av. Inga problems alls. Vill helst ha ett tyst system hellre än råprestanda.

Det enda jag har att klaga på över moderkortet är att Asus hemsida är skitlångsam. 10kb/sek för att ladda ner drivrutiner är inte min idé av en fun time

Av zie

Det är inte alls stor skillnad och FSBn ligger ju på 266 i standard så 533 minnen funkar och något annat är inte direkt nödvändigt om du inte ska klocka.

Av zie

reader: Igen har kommit på något sätt att låsa upp dom i dagsläget. Det var tal om att man kunde göra det med BadAxe korten (Intel modekort) men jag tror inte det funkade när folk testade i slutändan.

Av zie

Varför köpa ett moderkort för <1000kr och sedan använda en processor för >5000kr?

Av zie

Jag är ledsen men många här är fulla av skit.

När Trusted Computing först var på tapeten sa alla att den dator dom hade nu var den sista dom skulle köpa. Vem behöver mer än det som finns nu var argumentet. Bla bla bla. Minoriteten här (datornördarna) kommer att fortsätta köpa nya datorer trots diverse hårdvaruskydd. Majoriteten utanför har ingen aning om dessa skydd och kommer att fortsätta att köpa nya datorer.

Av zie

Det är bara X6800 som är upplåst uppåt.

dahl: Du beter dig som en uppblåst idiot, och som så många andra badbollar som blåser rök så har du fel.

Jag har inte sett en enda ES som har varit upplåst uppåt om det inte har varit en X6800.

Av zie

Om MX-kortet har en VGA och en DVI utgång så borde du kunna köra två skärmar på bara ett kort. Jag kan iaf göra det med mitt GF4 ti4200...

Av zie

Vad är det för fel på burken förutom att det är en dell?

X6800 är det värsta som finns i CPUväg att köpa idag. Allt det andra är ju mer eller mindre standard på alla burkar.

Av zie

skruvis, jag tror du har kommit ihåg rätt. Jag har för mig att Intel la in 3DNow och något del av AMDs 64-teknik i deras processorer. Dvs AMD blev tvungna att dela med sig av sina tekniker till Intel.

Av zie

Hämta ut min E6600 idag, från komplett. Har fortfarande inte fått moderkort, minne och grafikkort.

Störande att sitta med en processor som slår min nuvarande xp2000 med hästlängder och inte kunna använda den... BLÄ!