Inlägg

Inlägg som lokey113 har skrivit i forumet
Av lokey113

Datorn verkar fungera efter byte a grafik kort och installation av ett nytt OS. Tack alla för hjälpen!

Av lokey113
Skrivet av panpo98:

Då är chansen större att felet är i Windows. Det får du se efter att du installerat om.

Dator tillverkarnas recovery partitioner sabbas lätt av olika fel, virus eller något annat händer med C: Även köpta fullständiga Windows CD/DVD från Microsoft sabbar den funktionen. Det är därför man blir uppmanad meddelanden på skärmen att bränna recovery DVD skivor direkt.

Provade att installera ett nytt OS igår. Under installationen så försvann bilden 3 ggr. Köpte ett Geforce 520GT igår kväll som jag under dagen skall prova att byta till. Dock så tog det över en timme att installera win 7. Är inte det väl länge? Datorn är 3,5år gammal men ändå.

Ett stort tack till alla som delar med sig av kunskapen.

Av lokey113
Skrivet av panpo98:

Hur går det om du är i bios i 2 minuter eller startar datorn i felsäkert läge (F8)?

Försökte att göra en HP recovery. Dock så får jag ett fel meddelande. Dock så försvann inte bilden. Skall prova att ominstallera OS, så att jag har ett fungerande sådant. Då HP recovery verkar ha sabbat de.

Av lokey113
Skrivet av SideWinder86:

Ominstallera drivrutinerna till grafikkortet

Hinner inte in i Windows, så det är omöjligt att installera de nyaste drivrutinerna.

Citat:

Innan du spenderar en enda krona så måste du först testa kärmen+kabeln med en annan dator.

Sen utesluter du alla fel i Windows. Enda sättet att verkligen göra det är att installera om Windows.

Drivrutiner, program osv som man misstänker måste man i många fall först avinstallera och ta bort kvarglömda mappar. Annars blir orsaken till felet kvar om man bara uppdatera eller ominstallerar ovanpå det som redan ligger inne. Dock så är det svårt att rensa bort allt det gamla.

Har provat en annan skärm. Provat att VGA kabel också. Har DVI. Så kabel och skärm är jag rätt övertygad att det inte är.

Av lokey113

Bilden försvinner efter ett tag.

Jag skulle behöva hjälp med följande problem. Sedan en tid tillbaka så blir skärmen svart och letar efter digital eller analog input. Detta fel är så pass nu att daton hinner vara igång i cirka 2 min innan bilden blir vart och ovan nämda problem uppkommer. Skärmen är en Samsung Syncmaster., tror dock det inte är det som är fel. Då jag inte är så teknisk av mig så köpte jag en färdigbyggd HP Pavilion Elite m9363.sc, med ett Geforce 9600GSO (?) och Moderkortet IPIBL-LB (Benicia). Räcker det att byta grafikkort? I sådant fall till vilket? Sedan undrar jag om det är värt att köpa mera RAM.

HAr datorn till att slö surfa och titta på lite serier. Spelar inget och håller inte på med grafik.

HAr googlat på grafikkortet, men har inte hittat något som hjälpt mig.

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Av lokey113
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rawa
de kan bygga datorn åt dig för 900 kr om du nu är intresserad av en ihop byggd dator... det kostar att ha tummen mitt i handen... inte dags att flytta ut den?

Vem är de i detta sammanhang?

Av lokey113

Som jag skrev ovan är jag intresserad av färdigbyggda datorer inte dator delar. Tack för tipset om skärmen. Någon som kan ge mig ett konkret förslag då jag inte alls är kunnig om datorer.

Av lokey113

Jag har tummen mitt i handen och har inte kunskapen att bygga en dator själv. Någon som har ett tips på en färdig dator?

Av lokey113

Titta på film och enklare spel burk för 9 000:-

Hej,

Jag kommer den närmsta månaden att köpa en ny burk.

Ändamål: Se på film(blueray, x264), folda och spela enklare spel såsom FIFA och liknade spel.

Jag vill att allt förutom skärm skall ingå. dvs mus (trådlöst), tangetbord(trådlöst), DVD enhet/brännare. Är det värt att investera i en blueray spelare? Jag vill att datorn är färdigbyggd. Jag har inte kunskapen att bygga en dator.

Allt detta för 9 000:- exl skärm.

Ni får gärna tipsa mig om en skärm för 3 000:- Hade tänkt mig 22 eller 23 tums skärm.