Inlägg

Inlägg som zie har skrivit i forumet
Av zie

Mental du kan ju inte skylla på Biermann, han har tydligt fyllt i sin plats "Plats: Trollhättan" medans du skyltar med "Plats: ...". Du ska vara glad om något paket kommer fram med den beskrivningen.

Av zie

Antar att det går att köra i DOS? Testa att köra det med DosBox eller nåt liknande program.

Av zie

Crimsonland är grymt bra, speciellt roligt om man kör det med en kompis.

Av zie

Gillar designen, men jag vet inte riktigt om innehållet men jag antar att du gör det på uppdrag? Tekniksidan tar upp en massa humbug.

Av zie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Veni
Det var inte med i din ursprungliga kravspecifikation.

X-Drive erbjuder 5 GB kostnadsfritt. Behöver du mer utrymme så får du nog kontakta Röda Korset :D.

Webbläsare kan användas vilket gör den relativt plattformsoberoende.
Möjlighet till olika användarbehörigheter.

Så sant, jag tackar för förslagen. Ska kolla in X-drive.

Novell iFolders verkar helt klart vara lite overkill

Citat:

Ursprungligen inskrivet av varget
webdrive, förstod inte riktigt om du hade ftp access.
http://www.webdrive.com/products/webdrive/index.html

annars är mina tips lite tomma till windows men kolla om du inte kan ställa in så winscp kör rsync åt dig lite då och då

Kollade på rsync, problemet verkar vara att man måste sätta upp en server att synca emot (kan ha missuppfattat).

Skolan ger oss tillgång till vårat utrymme via SFTP (SSH), så WinSCP är det jag använder för tillfället. Verkar dock som webdrive är ungefär vad jag letar efter ska installera det och testa.

Bra förslag från alla, kommer ni på något mer så skriv en rad

Av zie

Personligen tycker jag det är lite onödigt att lägga för stora pengar på dyra lurar om man ska använda dom portabelt, väldigt mycket bakgrundsljud som förstör de små detaljerna som finns i dyrare lurar. Sen så vill man ju kunna använda lurarna utan att vara rädd att dom ska gå sönder i regn/väska osv. Eftersom du skulle till Telehå så antar jag att du bor i Göteborg? Mycket regn här

Har själv ett par Sennheiser HD600 och ett par HP890 som jag kör med egenbyggd hörlursförstärkare hemma och sedan ett par Porta Pro som portabla lurar.

Spara pengarna till lite dyrare lurar hemma och köp något lite billigare till när du ska gå på stan...

Av zie

En NAS kostar pengar, och måste stå på hela tiden... Samma problem med en FTP eller Webbserver...

Jag letar efter en tjänst som löser problemet, eller ännu bättre ett interface till SSH inloggning där man kan skapa genvägar till ett konto som automatiskt loggar in och syncar när man kopierar något till den...

Av zie

Dela filer med andra studenter

Hej

Jag har ofta behovet att dela filer med andra personer snabbt och enkelt, men har inte hittat någon bra lösning. Jag vet att många har det här problemet så det borde finnas folk här som har en massa bra lösningar.

• Filerna måste kunna kommas åt fast "min dator" inte är på.
• Det ska vara enkelt att lägga upp filer, helst en vanlig mapp i windows som på något sätt är kopplad till denna tredje server.
• Fördel om lösningen är plattformsoberoende

På skolan har alla mappar och en egen hemsida som skulle kunna användas, problemet är att man måste koppla upp sig med en SSH-klient, om det finns en lösning där man skapar en genväg till en mapp som ligger på skolan som man automatiskt blir inloggad på varje gång man öppnar mappen så hade det funkat. Någon som känner till något sånt?

Några lösningar jag själv har testat.
• Tubesnow, ett program som gör det jag vill nästan, men är för långsamt...
• Hamachi-nätverk

Av zie

"Makalöst oseriös paketering" Skämtar du med oss eller? "Oh nej min kartong är lite vikt i ena hörnet fan nu kan jag inte ställa den på hyllan"

Det är ett grafikkort, inga mekaniska delar som kan ta stryk av ett litet fall eller liknande. Skulle kortet vara sönder på något sätt så är det en annan femma, men som jag förstår så verkar kortet fungera...

Av zie

Äntligen vid sista bilden, imorrn får vi se vad som döljer sig vid frågetecknet!

Jag hoppas på SC2 eller Diablo 3.

Av zie

Av en slump bytte dom precis till Kerrigan, jag gick precis in och så var halva hemsidan om Diablo och resten om Starcraft. Vad är oddsen?

Av zie

Den korenska sidan har en flashfilm som visar ungefär vad som kommer att hända...

http://wwi.blizzard.co.kr/

Av zie

Försök undvika Celeron om du kan. Dell har med diverse erbjudanden ibland datorer i 5000kr klassen som faktiskt är rikigt bra.

Av zie

Har nu klarat spelet, kul att det finns alternativa slut beroende på hur man har spelat. Lite tråkigt dock att spelet är så buggit som det faktiskt är. Kunde tex inte få det "riktiga" slutet för att jag inte fick en quest av Ghost.

Kan ju vara ett tips till alla som spelar just nu.

Om ni vill ha möjlighet att få alla de slut som finns se till att göra questen "Find Strelock's stach" innan ni gör Lab-X16 questen.

Av zie

Jag är i slutet av spelet, vid Pirtya precis vid vägen till Chernobyl.

När jag går till map transferpunkten kommer en liten scen med ett "slagfält" och några hundar som springer förbi och blir uppkastade i luften av tornados. Sen så kommer jag tillbaks till 1a personsvy och spelet krashar (till desktop). Jag kan inte komma förbi den punkten.

Testade med static lightning... Jag ser scenen, kommer till förstapersonsvy och sedan laddar den en autosave av någon konstig anledning och jag kommer till en "bro" med en massa helicoptrar som skjuter och några snipers. Jag sparade där men när jag försöker loada så krashar spelet till Desktop.

Några förslag?

EDIT: Jag gjorde om allt några gånger och en gång så krashade det inte, problemet löst...

Av zie

Till alla som hatar spelet eller säger att det suger...

Jag gillade inte spelet speciellt mycket i början. På första uppdraget fick jag slut på ammo trots att jag tyckte jag siktade bra och bara skjöt 1 skott i taget.
Man blir förbannad på att vapnen inte träffar ett piss samtidigt som fienden skjuter full automat och träffar lite sporadiskt men iaf träffar. Man har nästan ingen hälsa och dör väldigt enkelt. Kan även tänka mig att spelet går som skit om man inte har en nästan ny dator, vilket inte direkt hjälper.

Spelet blir bättre, när man skaffar sig en riktig jacka så överlever man en hel del skott. Dom senare vapnen har mycket bättre träffsäkerhet (kan vara att man går från rookie till "erfaren" också i spelet). Hur som helst spelet blir bättre. Men det kan helt enkelt vara så att du inte gillar lite mer taktiska spel, inget fel med det, men det ger inget att skrika ut valfria skällsord för att visa din åsikt.

Av zie

Ungefär vart i spelet får man kikarsikten? Jag har gjort några uppdrag åt Barkeep nu och tänkte göra "Skaffa fram två elektroniska nycklar till X18-uppdraget". Men en så länge har jag inte hittat något som siktar bättre än en "Obhera" eller nåt i den stilen... Ganska nära en AK, fast skjuter långsammare.

Någon typ av rifle med lite träffsäkerhet är eftertraktat..

Av zie

För FFX, så kör ZeroGs, men sätt inte på AA, filmerna blir korrupta.

Av zie

Eller så gör vi det krångligare och krångligare tills halva projekttiden gick till att utforma ett system för att lämna in enkäten.

Till LiU -gänget, Ni bör berätta om det finns några krav för att vara med på enkäten. Behöver man äga en Wii tex?

Av zie

Lär knappast vara någon speciell skillnad mellan en billig HDMI -kabel och en dyr. Som många har sagt så är det en digital signal. Det krävs rejäla mängder brus för att få en etta att bli en nolla eller tvärt om.

Det finns en anledning att kablar har den högsta vinstmarginalen...