Inlägg

Inlägg som Skogga har skrivit i forumet
Av Skogga

Jo iofs i det prisintervallet fanns det kanske inte allt för mycket.

Frakten är 60 spänn per spel och då dyker det på ca 7 dagar... vilket kanske inte är så dyrt, men visst kostar spelet bara 10CAD är det mycket i det hela. Observera att de visar priser i Kanadensiska dollar och inte amerikanska dollar. CADen är snäppet billigare. Sen finns ju alltid risken för tull om än minimal vid små ordrar.

Av Skogga

Konsollen har jag aldrig nämt eller trodde du det när jag nämnde batterier?! Men spelen innehåller batterier för att kunna lagra dina sparningar och piratkopiornas batterier är oftast värdelösa om de inte är slut redan när du får dem.

Helt klart har de minskat med GBA-spel, men betydligt fler än 6-7 stycken finns det.
Kikade du via: VG+ - Classic Consoles - GBA

Av Skogga

Ett tips bara, undvik tradera och blocket när det gäller GBA-spel. I princip hälften av spelen är piratkopior som blir ospelbara efter ett tag iom att batteriet inte håller särskilt länge.

Sedan ett tips på ett ställe där du kan köpa gba-spel relativt billigt, Video Games Plus från kanada. De funkar på alla GBA då konsolen är regionsfri.

Av Skogga

Eller så kör du med denna Toggle-funktion där du bara skickar med objektets ID.

<script type="text/javascript"> function ToggleBox(id) { var e = document.getElementById(id); if (e.style.display == "block") { e.style.display = "none";} else { e.style.display = "block";} } </script>

sen ger du bara objekten som ska visas/döljas ett id och ropar på funktionen med:

<span onclick="ToggleBox('A')">Fråga</span> <span id="A" style="display: none;">Svar</span>

EDIT:

Av Skogga
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dattuz
Det enda jag har att säga är:
...
2. skaffa två st logitech rumblepad 2 cordless
...

Mja, det är inte samma känsla med de kontrollerna som med orginal NES kontroller. I sådana fall måste man skaffa NES -> USB adapter först.

Vilka var de där 8 spelen? Det kan mycket väl vara värt det. Om alla åtta är Top Gun så är det dock inte värt något...

Av Skogga

Det är också ett typiskt spel som brukar gå för överpriser så man kan nog anse att din var prisvärd i alla fall. Har man tur hittar man den dock för billiga 50, men som sagt inte ett dumt köp alls framförallt då du fick med manual.

Spel med kartong och manual, speciellt en fin kartong kan beroende på spel öka med hundralappar.

Av Skogga

En fullt fungerande NES får du garanterat för ca 2-3 hundra och spelen till ska du kunna hitta för mellan 25-100 om det inte råkar vara sällsynt exemplar. Zelda är inte värt mer än 100-150, men pga att det är ett bra spel lägger folk tyvärr ut den för mycket mer.

Jämför inte med vad till exempel spelfyndet och kapten krok tar då de har hiskeliga överpriser, för att de kan.

Leta hellre efter konsolen på blocket så blir det billigare. Använder du tradera får du visserligen det enklare och säkrare, men betydligt dyrare. Det finns ju de som tror att dessa konsoler är sällsynta på något vis, vilket de inte är.

Lycka till, vad du än betalar lär du ändå få det roligt med den!

EDIT1:

SCN = Scandinavia
Spel och konsoler importerade av Bergsala AB, detta för att spelen normalt brukar ha Sv/Fi/No/Dk-bruksanvisning.

De har även ett högre samlarvärde.

Ska du bara spela så funkar det utmärkt med till exempel NOE (Nintendo of Europe), brukar vara tyskimport. Spelet är dock oftast på engelska, men se upp är titeln tysk kan spelet också vara på tyska. Nu är det väl iofs inte så mycket dialog i NES-spelen.

Det du ska passa dig för är UKV-spel då de har en annan region vilket kräver antingen en UKV-NES eller en regmoddad NES.

Av Skogga

Klarar den Server Side Includes, brukar stå som SSI=Yes eller något liknande i specifikationslistor?

I sådana fall kan du bara skriva,

<!--#INCLUDE FILE="meny.shtml"-->

Observera att du då behöver ha ändelsen ".shtml" på de filer som ska kunna inkludera andra filer.

Av Skogga

Gå in på,

Kontrollpanelen / Energialternativ / Ändra inställningar för viloläge (i menyn till vänster) och klicka på "Ändra avancerade inställningar".

Där under har du ett träd med inställningar var du kan välja,

Ytterligare inställningar -> Kräv lösenord vid återaktivering

Sätt bara Nej i de rutorna.

--

Detta borde lösa problemet.

Av Skogga

Det ska nog snarare vara " If chk5.Checked Then ".
Om den ska köras då rutan är ikryssad, annars är det " If chk5.Checked = False Then " ev. " If Not chk5.Checked Then ".

När det gäller att fylla i bilderna på tärningarna kan du underlätta genom att skriva:

picdice1.Picture = LoadPicture("C:\Users\johan\Documents\visual basic\Yatzy\" & dice1 & ".bmp") picdice2.Picture = LoadPicture("C:\Users\johan\Documents\visual basic\Yatzy\" & dice2 & ".bmp") picdice3.Picture = LoadPicture("C:\Users\johan\Documents\visual basic\Yatzy\" & dice3 & ".bmp") picdice4.Picture = LoadPicture("C:\Users\johan\Documents\visual basic\Yatzy\" & dice4 & ".bmp") picdice5.Picture = LoadPicture("C:\Users\johan\Documents\visual basic\Yatzy\" & dice5 & ".bmp")

Lycka till.

Av Skogga

Kör ni en kabel direkt mellan konsolerna ska den vara korsad, den medföljande är rak.

Kör ni via en router är risken att den inte släpper igenom konsolerna till varandra, så om du/ni bara har raka kablar så kör med en vanlig hub/switch i mellan dem.

Jag skulle dock föredragit den korsade kabeln.

Av Skogga

Låter som problem med minnet. Prova att bara köra med ett åt gången eller så byter du minnena helt och hållet.

Av Skogga
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Igelkott
Hur mycket makt har domaren i ett sånt här mål? (Jag har ingen koll)

Det är domaren som bestämmer (friande/fällande och bötesbelopp) och har nämdemännen som rådgivare. Dvs, han har "makt".

Av Skogga

Vad jag ser så köra du ASP.NET och inte ASP, vilket språk använder du? är det VB.NET eller C#?

Hur som helst, har jobbat ganska lite med .NET, men vad jag ser har du din Submit utanför formen,

"<input name="Submit1" type="submit" runat="server" />"

Den ska ligga innanför taggarna <form></form> och sedan om jag inte tar fel så ska runat="server" finnas som attribut på <form>, <form runat="server">.

Det var vad jag kom på

Av Skogga
Citat:

Ursprungligen inskrivet av z3p70r
Nja, jag har lärt mig att skyddsjorden alltid ska vara tvåfärgad. Utom möjligtvis i gamla hus va, eller hur är det med dem?

Yepp Gul/Grön dvs två-färgad som sades innan. Sedan i gamla hus kan jorden vara röd.

Sedan är fasen Svart och Nollan är blå. Nu när det handlar om starkström rekommenderar jag dig inte att göra detta själv med lödning osv pga skaderisken och brandrisken.

Av Skogga

Prova att via F8-menyn (där du väljer felsäkert läge) välja att köra senast fungerande konfiguration eller så stoppar du i Windows-skivan och väljer att repa din installation.

Av Skogga

Problemet om till exempel MS skulle få monopol på webbläsarmarknaden är att de skulle kunna styra webben efter sin egen vilja. Detta skulle kunna göra så att de skapar tillägg för webben och gör att användarna inte har något annat val (vilket vi också sett, men som har börjat gå bort nu iom andra webbläsare).

Det som också är problemet om en enda webbläsare har all marknad är att utvecklingen av webben, i form av markup och språk, skulle stanna upp eller åtminstone bromsas in. Som det är idag har ju MS börjat jobba med sin webbläsare igen då de fått konkurrens och även börjat titta på standardena.

Sedan är ju ingen webbläsare 100% säker mot buggar och säkerhetshål.

Av Skogga
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Prizephitah
EDIT: Skogga-> Jag undrar vad som är särskilt med den understa länken i din signatur. Den omkodade. Jag går till länken men hittar inget speciellt? Jag kräver ett finurligt mysterium

offt: mm, se och finn

Av Skogga

Den brukar lära sig efter ett tag, men prova att lägga till en meta description på sidorna också så kommer den plocka dessa om det inte finns något annat relevant.

Av Skogga
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Neonxz
1 miljard, är det räknat per person som betalar för en internet räkning eller för hela familjer? T.ex. här hemma är det pappa som betalar för internet men det är 4 personer som ständigt använder datorer och internet vilket på en gång skulle göra att det var 1000000003 personer som använder internet och på det här sättet är det ju i massor av hem. Så hur är det räknat? Per IP-nummer eller per person på varje IP-nummer?

1.931.000 abonnemang i Sverige och 7 miljoner användare.