Inlägg

Inlägg som Rollese har skrivit i forumet
Av Rollese

Jag väntar på RTX4080. Mitt 2080 super fungerar fortfarande tillräckligt bra för mig i 1440p

Av Rollese

Webhallen loggade ut mig och nu kan jag inte logga in igen. Bra jobbat

Av Rollese

Du ska koppla datorn till förstärkaren med HDMI, sedan sätter du bara på HDMI audio ut i ljudinställningar i datorn. Du måste ha drivrutiner till grafikkortet installerade för att detta ska fungera.

Av Rollese
Skrivet av ronz:

Bara jag eller har många aktier stuckit iväg orimligt högt efter coronafallet?

Japp, denna meme förklarar hela processen.

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/781/373/b1e.png

Av Rollese
Skrivet av Exydia:

@Rollese: Skickades den från Kina?? Och du åkte inte på någon importavgift?

Ja, skickades från Kina med UPS. Inga extra kostnader. Jag vet inte exakt hur det fungerar, men om man beställer från den svenska Lenovo sidan så betalar man moms och dylikt redan vid beställning, kanske därför behövs ingen tulldeklaration?

Av Rollese

Efter jag har övervakat denna tråden i några veckor blev det till slut en Lenovo Thinkpad T14s för mig, med 4750U, 32GB RAM, 1TB SSD och 400 nit low power panel. Beställde direkt från Lenovos hemsida och det tog 8 arbetsdagar från beställning till leverans (UPS från Kina). Datorn verkar byggas på beställning om man ändrar specifikation som jag gjorde (beställt 19 juli, byggdatum 23 juli). Den blev ganska dyr trots 10% rabattkod jag fick om man jämför med andra modeller som Thinkpad E14 eller IdeaPads, men jag har hela mitt liv ägt billiga och plastiga laptops från Acer och HP, tänkte nu när man tjänar bra med pengar kan jag unna mig något med bättre kvalité som håller längre.

Blev helt förvånad hur liten och lätt den är och hur bra touchpaden känns i jämförelse med andra laptops jag ägd tidigare. Den är tyst, sval (idle är det runt 40*C på CPU och då är fläkten avstängd) och Windows säger att batteriet räcker till ca 9 timmar av surfning. Linux estimerar c:a 20 minuter längre under liknande belastning.

Dessvärre vann jag inte skärmpanel lotteriet och fick B140HAN05.7 panelen från AU Optronics. Man kan se ghosting ganska tydligt när något rör sig snabbt, det blir extra störigt om man är van med 144Hz skärmar med låg respons som jag har vid min stationära datorn. Men det här är ju ingen gaming maskin direkt och jag slipper i alla fall PWM med denna panel som man får med dom andra. Man kan läsa mer om detta här: https://www.notebookcheck.net/Lenovo-s-Panel-Lottery-continue...

Mycket nöjd med prestandan än så länge, dock hade jag förväntat mig att det inbyggda Vega grafikkortet hade varit lite snabbare då jag har läst på flera hål hur den är lika bra eller bättre än någon low end *dedikerad* Geforce kort. Från min benchmark är det ingen höjdare, men jag testade Minecraft Win10 Edition och EVE Online och det funkade helt OK faktiskt, definitivt OK för enklare spel.

Jag dual bootar Windows 10 och Debian testing med XFCE och kernel 5.7, det var lite strul med installation av Debian, behövde installera AMDs grafik drivrutiner manuellt då den grafiska miljön startade inte efter installationen. Behövde också ladda ner firmware filer för WiFi kortet från Intels hemsida, dom verkar inte finnas med i Debians egna non-free firmware arkiv ännu. Efter det funkar det fint.

Benchmark här: https://www.userbenchmark.com/UserRun/31162537

https://i.imgur.com/BgezByY.jpg

https://i.imgur.com/C9G7Ftf.png

Av Rollese

Ja, det är det enda sättet. Vill du inte ge personlig information använd Mullvad istället.

Av Rollese

Har du inget data du behöver rädda på disken så prova att köra secure erase på den, då rensar du allt och måste initialisera disken på nytt. Dom flesta nya BIOS brukar ha denna funktion i Tools. Kolla ditt moderkorts manual om det finns.

Av Rollese
Av Rollese

I router specifikationen står det att WAN och LAN portar är endast 10/100Mbit, därför får du inte ut mer än så.

Av Rollese

Enligt manualen är det adapter med 19V, ~4A ut som gäller. Inte direkt något som man hittar på hyllan i butik. Tror det bästa du kan göra är att kontakta ASUS support direkt.

Av Rollese
Av Rollese

I Afterburner har du väl offset istället, där du sätter extra boost under load istället för manuell frekvens? Men offset kan man gå väldigt långt.

Så ser min ut t.ex:

https://puu.sh/FnvAS/9706fc5d39.png

Av Rollese

Det hade man inte förväntat sig Doom.Eternal-BETHESDA

Av Rollese

Beställt

Av Rollese

Med tanke på att G står för graphics - GIF. Jag har aldrig hört någon säga JIF.

Av Rollese

Känt fel med Windows 10 + Nvidia combo. Söker du "144hz and 60hz dual monitor lag" på Google så får du massvis med träffar. Vad jag har förstått så är problemet ganska komplicerad och ligger i både Microsofts och Nvidias hantering av olika uppdateringsfrekvenser och resurs prioritering.

Har själv problemet. Workarounds vad jag har hört om inkluderar:
- Kör spel alltid i fullscreen (inte borderless window eller windowed fullscreen)
- Stäng av graphic/video acceleration i appar som körs på 60Hz skärmen (i Discord finns det under User settings -> Appearance -> Hardware acceleration)
- Sätt skärmarnas frekvenser så dom kan synkronisera enklare, t.ex 120Hz + 60Hz, 140Hz + 70Hz eller 160Hz + 80Hz
- Koppla den andra skärmen som du inte spelar på till inbyggda Intel grafikkortet

Av Rollese

Har också PG279Q och exakt samma problem. Min ljusa pixel är uppe till höger, så fort något ljust finns på högra sidan av skärmen (t.e.x utforskaren) så lyser pixeln vit/grönt. Det stör mig dock inte, då den är ganska nära kanten och man måste ha svart bakgrund tillsammans med det vita fönstret som triggar den. Så jag lämnade aldrig tillbaka skärmen, utan kör som det är.

Av Rollese

Äntligen! Har alltid velat att bli rånad och slagen ute på stan. Skit i säkerheten, om någon hade sett mig gå runt på en inspelning från en kamera hade jag känt mig KRÄNKT!

Av Rollese

Väntar på Minecraft RTX. Allt annat drar ner för mycket FPS i 1440p med RT på.