Inlägg

Inlägg som Skogga har skrivit i forumet
Av Skogga
Skrivet av xyllian:

...groteskt mycket plats som orginal alltid gör.

Jag blev faktiskt positivt överraskad när jag köpte min bärbara Dell förra året då adaptern var ruskigt platt. Dvs samma storlek som de i nyheten. Så nog finns det smidiga originaladaptrar alltid, men det är tyvärr inte så vanliga bara.

Av Skogga
Skrivet av adisbladis:

Nej, du ska inte behöva någon handskakning för det..
Däremot är det så att på dumma laddare ska du kortsluta datapinnarna med ett 200 ohm motstånd för att enheten ska förstå att den får plocka upp till 1A.
500mA är standardströmmen för USB, alltid på 5V.

Då USB levererar 2.5W räcker det gott och väl till din laserdiod, även med effektförlusten i motståndet.

Du har helt rätt, det var strömmen som var låst till 100mA innan man gjorde något, hade för mig att det krävde handskakning.. men det funkar tydligen som du säger även genom att kortsluta med ett motstånd för att få ut alla 500mA (1,8A i vissa fall).

http://electronics.stackexchange.com/questions/5498/how-to-ge...

Av Skogga

Vad gäller USB måste du göra en handskakning med gränssnittet innan du får ut alla volt, innan den är gjord har du bara tillgång till 500mV (tror det var den spänningen) och jag är nästan säker på att även fireware kräver det.

Det leder till att du måste har ett chip emellan som triggar igång porten.

På VGA kanske du kan få ut allt på en gång, men jag tror inte den tål för mycket belastning då det ska gå genom ett grafikkort.

Av Skogga

Sidan du försöker lägga i en iframe har förmodligen frame-breakout-kod som är byggd med javascript.

Hur du ska lyckas hindra den vet jag dock inte.

Av Skogga
Skrivet av zillio:

Kan säga att det känns väldigt onödigt att den reagerar på stor bokstav. Jag klarar av att skriva meningar hur lätt som helst med stor bokstav och punkt. Däremot så är det meninglöst enligt mig när man ska skriva meningar så snabbt som möjligt. Iof så är meningar uppbyggda av punkt, komma, utropstecken, frågetecken och stora samt små bokstäver. Men där tycker jag det verkar meningslöst =/

Haha, har själv tänkt på det. Ska helt klart ta en större funderare. =D

Av Skogga

Har också erfarenhet av det, och du får helt enkelt så många besökare som du betalar för att få. Man har ju en summa pengar och sätter ett maxbelopp per klick. Sen kommer annonserna visas tills du fyllt kvoten (och de visas så klart oftare och högre upp ju mer du bjuder för orden).

Sen gäller det så klart även att skriva lockande annonser för att öka chanserna till klick som leder till att besökare går vidare på sidan istället för att bara swischa förbi.

Så visst driver det trafik, men man får ändå jobba lite för att behålla trafiken sedan.

Av Skogga

För att få jobba en del med javascript, vilket jag tycker är kul och jag behöver lära mig mer om, brukar jag hålla på och fippla med en del olika webbsidor med enkla tjänster gjorda i just javascript. Vissa som man lägger upp offentlig andra som bara ligger på disken och skräpar (som kanske används till andra projekt).

En som jag väldigt nyligen har valt att lägga upp på nätet är: ordiminuten.se. Helt enkelt en sida där man kan testa hur snabb man är på att skriva med sitt tangentbord. Är väl själv inte den snabbaste och kommer väl upp i som mest 60wpm på ett vanligt tangentbord och ca 30wpm med mobilen.

Funktionen i sig kan väl ha ett par småbuggar, men, men de ska väl hittas eftersom och fixas.

Ohh, vad skönt mitt nya fina filco är.

Av Skogga

Va??? Har du inte sex med ditt tangentbord?

Nä, men kan nog hålla med om din jämförelse där och även påstå att om man skriver mycket så är det verkligen värt att betala en hel del mer för ett bra tangentbord. Man blir ju nämligen något effektivare och får även det lite mer ergonomisk (om man så klart har ett bra handledstöd till också) vilket bör löna sig i längden.

Av Skogga
Skrivet av joshoa:

Hell yeah det där är snyggt och ja sku säga att den röda esc är värd pengarna, fint som fan

Mängden plast i den knappen gör det inte direkt värd (fyller man hela bordet med sådana knappar går det på 2000), men att få ha en röd fin esc knapp får jag väl hålla med om att det ger den ett högre värde.

Av Skogga
Skrivet av joshoa:

en sen fylles natt som denna så borde en eller 2 bilder på de vacrka inte vara för mycket bergärt... dela me dig ffs

Ordnat =D

Titta och njut...

http://filer.skoglind.se/Tgb/1.jpg

http://filer.skoglind.se/Tgb/2.jpg

http://filer.skoglind.se/Tgb/3.jpg

http://filer.skoglind.se/Tgb/4.jpg

Köpte till en röd Esc, knappast värt 20 spänn, men vad fan den är ju snygg. Tog även ett packe blanka keycaps och skall byta alla allt eftersom, men började med de som hade felaktiga symboler då jag var tvungen att ta ett UK tangentbord för att kunna få tag på tenkeyless-varianten inom rimlig tid.

Mobilkameran btw, därav en del brus.

Av Skogga

Ja, det ska in på varje sida. Dock påverkar dessa nyckelord bara sökmotorerna marginellt. Samma sak gäller description, kom dock ihåg att de ska vara unika descriptions per sida annars kommer sökmotorerna med största sannolikhet ignorera dem.

Det man kan ha som fördel om man fyller i descriptions är sökmotorerna visar de texterna i sin SERP, om de är relevanta vill säga, när folk söker och det kan ju vara trevligt att kunna påverka.

Av Skogga
Skrivet av kyrieee:

Beställde just ett Filco Majestouch med bruna brytare
Ser fram emot att det kommer

Fick hem mitt Filco med blåa switchar, skriver nämligen mer än jag spelar, ett Majestouch tenkeyless igår (beställdes i söndags) och måste verkligen säga att det är ett underbart tangentbord med riktigt tyngd i dessutom. Den låter inte heller så farligt som man skulle kunna tro och din med bruna bör vara ännu tystare.

Väl investerade 1600 spänn, inkl tillbehör.

Du kommer garanterat bli nöjd.

Av Skogga

Tackar, kan inte förstå varför de tagit bort den funktionen i Win 7 samma sak med MSN (senast jag kollade i alla fall).

En liten sak bara, måste minimizern också ha en ikon i systemfältet? Kan den inte bara vara helt osynlig?

Tack i alla fall =D

Av Skogga
Skrivet av Cropsgrinder:

Fattar inte hur du kan ha missat det...
RROD (red ring of death) du måste skicka in den till lagning, du kan tolka hur det blinkar också.

Det får du googla efter själv

Bara för att det är rött behöver det inte betyda RROD,
Lyser tre av lamporna är det så, men är det alla fyra kan felet vara något helt annats såsom felkopplade kablar osv.

Läs mer: http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_technical_problems

Av Skogga

Den stora skillnaden är väl egentligen att HDMI är digital och Komponent är analog (som komposit, den gula kabeln, fast med alla tre färgerna uppdelade och i vissa fall även med en/två synkkablar. Sedan har ju såklart HDMI ljud integrerat i kabeln.

Jag föredrar själv HDMI då du kan få betydligt bättre kvalitet med det om båda källan och TV/Proj klarar av det än om du kör med komponent.

Av Skogga

Är det för att växla in en projektor alt extern bildskärm? Om du har Windows 7 finns även WINDOWS+P som gör i princip samma sak som bör vara lättare att binda via script eller liknande (och dessutom är samma på alla datorer, med win7).

Av Skogga

Om det är den gamla DS Phat så funkar samma adapter till GBA SP. Körde själv åt andra hållet när jag importerade min första DS och plockade då GBA SP adaptern.

Så kort svar, Ja.

Av Skogga

Jag vill inte påstå att det är helt optimal att loopa igenom hela databasen med användare och jämföra varje post. Utan där bör du istället ställa en mer intelligent fråga till databasen för att bara få ut ett resultat där du kollar om uppgifterna stämmer.

Sen kommer den där koden inte funka alls med alla felaktiga <%-taggar och för att du aldrig hämtar något från databasen.

sAnvNamn = Request.Form("anvnamn") sPasswd = Request.Form("passwd") ' Här nedan tar vi och rensar bort två farliga tecken, men jag rekommenderar dig att istället skapa en ' funktion som bara släpper igenom godkända tecken istället för att rensa bort otillåtna, men den får ' du göra själv. sAnvNamn = Replace(sAnvNamn, Chr(34), "") ' Ta bort Dubbelfnutt sAnvNamn = Replace(sAnvNamn, Chr(39), "") ' Ta bort enkelfnutt bOK = False set Conn=Server.Createobject("ADODB.Connection") Conn.Provider="Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" Conn.Open Server.MapPath("databas.mdb") Set rs = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet") ' Här öppnas databasen på ett sådant vis att den inte tillåter uppdateringar. Ett litet skydd injections. rs.Open "SELECT * FROM TblLogin WHERE anvnamn = '" & sAnvNamn & "'", Conn If rs.EOF = False Then ' OK, användaren finns. Kolla nu lösenordet If sPasswd = rs("passwd") Then ' Det stämde så släpp in, men vad gäller lösenord bör du tittat på någon form av hashning eller kryptering bOK = True Else bOK = False End If Else bOK = False End If rs.Close Set rs = Nothing Conn.close Set conn = Nothing If bOK Then Session.Value("inloggad") = True Response.Redirect("form.asp") Else Session.Abandon Response.Write("Felaktigt anvnamn/lösenord!") End If

Hoppas detta är till hjälp.

Av Skogga

Jag provade i VB6 SP6 att följa din första variant och det funkade direkt,

If opt(0).Enabled Then MsgBox "Ja" Else MsgBox "Nej"

Kan inte se varför det inte funkar för dig?

Av Skogga

Eller,
SELECT TOP 10 * FROM tablename ORDER BY id DESC